Dakdekker zoeken en vergelijken?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Dakdekkers zoeken en vergelijken

Dakdekker zoeken en vergelijken: tips

Hulp nodig met het zoeken van een dakdekker? Door te kijken naar de kosten, de situatie en je specifieke wensen vind jij eenvoudig de beste dakdekker voor jouw situatie.

Op deze pagina helpen we je met het zoeken naar een dakdekker. Je vindt handige tips om dakdekkers met elkaar te vergelijken en we vertellen je waar je rekening mee moet houden. Zo weet je zeker dat je de beste dakdekker kiest!
Dakdekkers vergelijken: de belangrijkste informatie op rij

 • Kijk welke werkzaamheden de dakdekker uitvoert, en waarin de vakman gespecialiseerd is. Dit is vooral belangrijk als je specifieke wensen hebt, zoals een rieten dak, of metalen dakbedekking.
 • Uiteraard is de prijs ook een belangrijke factor. Onze gratis offerteservice helpt om daar inzicht in te krijgen.
 • Bekijk kritisch de garantievoorwaarden.
 • Om de voorrijkosten laag te houden is het slim om een dakdekker uit je eigen regio te kiezen.
 • Geschikte dakdekkers gevonden? Een aantal tips: combineer indien mogelijk de klus met dakisolatie, wees zo duidelijk mogelijk in de opdrachtomschrijving, maak duidelijke afspraken en vergelijk offertes.

Waar moet je op letten bij het zoeken naar een dakdekker?

Een dakdekker zoeken lijkt een grote en vaak onmogelijke opgave, als je ziet hoeveel dakdekkers er te vinden zijn bij jou in de buurt. Toch vind je, met behulp van onze aandachtspunten hieronder, eenvoudig de vakman die het beste bij je past. Houd rekening met de situatie, de mogelijkheden en je eigen voorkeuren. En niet onbelangrijk: kijk ook naar de verschillende prijzen van de dakdekkers: zo kies je de expert met het beste aanbod.

Hieronder vind je 6 belangrijke aandachtspunten bij het zoeken van de beste dakdekker. Heb je hier hulp bij nodig? Twijfel niet, en start nu je gratis offerteaanvraag.

1. Spoed of niet?

De eerste vraag die jij jezelf stelt bij het zoeken naar dakdekkers: gaat het om een spoedgeval? Dit is het geval wanneer je last hebt van een lekkage of dakbedekking die tijdens de storm weggewaaid is. Deze situaties zorgen voor grote extra kosten, wanneer regenwater de dakconstructie aantast. Heb je een spoedgeval, zoek dan het liefst naar een dakdekker met een 24-uurs service. Hij komt dan direct bij je langs om de schade te herstellen.

Dakdekkers zoeken en vergelijken

2. Welke werkzaamheden kan de dakdekker verrichten?

Is het geen spoedgeval, dan heb je iets meer tijd om op zoek te gaan naar een dakdekker. Kijk eens naar de specifieke werken die zij uitvoeren. Wil jij een complete dakrenovatie uitvoeren, met nieuwe dakisolatie een mooie dakkapel én nieuwe dakbedekking? Dan is het slim om te zoeken naar een dakdekkersbedrijf die al deze werken aanbieden. Sommige vakmannen bieden alleen de kleinere werken aan, zoals het repareren van beschadigingen en standaard dakonderhoud.

Dakdekkers houden zich onder meer bezig met deze werkzaamheden:

 • Dakonderhoud: bestaat uit een dakinspectie, schoonmaken en het herstellen van kleine beschadigingen.
 • Dakreparatie: het dichtlijmen van scheuren in de dakbedekking of het vervangen van dakbedekking, bijvoorbeeld kapotte dakpannen.
 • Dakrenovatie: het vernieuwen van de dakbedekking of het vervangen van de complete dakconstructie.
 • Andere werkzaamheden: zoals het plaatsen van dakramen, lichtkoepels en dakkapellen of het plaatsen van isolatie.

3. Wat zijn de kosten van de dakdekker?

Elke dakdekker hanteert zijn eigen tarieven. De prijzen van dakdekkers verschillen daarom per dakdekkersbedrijf. Voor standaard dakonderhoud, zoals een dakinspectie en schoonmaken, betaal je de dakdekker gemiddeld €35,- tot €45,- per uur. Kleine reparaties, zoals het dichten van scheuren, kost ergens tussen de €25,- tot €35,- per uur en voor het leggen van nieuwe dakbedekking betaal je rond de €30,- tot €45,- per uur. Deze kosten zijn alleen de arbeidskosten, je betaalt dus ook nog voor het materiaal.

Wil je zeker weten dat je de dakdekker kiest met het beste aanbod, dan raden we aan om de prijzen van verschillende experts met elkaar te vergelijken. Dit doe je gratis met onze offerteservice!

Prijzen dakdekker 2024

Werkzaamheden Uurtarief 2024
Dakreparatie €25,- tot €35,- per uur
Nieuw dak leggen €30,- tot €45,- per uur
Dakonderhoud €35,- tot €45,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die verschillen per expert. Vergelijk de verschillende prijzen en bespaar tot wel 40% op de kosten!


Besparen op de kosten van een dakdekker?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken!


4. Heeft de dakdekker een keurmerk?

Wil je een dakdekker met een goede garantie, dan is het altijd slim om te kiezen voor een dakdekker met een keurmerk. Er zijn verschillende keurmerken om rekening mee te houden:

 • KOMO-keurmerk: dit is één van de belangrijkste keurmerken in de bouw. Zij garanderen een goede garantie, klantvriendelijkheid en natuurlijk kwaliteit. De dakdekkers worden regelmatig getoetst en goedgekeurd door onafhankelijke deskundigen.
 • Dakmerk: dit keurmerk is specifiek voor het platte dak. De vakmannen met dit keurmerk worden getoetst en gecontroleerd. Zo weet je zeker dat zij voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Bovendien weet je met dit keurmerk zeker dat je een goede garantie hebt.

5. Heb je specifieke wensen?

Het kan zijn dat je specifieke wensen hebt: misschien wil je graag metalen dakbedekking laten aanbrengen, of gaat het juist om een rieten dak. Het is in dat geval belangrijk dat je dakdekkers gaat zoeken, die deze wensen waar kunnen maken. Niet alle dakdekkers zullen ervaren zijn in het plaatsen van alle verschillende soorten dakbedekking.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor andere wensen, zoals het plaatsen van een dakkapel en een nieuw dakraam.

6. Houd je de afstand zo klein mogelijk?

De meeste dakdekkers brengen voorrijkosten in rekening. Daarom raden we altijd aan te zoeken naar dakdekkers in je eigen regio. Door de afstand tussen het bedrijf en je woning namelijk zo klein mogelijk te houden, houd je de voorrijkosten laag! Bovendien zijn er dakdekkers die binnen een bepaalde straal juist helemaal geen voorrijkosten in rekening brengen.

Dakdekker gezocht?

Vergelijk gratis offertes en vind een vakman bij jou in de buurt!

Tips voor het inschakelen van een dakdekker

Wil jij binnenkort een dakdekker inschakelen? Hieronder geven we je 4 handige tips, om te besparen op de kosten en om duidelijke afspraken te maken. Zo weet je zeker dat je tevreden bent over het eindresultaat.

1. Combineren met dakisolatie

Hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter. Veel dakdekkers bieden namelijk een mooie kwantumkorting aan. Wil je dus meerdere dakwerken uitvoeren, doe dit dan in één keer in plaats van de verschillende werken verspreiden over verschillende maanden of zelfs jaren.

Maar het heeft nog meer voordeel!

Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld nieuwe dakbedekking en je combineert dit met dakisolatie, dan kom je zelfs in aanmerking voor een subsidie! Zo krijg je een deel van de kosten weer terug. Bovendien bespaar je daarmee op de energiekosten én kom je in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief van 9%. Meer hierover lees je op belastingdienst.nl en op energiesubsidiewijzer.nl.

2. Wees zo duidelijk mogelijk in je opdrachtomschrijving

Wanneer je naar dakdekkers gaat zoeken met behulp van onze gratis offerteservice, dan raden we je aan om zo duidelijk mogelijk te zijn met je opdrachtomschrijving. Op die manier krijg je namelijk offertes op maat toegestuurd, en voorkom je dat je later nog voor onverwacht hogere kosten komt te staan.

3. Maak duidelijke afspraken

Als je een dakdekker ingeschakeld hebt, dan raden we aan om duidelijke afspraken te maken. Leg deze altijd vast op papier! Hoe duidelijker de afspraken, hoe kleiner de kans op extra onverwachte kosten. Maak bijvoorbeeld goede afspraken met betrekking tot de datum waarom de werkzaamheden beginnen en wanneer deze klaar zijn.

4. Vergelijk gratis offertes

Wil je verzekerd zijn van de beste dakdekker voor de laagste kosten? Dan is het verstandig om de kosten van verschillende dakdekkersbedrijven met elkaar te vergelijken. Je kiest zo eenvoudig het bedrijf met de laagste prijs, de beste garantievoorwaarden of de eerst mogelijke startdatum. Zo kies je een dakdekker die bij je past! Dit doe je eenvoudig met onze gratis offerteservice.

dakdekker inschakelen offertes

Dakdekker inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Voor werkzaamheden op je dak, schakel je het beste een ervaren dakdekker in. Dakdekkers werken met veilige materialen, zodat er geen ongevallen gebeuren. Als je zelf het dak op klimt, heb je deze garantie uiteraard niet. Bovendien zijn je dakwerken veel sneller afgerond en weet je zeker dat er geen problemen, zoals lekkages, ontstaan. Dakdekker nodig?

Start gratis offerteaanvraag!

Geef op het offerteformulier duidelijk aan voor welke dakwerken jij een dakdekker nodig hebt. Je krijgt daarna zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere dakdekkers in je regio. Vergelijk de verschillende prijzen en bespaar tot wel 40% op de kostprijs! Je aanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken