Benieuwd naar dakdekker prijzen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Dakdekker prijzen

Een nieuw dak laten plaatsen door een dakdekker? Een dakdekker zorgt ervoor dat de dakbedekking op jouw dak op de juiste manier aangebracht wordt. Maar wat zijn de prijzen van een dakdekker? Welk uurtarief hanteert een dakdekkersbedrijf? En als ik nieuwe dakbedekking wil laten plaatsen, wat is dan de prijs per m²? Allemaal vragen waar je met het aanvragen van gratis offertes inzicht in krijgt.

Start gratis offerteaanvraag.

Je ontvangt dan gratis en vrijblijvende offertes van dakdekkers uit je eigen regio.

Op deze pagina lees je alles over de prijs van een dakdekker, wat de prijs per m² van een nieuw dak is en wat de kosten zijn voor een dakreparatie en dakonderhoud. Bovendien vind je hier handige bespaartips.dakdekker prijzen

Uurtarief dakdekker in 2022

Wat kost een dakdekker per uur? Het gemiddelde uurloon van een dakdekker ligt rond de €35,-. Je schakelt een dakdekker in voor dakonderhoud, dakreparatie of het leggen van een nieuw dak. Afhankelijk van de klus, verschilt ook het uurtarief van de dakdekker. Laat je het dak repareren? Dan liggen de prijzen rond de €30,- per uur. Voor dakonderhoud en een nieuw dak leggen betaal je gemiddeld tussen de €35,- en €40,- per uur. In onderstaande tabel zie je het gemiddelde uurloon.

Wil je de exacte prijzen van een dakdekker weten? Vraag dan nu geheel kosteloos offertes aan via het offerteformulier.

Wat kost een dakdekker per uur?

Werkzaamheden Uurtarief 2022*
Dakonderhoud €40,- per uur
Dakreparatie €30,- per uur
Nieuw dak leggen €35,- per uur

* Let op: dit zijn gemiddeld uurtarieven van dakdekkersbedrijven. Voor exacte prijzen, vraag je gratis offertes aan via het offerteformulier.

kosten dakbedekking plat dak

Wat kost dakbedekking van een plat dak per m²?

Als je dakbedekking op een plat dak laat leggen, wil je natuurlijk ook weten wat de prijzen zijn. Het uurtarief van een dakdekker hebben we hierboven benoemd. De prijs van het benodigde materiaal vind je in de tabel hieronder. De prijzen voor dakbedekking op een plat dak liggen tussen de €60,- en €120,- per m². Het grootste verschil zit in het dakbedekkingsmateriaal en in het aantal m² dakoppervlakte.

Laat je het dak bedekken met bitumen, dan liggen de prijzen tussen de €70,- en €90,- per m². EPDM is duurder, de gemiddelde prijs per m² is €95,- tot €120,-. Stel: je hebt een dak van 55 m² hebt, je laat dit met EPDM bedekken en we gaan uit van een tarief van €110,- per m². Dan betaal je €6.050,- voor de dakbedekking.

Exacte prijzen weten van dakbedekking voor uw dak? Vraag gratis offertes aan en neem contact op met een dakdekker bij jou uit de regio.

Prijs dakdekker per m² voor een plat dak

Plat dak Prijzen per m² in 2022 Levensduur
Bitumen €70,- tot €90,- 20 tot 25 jaar
PVC €75,- tot €95,- 20 tot 25 jaar
EPDM €95,- tot €120,- 35 tot 40 jaar
Groendak €60,- tot €65,- 55 tot 60 jaar

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Wil je een nieuw plat dak laten plaatsen met dakbedekking?

Via het offerteformulier vraag je prijsopgaven aan en schakel je een erkend dakdekker in!

Gratis offertes ontvangen

Hoe duur is dakbedekking van een hellend dak per m²?

Wil je het hellende dak van je huis laten bedekken met dakbedekking, denk dan aan gemiddelde prijzen tussen de €40,- en €125,- per m². Dakpannen zijn nog steeds de meest voorkomende soorten dakbedekking op hellende daken, dit komt omdat ze relatief goedkoop zijn maar wel een lange levensduur hebben. Laat je kleidakpannen leggen door een dakdekkersbedrijf? Reken dan op een prijs per m² vanaf €55,- tot €95,-.

Ga je liever voor een moderne uitstraling en kies je voor koper of zink? Dan betaal je gemiddeld tussen de €75,- en €125,- per m². In de tabel hieronder vind je meer gemiddelde prijzen van de soorten dakbedekking voor een hellend dak.

Kosten dakdekker per m² voor een hellend dak

Hellend dak Prijzen per m² in 2022 Levensduur
Betondakpannen €40,- tot €65,- 30 tot 35 jaar
Leien €55,- tot €95,- 35 tot 40 jaar
Riet €85,- tot €100,- 35 tot 40 jaar
Aluminium €70,- tot €90,- 45 tot 50 jaar
Kleidakpannen €55,- tot €95,- 45 tot 50 jaar
Koper €95,- tot €125,- 75 tot 80 jaar
Zink €75,- tot €105,- 95 tot 100 jaar

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een dakdekker?

Er is geen vast uurtarief voor dakdekkers. Hierdoor kan het zijn dat de tarieven van verschillende dakdekkers sterk variëren. De volgende punten kunnen invloed hebben op het bedrag dat een dakdekker rekent voor verschillende diensten:

 • Ervaring: een ervaren of zeer ervaren dakdekker zal meer voor zijn werk kunnen vragen dan een beginnend of nog lerend dakdekker.
 • Het soort klus: gaat het om onderhoud, reparatie/kluswerk of het leggen van een gloednieuw dak? Daarnaast is het ene werk specialistischer dan het andere. Bijvoorbeeld het leggen van een rieten dak vereist specifiekere vakkennis dan een algemene dakdek-klus.
 • Gebruikte dakbedekking: de materiaalkosten, dus onder andere de kosten van de gebruikte dakbedekking, heeft sterk invloed op de totaalprijs.
 • De regio: uit welke regio komt de dakdekker. Een dakdekker uit de Randstad is bijna altijd duurder dan één uit een andere provincie.
 • Verzekeringen: het wordt van een dakdekker verwacht dat hij goed verzekerd is voor een aantal zaken. Denk dan bijvoorbeeld aan een verzekering tegen brand- of waterschade.
 • Veilig materiaal: Om ervoor te zorgen dat het werken op grote hoogte zo veilig mogelijk gebeurt, hebben veel dakdekkers in speciale materialen en gereedschappen geïnvesteerd. Zoals een steiger en rand- of valbeveiliging. Door een duurdere dakdekker in te schakelen kun je dan ook gerust zijn dat deze extra veilig zijn werk kan doen.

De grote van een klus kan de prijs van je dakwerken ook positief beïnvloeden! Hoe groter een klus, hoe effectiever een dakdekker werkt. Dit kan je uiteindelijk op zowel materiaalkosten als het uurtarief besparen.

dakdekkers uurtarief

Kosten dakreparatie en dakrenovatie

Als je dak kapot is, is het verstandig een dakreparatie te laten doen door een dakdekkersbedrijf. Maar wat zijn de prijzen van een dakreparatie eigenlijk? Dit hangt voornamelijk af van het dak dat je hebt. De prijzen voor dakreparatie van een plat dak liggen rond de €275,- per m². Hellend dak laten repareren? Houdt dan rekening met een prijs per m² tussen de €150,- en €350,-.

Vaak komt dakschade omdat de levensduur van de dakbedekking bereikt is. In dit geval is het verstandiger om voor dakrenovatie te kiezen. De kosten voor een dakrenovatie liggen tussen de €1.800,- en €5.000,-, afhankelijk van het type dak en de soort dakbedekking die je kiest.

Daklekkage prijzen

Wanneer je last hebt van een daklekkage, kan dit zeer vervelend zijn en voor nadelige gevolgen zorgen. Er zijn diverse oorzaken van een daklekkage, denk aan een lek bij de schoorsteen, een kapotte dakgoot of een verstopte afvoer. Bovendien kan het ook komen door dakpannen die verschoven zijn of bitumen dat verouderd of uitgedroogd is.

Bij een daklekkage is het verstandig om direct in actie te komen en het dak met spoed te laten repareren. Je laat dit het beste doen door een dakdekkersbedrijf, want de daklekkage moet eerst opgespoord worden. Dit gebeurt door een lekdetectie uit te voeren. De prijzen voor het opsporen van een daklekkage liggen rond de €150,-.

Besparen op de kosten van een dakdekker?

Vraag offertes aan, vergelijk onderling en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Subsidies voor particulieren

In bepaalde gevallen hebben particulieren recht op een subsidie als het gaat om energiebesparende maatregelen. Vaak gaat dit om een dakrenovatie waarbij dakisolatie gedaan wordt. Helaas is het potje voor particulieren op. Het is wel mogelijk om als VVE’s een subsidie aan te vragen.

Bovendien is het in sommige gemeentes mogelijk om een subsidie aan te vragen voor het aanleggen van een groendak. Je kijkt op de website van energiesubsidiewijzer om te kijken welke subsidies er in jouw gemeente gelden.

Investeringsvoordeel voor ondernemers

Ben je ondernemer en wil je fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat is mogelijk met de Milieu-investeringaftrek (MIA-regeling) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Je profiteert met de MIA-regeling van een investeringsaftrek die oploop tot 36% van het geïnvesteerde bedrag. Met Vamil is het mogelijk om 75% van de investeringskosten af te schrijven. Om voor MIA of Vamil in aanmerking te komen moet je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Je gaat naar de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor meer informatie.

Hoe besparen op de prijs van een dakdekker?

Er zijn een aantal interessante tips om te besparen op de prijzen van een dakdekker. Kijk bijvoorbeeld of je buren ook nieuwe dakbedekking willen laten plaatsen. Bied samen het project aan. Bij grote projecten geeft een goedkope dakdekker namelijk vaak korting. Ben je zelf best handig en wil je meehelpen? Overleg dan met het dakdekkersbedrijf of je wat voorwerk kunt doen, dit scheelt op de arbeidskosten.

Let ook goed op waar de dakdekker vandaan komt. Behoorlijk wat dakdekkers werken door het hele land, dus kies een dakdekker uit je eigen regio, zodat je bespaart op de voorrijkosten. De laatste tip is het vergelijken van offertes. Door prijsopgaven van meerdere bedrijven te vergelijken, bespaar je eenvoudig op de prijzen.

De bespaartips:

 • Vraag meerdere projecten aan bij de dakdekker.
 • Doe zelf het nodige voorwerk.
 • Kies voor een dakdekker uit je eigen omgeving.
 • Combineer je de dakwerken met het plaatsen van isolatie? Mogelijk kun je profiteren van een verlaagd-btw tarief.
 • Vergelijk gratis offertes!

uurloon dakdekkersbedrijf

Vergelijk offertes en bespaar op de kosten!

Zoals bekend, is het dak van je woning een ontzettend belangrijk onderdeel. Het dak moet namelijk bestand zijn tegen alle weersinvloeden. Belangrijk is dus, dat het plaatsen van dakbedekking op de juiste manier gebeurd. Laat dit doen door een erkend dakdekkersbedrijf.

Benieuwd naar de prijzen en het uurtarief van een dakdekker?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de offerteaanvraag ontvang je van meerdere dakdekkers uit je eigen omgeving een offerte op maat. Vergelijk deze offertes onderling op prijs en aanbod en bespaar op de prijs!

Gratis offertes vergelijken