APP-dakbedekking dakbedekking laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Soorten dakbedekking » APP-dakbedekking

APP-dakbedekking: info & prijzen 2024

APP-dakbedekking is gebaseerd op bitumen, maar verrijkt met een kunststof: Atactisch Polypropyleen, dat ongeveer 30% van het materiaal uitmaakt. Het materiaal is bij zowel hoge als lage temperaturen flexibel en soepel. Deze dakbedekking heeft een hoge Uv-bestendigheid en is daardoor een keuze met een lange levensduur.

APP-bitumen is een uitstekende dakbedekking, maar wat zijn de prijzen voor APP-dakbedekking in 2024? In dit artikel vind je informatie over de gemiddelde prijzen van deze dakbedekking. We laten je ook zien hoe de prijs is opgebouwd en geven je een paar concrete rekenvoorbeelden.


APP-dakbedekking: de belangrijkste informatie op rij

 • APP-dakbedekking is een soort bitumen. APP-dakbedekking kost gemiddeld €48,- en €88,- per vierkante meter. De gemiddelde levensduur van APP is 30 jaar. Ontvang gratis prijsopgaven.
 • Het is mogelijk om APP-dakbedekking over de oude dakbedekking heen te plaatsen, mits de oude dakbedekking in goede staat is. Anders is het beter om je huidige dakbedekking te laten vervangen door APP-dakbedekking.
 • Voordelen van APP-dakleer zijn de flexibliteit en temperatuurbestendigheid van het materiaal. Daarnaast is APP goed bestand tegen verwering. Een nadeel van APP-bitumen is dat het minder elastisch is dan bijvoorbeeld SBS-bitumen.
 • Geschikte alternatieven voor APP zijn SBS, EPDM en pvc.


APP-dakbedekking prijs per m² 2024

APP-bitumen is een betaalbare dakbedekking. De kosten voor een APP-dakbedekking liggen inclusief het plaatsen en btw tussen de €48,- en €88,- per vierkante meter. De prijs wordt bepaald door de manier van plaatsen: gaat de nieuwe dakbedekking over de oude bedekking, of wordt de oude dakbedekking verwijderd?

APP-dakbedekking prijs

€48,- tot €88,- per m²

Prijzen zijn gebaseerd op manier van plaatsen

APP-bitumen over oude dakbedekking
€48,- per m²

Oude bedekking in goede staat
Hoge draagkracht van je dak

APP-bitumen met verwijderen oude bedekking
€88,- per m²

Oude bedekking versleten
Bij minder belastbaar dak

Start gratis offerteaanvraag!

APP-bitumen op oude dakbedekking

Het scheelt veel kosten om de nieuwe APP-dakbedekking over je oude dakleer te plaatsen. Dat is niet vreemd, want het verwijderen van je oude dakbedekking is een omvangrijke klus, waar veel uren in zitten. Je kunt daarom overwegen om je oude dakbedekking te laten liggen, al kan dit zeker niet in elk geval.

Het is belangrijk dat je oude dakbedekking in goede conditie is en dat je dakconstructie sterk genoeg is om het gewicht van twee lagen dakbedekking het hoofd te bieden. Een dakdekker kan je hierin adviseren.

Dakbedekking vervangen met APP

Het is waarschijnlijk dat je oude dakleer na meer dan 20 jaar veel slijtage vertoont en dat deze moet worden vervangen. In dat geval wordt de APP-roofing direct op het dak geplaatst nadat het oude materiaal in zijn geheel is verwijderd.

Dit is een aanzienlijk grotere klus, maar dan heb je meer zekerheid over de levensduur en de lekbestendigheid bij twijfel over de staat van je oude dakbedekking.

APP dakbedekking

Wat kost een APP-dakbedekking?

In 2024 betaal je voor een nieuwe APP-dakbedekking ongeveer tussen de €48 en €88,- per vierkante meter. De variatie zit dus voornamelijk in de vraag of je de oude dakbedekking laat liggen, maar ook de dikte van de APP-bitumen rollen maakt een belangrijk verschil. Hoe dikker, hoe duurder, geldt hier.

Hierbij moet gezegd worden dat een dikkere dakbedekking langer meegaat. Tot slot kunnen ook de arbeidskosten verschillen, want niet elke dakdekker rekent hetzelfde uurtarief.

Om je een idee te geven van je te verwachten kosten voor de kosten inclusief plaatsing, kun je in de volgende tabel de prijs vinden die het beste bij de oppervlakte van je dak past, van schuurdak tot schooldak.

Oppervlakte (m²) Gemiddelde kosten (inclusief plaatsing en btw)*
5 €240,- tot €440,-
10 €480,- tot €880,-
25 €1.200,- tot €2.200,-
50 €2.400,- tot €4.400,-
100 €4.800,- tot €8.800,-
150 €7.200,- tot €13.200,-
200 €9.600,- tot €17.600,-

Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die per dakdekkersbedrijf kunnen verschillen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis offertes aan!


Prijsvoorbeeld 1: prijs bij dakbedekking vervangen door APP

In dit voorbeeld willen we een dakbedekking met een oppervlakte van 38 m² vervangen door APP-bitumen. Hierbij moet dus eerst de oude dakbedekking worden verwijderd, waarna de nieuwe bedekking kan worden aangebracht. We gaan dan uit van de hoge kant van de gemiddelde prijs hierboven: €88,- per vierkante meter. In totaal kost deze klus gemiddeld €3.344,-.


Prijsvoorbeeld 2: prijs bij APP-dakbedekking over oude bedekking

Hier gaan we uit van een dak met een oppervlakte van 47 m². De oude dakbedekking ziet er nog goed uit, dus de laag APP-dakleer kan over de oude heen gelegd worden. Dat kost minder, waardoor we kunnen rekenen met het lage deel van de gemiddelde prijzen. De gemiddelde totaalprijs voor deze klus is €2.256,-.

Hoe is de prijs van een APP-dakbedekking opgebouwd?

Als je een APP-dakbedekking op je dak laat leggen, dan betaal je uiteraard niet alleen voor de rollen dakleer. Het uurtarief van je dakdekker en zijn eventuele voorrijkosten zijn ook belangrijke onderdelen die de uiteindelijke prijs bepalen.

Grofweg kun je de opbouw van de prijs voor de vervanging van je dakbedekking als volgt opdelen:

 • Materiaalkosten: de rollen APP-dakleer.
 • Arbeidskosten: het uurtarief van de dakdekker om zijn eigen (materiaal)kosten te dekken en om zijn eigen boterham te verdienen.
 • Voorrijkosten: kosten voor het vervoer en de reistijd.
 • Afvoerkosten: de kosten voor het opslaan en afvoeren van de oude dakbedekking.


APP-dakbedekking levensduur

Een APP-dakbedekking gaat ongeveer 30 jaar mee. Goed onderhoud en regelmatig controleren van je dakbedekking op bijvoorbeeld scheuren kan de levensduur van je dakbedekking verlengen. De levensduur is vergelijkbaar met bijvoorbeeld SBS-dakbedekking. APP-dakbedekking heeft daarmee een degelijke prijs-kwaliteitsverhouding.

Voordelen APP-dakbedekking

APP-dakbedekking is een bijzonder flexibele en Uv-bestendige dakbedekking en heeft daarmee voordelen ten opzichte van andere types dakbedekking:

 • Temperatuurbestendigheid: door de verrijking met APP-kunststof is dit type bitumen zeer goed bestand tegen hoge temperaturen: het smeltpunt gaat omhoog van circa 50 graden naar 140 graden. Dat is best fijn, met de steeds hogere temperaturen in het vooruitzicht.
 • Flexibiliteit: ongeacht de temperatuur is APP dakbedekking buigzaam en soepel. Het zorgt ervoor dat het materiaal minder vatbaar is voor scheurvorming.
 • Bestand tegen verwering: de meeste materialen worden na verloop van tijd broos, poreus en brokkelen af. Bij APP bitumen gebeurt dit veel minder, wat de levensduur verlengt.

Dakdekker inschakelen voor het plaatsen van APP-dakbedekking?

Vraag gratis offertes aan en vind een dakdekker bij jou in de regio!

Gratis offertes vergelijken

Alternatieven voor APP-dakbedekking

Met APP maak je een goede keuze, maar er zijn uiteraard alternatieven met elk hun eigen voordelen en nadelen.

SBS-bitumen is ook een gemodificeerd bitumen. Dit materiaal heeft een hoge mate van elasticiteit, wat deze dakbedekking geschikt maakt voor daken die veel werking hebben. De levensduur is vergelijkbaar, net als de prijs.

 • Voordelen: elastisch, hecht zeer goed aan de ondergrond
 • Nadelen: minder Uv-bestendig

EPDM is een lichte kunststof dakbedekking die bekend staat om zijn lange levensduur van 50 jaar. Het is een uitstekend, maar duurder alternatief.

 • Voordelen: licht, elastisch, Uv-bestendig, langste levensduur
 • Nadelen: prijs

Pvc is een betaalbaar alternatief, dat ook nog eens 35 jaar mee kan gaan. Dit materiaal is volledig recyclebaar, wat het een milieubewuste keuze maakt. Het materiaal wordt over tijd echter minder flexibel en elastisch door de blootstelling aan Uv-straling door zonlicht.

 • Voordelen: prijs, recyclebaar, licht materiaal
 • Nadelen: plaatsen is arbeidsintensief, materiaal wordt stug

APP dakbedekking prijs

Interesse in APP-dakbedekking? Vergelijk gratis offertes!

Is APP-dakbedekking voor jou de beste optie om je dak mee te vernieuwen? Of wil je graag advies van een dakdekker?

Start gratis offerteaanvraag!

Binnen een handomdraai ontvang je maximaal 5 offertes van verschillende dakdekkersbedrijven bij jou uit de buurt. Ga voor het beste aanbod en bespaar tot 40% op de kostprijs. Zo weet je zeker dat je goed zit! Zit er niks voor je tussen? Geen zorgen, je aanvraag is volledig vrijblijvend. Je zit dus nergens aanvast!

Gratis offertes vergelijken