Je dakbedekking laten vervangen?

Door gratis offertes te vergelijken bespaar je zo tot wel 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Dakbedekking vervangen

Na een aantal jaren moet je de dakbedekking vervangen, om de kwaliteit van je dak te waarborgen. Bij een plat dak is dit gemiddeld na 25 tot 40 jaar, maar bij een hellend dak hoef jij je hier pas na ongeveer 60 tot 80 jaar druk over te maken. Als het zover is, raden we je aan een dakdekker in te schakelen.

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je meerdere offertes van dakdekkers in de regio. Vergelijk de prijsopgaven en kies het beste aanbod!

Tijd om je dakbedekking te vervangen? Je leest er alles over op deze pagina. We vertellen je over de mogelijkheden, de kosten en je leest hoe de dakdekker te werk gaat. Tot slot geven we je handige bespaartips, zodat je niet te veel betaalt!prijs dakbedekking vervangen

Dakbedekking vervangen prijs

Wat kost het vervangen van je dakbedekking? Op een plat dak betaal je gemiddeld €45,- tot €55,- per m² en bij een schuin dak liggen de kosten iets hoger, rond de €50,- tot €120,- per m². De kosten hangen vooral samen met het soort dakbedekking dat je kiest. Hieronder gaan we nog verder in op de kosten voor het vervangen van platte- en hellende daken.

Kosten plat dak vervangen 2022

De kosten om een plat dak te vervangen beginnen rond de €45,- per m². Dit is voor bitumen, een van de goedkopere materialen. De levensduur is gemiddeld 25 jaar en is daarmee vooral op de korte termijn een goedkope oplossing. Voor gemiddeld €50,- per m² laat je EPDM plaatsen dat tot wel 40 jaar meegaat: hierdoor heeft het een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en is dit op de lange termijn juist een goedkopere optie.

Door platte daken op tuinhuisjes en schuren wordt ook wel regelmatig pvc gebruikt. Dit kost ongeveer €55,- per m² en gaat ook zo’n 25 jaar mee. Het voordeel hiervan is dat het verkrijgbaar is in veel verschillende kleuren!

Lekkage plat dak oplossen door: Gemiddelde prijs per m²
Bitumen €45,-
EPDM €50,-
PVC €55,-
Groendak €55,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, die per vakman kunnen verschillen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Besparen op een dakdekker?

Vraag offertes aan, vergelijk en bespaar tot wel 40% op de kosten van het vervangen van uw dakbedekking!

Kosten hellend dak vervangen 2022

Het vernieuwen van dakbedekking op een hellend dak, zoals de kosten van dakpannen vervangen, is vaak iets hoger: het materiaal is duurder én het dakoppervlak is een stuk groter. Betondakpannen kosten slechts €50,- per m² en zijn daarmee de goedkoopste optie. De levensduur is gemiddeld 30 tot 40 jaar. Voor een meer natuurlijke uitstraling zijn kleidakpannen een goede optie. Deze zijn duurder in aanschaf, gemiddeld €60,- per m² maar daar staat ook een (veel) langere levensduur tegenover: tot wel 80 jaar!

Natuurlijk zijn dakpannen niet de enige optie.

Riet wordt gelegd vanaf €100,- per m² en een metalen dak kun je al realiseren vanaf €75,- per m². Kijk bij de keuze van de dakbedekking niet alleen naar de prijs, maar ook de levensduur en de uitstraling van het materiaal!

Lekkage schuin dak oplossen door: Gemiddelde prijs per m²
Kleidakpannen €60,-
Betondakpannen €60,-
Leien €85,-
Riet €100,-
Aluminium €75,-
Koper €120,-
Zink €80,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, die per vakman kunnen verschillen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

dakbedekking vervangen: hoe gaat dat in zijn werk?

Dakbedekking vervangen: hoe gaat dat?

Hoe gaat het vervangen van dakbedekking precies in z’n werk? Dat hangt af van je daktype en het gekozen materiaal. Bij een hellend dak verwijdert de vakman eerst alle dakpannen en plaatst hij deze daarna van boven naar beneden weer terug. Elke rij dakpannen schuift hij onder de rij daarboven, zodat er geen naden en kieren meer zijn.

Het vervangen van een plat dak verloopt natuurlijk anders!

De vakman verwijdert eerst het bestaande dakleer. Daarna brengt hij een onderlaag aan. De onderlaag is de beschermde laag, die het oppervlak volledig waterdicht maakt. De dakdekker lijmt deze onderlaag vast bij de dakranden en onder het dakvlak. Bitumen wordt in stroken aangebracht: hierbij houdt de dakdekker een overlap van minimaal 10 centimeter aan: dit voorkomt daklekkage tussen de naden van het dakleer!

Nu spijkert hij de onderlaag vast en plaatst bij de daktrimmen: deze zorgen voor de mooie afwerking bij de dakranden. Tot slot volgt de plaatsing van de bovenlaag: de vakman gebruikt weer een overlap van tien centimeter en zorgt ervoor dat de bovenste laag in dezelfde richting gelegd wordt.

Voor vragen over de werkwijze kun je altijd contact opnemen met een specialist. Vind de beste dakdekker voor jouw klus door gratis offertes te vergelijken.

Dakleer vervangen of over oude dakbedekking heen plaatsen?

Om tijd (en geld) te besparen, is het een optie om het dakleer niet te vervangen, maar om de dakbedekking over de oude laag heen te leggen. De dakdekker is aanzienlijk sneller klaar, wat ook in kosten bespaart. Dakleer over de oude dakbedekking heen kost gemiddeld €45,- per m² terwijl je voor het vervangen van de dakbedekking ongeveer €75,- per m² kwijt bent. Er zitten qua levensduur geen verschillen in, allebei gemiddeld rond de 30 jaar. Bovendien zorgt de extra laag dakbedekking voor een nog betere isolatie!

Deze methode is alleen geschikt als je oude dakbedekking echt in goede staat verkeerd. Bij een beschadigde of juist verouderde dakafwerking is het belangrijk dat je de dakbedekking volledig vervangt.

Prijs Kosten per m² 2022 (inclusief plaatsing, arbeidskosten en btw) Levensduur
Dakleer over oude dakbedekking €45,- 30 jaar
Oude dakbedekking verwijderen en nieuw dakleer plaatsen €75,- 30 jaar

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, die per vakman kunnen verschillen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Besparen op dakbedekking?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten van het vervangen van je dakbedekking!

Bitumen, pvc of EPDM dakbedekking: wat is het beste?

Er zijn voor platte daken verschillende materialen die je kunt kiezen. Het is goed om te weten dat er niet één de beste optie is, maar dat er wel een beste optie is voor jouw situatie. Waar kun je uit kiezen:

  • Bitumen dakbedekking: dit wordt al jarenlang gebruikt bij het bedekken van platte daken. Het is ijzersterk en volledig waterdicht. Bitumen kan uit zichzelf niet goed reageren op temperatuurwisselingen, daardoor wordt het in Nederland vaak bewerkt met APP of SBS. Dit maakt het soepel en voorkomt beschadigingen zoals scheurtjes. De kosten liggen rond de €45,- per m² en de levensduur is gemiddeld 25 jaar.
  • EPDM dakbedekking: dit is een synthetisch rubber en daardoor van nature erg flexibel. Dit maakt de kans op beschadigingen zo klein mogelijk. Het is wortelbestendig en daardoor ook een goede ondergrond voor een groendak. De kosten liggen rond de €50,- per m² en de levensduur is ongeveer 40 jaar!
  • Pvc dakbedekking: pvc is een kunststof en is daardoor een goede optie. Dit is verkrijgbaar in praktisch elke RAL-kleur die er is, waardoor je zelf bepaalt welke uitstraling je dakoppervlak krijgt. Bij het vervangen van bijvoorbeeld een schuurdak wordt pvc vaak gekozen. Pvc wordt geplaatst vanaf €55,- per m² en de levensduur is ongeveer 15 jaar.

Zonnepanelen en dakbedekking vervangen: twee vliegen in één klap

Als jij je dakbedekking laat vernieuwen, dan is het slim om ook andere dakwerken op je dak uit te laten voeren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een nieuw dakraam of de installatie van zonnepanelen. Door deze meerdere klussen in één keer uit te besteden aan een dakdekkersbedrijf, houd je de kosten per m² zo laag mogelijk: veel bedrijven bieden namelijk een kwantumkorting aan!

Tip! Door zonnepanelen te plaatsen maak jij je huis bovendien energiezuiniger en bespaar je op de energiekosten.

Dakbedekking vervangen tips: hier moet je op letten

Het vervangen van dakbedekking is iets dat je het beste uitbesteedt aan een ervaren dakdekker. Die combineert het vaak met een dakrenovatie. Zo weet je zeker dat je dakoppervlak straks weer volledig waterdicht is en er geen beschadigingen ontstaan! Hieronder geven we je een paar praktische tips, zodat je zeker weet dat je profiteert van kwaliteit tegen een scherpe prijs! Op zoek naar een dakdekker? Vraag gratis offertes aan!

Keurmerken

Bij het kiezen van een dakdekker, raden we je aan om te kijken naar keurmerken. Deze geven aan dat een vakman veilig en milieubewust werkt, beschikt over goede diploma’s of een goede garantie aanbiedt. Er zijn een aantal keurmerken van belang bij het vervangen van de dakbedekking, dat zijn:

  • Dakmerk
  • Vebidak
  • KOMO
  • NDA Dakdekkersbedrijven

Kwantumkorting: vraag je buren!

Hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter. Door samen te werken met je buren en één dakdekkersbedrijf in te huren voor het vervangen van beide daken, bespaar je op de kosten! Dit is vooral een goede optie als je in een rijtjeshuis of 2-onder-1-kap woning woont en de dakbedekking van beide huizen even oud zijn.

Dakbedekking laten vervangen door een ervaren dakdekker?

Vind snel en gemakkelijk een dakdekker in de regio en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes ontvangen

Combineer werkzaamheden

Een andere manier om een kwantumkorting te regelen, is door meerdere werkzaamheden met elkaar te combineren. Vervang je dakbedekking én plaats nieuwe dakisolatie. Of plaats eindelijk die dakkapel die je al jarenlang wilt. Ook dit zorgt ervoor dat de prijs per m² zo laag mogelijk is.

Vergelijk gratis offertes

Met het vergelijken van offertes bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de prijs. Dat komt omdat alle dakdekkers hun eigen tarieven bepalen en deze per bedrijf dus verschillen. Zeker weten dat je verzekerd bent van het beste aanbod? Vraag dan offertes aan en bespaar!

dak laten bedekken door dakdekkers

Dakbedekking vervangen? Gratis offertes vergelijken!

Dakbedekking vervangen tegen de scherpste prijs? Dat kan met de hulp van een ervaren dakdekker! Kies een dakdekker in de buurt zodat je verzekerd bent van de beste kwaliteit. Bovendien bespaar jij jezelf zo moeite, tijd en energie omdat je niet zelf het hoge dak op hoeft te klimmen. Op zoek naar een bedrijf bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je meerdere prijsopgaven van experts in jouw regio. Vergelijk en kies de vakman met het beste aanbod, voor een besparing die oploopt tot wel 40%. De aanvraag is gratis en bovendien vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken