Hulp nodig met je aanvraag?

085 500 1311

Ma - Vr 8:30 tot 17:00 uur

Vind een top 10 dakdekker in Blesdijke

Kom gemakkelijk en snel in contact met een dakdekker uit Blesdijke. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend
Dakdekker Blesdijke

Hoe werkt het?

De beste dakdekkers in Blesdijke

Omschrijf je project

Vergelijk & bespaar

Overzicht van de top 10 dakdekkers in Blesdijke

De dakdekkers in Blesdijke worden gemiddeld beoordeeld met een 8.7 (uit 10) op basis van 201 reviews uit diverse bronnen.

In Blesdijke (provincie Friesland) zijn 29 dakdekkers gevestigd. Onderstaand een overzicht van alle dakdekkers in Blesdijke. Iedere dakdekker in deze bedrijvengids is handmatig geselecteerd door ons serviceteam.

Toon het bedrijvenoverzicht.

Dakdekker Blesdijke gezocht?

Op zoek naar een goed, maar scherp geprijsd dakdekkersbedrijf? Vind snel een voordelige en vakkundige dakdekker bij jou in de buurt. Start nu je gratis offerteaanvraag.

Een dakdekkersbedrijf verricht uiteenlopende werkzaamheden. Denk aan het vernieuwen van dakbedekking, dakonderhoud, dakrenovatie, dakreparatie het verhelpen van daklekkage.

Dakdekkers in Blesdijke vergelijken

Tip! Prijzen van 4 dakdekkers vergelijken

Vergelijk dakdekkers en bespaar op de kosten!

Zo werkt onze offerteservice:

Vul het formulier in.

Geef op het formulier je opdracht en wensen aan.

Ontvang gratis offertes.

Ontvang gratis offertes van dakdekkersbedrijven uit de regio Blesdijke.

Vergelijk en bespaar!

Kies het dakdekkersbedrijf met het beste aanbod en bespaar!


Wat kost een dakdekker in Blesdijke?

De prijzen van een dakdekker in Blesdijke beginnen vanaf €35,- per uur. De uurprijs loopt op tot ongeveer €45,- per uur. De exacte kosten zijn afhankelijk van de dakwerken die je laat uitvoeren: een dakreparatie is bijvoorbeeld goedkoper dan dakonderhoud. Voor een nieuw dak plaatsen betaal je gemiddeld €40,- per uur.

Kosten dakdekker per m² 2024

De prijs van dakonderhoud begint al vanaf €18,- per m². Dit is inclusief dakinspectie en dakreiniging. Heb je een reparatie nodig? Dan betaal je daar op een plat dak gemiddeld €275,- per m² voor. Bij een hellend dak loopt de prijs op van ongeveer €150,- tot €350,-. Dit klinkt misschien veel, maar onthoud ook dat het bij een reparatie vaak maar om een klein dakoppervlak gaat. Hierdoor ben je uiteindelijk vaak goedkoper uit.

Tot slot is het mogelijk een dakrenovatie uit te voeren. De kosten zijn, afhankelijk van het gekozen materiaal, bij een plat dak gemiddeld €75,- tot €100,- per m² en bij een schuin dak ongeveer €75,- tot €130,- per m².

Dakdekker prijs per m²

Type klus van dakdekkersbedrijf Gemiddelde prijzen per m², incl. btw in 2024* Omschrijving
Dakonderhoud (inclusief inspectie) €18,- Het reinigen van het dak en het afvoeren van het vuil, een dakinspectie, schoonmaken en controleren van dakgoten en kleine reparaties uitvoeren.
Dakreparatie plat dak €275,- Plat dak
Dakreparatie hellend dak €150,- tot €350,- Hellend dak
Dakrenovatie plat dak €75,- tot €100,- Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het platte dak.
Dakrenovatie hellend dak €75,- tot €130,- Verwijderen van oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het hellend dak.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per dakdekkersbedrijf verschillen.

Bekijk de tabel hieronder voor meer prijsinformatie over de soorten dakbedekking.

Wat kost dakbedekking?

Plat dak Prijzen per m² Gemiddelde levensduur Belangrijkste eigenschappen
Bitumen €70,- tot €90,- 20 tot 25 jaar Is goed geschikt tegen uv-straling en is voordelig in aanschaf
Epdm €95,- tot €120,- 35 tot 40 jaar Is van nature elastisch en daarom geschikt voor temperatuurswisselingen. Heeft een lange levensduur
Pvc €75,- tot €95,- 20 tot 25 jaar Verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs
Groendak €60,- tot €65,- 55 tot 60 jaar Goed voor het milieu en heeft van nature isolerende eigenschappen
Hellend dak      
Betondakpannen €40,- tot €65,- 30 tot 35 jaar Goedkoop in aanschaf en verkrijgbaar in verschillende kleuren
Kleidakpannen €55,- tot €95,- 80 tot 100 jaar Natuurlijke uitstraling, lange levensduur
Leien €55,- tot €95,- 35 tot 40 jaar Natuurlijke en authentieke uitstraling
Riet €85,- tot €100,- 35 tot 40 jaar Natuurlijke uitstraling en goede isolerende eigenschappen
Aluminium, koper of zink €55,- tot €125,- 45 tot 100 jaar Robuuste uitstraling, lange levensduur

dakdekker Blesdijke

Hoe kies ik een geschikte en betrouwbare dakdekker?

Hoe kies je een geschikte dakdekker in Blesdijke? Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten wanneer je offertes van dakdekkers vergelijkt.

Tip 1: Kies een dakdekker bij jou uit de buurt
Het is beter om een dakdekker bij jou uit de regio Blesdijke te kiezen. Waarom? Je houdt dan de voorrijkosten zo laag mogelijk!

Tip 2: Vergelijk prijzen
Ieder dakdekkersbedrijf rekent zijn eigen uurtarief. Wanneer je gratis offertes van meerdere dakdekkers ontvangt, let dan ook op de prijzen. Zo bespaar je op de kosten!

Tip 3: Specialisatie van de dakdekker
Een dakdekker heeft verschillende specialisaties, bijvoorbeeld per type dak of per soort klus. Let op het specialisme wanneer je op zoek bent naar een geschikte dakdekker.

Tip 4: Kijk naar keurmerken
Voor dakdekkers zijn er verschillende keurmerken, zoals het KOMO-keurmerk. Zo weet je zeker dat de dakdekker veilig werkt!

Tip 5: Vraag om recensies
Op het internet zijn tegenwoordig eenvoudig recensies te vinden. Je kunt ook de dakdekker om recensies vragen. Deze geven een goede indicatie van de kwaliteit van de dakdekker.

Tip 6: Let op de garantievoorwaarden
De garantievoorwaarden verschillen per vakman. Neem deze mee in je keuze voor een geschikte dakdekker.

Wat doet een dakdekker allemaal?

Een dakdekker voert verschillende werkzaamheden uit. Hieronder lees je er meer over!

  • Dakinspectie: tijdens een dakinspectie controleert de dakdekker de kwaliteit van het dak. Na afloop ontvang je een rapport, met daarin de bevindingen van de dakdekker. Zo weet je precies wanneer je dakwerken moet laten uitvoeren!
  • Dakonderhoud: eén van de werkzaamheden van dakdekkers is dakonderhoud. Dit bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een dakinspectie, dakreiniging en het uitvoeren van kleine reparaties.
  • Dakreparatie: een dakdekker herstelt beschadigingen aan de dakbedekking of dakconstructie, maar ook aan dakgoten of de schoorsteen. Eventuele daklekkages worden opgelost.
  • Dakrenovatie: is je dak zo ernstig beschadigd dat reparatie niet meer mogelijk is of zijn de reparatiekosten erg hoog? Dan is een dakrenovatie nodig. Hierbij wordt de dakbedekking volledig vervangen. Ook het plaatsen van dakisolatie, een dakkapel, nieuwe dakramen en het vernieuwen van de dakconstructie hoort hierbij.

Veelgestelde vragen

Benieuwd naar het antwoord op de veelgestelde vragen over dakwerken? Je leest de antwoorden hieronder!


Het is tijd om de dakbedekking te vervangen als deze poreus of verouderd is. Dit merk je onder andere aan lekkages en beschadigingen die steeds maar weer terugkeren of mos dat op de dakpannen groeit. Ook is het slim om eens te kijken hoe oud je dakbedekking is. Zeker als je onlangs verhuisd bent en niet zeker weet wanneer je nieuwe dakbedekking nodig hebt. Dit staat meestal in het koopcontract omschreven. Zo heb je direct een indicatie van wanneer je dakbedekking toe is aan vernieuwing!
Dakdekken neemt ongeveer een tot drie dagen in beslag. Het hangt helemaal af van het totale oppervlak: hoe groter des te langer de vakman bezig is. Hij maakt het dak aan het einde van de dag in ieder geval helemaal water- en winddicht, zodat het dakbeschot niet beschadigd raakt bij eventuele regen. Maar het kan misschien toch een prettig idee zijn om die nacht ergens anders te logeren.
Als een dakdekker let op brandveiligheid, kijkt hij naar de constructie van het dak. Het dak moet sterk en stevig zijn om te voorkomen dat het inbrandt. Een dakdekker zal ook kijken naar de materialen die worden gebruikt voor het dak. Sommige materialen zijn meer brandschadegevoelig dan andere. Een dakdekker zal ervoor zorgen dat er geen brandbare materialen zoals papier of hout worden gebruikt in de constructie van het dak.
Als jij kiest voor dakisolatie dan geeft de dakdekker je een persoonlijk advies. Om in aanmerking te komen voor een subsidie, is het namelijk belangrijk dat jij voldoet aan een minimale isolatiewaarde. De vakmannen zorgen ervoor dat jouw dak genoeg geïsoleerd is zodat je in aanmerking komt voor deze subsidie. Bij dakisolatie moet je voldoen aan een minimale isolatiewaarde van 3,5 m²K/w.
Dit hangt af van je intentie. De goedkoopste dakbedekking is bitumen en de dakbedekking met de langste levensduur is epdm. Bij een hellend dak zijn kleidakpannen de beste dakbedekking als je een klein budget hebt en leien de beste dakbedekking als je een zo’n natuurlijk mogelijke sfeer wilt creëren. Meer informatie over dakbedekking vind je hier.
Bitumen heeft de laagste prijs per vierkante meter. Is dat dan de goedkoopste dakbedekking? Dat hangt af van de situatie. Bitumen heeft namelijk een relatief korte levensduur. Epdm is iets duurder maar gaat wel een stuk langer mee. Op de korte termijn is bitumen dus goedkoper, maar op de lange termijn is het goedkoper om te kiezen voor epdm.
De schade van een daklekkage is vaak verzekerd in de inboedel- of opstalverzekering. Let op: het is alleen de schade van de daklekkage en niet de reparatie van je dak zelf. Ook kan het per verzekeraar verschillen in welke mate je verzekerd bent en hoeveel van de schade je vergoed krijgt. Bij het afsluiten van een nieuwe verzekering is het dus slim om hier even rekening mee te houden!
Op zoek naar een dakdekker? Vraag dan meerdere gratis offertes aan. Dit biedt de mogelijkheid tot het vergelijken van offertes en het kiezen voor de dakdekker met het beste aanbod. Maar waar moet je op letten?

Kijk niet alleen naar de prijs die de dakdekker biedt. Let ook op de specialisatie van de dakdekker, dit geeft de kennis en ervaring van de dakdekker aan. Ook keurmerken en garantievoorwaarden zijn belangrijk om op te letten.

Gratis dakdekker offertes vergelijken!