Besparen op dakbedekking plat dak?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Dakbedekking plat dak

Is jouw dak toe aan vernieuwing of vervangen? Laat dan nieuwe dakbedekking voor een plat dak plaatsen. Het is van belang dat dakbedekking op de juiste manier gelegd wordt en dat het materiaal stevig is en lang meegaat. Wil je meer weten over de prijzen van dakbedekking?

Start gratis offerteaanvraag.

Je ontvangt van meerdere dakdekkersbedrijven een gratis offerte. Vergelijk onderling en bespaar! Op deze pagina lees je alles over de soorten dakbedekking die je kunt kiezen voor een plat dak. Ook lees je meer over de kosten. Een aantal voorbeelden van dakbedekking zijn EPDM, bitumen, PVC en een ecologisch dak.

dakbedekking plat dak

Materialen voor dakbedekking van een plat dak

De juiste dakbedekking is belangrijk om lekkages in het dak te voorkomen. Heb je een plat dak? Dan zijn er een aantal mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Elke soort heeft zowel voor- als nadelen. Veelgebruikte materialen voor dakbedekking bij een plat dak zijn EPDM, bitumen, pvc en een ecologisch dak. Wil jij je plat dak renoveren? Je leest hieronder meer informatie over deze soorten.

Navigeer direct op deze pagina naar:

EPDM

EPDM is een populaire dakbedekking voor een plat dak en bestaat uit waterdicht rubber. Het is een populair materiaal omdat het zeer elastisch is en dus niet scheurt. Daarnaast heeft EPDM nagenoeg geen onderhoud nodig, blijft het beloopbaar door de stabiliteit van het materiaal en is het eenvoudig aan te brengen over bestaande dakbedekking. EPDM is een ideale ondergrond voor een groendak en het heeft een lange levensduur van gemiddeld 40 tot 50 jaar. Een klein nadeel is dat EPDM niet bestand is tegen chloor, het is dus niet verstandig om EPDM te reinigen met chloor. De gemiddelde prijs voor EPDM is €95,- tot €120,- per m².

bitumen

Bitumen

Bitumen, ook wel roofing genoemd, wordt gemaakt van aardolie in combinatie met polyester of glasvlies en kunststofvezels. Deze vorm van dakbedekking is, naast EPDM, ook populair. Bitumen is zeer elastisch, ijzersterk en waterdicht. Daarnaast is bitumen een duurzaam materiaal dat eenvoudig te herstellen of te vervangen is. Bitumen is ook uitstekend te combineren met dakisolatie en de prijs is relatief laag. Het is verkrijgbaar in twee soorten, namelijk APP en SBS. Echter is de levensduur van bitumen korter dan die van EPDM en heeft bitumen jaarlijks onderhoud nodig. Bitumen dakbedekking gaat zo’n 30 jaar mee. Gemiddelde kosten voor bitumen zijn €70,- tot €90,- per m².

PVC

PVC is gemaakt van kunststof, Poly Vinyl Chloride, en is beschikbaar in diverse kleuren. Net als bitumen is PVC-dakbedekking ook waterdicht en behoorlijk soepel. Kies je voor de witte variant van PVC? Dan is deze ook zonwerend. PVC is goed bestand tegen chemicaliën, maar niet tegen organische middelen. Daarnaast is het een volledig recyclebaar materiaal en reflecteert het uv-straling. Belangrijk is wel om 2 keer per jaar onderhoud te laten doen, zodat vuil zich niet in de dakbedekking vestigt. Nadeel is dat PVC een relatief kortere levensduur heeft, van zo’n 25 jaar. Voor PVC betaal je gemiddeld €75,- tot €95,- per m².

Ecologische dakbedekking voor plat dak

Wil je natuurlijke dakbedekking en een plat dak? Dan is een ecologisch dak, bijvoorbeeld in de vorm van een groendak, de oplossing. Groendaken zijn populair, omdat het allerlei interessante voordelen met zich mee brengt. Daarnaast zijn er ook nog derbigum en derbibrite dakbedekkingen. Lees hieronder meer informatie over deze soorten voor een plat dak.

Groendak

Een groendak is een vorm van een ecologisch dak dat bestaat uit vegetatie. Mossen, kruiden, grassen en vetplanten zorgen voor een natuurlijke isolatie, weinig onderhoud en een bijdrage aan een beter milieu. Deze variant is mogelijk op daken met een hellingsgraad tussen de 1 en 45 graden. Er zijn twee soorten groendaken, namelijk intensief en extensief groendak.

Een intensief groendak is hetzelfde als een tuin op de begane grond en bestaat uit struiken, grassen en bomen. Het dak is beloopbaar en vergt veel onderhoud. Een extensief groendak is vooral begroeid met mossen, vetplanten en kruiden die weinig onderhoud vergen. Het dak is niet beloopbaar. De gemiddelde levensduur van een groendak ligt, afhankelijk van de onderlaag, rond de 60 jaar. Voor een groendak liggen de kosten tussen de €60,- en €65,- per m².

Denk je na over een groendak? EPDM of pvc dakbedekking is waterdicht en wortelbestendig, waardoor het de ideale ondergrond vormt voor een groendak. Hier wordt het dan ook vaak voor gebruikt.

groendak

Wat is Derbigum dakbedekking?

Derbigum specialiseert zich in energiebesparende en duurzame dakbanen. Daarom vallen dakbanen van Derbigum onder ecologisch dak. Dakbedekking van derbigum is niet alleen gericht op waterdichtheid van platte daken, maar ook op andere elementen. Denk bijvoorbeeld aan reflecterende dakbedekking, CO2-reducerende dakbedekking of plantaardige dakbedekking. Derbigum dakbedekking zorgt voor biodiversiteit en verfraait je dak. Bovendien is de dakbedekking van Derbigum volledig ecologisch en recyclebaar.

Derbibrite, witte dakbedekking

Een laatste variant op ecologische dakbedekking is Derbibrite. Derbibrite is samengesteld uit plaso-elastomeer-gemodificeerd gebitumineerde glas en polyestermat. De dakbedekking heeft een reflecterende witte acryl coating. Dit type dakbedekking zorgt voor het passief koelen en minder CO2-uitstoot op het dak. Daarnaast is Derbibrite pH-neutraal, wat ervoor zorgt dat regenwaterherwinning mogelijk is. Een Derbibrite dak is 100% recyclebaar. Bij dit type dakbedekking is het wel belangrijk om rekening te houden met de afwatering en belasting van het dak.

Op zoek naar een dakbedekking met een lange levensduur?

Laat EPDM dakbedekking plaatsen door een dakdekker.

Wat kost dakbedekking voor een plat dak in 2022?

Wat de kosten voor dakbedekking van een plat dak zijn, hangt af van diverse factoren. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €2.500,- en €4.000,- voor een compleet project. De gemiddelde kostprijs per m² varieert van €45,- tot €80,-. Voor pvc-dakbedekking betaal je tussen de €75,- en €95,- per m². Wil je een milieuvriendelijke en ecologisch plat dak? Kies dan voor een groendak. De prijzen voor een groendak liggen gemiddeld rond de €95,- en €120,-. Bekijk onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen.

Prijs dakbedekking per m² voor plat dak

Plat dak Prijzen per m² Levensduur
Bitumen €70,- tot €90,- 20 tot 25 jaar
PVC €75,- tot €95,- 20 tot 25 jaar
EPDM €95,- tot €120,- 35 tot 40 jaar
Groendak €60,- tot €65,- 55 tot 60 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte kosten vraag je gratis offertes aan via het offerteformulier.

Alle informatie over de kosten van dakbedekking.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Factoren die van grote invloed zijn op de prijzen van een plat dak, zijn de soort dakbedekking en het dakoppervlak. Op basis van deze twee, berekent een dakdekkersbedrijf de kostprijs per m². Het uurtarief van een dakdekker ligt rond de €35,-.

Kan ik subsidie krijgen voor een nieuw plat dak?

Als je een nieuw plat dak laat plaatsen en dit combineert met dakisolatie is het mogelijk dat je recht hebt op een subsidie. Het subsidiepotje voor particulieren is helaas op, maar VVE’s kunnen een subsidie aanvragen. Er zitten echter wel bepaalde voorwaarden aan. Ga naar de website van de RVO voor meer informatie. Bovendien hebben gemeentes vaak hun eigen potje met subsidies. Benieuwd of je een subsidie kan krijgen? Ga dan naar energiesubsidiewijzer.nl.

dakdekker plat dak

Zelf een nieuw plat dak leggen of uitbesteden?

Een plat dak zelf doen of laten leggen door een ervaren dakdekker? Het is een specialistische klus, bovendien neemt werken op hoogte veel risico met zich mee. Daarom is het verstandiger om het leggen van een nieuw plat dak uit te besteden aan een dakdekker. Dakdekkers zijn op de hoogte van de wet- en regelgeving, beschikken over genoeg kennis en ervaring en hebben de juiste materialen. Als je de dakbedekking op een plat dak laat leggen heb je bovendien garantie. Heb je een lekkage? Dan komt het dakdekkersbedrijf langs om dit op te lossen. Genoeg redenen dus om deze klus uit te besteden.

Hier vind je meer informatie over het vervangen van dakbedekking.

Hoe vind ik een goede dakdekker?

Wil je een nieuw plat dak laten plaatsen door een dakdekker? Dan wil je natuurlijk weten hoe je een goede en betrouwbare vakman vindt. Er zijn een aantal partijen die jou kunnen informeren. Ten eerste betreft dit het KOMO-proces certificaat. Als een dakdekkersbedrijf dit certificaat heeft ben je verzekerd van een juiste plaatsing. Meer informatie? Ga naar de website van komo.

Daarnaast kun je letten op DAKMERK, dit is hét keurmerk voor een plat dak. Dakdekkersbedrijven met een DAKMERK-certificaat worden getoetst en gecontroleerd door inspecteurs. Meer weten? Neem een kijkje op dakmerk.nl.

Je hebt ook nog het NDA en Vebidak, beide brancheverenigingen die streven naar kwaliteit en continuïteit. Vraag onder andere meerdere offertes aan, zodat je de dakdekkersbedrijven onderling vergelijkt. Ga naar de website van NDA of naar vebidak.nl voor meer informatie over deze brancheverenigingen.

Eenvoudig offertes van dakdekkersbedrijven vergelijken

Dat het inschakelen van een goede dakdekker belangrijk is, moge duidelijk zijn. Wil je een plat dak vervangen, herstellen of een nieuw plat dak aanbrengen? Ben je benieuwd naar de kosten van dakbedekking voor een plat dak? Schakel dan een dakdekkersbedrijf in. Besparen op de kosten?

Start gratis offerteaanvraag.

Na het verzenden van je aanvraag ontvang je van meerdere dakdekkers een prijsopgaaf op maat. Door deze onderling te vergelijken op prijs en aanbod, bespaar je op de kosten! Ook benieuwd naar dakbedekking voor een hellend dak? Ga naar de pagina over dakbedekking voor een hellend dak voor meer informatie.

Gratis offertes vergelijken