Nieuwe dakbedekking over oude plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Soorten dakbedekking » Nieuwe dakbedekking over oude

Nieuwe dakbedekking over oude

Een plat dak met kapotte dakbedekking is makkelijker te herstellen dan je misschien denkt, en wanneer het volledige dak gerenoveerd moet worden kan dat door nieuwe dakbedekking over het oude te plaatsen. Zo kun je makkelijk geld besparen.

Op deze pagina lees je wat het inhoudt om de nieuwe laag dakbedekking over de oude te laten plaatsen. We vertellen je meer over de voor- en nadelen en je leest wat het prijsverschil is tussen de twee verschillende methodes.

Nieuwe dakbedekking over oude: de voordelen en nadelen

Nieuwe dakbedekking over oude dakbedekking plaatsen is een manier van dak renovatie. Wanneer dakbedekking oud wordt, of beschadigingen oploopt, is het goed om dit te laten maken om meer problemen te voorkomen. Je kunt dan kiezen om de oude dakbedekking te verwijderen, maar je kunt deze ook laten zitten. Wat hier de voor en nadelen van zijn lees je in het schema.

Voordelen Nadelen
  • Het plaatsen van nieuwe dakbedekking over oude is veel sneller geklaard, omdat de dakdekker niet eerst het oude hoeft te verwijderen.
  • De laag die blijft zitten zorgt voor extra isolatie!
  • Het is goedkoper.
  • De levensduur van het dak wordt langer.
  • Het kan zijn dat door de nieuwe laag dakbedekking het dak te zwaar wordt. Als dit het geval is, kan de dakconstructie inzakken. De dakdekker kijkt dus voordat hij nieuwe dakbedekking over oude plaatst naar de kwaliteit van de dakconstructie.

Welke daken zijn geschikt?

Niet alle daken zijn geschikt voor nieuwe dakbedekking over oude. Het plaatsen van nieuwe dakbedekking over oude heen is een manier van dakdekken wat je eigenlijk alleen bij platte daken ziet. De beste dakbedekking bij een plat dak voor deze techniek, zijn bitumen, pvc en EPDM.

1. Nieuwe bitumen over oude

Bitumen is het ideale materiaal om over elkaar heen te plaatsen. De dakbedekking is gemaakt van sterk materiaal wat bestand is tegen chemische stoffen en water. Het is eenvoudig te herstellen, en wanneer bitumen te oud of broos wordt, kun je het, vanwege de kleefkracht op andere materialen, makkelijk vernieuwen. Nieuwe bitumen over oude, of nieuw dakleer over oud dakleer, plaatsen is dus een makkelijke en snelle manier om je platte dak te vernieuwen.

Bij het aanbrengen van bitumen dakbedekking gebruiken dakdekkers een brander. De nieuwe dakbedekking wordt hiermee verhit. Deze hitte zorgt ervoor dat het bitumen vloeibaar en kleverig wordt waardoor het over de andere laag geplakt kan worden.

2. Nieuw EPDM over oude laag

In tegenstelling tot bitumen wordt EPDM met lijm aangebracht. Dit komt doordat EPDM koud kan worden verwerkt. Nadat de lijm is aangebracht kan de nieuwe laag dakbedekking over de andere worden geplaatst. Je kunt EPDM over bitumen plaatsen, maar voorkom hierbij te grote temperatuur verschillen.

3. Nieuwe laag PVC over oude

Bij PVC wordt er zowel lijm als hitte gebruikt. Eerst wordt de nieuwe laag dakbedekking over de oude gelijmd en vervolgens gebruikt de dakdekker een soldeerbout om de naden aan elkaar vast te smelten. Dit wordt gedaan om de dakbedekking waterdicht te maken.

Nieuwe dakbedekking over oude plaatsen

Kosten nieuwe dakbedekking over oude

Zoals al werd genoemd is het goedkoper om de nieuwe dakbedekking over de oude heen te plaatsen. Dit komt doordat de dakdekker geen tijd kwijt is aan het verwijderen van het oude materiaal. Zo kost het plaatsen van bitumen gemiddeld €75,- per m² als je de oude laag laat verwijderen en slechts €45,- per m² wanneer je de nieuwe laag over de oude dakbedekking laat plaatsen.

In de tabel hieronder vind je de prijzen van beide alternatieven om een duidelijk beeld te schetsen van het verschil in prijs.

Dakbedekking Oude laag verwijderen en nieuwe dakbedekking plaatsen* Nieuwe laag dakbedekking over oude*
Bitumen €75,- per m² €45,- per m²
EPDM €85,- per m² €45,- per m²
Pvc €80,- per m² €55,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw.

Interesse in nieuwe dakbedekking over oude? Vergelijk gratis offertes!

Heb je een plat dak wat toe is aan vernieuwing en heb je interesse in nieuwe dakbedekking over oude? Schakel dan een dakdekker in om deze klus voor jou te klaren!

Hoe vind ik een goede dakdekker?

Door de gratis offerteaanvraag in te vullen kom je in contact met dakdekkers bij jou in de regio!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt meerdere offertes en kiest zelf de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!