dakpannen met zonnepanelen

Dakpannen met zonnepanelen

Dakpannen met zonnepanelen zorgen voor duurzame energie en korting op je energierekening. Het is een populaire manier van verduurzaming, maar wist je dat er meer dan één manier is om dakpannen met zonnepanelen te voorzien? Welke mogelijkheden er zijn, en welke kosten hieraan verbonden zijn lees je hier.

Ben je op zoek naar een dakdekker?

Start gratis offerteaanvraag!

Dakpan zonnepanelen: de mogelijkheden

Dakpan zonnepanelen kun je op twee manieren interpreteren. Je kunt zonnepanelen op dakpannen plaatsen, maar je kunt ook dakpannen met daarin zonnepanelen aanschaffen. Dit laatste is minder bekend dan het eerste en wordt zonnepannen genoemd. Voor meer informatie over beide mogelijkheden ben je hier op het juiste adres.

Zonnepannen

Zonnepanelen dakpannen zijn een goede investering, omdat het zorgt voor een lagere energierekening. Zonnepannen, of zonnedakpannen, zijn een interessant alternatief voor de grote panelen die het gehele dak in beslag nemen. Deze dakpannen zijn individueel voorzien van een zonnepaneel. Je hebt verschillende soorten en materialen waarvan zo’n zonnepan gemaakt kan zijn. Denk hierbij aan keramische, leien of sneldekpannen met zonnecellen.

Het grootste voordeel van deze zonnepannen is dat ze niet opvallen op het dak. Doordat de zonnepanelen in de dakpan zit, zorgt het voor eenheid. Wel zijn dakpannen met zonnecellen een stuk duurder dan zonnepanelen, en ook is het plaatsen lastiger. Laat je een nieuw pannendak leggen en kies je voor zonnepannen? Dan bespaar je natuurlijk wel op de dakpannen. In de tabel hieronder staan twee uitvoeringen van zonnepannen beschreven.

Geïntegreerd daksysteem Brede zonnepannen
Bij een geïntegreerd daksysteem liggen de zonnepanelen verzonken in het dak. De panelen hoeven dus niet eerst op een frame geplaatst te worden. De panelen die je bij een geïntegreerd systeem gebruikt zijn meestal standaard zonnepanelen. Brede zonnepannen hebben dezelfde hoogte als gewone dakpannen, maar ze zijn veel breder. Hierdoor zijn ze makkelijk te plaatsen. De breedte komt overeen met 4 tot 8 standaard dakpannen.

Zonnepanelen op dakpannen

Bij zonnepanelen op dakpannen kun je natuurlijk ook kiezen voor standaard zonnepanelen. Deze panelen worden boven op de dakpannen geplaatst en aan het dak geklikt. De zonnepanelen zitten dan niet rechtstreeks aan de dakpannen vast, maar er wordt eerst een draagstructuur op het dak geplaatst. Het beugeltje van het zonnepaneel gaat dan om de panlat.

Het voordeel van zonnepanelen is niet alleen dat ze goedkoper en makkelijker te plaatsen zijn, maar het brengt ook meer op. Met zonnepanelen is de terugverdientijd ongeveer 7 jaar en met zonnepannen kan het wel 20 jaar duren.

Zonnedakpannen prijs

De prijs van zonnepanelen of zonnepannen is al een paar keer genoemd om uit te leggen wat het verschil is tussen de twee. Alleen is de prijs van de twee opties niet het enige interessante. Ook hoeveel het opbrengt en dus de terugverdientijd speelt een rol in de prijs van zonnepanelen of zonnepannen. In het onderstaande schema vind je de gemiddelde prijzen.

Onderdeel Prijs*
Zonnepan per stuk € 25,-
Zonnepan per m² € 250,- tot € 500,-
Zonnepaneel per stuk € 650,- tot € 800,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw.

Interesse in zonnepanelen of zonnepannen? Doe de gratis offerteaanvraag!

Wil jij zonnepanelen op je pannendak, of heb je interesse in zonnepannen? Dan kun je er voor kiezen een dakdekker in te schakelen om je hierbij te helpen! Ook wanneer je nog niet weet welke keuze het beste bij jou past kan een dakdekker adviezen bieden.

Hoe kom ik in contact met een dakdekker?

Je komt in contact met een dakdekker bij jou in de regio door het gratis offerteformulier in te vullen!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt meerdere offertes en kiest zelf de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!