TPO dakbedekking

TPO dakbedekking: voordelen & informatie

Er zijn verschillende soorten dakbedekking die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. TPO dakbedekking is dan ook geen uitzondering. Hieronder vind je een uitleg van TPO dakbedekking, de voordelen en de kosten beschreven.

Ben je op zoek naar een dakdekker?

Start gratis offerteaanvraag!

Wat is TPO dakbedekking?

TPO dakbedekking staat voor Thermoplastisch Polyolefine dakbedekking. Het is een soort dakmateriaal dat vaak wordt gebruikt voor platte daken. TPO is gemaakt van een mix van kunststoffen, waardoor het duurzaam en flexibel is. Het heeft een witte of lichtgekleurde bovenlaag die zonlicht reflecteert en helpt bij het koel houden van het gebouw. Het wordt vaak in grote rollen geleverd en geïnstalleerd door het op het dak te lassen of te verlijmen. TPO-daken zijn populair vanwege hun betaalbaarheid, eenvoudige installatie en lange levensduur.

Voordelen TPO dakbedekking

TPO dakbedekking heeft een aantal voordelige eigenschappen. Deze eigenschappen staan hieronder beschreven.

  • Duurzaam. TPO dakbedekking is bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals zonlicht, hitte, kou en hagel. Dit zorgt voor een lange levensduur, en hierdoor is het een duurzame dakbedekking.
  • Energiebesparend. Het dak reflecteert, waardoor het zonlicht en de warmte van het gebouw afketst. Dit helpt de temperatuur in het gebouw te reguleren. Hierdoor kun je besparen op je energierekening.
  • Makkelijke installatie. De dakbedekking is relatief licht en flexibel, wat de installatie vergemakkelijkt. Het kan worden bevestigd op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met lijm of mechanisch.
  • Milieuvriendelijk. TPO dakbedekking is recyclebaar en kan worden hergebruikt. Er zijn ook TPO daksystemen die speciaal zijn ontworpen op aan specifieke milieucertificeringen te voldoen.
  • Onderhoudsvriendelijk. De dakbedekking vereist over het algemeen minimaal onderhoud. Regelmatige inspectie, reiniging van vuil en bladeren, en het tijdig repareren van eventuele schade kan er wel voor zorgen dat het dak langer goed blijft.

Verschillen TPO dakbedekking en PVC

Het grootste verschil tussen TPO dakbedekking en PVC heeft te maken met de eigenschappen van de materialen. Tpo is bijvoorbeeld flexibeler en daardoor beter bestemd tegen scheurtjes en andere beschadigingen. Dit betekent ook dat het duurzamer is. PVC daarentegen kan dan weer beter tegen chemicaliën en extreme weersomstandigheden. Oftewel, beide materialen hebben hun eigen voordelen. Welke je het beste kunt kiezen hangt af van de situatie en jouw dak.

Prijs TPO dakbedekking

Elk type dakbedekking heeft een ander prijskaartje. Dit is ook het geval voor TPO dakbedekking. De prijs bestaat uit verschillende onderdelen, zoals de arbeidskosten, reiskosten en afmetingen van het dak. De arbeidskosten, of het uurtarief, is afhankelijk van de vakman. Kies je voor een ervaren dakdekker ben je waarschijnlijk meer kwijt dan wanneer je een dakdekker inschakelt met minder ervaring. De gemiddelde prijs van TPO dakbedekking ligt tussen de € 60,- en € 70,- per m².

Wil je TPO dakdekking? Doe de gratis offerteaanvraag!

Heb jij interesse in TPO dakbedekking? Doe dan de gratis offerteaanvraag via het onderstaande formulier en kom in contact met dakdekkers bij jou in de regio!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt meerdere offertes en kiest zelf de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!