Besparen op de prijs van dakpannen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Soorten dakbedekking » Prijs dakpannen

Dakpannen prijs: alle kosten in 2024

De prijs van dakpannen is gemiddeld €26,- tot €27,- per m², maar dit kan per situatie verschillen. Het hangt er bijvoorbeeld vanaf of je betondakpannen, kleidakpannen of zonnedakpannen laat plaatsen.

Op deze pagina lees je alles over de prijs van dakpannen en hoe deze is opgebouwd. Je vind hier duidelijke prijsinformatie zodat je weet wat je kunt verwachten en we geven je bovendien handige bespaartips!

Dakpannen prijs: de belangrijkste informatie op een rij

  • De prijs van dakpannen is gemiddeld €26,- tot €75,- per m², maar dit hangt af van je keuzes.
  • Je hebt onder meer de keuze uit keramische dakpannen, betondakpannen, geglazuurde dakpannen, sneldekpannen en tegelpannen.
  • Elke dakpan geeft het dak een andere uitstraling, daarom is er voor elk huis een geschikte dakpan te vinden.
  • Besparen op dakpannen? Koop ze tweedehands en sla genoeg in. Hoe meer je koopt, des te goedkoper de prijs per dakpan.

Wat kosten dakpannen?

Gemiddeld ligt de prijs van dakpannen tussen de €26,- tot €75,- per m². Dit hangt wel af van het soort dakpan dat je kiest. Betondakpannen zijn over het algemeen de goedkoopste keuze, deze kosten ongeveer €26,- tot €36,- per m² en hebben een levensduur van ongeveer 30 jaar. Keramische dakpannen hebben een hogere prijs van €65,- tot €70,- per m², maar daar staat ook een langere levensduur tegenover van wel 80 tot 100 jaar!


Prijs dakpannen 2023

€26,- tot €75,- per m²

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Minimale kosten
€26,- tot €36,- per m²

Betondakpannen

Maximale kosten
€35,- tot €75,- per m²

Keramische dakpannen

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kosten dakpannen per m²?

De keramische dakpan als dakbedekking kost gemiddeld €35,- tot €75,- per m² en betondakpannen kosten ongeveer €26,- tot €36,- per m².

Maar er is nog veel meer keuze!

Zo betaal je voor een mooie pottelbergse dakpan gemiddeld €15,- tot €50,- per m² en liggen de kosten voor geglazuurde tegelpannen rond de €45,- tot €75,- per m². Houd bij de keuze van de juiste dakpan rekening met de gewenste stijl, je persoonlijke voorkeuren, budget en de levensduur. Tegelpannen hebben bijvoorbeeld een relatief hoge prijs (€75,- tot €95,- per m²), maar goed geplaatste tegelpannen gaan daarna wel een leven lang mee!

Type dakpan Gemiddelde prijs*
Keramische dakpan €35,- tot €75,- per m²
Pottelbergse dakpan €15,- tot €50,- per m²
Geglazuurde dakpan €45,- tot €75,- per m²
Betondakpan €26,- tot €36,- per m²
Sneldek dakpan €30,- tot €45,- per m²
Zonnedakpan Vanaf €400,- per m²
Tegelpannen €75,- tot €95,- per m²

*Let op: dit zijn richtprijzen die kunnen verschillen. Vergelijk daarom gratis en zonder verplichtingen offertes.

Hoe is de kostprijs opgebouwd?

Prijs keramische dakpan

De keramische dakpan staat bekend om haar natuurlijke uitstraling en lange levensduur. Je ziet deze klassieke dakpan op de meeste standaard huizen en omdat ze tot wel 100 jaar meegaan hoef je ze niet snel te vervangen. Wel ligt de kostprijs van een keramische dakpan iets hoger, en is het daarom vooral een geschikte keuze voor iedereen met een iets groter budget.

De prijs van een keramische dakpan is gemiddeld €35,- tot €75,- per m².

Beton dakpan kosten

Betondakpannen zijn een goedkoper alternatief. Omdat ze in grote getallen geproduceerd kunnen worden en geen natuurproduct zijn, zijn ze een stuk betaalbaarder. Qua uiterlijk zijn ze vergelijkbaar met klassieke pannen, maar ze zien er vaak iets moderner en strakker uit.

De kosten van een beton dakpan zijn gemiddeld €26,- tot €36,- per m².

Kosten geglazuurde dakpan

Een geglazuurde dakpan is voorzien van een klein kleilaagje met daarin glasbestanddelen. Je dakpannen hebben hierdoor een hele harde laag die een beetje lijkt op glas. Ze zijn verkrijgbaar in een glas, matte of half-matte uitvoering en hebben daardoor een prachtige uitstraling.

De kosten van een geglazuurde dakpan zijn gemiddeld €45,- tot €75,- per m².

Prijs sneldek dakpannen

Sneldek dakpannen zijn vaak gemaakt van beton. Ze zijn iets groter van formaat dan de gemiddelde dakpan. Bovendien heeft de sneldek dakpan een dubbele golf en sluiten ze goed op elkaar aan. De materiaalkosten zijn nagenoeg gelijk, maar de arbeidskosten liggen hierbij een stuk lager.

De prijs van sneldek dakpannen is gemiddeld €30,- tot €45,- per m².

Pottelbergse dakpan prijs

De oude pottelbergse dakpan is een echte klassieker. Ze hebben doorgaans een luxe uitstraling en zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. Populaire kleuren zijn vlauw gesmoord, rood, en bruintinten. De modellen verschillen en als je ze goedkoop wilt krijgen dan kun je ze vinden op de tweedehands markt.

De prijs van een pottelbergse dakpan is gemiddeld €15,- tot €50,- per m².

Kosten tegelpannen

Tegelpannen worden ook wel leipannen genoemd. Ze zijn vlakke dakpannen met een hele natuurlijke uitstraling. Je kunt ze krijgen als natuurproduct (natuurlijke tegelpannen) of als betonnen tegelpannen. Deze laatste optie is een stuk goedkoper en heeft een modernere uitstraling. Natuurlijke tegelpannen zien er iets klassieker uit. De levensduur loopt op tot wel 100 jaar of langer, en daardoor hebben tegelpannen een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

De kosten van tegelpannen zijn ongeveer €75,- tot €95,- per m².

prijs dakpannen

Besparen op de prijzen van dakpannen? Handige tips!

Wil jij binnenkort besparen op de prijzen van dakpannen? Hieronder geven we je een paar praktische bespaartips zodat je zeker weet dat je niets te veel betaalt.

  • Tip 1: kies de beste dakpan met de beste prijs. Dat is niet altijd automatisch het soort dakpannen met de laagste prijzen. Soms is het juist verstandig om te investeren in duurdere dakpannen omdat ze een langere levensduur hebben. Vraag jezelf dus af wat voor jou op de lange termijn de goedkoopste optie is.
  • Tip 2: zoek naar tweedehands dakpannen. De prijs van bijvoorbeeld keramische dakpannen is een stuk lager als je ze tweedehands koopt. Soms worden ze verwijderd terwijl de kwaliteit nog top is en in dat geval kun je vaak zeker nog tientallen jaren verder met die prachtige dakpannen.
  • Tip 3: koop extra dakpannen. Het klinkt gek: meer geld uitgeven om geld te besparen, maar het is echt een aanrader. Als je extra dakpannen inslaat dan heb je een reserve liggen als er een kapotgaat. Dan ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je bij een beschadiging ter plekke op zoek moet naar dezelfde dakpan!
  • Tip 4: vergelijk gratis offertes! Dezelfde dakpannen kunnen bij verschillende experts een andere prijs hebben. Door te vergelijken weet je zeker dat je bespaart op de kosten.

Dakpannen tegen de laagste prijs? Vind snel een dakdekker in jouw regio!

Wil je informatie over de verschillende soorten dakpannen of ben je echt nog op zoek naar een vakman die deze voor je kan plaatsen? Maak dan gebruik van onze gratis offerteservice. Je hebt een compleet overzicht van dakdekkers in jouw regio en met het vergelijken van offertes kies je bovendien eenvoudig voor de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt zo op tot wel 40%! En het beste nieuws: de offerteservice is gratis en zonder verdere verplichtingen!

Gratis offertes vergelijken