Besparen op hellend dak bedekken?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Dakbedekking hellend dak

Wil je nieuwe dakbedekking laten plaatsen op je dak? Heb je een hellend dak en weet je niet welke dakbedekking je moet kiezen? Belangrijk is om de juiste dakbedekking te kiezen, zodat je geen problemen krijgt als het weer omslaat. Meer weten over de mogelijkheden en kosten van dakbedekking of direct in contact komen met een dakdekker?

Start gratis offerteaanvraag.

Vergelijk de offertes onderling en bespaar op de kosten! Je leest op deze pagina alles over de verschillende soorten dakbedekking voor een schuin dak en lees je meer over de kosten Daarnaast worden de kosten benoemd.

leien dak

Materialen voor een hellend dak

Een schuin dak krijgt veel te verduren, van regenval, sneeuw en hagel tot felle zonnestralen. Om een hellend dak te beschermen tegen deze weersomstandigheden is de juiste dakbedekking van groot belang. Maar ook dakonderhoud is belangrijk. Heeft u een daklekkage? Laat dan een dakreparatie uitvoeren. Er zijn diverse soorten dakbedekking geschikt voor een hellend dak. Denk bijvoorbeeld aan dakpannen, maar ook een rieten dak of een dak van metaal is geschikt. Lees hieronder meer over de verschillende soorten materialen. Voorbeelden zijn natuurlijk dakpannen, zink of een groendak.

Ook benieuwd naar de dakbedekking voor een plat dak? Je leest het hier.Dakpannen

Dakpannen zijn een betrouwbare vorm van dakbedekking, dit komt omdat dakpannen niet duur zijn en een lange levensduur hebben. Daarnaast zijn dakpannen tegen alle weersomstandigheden bestand, is het eenvoudig in onderhoud en gebeurt de plaatsing redelijk snel. Er zijn verschillende soorten dakpannen, namelijk betondakpannen en kleidakpannen. Betondakpannen hebben een levensduur van 30 jaar en bestaan uit uitgehard cement. Dit type dakpan is goedkoper dan kleidakpannen. Kleidakpannen worden gemaakt van klei dat op hoge temperatuur wordt gebakken. Deze dakpannen gaan 50 tot 100 jaar mee. De gemiddelde prijs ligt tussen de €50,- en €60,- per m².]

Leien dak

Een leien dak is de oudste vorm van dakbedekking voor een schuin dak. Leien daken bestaan uit gesteente dat door de aarde zelf is gemaakt. Het geeft een unieke en natuurlijke uitstraling aan je dak. Er zijn twee soorten leien, namelijk natuurleien en kunstleien. Natuurleien vergen nagenoeg geen onderhoud, hebben een levensduur van 80 tot 100 jaar en zijn stormvast. Nadeel is de hoge prijs en het feit dat er kans is op onzuiverheden. Kunstleien zijn goedkoper qua prijs, worden op diverse manieren geplaatst en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en formaten. Wil je een leien dak leggen? Voor natuurleien betaal je gemiddeld €110,- tot €120,- per m². De gemiddelde prijs van kunstleien is €65,-.

Rieten dak

Een dak bedekken met riet, waarom niet? Rieten daken geven je woning een natuurlijke charme, vooral bij landelijke huizen. Er zijn twee soorten dakbedekking van riet te onderscheiden, namelijk een open rieten dak en een gesloten dakconstructie. Een open dakconstructie is licht, ventileert goed en aan de binnenzijde is het riet niet zichtbaar. Echter zorgt het wel voor veel energieverlies en is isoleren lastig. Een gesloten dakconstructie isoleert goed, heeft een hoge brandveiligheid en zorgt voor weinig stof en tocht binnen in de woning. Nadeel is dat deze variant een stuk duurder is. Gemiddeld gaat een rieten dak 40 jaar mee. De prijzen voor een rieten dak liggen rond de €90,- en €110,- per m².

Op zoek naar kwalitatieve dakbedekking?

Ontdek de scherpe prijzen. Vraag gratis offertes aan.

Metalen dak

Naast dakpannen, leien en riet, is het ook mogelijk om een metalen dak te laten aanbrengen als dakbedekking voor een schuin dak. Als het om een metalen dak gaat zijn er diverse varianten te onderscheiden. Dit zijn aluminium, koper en zink. Lees hieronder meer over een metalen dak.

Dak van aluminium

Aluminium als dakbedekking is een goede keus. Het heeft een levensduur van zo’n 50 jaar en is ontzettend flexibel. Hierdoor is het mogelijk om je dak in allerlei vormen te laten maken. Daarnaast is aluminium ook nog eens waterdicht. Een aluminium dak is modern en wordt veel gebruikt in steden met een experimentele architectuur. Het nadeel van aluminium is de windgevoeligheid. Voor aluminium dakbedekking voor een schuin dak betaal je gemiddeld €75,- per m².

Hellend dak van koper

Een andere optie voor dakbedekking voor een schuin dak is koper. Koper heeft een metallic kleur, waardoor de uitstraling van je woning heel modern wordt. Het is een duurzaam en robuust materiaal. Koper wordt niet behandeld, waardoor het door oxidatie een natuurlijke groene beschermingslaag krijgt. Daarnaast is koper natuurlijk, milieuvriendelijk en is het in iedere vorm te verwerken. De levensduur van een koperen dak is gemiddeld 80 jaar.

zinken dak

Zinken dak

Een zinken dak als dakbedekking voor een schuin dak is terug van weggeweest. Zinken is een flexibel materiaal en heeft een unieke uitstraling. Bovendien is zinken dakbedekking volledig recyclebaar, is het onderhoudsvriendelijk en heeft het een lange levensduur van 100 jaar. Een zinken dak als dakbedekking is uitstekend geschikt voor woningen met een moderne bouwstijl of met rondvormige daken. Daartegenover staat wel een hoge prijs en het feit dat het lastig te isoleren is. De gemiddelde prijs voor een zinken dak ligt rond de €70,- per m², inclusief plaatsing en levering.

Materialen voor een gebogen dak

Een gebogen of rond dak is niet van vandaag de dag, maar werd vroeger al gebruikt voor gebogen gewelven en koepels. Tegenwoordig bieden ze meer ruimte dan een hellend dak. Er zijn verschillende materialen geschikt als dakbedekking voor een gebogen dak, dit zijn zink, aluminium en koper, omdat deze materialen zeer flexibel zijn. Een goedkoper alternatief is kunststof of rubberen dakbedekking, zoals roofing. De laatste variant zijn leien of dakpannen, alleen het is wel belangrijk om dan op de waterdichtheid van het dak te letten.

Prijzen dakbedekking schuin dak in 2022

Hellend of gebogen dak Gemiddelde levensduur Gemiddelde prijs per m²*
Betondakpannen 30 jaar € 50
Leien 40 jaar € 70
Riet 40 jaar € 100
Kleidakpannen 50 jaar € 60
Aluminium 50 jaar € 75
Koper 80 jaar € 120
Zink 100 jaar € 80

* Let op: het zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Vraag voor exacte kosten gratis offertes aan.

Meer informatie over de kosten van dakbedekking.

Krijg ik subsidie bij het plaatsen van een nieuw dak?

Voor het plaatsen van een nieuw hellend dak, krijg je in principe geen subsidie. Je hebt alleen recht op een subsidie als je een nieuw schuin dak combineert met dakisolatie. Dakisolatie valt namelijk onder energiebesparende maatregelen. Let bij dakisolatie wel op dat er een dampscherm geplaatst moet worden. De subsidie voor particulieren is op, VvE’s hebben wel nog de mogelijkheid om een subsidie aan te vragen. Weten of je in aanmerking komt voor een subsidie? Vraag het na bij de gemeente of ga naar energiesubsidiewijzer.nl.

Ook heb je mogelijk recht op een verlaagd btw-tarief.

hellend dak dakbedekking

Zelf het dak op of uitbesteden?

Het is mogelijk om zelf de dakbedekking op een hellend dak te plaatsen, echter is dit niet aan te raden omdat het een behoorlijk specialistische klus is die je beter overlaat aan een ervaren dakdekker. Daarnaast brengt het werken op hoogte behoorlijk wat risico’s met zich mee. Een dakdekkersbedrijf is gespecialiseerd, weet precies welke materialen nodig zijn en beschikt over genoeg kennis en ervaring. Schakel daarom altijd een dakdekkersbedrijf in om dakbedekking te laten aanbrengen op een schuin dak.

Besparen op de kosten van dakbedekking voor een schuin dak?

Vraag offertes aan via het offerteformulier, bespaar door te vergelijken!

Hoe een goede dakdekker in de buurt vinden?

Natuurlijk wil je een goede dakdekker inschakelen die de dakbedekking komt aanbrengen op een schuin dak. Maar hoe vind je een betrouwbaar en goed dakdekkersbedrijf uit je eigen buurt? Het is mogelijk om een aantal partijen te informeren en te kijken of zij over het KOMO-proces certificaat beschikken. Let bovendien ook op andere keurmerken en of de dakdekker aangesloten zit bij de NDA, een selecte groep dakdekkersbedrijven die iedereen een hoog kwaliteitsniveau bieden door samen te werken en kennis te delen.

Besparen door offertes van dakdekkersbedrijven te vergelijken

Dat de juiste dakbedekking belangrijk is bij een hellend dak, is wel duidelijk. Heb je een schuin dak dat toe is aan vervanging? Of wil je een nieuw hellend dak laten plaatsen of repareren? Dan schakel je het beste een dakdekker in om deze klus te laten uitvoeren.

Start gratis offerteaanvraag.

Ook voor dakonderhoud of een dakreparatie aan een hellend dak schakel je een vakman in. Wil je meer weten over de kosten en wil je besparen? Vraag dan geheel gratis offertes aan. Je ontvangt van meerdere dakdekkersbedrijven spoedig een offerte op maat. Vergelijk de aanbiedingen onderling op prijs en aanbod en bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken