Besparen op de dakdekker kosten?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Btw dakdekker

Btw dakdekker: alles wat je moet weten

Wil je een dakspecialist inschakelen? Dan ben je vast nieuwsgierig naar het btw tarief van een dakdekker in 2024. Op deze pagina lees je alles over de btw die je voor een dakdekker moet betalen en wanneer het verlaagde tarief van 9% geldt.

Wat is het btw-tarief voor een dakdekker in 2024?

De btw van een dakdekker ligt voor standaard dakwerken op 21%. Voor dakisolatie ligt het btw-tarief op 9%! Een belangrijke voorwaarde is wel dat je huis ouder is dan 2 jaar. Let op: alleen de arbeidskosten vallen onder het verlaagde btw-tarief, voor de materialen betaal je nog steeds 21% btw.

In principe betaal je dus 21% belasting over dakwerkzaamheden. Dit tarief is van toepassing op klussen zoals het reinigen van het dakoppervlak of het laten aanbrengen van een beschermende coating. Ook wanneer je dakschade hebt, zoals een kapotte of missende dakpan, moet je rekening houden met een belasting van 21%.

Btw dakdekker: de belangrijkste informatie op rij

  • Reguliere dakwerken (zoals dakonderhoud, dakreiniging, dakreparatie, nieuwe dakbedekking) vallen onder het 21% btw-tarief.
  • Het aanbrengen van dakisolatie (arbeidskosten) valt onder het 9% btw-tarief.
  • Op de isolatiematerialen geldt wel de reguliere (21%) btw.
  • Tip: als je dakisolatie laat plaatsen kom je in aanmerking voor een subsidie van €15,- per geïsoleerde vierkante meter met de ISDE.

Btw dakdekker: laag tarief van 9%

Meestal betaal je 21% btw over dakwerken. Toch is het in de praktijk vaak zo dat je bij dakdekkersbedrijven profiteert van een verlaagd tarief. Door dakwerken in combinatie met isolatiewerkzaamheden uit te laten voeren, wordt de isolatiewaarde van je woning verhoogt. En voor het isoleren van woningen geldt wel een verlaagde belasting.

Wat zijn de voorwaarden?

Wanneer je je woning isoleert én deze hierdoor energiezuiniger wordt, profiteer je van een verlaagde btw voor de dakdekker. Hierbij moet je denken aan het plaatsen van isolatiemateriaal onder de dakbedekking, zoals glaswol of steenwol. Houd er wel rekening mee dat je over de materiaalkosten bij isolatie wel het reguliere tarief van 21% betaalt. Wil je meer weten? Kijk dan op belastingdienst.nl.

Besparen op de kosten van een dakdekker? Het is verstandig om offertes te vergelijken bij het kiezen en selecteren van een geschikte dakdekker. Door de prijsverschillen kun je enorm besparen op de kosten!

btw dakdekker

Voor welke dakwerken geldt een hoog btw-tarief?

De btw voor een dakdekker is 21%. Tenzij de isolatiewaarde van je woning stijgt na de dakwerken is dit het geldende tarief.

Over welke klussen betaal je 21% btw voor de dakdekker?

Tip! Word je woning energiezuiniger door de dakwerkzaamheden? Dan betaal je minder belasting.

Btw dakdekkers: wat moet ik regelen?

Wanneer je een dakdekker inschakelt, wordt de btw altijd doorberekend aan jou als klant. Je zult zien dat de btw duidelijk op de factuur is aangegeven. Je kunt zien welke belastingtarieven voor welk onderdeel zijn toegepast.

Laat je je woning isoleren door een dakdekker? Dan zie je op de factuur dat er een verlaagd tarief is toegepast over de arbeidskosten. Voor de materiaalkosten geldt wel het reguliere belastingtarief. Op de factuur zie je dan ook dat daar 21% btw gerekend is.

Het voordeel is dat je zelf geen belastingtarieven en -bedragen hoeft uit te rekenen. Wel is het verstandig om je factuur altijd goed te bekijken en eventuele vragen aan je dakspecialist te stellen.

dakdekkersbedrijf btw

Dakdekker inschakelen? Bespaar op de kosten!

Wil je je woning laten opknappen met dakwerken? Wanneer je woning daardoor energiezuiniger wordt, profiteer je van een verlaagd belastingstarief van 9%. Maar dat is niet de enige manier om te besparen op de kosten van een dakdekkersbedrijf! Door offertes te vergelijken bespaar je eenvoudig en snel.

Start gratis offerteaanvraag.

In plaats van dat je bij meerdere bedrijven prijzen opvraagt, hoef je dat maar één keer te doen! Deze service is geheel kosteloos en vrijblijvend. Je krijgt snel inzicht in de prijzen van dakdekkers uit jouw regio en je ziet snel wie je  het beste aanbod doet!

Gratis offertes vergelijken