roofing

Alles over roofing dakbedekking

Roofing dakbedekking, ook wel bekend als bitumen dakbedekking, is een dakbedekking gemaakt van aardolie en is vooral terug te vinden op platte daken. Het is een waterdicht materiaal en brengt veel voordelen met zich mee. Lees verder en ontdek alles over roofing dakbedekking.

Ben je op zoek naar een dakdekker?

Start gratis offerteaanvraag!

Wat is roofing dakbedekking?

Roofing wordt ook wel bitumen of dakleer genoemd en is een materiaal gemaakt van aardolie en polyester of glasvlies. Roofing dakbedekking is vooral terug te vinden op platte daken, maar kan ook gebruikt worden voor licht hellende daken. Het is een elastisch materiaal waardoor het goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Wanneer dakbedekking elastisch is, betekent dit dat het dak zonder problemen kan uitzetten en krimpen.

Verschillende soorten roofing

Roofing dakbedekking bestaat uit twee verschillende soorten. Namelijk:

  • SBS roofing. Deze versie van roofing is ontzettend elastisch doordat er elastomeer aan toegevoegd is. Wanneer de onderliggende materialen krimpen of uitzetten door temperatuurverschil kan SBS roofing dit zonder problemen aan vanwege deze flexibiliteit. Ook heeft het een grote hechtkracht waardoor het geschikt is voor allerlei ondergronden.
  • APP roofing. APP roofing kan Uv-stralen en extreme temperaturen goed aan doordat er plastomeren aan toegevoegd is. Deze versie van roofing wordt vooral op daken die niet veel krimpen of uitzetten omdat APP roofing minder elastisch is dan SBS roofing.

Voordelen van roofing

Wanneer mensen dakbedekking laten plaatsen op een plat dak wordt er vaak gekozen voor roofing. Er zijn een aantal redenen waarom roofing een veel gemaakte keuze is.

  • Vochtbestendig. Roofing is niet alleen gemaakt van een waterdicht materiaal, de manier waarop het gelegd wordt zorgt er ook voor dat het regen er niet doorheen kan. Met een brander worden de overlappende delen namelijk aan elkaar ‘geplakt’.
  • Voordelig. Roofing is een relatief goedkope optie en is goedkoper dan bijvoorbeeld EPDM.
  • Duurzaam. Het materiaal waarmee roofing is gemaakt is tegenwoordig grotendeels gerecycled. Daarnaast blijft het materiaal goed en zou je het in theorie na 50 jaar nog kunnen gebruiken.
  • Levensduur. De levensduur van roofing is ook een reden waarom het duurzaam is. Roofing dakbedekking gaat zo’n 20 tot 40 jaar mee.
  • Herstelling. Wanneer de dakbedekking schade vertoont kan dit in de meeste gevallen makkelijk hersteld worden. Ook is het makkelijk te vervangen, en je kunt zelfs nieuwe roofing dakbedekking over oude plaatsen.

Roofing plaatsen: hoe gaat dat?

Roofing kan op twee manieren geplaatst worden, lijmen en branden, maar wordt altijd in stroken aangebracht. De meest voorkomende manier waarop roofing geplaatst wordt is door middel van een gasbrander. Het lijmen van de stroken is vaak een veiligere optie en is minder foutgevoelig, maar is een stuk duurder dan branden.

Bij het branden van de dakbedekking wordt de onderkant van de stroken vanwege de hoge temperatuur licht vloeibaar. Hierdoor kan het materiaal zich goed aan het dak vasthechten. Wanneer het materiaal afgekoeld is, kun je het niet meer verplaatsen. De stroken worden overlappend geplaatst. Het vastbranden van roofing dakbedekking is een lastig klusje en niet zonder risico’s. Daarom kun je dit het beste overlaten aan een dakdekker.

Roofing laten plaatsen? Doe de gratis offerteaanvraag!

Wil je roofing laten plaatsen, repareren of vervangen? Doe de gratis offerteaanvraag en kom in contact met dakdekkers bij jou in de regio!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt meerdere offertes en kiest zelf de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!