Meer weten over dakbedekking?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend


Dakbedekking

Is jouw dakbedekking aan vervanging toe en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Er zijn enorm veel verschillende materialen waar je uit kunt kiezen. Elke soort heeft z’n eigen voordelen, kosten en levensduur. Weten welk materiaal geschikt is voor jouw dak?

Start gratis offerteaanvraag.

Door gratis offertes aan te vragen ontvang je niet alleen advies op maat, je hebt ook de mogelijkheid om dakspecialisten te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste prijs betaalt.

Op deze pagina lees je meer over de kosten van dakbedekking, verschillende soorten dakbedekking er zijn en wanneer je dakbedekking aan vervanging toe is.Wat kost dakbedekking?

Een goed overzicht van de soorten dakbedekking en bijbehorende prijzen kan je helpen een keuze te maken. Je kunt bijvoorbeeld beter inschatten wat er binnen jouw budget valt. Ook kom je zo achter de verschillende mogelijkheden. In onderstaand prijsoverzicht vind je de gemiddelde prijzen van dakbedekking per m2.

Prijs dakbedekking 2022

Plat dak Prijzen per m² 2022
Bitumen €70,- tot €90,-
Pvc €75,- tot €95,-
EPDM €95,- tot €120,-
Groendak * €60,- tot €65,-
Hellend dak
Betondakpannen €40,- tot €65,-
Leien €55,- tot €95,-
Riet €85,- tot €100,-
Aluminium €70,- tot €90,-
Kleidakpannen €55,- tot €95,-
Koper €95,- tot €125,-
Zink €75,- tot €105,-

*Een groendak wordt geplaatst op een onderlaag van pvc of EPDM. Wanneer uw dakbedekking toe is aan vervanging dan komen de kosten voor een groendak bovenop de kosten voor de onderlaag van pvc of EPDM.

Meer informatie over alle dakdekker kosten.


Nieuwe dakbedekking plaatsen?

Vergelijk offertes en vind een dakdekker in de buurt!


Dakbedekking voor platte daken

 • Bitumen: bitumen dakbedekking is ook wel bekend onder de naam dakleer. Het wordt voornamelijk op platte of licht hellende daken gebruikt. Het is vaak de goedkoopste optie, zeker op de korte termijn.
 • Pvc: ook pvc wordt voornamelijk op platte of licht hellende daken gebruikt. Het is een milieu- en onderhoudsvriendelijke kunststof. Pvc dakbedekking is daarnaast erg sterk én licht, waardoor het makkelijk verwerkbaar is.
 • EPDM: EPDM is een synthetische rubber. Dit betekent dat het goed bestand is tegen alle soorten weersomstandigheden. Bovendien droogt het rubber niet uit, waardoor het niet scheurt.
 • Groendak: een groendak is een natuurlijke en duurzame soort dakbedekking. Het bestaat vaak uit vetplantjes en andere begroeiing en wordt bovenop de bestaande (EPDM of bitumen-) dakbedekking gelegd.

Dakbedekking voor hellende daken

 • Dakpannen: er bestaan betonnen- en kleidakpannen. Betondakpannen zijn de meest betaalbare variant en gaan ongeveer 35 tot 50 jaar mee. Kleidakpannen zijn duurder, maar hebben een luxere uitstraling en langere levensduur.
 • Leien: leien worden vaak gemaakt van natuursteen en zijn op veel monumentale panden te vinden. Ze zijn te vergelijken met kleine platte dakpannen. Een leien dak leggen zorgt voor een charmante en natuurlijke uitstraling!
 • Riet: een rieten dak zorgt voor uitstekende isolatie. Daarnaast houdt het in de zomer de hitte buiten, en houdt het de warmte in de winter juist vast. De levensduur van een rieten dak ligt tussen de 35 en 40 jaar.
 • Aluminium: aluminium is erg geschikt voor daken met bijzondere vormen. Het materiaal is flexibel en kan daardoor goed gevormd worden. Daarnaast is het goed beschermd tegen weersinvloeden en roest. Het is niet de goedkoopste optie, maar gaat daarentegen lang mee.
 • Kleidakpannen: deze dakpannen zijn de meest gebruikelijke vorm van dakbedekking. Ze zijn verkrijgbaar in vlakke- of gegolfde vorm, hebben een natuurlijke uitstraling en behouden hun kleur. Kleidakpannen gaan tot wel 80 jaar lang mee.
 • Koper: koper is een kostbaar edelmetaal. Na verloop van tijd verkleurt het koper van bruin naar groen. Hierdoor ontstaat een natuurlijke beschermlaag, waardoor het tot wel 80 jaar meegaat zonder dat er onderhoud nodig is.
 • Zink: zink is een erg duurzaam materiaal, wat erg lang meegaat. Zinken daken zullen tot wel 100 jaar meegaan. Ook hier ontstaat een natuurlijk beschermlaagje. Deze wordt echter niet groen, zoals bij koper, maar donkergrijs tot zwart.

dakonderhoud

Levensduur van dakbedekking

De levensduur van jouw dak is afhankelijk van verschillende factoren en omstandigheden. In het algemeen zijn platte daken eerder aan vervanging toe dan hellende daken. De kans is namelijk groter dat er blijft liggen of begroeiing ontstaat. Een plat dak gaat gemiddeld zo’n 40 jaar mee.

Een hellend dak kan tot wel 80 jaar blijven liggen. Voorwaarde voor een optimale levensduur is wel dat er goed onderhoud wordt gepleegd. Denk hierbij aan goede reiniging en de nodige reparaties bij schade.

Wanneer dakbedekking vervangen?

Door geregeld onderhoud uit te voeren kan het vervangen van dakbedekking lang uitgesteld worden. Toch zijn er een aantal aanwijzingen dat het tijd is voor nieuwe dakbedekking. Bij platte daken zijn scheuren en barsten op verschillende plaatsen een teken dat het dak aan vervanging toe is.

Ook bij hellende daken zijn de meeste problemen te verhelpen met plaatselijke reparaties. Merk je echter dat het dak er niet meer strak uitziet? Of is het dak zo beschadigd dat er op verschillende plaatsen vochtproblemen ontstaan? Dan kan het tijd zijn om de dakbedekking te vervangen.


Dakbedekking laten vervangen?

Vraag gratis offertes aan en bespaar!


Welke dakbedekking is geschikt voor mijn dak?

Wanneer je dak aan vervanging toe is, of wanneer je een compleet nieuw dak laat bouwen, zul je je afvragen welke dakbedekking het meest geschikt is voor jouw woning.

Er zijn een aantal factoren die je in deze beslissing moet meenemen. Denk aan budget, levensduur en persoonlijke voorkeur. Er bestaat namelijk niet één perfecte dakbedekking voor een woning, maar wel een beste keuze voor jouw situatie.

Plat dak

Heb je een plat dak en wil je een snelle en goedkope oplossing? Dan is bitumen is goede keuze. Wil je liever een materiaal met een langere levensduur gebruiken? Dan kun je het beste gaan voor EPDM. EPDM is iets duurder in de aanschaf, maar zal op de langere termijn de goedkoopste keuze zijn.

Wanneer je een specifieke kleur in gedachten hebt voor de dakbedekking, past pvc het beste bij jou. Dit materiaal is in bijna elke gewenste kleur te verkrijgen.

Hellend dak

Voor schuine daken zijn dakpannen de meest gebruikelijke keuze. Deze zijn weer onder te verdelen in betonnen- en kleidakpannen. Kijk bij je keuze niet alleen naar prijs, maar ook naar de verwachte levensduur van het materiaal. Zo heb je uiteindelijk de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Schakel snel een vakman in! Vraag gratis offertes aan!

Kan nieuwe dakbedekking direct over de oude?

In sommige gevallen is het mogelijk om de oude dakbedekking te laten liggen. Denk bijvoorbeeld aan EPDM of bitumen op platte daken. Hier kan gemakkelijk en zonder problemen een nieuwe laag over gelegd worden. Zolang de constructie van het dak goed is en voldoende draagkracht heeft, is dit een eenvoudige en betaalbare oplossing.

Dit gaat echter niet op voor elke soort dakbedekking. Met name bij hellende daken zal de oude dakbedekking eerst verwijderd moeten worden, voordat de nieuwe gelegd kan worden.

dakonderhoud

Besparen op nieuwe dakbedekking? Vraag gratis offertes aan!

Nieuwe dakbedekking beschermt je woning optimaal tegen allerlei weersinvloeden. Welke dakbedekking geschikt is voor jouw woning hangt af van je budget, soort dat en persoonlijk voorkeur. Benieuwd naar de mening van een vakman?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Na je gratis aanvraag ontvang je meerdere offertes van verschillende dakspecialisten uit de buurt. Zo kun je de prijzen vergelijken en kies je de vakman die het best bij je past. Daarnaast bespaar je tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken