Dakdekker inschakelen? Ontdek de prijzen!

Gratis - Vrijblijvend

Btw dakdekker

Wil je een dakspecialist inschakelen? Dan ben je vast nieuwsgierig naar het btw tarief van een dakdekker in 2020. Op deze pagina lees je alles over de btw die je voor een dakdekker moet betalen en wanneer het verlaagde tarief van 9% geldt.

Wist je dat je naast op de btw nog meer kunt besparen op een dakdekkersbedrijf? Dat doe je eenvoudig door offertes te vergelijken.

Start gratis offerteaanvraag.

Je ontvangt eenmalig een aantal scherp geprijsde offertes van dakdekkers bij je uit de buurt. Door deze te vergelijken, zie je snel welke specialist je het beste aanbod doet. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

Btw-tarief dakdekker 2020

In principe betaal je 21% belasting over dakwerkzaamheden. Dit tarief is van toepassing op klussen zoals het reinigen van het dakoppervlak of het laten aanbrengen van een beschermende coating. Ook wanneer je dakschade hebt, zoals een kapotte of missende dakpan, moet je rekening houden met een belasting van 21%.

Toch profiteer je in sommige gevallen wel van het verlaagde tarief van 9% btw voor een dakdekker. Wanneer is dat het geval? Wanneer je je woning laat isoleren en deze energiezuiniger wordt dankzij de dakwerkzaamheden, hoef je slechts 9% btw te betalen. Wil je daar meer over weten? Lees dan snel hieronder verder!

Btw dakdekker: laag tarief van 9%

Meestal betaal je 21% btw over dakwerken. Toch is het in de praktijk vaak zo dat je bij dakdekkersbedrijven profiteert van een verlaagd tarief. Door dakwerken in combinatie met isolatiewerkzaamheden uit te laten voeren, wordt de isolatiewaarde van je woning verhoogt. En voor het isoleren van woningen geldt wel een verlaagde belasting.

Wat zijn de voorwaarden?

Wanneer je je woning isoleert én deze hierdoor energiezuiniger wordt, profiteer je van een verlaagde btw voor de dakdekker. Hierbij moet je denken aan het plaatsen van isolatiemateriaal onder de dakbedekking, zoals glaswol of steenwol. Houd er wel rekening mee dat je over de materiaalkosten bij isolatie wel het reguliere tarief van 21% betaalt. Wil je meer weten? Kijk dan op belastingdienst.nl. Ook vind je op op de website van de Belastingdienst een handig overzicht van de werkzaamheden die onder het 9%-tarief vallen.

Dakdekker inschakelen? Lees hier alles over het kiezen en selecteren van een goedkope dakdekker.

btw dakdekker

Voor welke dakwerken geldt een hoog tarief?

De btw voor een dakdekker is 21%. Tenzij de isolatiewaarde van je woning stijgt na de dakwerken is dit het geldende tarief.

Over welke klussen betaal je 21% btw voor de dakdekker?

  • Het aanbrengen van nieuwe dakpannen of andere dakbedekking
  • Het plaatsen van een dakraam of dakkapel
  • Het maken of vervangen van de dakconstructie
  • Het repareren van dakschade, zoals kapotte dakpannen of een lekkage in een plat dak
  • Het reinigen van een dak of het aanbrengen van een beschermende coating
  • Het laten schoonmaken van de dakgoten en regenpijpen
Tip! Wordt je woning energiezuiniger door de dakwerkzaamheden? Dan betaal je minder belasting.

Btw dakdekkers: wat moet ik regelen?

Wanneer je een dakdekker inschakelt, wordt de btw altijd doorberekend aan jou als klant. Je zult zien dat de btw duidelijk op de factuur is aangegeven. Je kunt zien welke belastingtarieven voor welk onderdeel zijn toegepast.

Laat je je woning isoleren door een dakdekker? Dan zie je op de factuur dat er een verlaagd tarief is toegepast over de arbeidskosten. Voor de materiaalkosten geldt wel het reguliere belastingtarief. Op de factuur zie je dan ook dat daar 21% btw gerekend is.

Het voordeel is dat je zelf geen belastingtarieven en -bedragen hoeft uit te rekenen. Wel is het verstandig om je factuur altijd goed te bekijken en eventuele vragen aan je dakspecialist te stellen.

Op deze pagina vind je meer informatie over de prijzen van dakdekkers.

dakdekkersbedrijf btw

Dakdekker inschakelen? Bespaar op de kosten!

Wil je je woning laten opknappen met dakwerken? Wanneer je woning daardoor energiezuiniger wordt, profiteer je van een verlaagd belastingstarief van 9%. Maar dat is niet de enige manier om te besparen op de kosten van een dakdekkersbedrijf! Door offertes te vergelijken bespaar je eenvoudig en snel.

Gratis offertes vergelijken!

In plaats van dat je bij meerdere bedrijven prijzen opvraagt, hoef je dat maar één keer te doen! Deze service is geheel kosteloos en vrijblijvend. Je krijgt snel inzicht in de prijzen van dakdekkers uit jouw regio en je ziet snel wie je  het beste aanbod doet!

Start nu je gratis offerteaanvraag!