Bitumen laten repareren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend


Bitumen repareren

Bitumen repareren? Schakel een dakdekker in! Zeker wanneer je last hebt van vochtproblemen, lekkage of schimmelvorming, is het zaak hier snel iets aan te doen. Vochtproblemen gaan niet vanzelf weg en kunnen grote schade veroorzaken. De dakspecialist kan je hier bij helpen. Zo is je dak in no-time weer gerepareerd. Op zoek naar een vakman in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Na het invullen van de aanvraag ontvang je verschillende offertes. Deze kun je rustig vergelijken. Vervolgens kies je de vakman die jou het meest aanspreekt of het beste past bij jouw wensen of budget.

Op deze pagina lees je meer over bitumen repareren, wanneer het toe is aan reparatie en hoe een reparatie verloopt.Wanneer bitumen repareren?

Het dak beschermt je woning tegen binnendringend vocht. Het is daarom belangrijk om goed en tijdig onderhoud te plegen en bij beschadigingen bitumen te laten repareren. Dit houdt ook in dat je ten minste één keer per jaar een korte check moet uitvoeren om te kijken of er beschadigingen optreden. Voorbeelden van beschadigingen zijn het ontstaan van blaasjes of scheuren.

Blaasjes duiden erop dat er vocht of waterdamp onder de dakbedekking zit, en hier niet meer weg kan. Vervolgens zullen er scheuren ontstaan en zal je dak niet lang meer waterdicht blijven. De gevolgen zijn lekkage en schimmelvorming.

De vakman kan het beste inschatten wat er moet gebeuren. In sommige gevallen is de schade niet direct zichtbaar, maar met een korte analyse van het dak en het dakbeschot kan worden bepaald wat er moet gebeuren.

dakonderhoud

Wat kost reparatie bitumen dak?

De kosten van een reparatie van een bitumen dak zijn grotendeels afhankelijk van de staat van het dak. Kan het probleem met een kleine dakreparatie opgelost worden of moet een groot deel van de bitumen worden vervangen?

In het geval dat er een grotere reparatie van het bitumen nodig is, kan een vakman het dakleer verwijderen en volledig nieuw leggen. Je kunt er op dat moment natuurlijk ook voor kiezen een andere dakbedekking te nemen, zoals EPDM of pvc. De vakman geeft je hierover graag advies. Dit is ook een goed moment om over isolatie na te denken, wanneer je dit nog niet hebt.

Al deze beslissingen hebben invloed op de kostprijs. In onderstaande tabel vind je de gemiddelde prijs van een aantal dakwerken terug.

Prijs bitumen dak repareren 2022

Materiaal Gemiddelde kosten per m2
Bitumen €70,-
pvc €75,-
EPDM €95,-
Groendak €60,-
Dakisolatie €75,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten variëren per aannemer of vakman. Vraag gratis offerte aan!


Bitumen dak toe aan reparatie?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot 40%!
Gratis offertes vergelijken!


Hoe bitumen repareren?

Wanneer is vastgesteld dat er een reparatie nodig is, zal de vakman advies geven over de werkwijze. De grootste vraag is dan of de bitumen dakbedekking plaatselijk gerepareerd kan worden of dat deze in zijn geheel vervangen moet worden.

Bitumen volledig vernieuwen

Is er sprake van grotere schade of is het dak in slechte staat? Zeker wanneer het bitumen al minstens 20 jaar oud is, kun je deze het beste compleet laten vervangen. Doe je dit niet? Dan is het wachten op de volgende scheur. Gelukkig kan een nieuwe laag bitumen tot wel 40 jaar mee en is

Dakbedekking lokaal herstellen

Indien de schade beperkt is en de rest van de dakbedekking in goede staat verkeert, is het goed mogelijk om alleen lokaal een reparatie uit te voeren. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het gaat om een enkele scheur of bubbel.

Hoe wordt dit hersteld?

Dit wordt vaak gedaan door een laagje bitumen op de huidige bedekking te bevestigen. Wanneer het gaat om een kleine scheur volstaat in sommige gevallen een reparatie met een rubbercoating.

dakonderhoud

Opties van een dakdekkersbedrijf

 • Inspectie van het dak: voordat de vakman aan de slag gaat, zal er een analyse van het dak gemaakt worden. Hierbij wordt bepaald welke aanpak er nodig is: een lokale reparatie of volledige vervanging van de dakbedekking. Daarnaast kijkt de vakman of de dakgoten, regenpijpen en het zinkwerk nog in orde zijn.
 • Check afwatering: zolang de afwatering niet klopt, bestaat het risico op lekkages. De vakman controleert op eventuele verstoppingen van de regenpijp en de hellingsgraad van het dak.
 • Advies van de vakman: na de inspectie heeft de dakspecialist een goed beeld van de huidige staat van het dak, en mogelijke oplossingen. De vakman zal je adviseren over de meest geschikte materialen voor jouw dak. Daarnaast kun je in overleg met de vakman beslissen of er preventief onderhoud nodig is. Hiermee voorkom je toekomstige beschadigingen en werk je het efficiëntst.
 • Materiaalkeuze: is het dak geheel aan vervanging toe? Je kunt dan kiezen voor de nieuwste bitumen of overstappen op EPDM, pvc of zelfs een groendak. Gaat het om een lokale reparatie, kies dan bewust voor een kwalitatief hoogwaardige rubberpasta, -coating of nieuwe strook bitumen (SBS of APP).
 • Isolatie: moet alle dakbedekking vervangen worden? Dan is dit een goed moment om na te denken over isolatie. De dakconstructie ligt dan al bloot en het combineren van de werkzaamheden is voordeliger.
 • Uitvoering reparatie: de ervaren vakman zal alle nodige werken professioneel uitvoeren. Zo is de reparatie in korte tijd uitgevoerd en de lekkage opgelost. Vind een vakman in de buurt door middel van gratis offertes!

Bitumen zelf repareren of uitbesteden?

Een lekkage in een bitumen dak is geen eenvoudige klus. Het is, zoals vaak het geval bij vochtproblemen, niet meteen duidelijk waar alle schade zit. Daarnaast bepaald de kwaliteit van plaatsing in grote mate de levensduur van de nieuwe bitumen. Wanneer bitumen niet goed wordt geplaatst, bestaat er een grote kans dat er weer water doorheen komt.

Het is dus raadzaam een dakdekker in te schakelen. De vakman beschikt over de juiste kennis en materialen om bitumen te repareren op de juiste wijze. Daarnaast kan hij je adviseren over de beste oplossing voor jouw dak, zodat je verzekerd bent van het beste resultaat.

Toch zelf repareren: een paar tips

Wanneer je toch van plan bent om zelf bitumen te gaan repareren, komen deze tips zeker van pas:

 • Koop eerst de benodigde spullen, zoals reparatiepasta, afdichtingsband en eventuele reparatiestroken. Hoeveel je nodig hebt, is afhankelijk van de ernst van het probleem.
 • Maak het beschadigde gedeelte schoon en goed droog. Haal al het vuil weg met een borstel.
 • Snijdt het beschadigde gedeelte los door een kruislings te snijden en vouw de vier punten terug, maar pas voor beschadigingen aan het onderdak. Houdt alles netjes schoon en droog.
 • Breng de reparatiepasta aan op de randen, wees niet te zuinig. Soms is het nodig om het onderdak te behandelen met een voorstrijklaag. Vouw de punten weer terug.
 • Breng een verstevingsmat aan of afdichtingsband op de naden en breng nogmaals reparatiepasta aan.
 • Kleine scheurtjes kun je soms ook dichten met enkel afdichtsband.
 • Controleer vervolgens of het water nog goed wegloopt en of het dak waterdicht is.

dakonderhoud

Bitumen repareren? Vergelijk gratis offertes!

Is je bitumen dak aan vervanging toe of is een reparatie noodzakelijk? Door het probleem meteen aan te pakken, voorkom je ergere beschadigingen. Het vervangen of repareren van bitumen is voor de vakman een eenvoudige klus. Op zoek naar een dakspecialist in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Na je gratis aanvraag krijg je meerdere offertes toegestuurd van vakmannen uit de buurt. Deze offertes zijn gratis en vrijblijvend. Dit betekent dat je nergens aan vast zit en op je gemak kunt vergelijken. Vervolgens kies je de vakman die het beste bij jou past!

Gratis offertes vergelijken