boeidelen vervangen

Boeidelen vervangen

Wanneer de boeidelen van je huis er slecht uitzien door houtrot, slijtage of ouderdom is het tijd om de boeidelen te vervangen! De boeidelen zijn de afwerking van de dakrand: deze beschermen je huis tegen vocht, kou en tocht. Zijn de dakranden niet in goede staat, dan loop je het risico op lekkages. Wil jij ze laten vervangen?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van dakdekkers in je regio: vergelijk en kies het beste aanbod! Op deze pagina lees je wanneer het tijd is om de boeidelen te vervangen en wat dit kost.

Wanneer moet ik de boeidelen vervangen?

Hoe lang een dakboeideel meegaat, hangt af van het gekozen materiaal. Een boeideel van kwalitatief hout kan een levensduur hebben van gemiddeld 25 jaar. Voor een kunststof boeideel loopt deze levensduur op tot wel 40 jaar!

Weet je niet hoe oud de boeidelen zijn, dan is het slim om te kijken naar de staat ervan. Zien ze er verouderd, slecht onderhouden en beschadigd uit dan is het waarschijnlijk tijd om te kiezen voor nieuwe boeidelen in plaats van een reparatie.

Wat kost het vervangen van de boeidelen?

De kosten voor het vervangen van de boeidelen beginnen vanaf €55,- per meter. Dit is het geval als je kiest voor multiplex. Liever een materiaal dat iets langer meegaat? Houten boeidelen laat je plaatsen vanaf gemiddeld €70,- per meter. Toch laten veel mensen hun boeidelen vervangen door kunststof. Dit is bijna onderhoudsvrij en gaat bovendien lang mee: de kosten beginnen rond de €90,- per strekkende meter.

Boeidelen vervangen: kosten 2022

Type materiaal Kosten per meter*
Multiplex Vanaf €55,-
Hout Vanaf €70,-
Kunststof Vanaf €90,-
Zink Vanaf €140,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Voor exacte prijzen, vergelijk gratis offertes!

Boeidelen vervangen: de mogelijkheden

Bij het vervangen van de boeidelen heb je de keuze uit verschillende materialen. Welk materiaal voor jou de beste keuze is, hangt af van je voorkeuren en de stijl van je woning. Bij een klassieke woning zijn houten of zinken boeidelen een goede keuze en kunststof past goed bij moderne huizen.

Dit zijn de mogelijkheden:

  • Kunststof: relatief goedkoop en onderhoudsvriendelijk. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Zelfs houtlook is mogelijk!
  • Hout: heeft een warme uitstraling maar vereist iets meer onderhoud. Moet regelmatig geschilderd worden maar daardoor kun je de kleur gemakkelijk aanpassen.
  • Zink: een duurdere optie, maar met een levensduur die oploopt tot wel 100 jaar. Het heeft een hele klassieke uitstraling en past goed bij moderne én klassieke huizen!

Besparen op de kosten? Offertes vergelijken!

Is het tijd om je boeidelen te vervangen? Schakel een dakdekker in. Hij plaatst je nieuwe boeidelen snel en vakkundig en geeft bovendien een advies wat betreft het beste materiaal!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van verschillende dakdekkers: vergelijk de offertes en kies het dakdekkersbedrijf met het beste aanbod. Je bespaart tot wel 40% op de kosten! De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend: geen verplichtingen!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!