Benieuwd naar de kosten van een dakdekker?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend
Home » Dakdekker prijzen

Dakdekker prijzen: wat kost een dakdekker in 2024?

De prijzen van een dakdekker zijn gemiddeld €35,- tot €45,- per uur. Natuurlijk zijn de prijzen afhankelijk van de werkzaamheden, zo kost een dakrenovatie gemiddeld €50,- tot €150,- per m², afhankelijk van het materiaal, en betaal je voor dakonderhoud gemiddeld €12,- tot €20,- per m².

Op deze pagina lees je alles over de prijs van een dakdekker, wat de prijs per m² van een nieuw dak is en wat de kosten zijn voor een dakreparatie en dakonderhoud. Bovendien vind je hier handige bespaartips.


Dakdekker prijzen: de belangrijkste informatie op rij

 • De kosten van een dakdekker zijn gemiddeld €35,- tot €45,- per uur. De exacte kosten hangen af van de werkzaamheden.
 • De prijzen van dakwerken verschillen enorm, en zijn afhankelijk van het gekozen materiaal, de exacte werkzaamheden en het uurtarief van de dakdekker. Een dakrenovatie kost gemiddeld €50,- tot €120,- per m², voor onderhoud betaal je gemiddeld €12,- tot €20,- per m² en voor een dakreparatie zijn de kosten gemiddeld €30,- per m².
 • Voor een plat dak liggen de prijzen voor dakbedekking tussen de €70,- tot €120,- per m² en voor een hellend dak liggen de kosten voor verschillende soorten dakbedekking tussen de €40,- tot €125,- per m².
 • Je kunt een subsidie aanvragen voor het plaatsen van dakisolatie en voor het aanbrengen van een groendak. Hiermee krijg je een deel van de investering weer terug.


dakdekker prijzen

Wat kost een dakdekker?

De kosten voor een dakdekker zijn afhankelijk van meerdere factoren: het uurtarief, type dak en type dakbedekking en het soort dakwerken dat je wilt laten uitvoeren. Bij een reparatie zal ook de ernst van het probleem van invloed zijn op de uiteindelijke kosten.

Wanneer je een dakdekker met spoed wilt inschakelen of ‘s avonds of in het weekend, dan moet je vaak rekening houden met een toeslag. Kies voor een dakdekkersbedrijf uit jouw regio, zodat je minder voorrijkosten hoeft te betalen.

Kosten dakdekker per uur

€35,- tot €45,- per uur

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Laag tarief
€35,- tot €40,- per uur

Kluswerk, zoals een dakreparatie.

Hoog tarief
€40,- tot €45,- per uur

Nieuwbouw en dakonderhoud

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost een dakdekker per uur?

Wat kost een dakdekker per uur? Het gemiddelde uurloon van een dakdekker ligt rond de €40,-. Je schakelt een dakdekker in voor dakonderhoud, dakreparatie of het leggen van een nieuw dak. Afhankelijk van de klus, verschilt ook het uurtarief van de dakdekker. Laat je het dak repareren? Dan liggen de kosten voor een dakreparatie per uur rond de €35,-. Voor dakonderhoud en een nieuw dak leggen betaal je gemiddeld tussen de €40,- en €45,- per uur. In onderstaande tabel zie je het gemiddelde uurloon.

Uurtarief dakdekker in 2024

Werkzaamheden Uurtarief 2024*
Dakreparatie €35,- per uur
Nieuw dak leggen €40,- per uur
Dakonderhoud €45,- per uur

* Let op: dit zijn gemiddeld uurtarieven van dakdekkersbedrijven. Voor exacte prijzen, vraag je gratis offertes aan via het offerteformulier.

kosten dakbedekking plat dak

Wat kosten dakwerken?

Eén van de factoren die de prijzen van dakdekkersbedrijven beïnvloeden is het type dakwerken dat je laat uitvoeren. Een dakrenovatie kost bijvoorbeeld rond de €50,- tot €120,- per m² en het vervangen van dakpannen kost ongeveer €30,- per m².

De prijs voor de dakwerken wordt bepaald door wat de dakdekker gaat doen, de staat van het dak, het type dak (plat of schuin) en natuurlijk de dakbedekking. Het repareren van bitumen is bijvoorbeeld vaak een stuk eenvoudiger dan het repareren van EPDM.

In de prijstabel hieronder vind je alle prijzen voor de dakwerken.

Dakwerken: prijzen 2024

Dakwerken Prijzen 2024*
Dakrenovatie €50,- tot €120,- per m²
Dakonderhoud €12,- tot €20,- per m²
Coating aanbrengen €15,- per m²
Vervangen losse dakpannen €30,- per m²
Dakreiniging €5,- tot €30,- per m²
Dakgoten + regenpijpen schoonmaken €5,- per strekkende meter
Dak ontmossen €10,- tot €15,- per m²
Dakinspectie €150,- tot €300,-
Dakreparatie €30,- per m²

* Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan om prijsopgaven te vergelijken!

Hoe is de prijs van dakwerken opgebouwd?

Ongeveer 55% van de kostprijs gaat naar de arbeidskosten. Dat is meer dan de helft! Slechts 35% van de prijs wordt bepaald door de materiaalkosten. Daarnaast moet je nog rekening houden met afvoer- en voorrijkosten, deze nemen samen ongeveer 10% van het totaalbedrag in beslag.Meer prijsinformatie over:
Kosten dakrenovatie
Prijzen nieuwe daken
Kosten plat dak vervangen
Prijs vervangen dakpannen
Kosten groendak


Daklekkage prijzen

Wanneer je last hebt van een daklekkage, kan dit zeer vervelend zijn en voor nadelige gevolgen zorgen. Er zijn diverse oorzaken van een lekkage in een pannendak, denk aan een lek bij de schoorsteen, een kapotte dakgoot of een verstopte afvoer. Bovendien kan het ook komen door dakpannen die verschoven zijn of bitumen dat verouderd of uitgedroogd is.

Bij een daklekkage is het verstandig om direct in actie te komen en het dak met spoed te laten repareren. Je laat dit het beste doen door een dakdekkersbedrijf, want de daklekkage moet eerst opgespoord worden. Dit gebeurt door een lekdetectie uit te voeren. De prijzen voor het opsporen van een daklekkage liggen rond de €150,-.

dakdekkers uurtarief

Wat kost dakbedekking van een plat dak per m²?

Als je dakbedekking op een plat dak laat leggen, wil je natuurlijk ook weten wat de prijzen zijn. Het uurtarief van een dakdekker hebben we hierboven benoemd. De prijs van het benodigde materiaal vind je in de tabel hieronder. De prijzen voor dakbedekking op een plat dak liggen tussen de €60,- en €120,- per m². Het grootste verschil zit in het dakbedekkingsmateriaal en in het aantal m² dakoppervlakte.

Laat je het dak bedekken met bitumen, dan liggen de prijzen tussen de €70,- en €90,- per m². EPDM is duurder, de gemiddelde prijs per m² is €95,- tot €120,-. Stel: je hebt een dak van 55 m² hebt, je laat dit met EPDM bedekken en we gaan uit van een tarief van €110,- per m². Dan betaal je €6.050,- voor de dakbedekking. Voor het leggen van pvc dakbedekking betaal je gemiddeld €75,- tot €95,- per m².

Prijs dakdekker per m² voor een plat dak

Plat dak Prijzen per m² in 2024 Levensduur
Bitumen €70,- tot €90,- 20 tot 25 jaar
PVC €75,- tot €95,- 20 tot 25 jaar
EPDM €95,- tot €120,- 35 tot 40 jaar
Groendak €60,- tot €65,- 55 tot 60 jaar

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw.

Nieuwe dakbedekking?

Via het offerteformulier vraag je prijsopgaven aan en schakel je een erkend dakdekker in!

Hoe duur is dakbedekking van een hellend dak per m²?

Wil je het hellende dak van je huis laten bedekken met dakbedekking, denk dan aan gemiddelde prijzen tussen de €40,- en €125,- per m². Dakpannen zijn nog steeds de meest voorkomende soorten dakbedekking op hellende daken, dit komt omdat ze relatief goedkoop zijn maar wel een lange levensduur hebben. Laat je kleidakpannen leggen door een dakdekkersbedrijf? Reken dan op een prijs per m² vanaf €55,- tot €95,-.

Ga je liever voor een moderne uitstraling en kies je voor koper of zink? Dan betaal je gemiddeld tussen de €75,- en €125,- per m². In de tabel hieronder vind je meer gemiddelde prijzen van de soorten dakbedekking voor een hellend dak.

Kosten dakdekker per m² voor een hellend dak

Hellend dak Prijzen per m² in 2024 Levensduur
Betondakpannen €40,- tot €65,- 30 tot 35 jaar
Leien €55,- tot €95,- 35 tot 40 jaar
Riet €85,- tot €100,- 35 tot 40 jaar
Aluminium €70,- tot €90,- 45 tot 50 jaar
Kleidakpannen €55,- tot €95,- 45 tot 50 jaar
Koper €95,- tot €125,- 75 tot 80 jaar
Zink €75,- tot €105,- 95 tot 100 jaar

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten van een dakdekker?

Er is geen vast uurtarief voor dakdekkers. Hierdoor kan het zijn dat de tarieven van verschillende dakdekkers sterk variëren. De volgende punten kunnen invloed hebben op het bedrag dat een dakdekker rekent voor verschillende diensten:

 • Ervaring: een ervaren of zeer ervaren dakdekker zal meer voor zijn werk kunnen vragen dan een beginnend of nog lerend dakdekker.
 • Het soort klus: gaat het om onderhoud, reparatie/kluswerk of het leggen van een gloednieuw dak? Daarnaast is het ene werk specialistischer dan het andere. Bijvoorbeeld het leggen van een rieten dak vereist specifiekere vakkennis dan een algemene dakdek-klus.
 • Gebruikte dakbedekking: de materiaalkosten, dus onder andere de kosten van de gebruikte dakbedekking, heeft sterk invloed op de totaalprijs.
 • De regio: uit welke regio komt de dakdekker. Een dakdekker uit de Randstad is bijna altijd duurder dan één uit een andere provincie.
 • Verzekeringen: het wordt van een dakdekker verwacht dat hij goed verzekerd is voor een aantal zaken. Denk dan bijvoorbeeld aan een verzekering tegen brand- of waterschade.
 • Veilig materiaal: Om ervoor te zorgen dat het werken op grote hoogte zo veilig mogelijk gebeurt, hebben veel dakdekkers in speciale materialen en gereedschappen geïnvesteerd. Zoals een steiger en rand- of valbeveiliging. Door een duurdere dakdekker in te schakelen kun je dan ook gerust zijn dat deze extra veilig zijn werk kan doen.

De grote van een klus kan de prijs van je dakwerken ook positief beïnvloeden! Hoe groter een klus, hoe effectiever een dakdekker werkt. Dit kan je uiteindelijk op zowel materiaalkosten als het uurtarief besparen.

Besparen op de kosten van een dakdekker?

Vraag offertes aan, vergelijk onderling en bespaar tot wel 40%!

Hoe besparen op de prijs van een dakdekker?

Er zijn een aantal interessante tips om te besparen op de prijzen van een dakdekker. Kijk bijvoorbeeld of je buren ook nieuwe dakbedekking willen laten plaatsen. Bied samen het project aan. Bij grote projecten geeft een goedkope dakdekker namelijk vaak korting. Ben je zelf best handig en wil je meehelpen? Overleg dan met het dakdekkersbedrijf of je wat voorwerk kunt doen, dit scheelt op de arbeidskosten.

Let ook goed op waar de dakdekker vandaan komt. Behoorlijk wat dakdekkers werken door het hele land, dus kies een dakdekker uit je eigen regio, zodat je bespaart op de voorrijkosten. De laatste tip is het vergelijken van offertes. Door prijsopgaven van meerdere bedrijven te vergelijken, bespaar je eenvoudig op de prijzen.

De bespaartips:

 • Vraag meerdere projecten aan bij de dakdekker.
 • Doe zelf het nodige voorwerk.
 • Maak gebruik van een subsidie
 • Kies voor een dakdekker uit je eigen omgeving.
 • Combineer je de dakwerken met het plaatsen van isolatie? Mogelijk kun je profiteren van een verlaagd-btw tarief.
 • Vergelijk gratis offertes!
Een andere manier om te besparen, is om te kiezen voor dakisolatie. Door je dak goed te isoleren, bespaar je elke maand op de energiekosten. Veel van de warmte in je huis gaat weg via het dak. Door deze te isoleren, houd je de warmte binnen.

Subsidies voor particulieren

Op dit moment is er alleen een subsidie voor particulieren voor het aanbrengen van dakisolatie. Op rijksoverheid.nl en rvo.nl lees je meer over deze isolatie, de Investeringsubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE).

Zijn er nog meer subsidies?

In sommige gemeentes is het ook nog mogelijk om een subsidie aan te vragen, bijvoorbeeld voor een groendak. Alle mogelijke subsidies vind je op de website van energiesubsidiewijzer.

Investeringsvoordeel voor ondernemers

Ben je ondernemer en wil je fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat is mogelijk met de Milieu-investeringaftrek (MIA-regeling) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Je profiteert met de MIA-regeling van een investeringsaftrek die oploop tot 36% van het geïnvesteerde bedrag. Met Vamil is het mogelijk om 75% van de investeringskosten af te schrijven. Om voor MIA of Vamil in aanmerking te komen moet je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

uurloon dakdekkersbedrijf

Vergelijk dakdekker offertes & bespaar op de kosten!

Zoals bekend, is het dak van je woning een ontzettend belangrijk onderdeel. Het dak moet namelijk bestand zijn tegen alle weersinvloeden. Belangrijk is dus, dat het plaatsen van dakbedekking op de juiste manier gebeurd. Laat dit doen door een erkend dakdekkersbedrijf.

Benieuwd naar de prijzen en het uurtarief van een dakdekker?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de offerteaanvraag ontvang je van meerdere dakdekkers uit je eigen omgeving een offerte op maat. Vergelijk deze offertes onderling op prijs en aanbod en bespaar op de prijs!

Gratis offertes vergelijken