Wil je jouw dakgoot bekleden?

Door gratis offertes te vergelijken bespaar je zo tot wel 40%!

Gratis - Vrijblijvend
Home » Soorten dakgoten » Dakgoot bekleden

Dakgoot bekleden

Een dakgoot bekleden is de perfecte optie als je je dakgoot wilt beschermen tegen de weersomstandigheden. Ook wordt dakgootbekleding gebruikt voor het verbeteren van het uiterlijk van het huis en vermindert het risico op verstoppingen en waterschade.

Op deze pagina kun je meer vinden over dakgootbekleding. De prijzen, werkwijze en de materialen voor dakgootbekleding vind je ook op deze pagina.


Dakgoot bekleden: de belangrijkste informatie op rij

 • Verschillende materialen voor dakgootbekleding zijn: kunststof, pvc, zink en EPDM.
 • Voordelen van kunststof: eenvoudig te installeren, weinig onderhoud, lange levensduur.
 • Voordelen van PVC: duurzaam, rotvrij, geschikt voor lage-energiewoningen.
 • Voordelen van Zink: populair, duurzaam, aanpasbaar aan woningstijl.
 • Voordelen van EPDM: duurzaam rubbermateriaal, uitstekende waterdichtheid, naadloos aanbrengen.
 • Trespa/Keralit zijn merken met duurzaamheid, weersbestendigheid en kleurvastheid.
 • De dakgootbekleding kost tussen de € 75,- en de € 130,- per strekkende meter, afhankelijk van de gekozen materialen. Ontvang gratis prijsopgaven.
 • Mogelijkheden voor dakgootbekleding: over oude bekleding plaatsen of oude bekleding verwijderen en nieuwe aanbrengen.

Wat is dakgootbekleding?

Zoals de meeste mensen weten is de functie van een dakgoot om regenwater op te vangen en af te voeren. Wat niet veel mensen weten is dat dit beschadigd kan raken door de weersinvloeden. Dakgootbekleding is een beschermende laag die op de binnenkant van de dakgoot wordt aangebracht. Het wordt gebruikt om de dakgoot te beschermen tegen deze specifieke schade en slijtage. De bekleding kan gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals kunststof, pvc, trespa of EPDM. Voor meer informatie over wat dakgootbekleding precies is kun je een kijkje nemen bij de hieronder beschreven voordelen.

Voordelen van dakgootbekleding

 • Bescherming: een dakgootbekleding beschermt je dakgoot tegen weersomstandigheden en slijtage. Hierdoor gaat de dakgoot langer mee en hoef je minder vaak onderhoud te plegen
 • Uiterlijk: dakgootbekleding verbetert het uiterlijk van een woning. Het geeft een verzorgde uitstraling en kan zelfs de waarde van je huis verhogen.
 • Veiligheid: door dakgootbekleding te plaatsen, verminder je het risico op verstoppingen in de goot. Hierdoor wordt de kans op lekkages en waterschade aan je huis verkleind.

Wanneer dakgoot bekleden?

Dakgootbekleding kun je zien als een voorzorgsmaatregel, en als een renovatie. Het bekleden van een dakgoot is nodig wanneer de bestaande dakgoot bijvoorbeeld beschadigd, versleten of lek is, maar ook wanneer je deze dingen wilt voorkomen. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten om te achterhalen of jouw dakgoten bekleding nodig hebben of dat de dakgootbekleding vervanging nodig heeft. Wanneer deze last hebben van roest of corrosie, bijvoorbeeld. Of wanneer er een waterlekkage op of rond de dakgoot opmerkt, kan dit wijzen op scheuren of gaten in de bekleding. Andere punten waar je op kunt letten zijn afbladderende verf, verstoppingen door bladeren of vuil en slijtage.

Als je een of meer van deze tekenen opmerkt, is het verstandig om een dakdekker in te schakelen om de staat van de dakgoot te beoordelen en eventueel de bekleding te vervangen of plaatsen om verdere schade te voorkomen.

dakgoot bekleden

Dakgootbekleding: de mogelijkheden

Er zijn verschillende materialen die je kunt gebruiken, zoals kunststof, pvc, zink en EPDM. Welk materiaal je wilt gebruiken kun je zelf kiezen, maar ook wordt er gekeken naar wat voor dakgoot je hebt en welke dakgootbekleding hier het beste bij past.

Bekleden met kunststof

Één van de mogelijkheden op het gebied van dakgotenbekleding is het bekleden met kunststof. Het bekleden van een dakgoot met kunststof is over het algemeen een eenvoudig proces. Eerst moet de dakgoot gereinigt worden, vervolgens moet het materiaal op maat gemaakt worden en bevestigd worden aan de dakgoot met lijm of kit. Waneer dit op de juiste manier gedaan wordt is het bekleden van een dakgoot met kunsttof ontzettend voordeling.

Voordelen van kunststof
Lees hier mee over de voordelen van kunststof dakgootbekleding.

 • Weinig onderhoud: Een dakgoot die bekleed is met kunststof hoeft niet geverfd te worden, roest niet en is daardoor dus over het algmeen onderhoudsvrij. Je hoeft alleen af en toe de bladeren en takken te verwijderen!
 • Gaat lang mee: Kunststof is ontzettend duurzaak. Het is een materiaal wat lang mee gaat, namelijk zo’n 20 tot 30 jaar, en dus niet snel vervangen hoeft te worden.
 • Lekkage-vrij: Dit type materiaal heeft geen naden en daardoor is er ontzettend weinig kans op lekkages.
 • Verschillende variaties: Je kunt de kunststof bekleding is verschillende kleuren en modellen (zoals met houtnerf) verkrijgen. Hierdoor kun je het helemaal naar je eigen smaak maken.

Interesse in een dakgoot met kunststof bekleding?

Via het offerteformulier vraag je prijsopgaven aan en schakel je een erkend dakdekker in!

Pvc bekleding

PVC dakgootbekleding biedt verschillende voordelen. Het is duurzaam, vereist weinig onderhoud en is rotvrij. PVC splijt niet en is splintervrij, wat het veiliger maakt. Er zijn veel afmetingen en vormgevingsopties beschikbaar, en het werkt goed samen met lage-energiewoningen en houtskeletbouw. Eenmaal geïnstalleerd, is er weinig onderhoud nodig, waardoor je nooit meer hoeft te schilderen.

Dakgootbekleding met zink

Zink is een populair materiaal voor dakgootbekleding. Het is duurzaam, corrosiebestendig en heeft ook nog eens een lange levensduur. Het is ook een materiaal dat aangepast kan worden aan de stijl van je woning.

Binnenkant van dakgoot bekleden met EPDM

EPDM is een duurzaam rubbermateriaal dat vaak wordt gebruikt om de binnenkant van dakgoten te bekleden. Het biedt uitstekende waterdichtheid, is bestand tegen zon en weersinvloeden, en het heeft een lange levensduur. Door de flexibiliteit van EPDM kan het naadloos worden aangebracht in de dakgoten, waardoor lekkage en corrosie worden voorkomen. De bekleding beschermt de dakgoot tegen slijtage en verlengt de levensduur ervan aanzienlijk.

Materialen dakgootbekleding overzicht

Kunststof Pvc
 • Duurzaam en onderhoudsvriendelijk.
 • Rotvrij, waardoor het lang meegaat.
 • Verscheidenheid aan afmetingen en vormgeving voor diverse toepassingen.
 • Duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal.
 • Bestand tegen rot en splintervrij, waardoor het lang meegaat.
 • Werkt goed samen met lage-energiewoningen en houtskeletbouw.
Zink EPDM
 • Aanpasbaar aan de stijl van je woning.
 • Duurzaam en corrosiebestendig, met een lange levensduur.
 • Geeft een klassieke uitstraling aan het dakgootontwerp.
 • Uitstekende waterdichtheid en kan goed tegen felle zon.
 • Flexibel en naadloos aan te brengen, voorkomt lekkage en corrosie.
 • Lange levensduur en beschermt de dakgoot tegen slijtage.

Dakgoot bekleden met Trespa / Keralit

Trespa is een merknaam voor een bekledingsmateriaal dat gemaakt is van samengeperste harsen en houtvezels. Het materiaal staat bekend om zijn duurzaamheid, weersbestendigheid en kleurvastheid, waardoor het veel wordt gebruikt voor gevels en dakgoten.

Keralit is een ander merk van hoogwaardige kunststof gevel- en dakgootbekleding. Het materiaal bestaat uit gerecycled kunststof en heeft vergelijkbare eigenschappen als Trespa, zoals duurzaamheid, weerbestendigheid en kleurvastheid.

Trespa en Keralit onderscheiden zich van andere dakgootbekleding door hun specifieke eigenschappen en materialen. Trespa en Keralit maken gebruik van duurzame materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden en niet rotten. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor je kunt kiezen wat het beste bij je huis past. De bekleding wordt meestal op maat gemaakt en eenvoudig bevestigd met speciale bevestigingsmiddelen.

Dakgootbekleding

Kosten dakgoot bekleden

De kosten van dakgootbekleding variëren op basis van het gekozen materiaal, de grootte van de dakgoot en de complexiteit van de installatie, de kwaliteit van het materiaal en de arbeidskosten. Wanneer je wil berekenen wat de kosten voor jou zullen zijn moet je eerst bedenken welk type materiaal je wil gebruiken.

Voor PVC dakgootbekleding liggen de prijzen tussen € 75,- en € 85,- per lopende meter. Kunststof bekleding is iets duurder en kost gemiddeld € 80,- tot € 90,- per meter. Kies je voor zinken bekleding, houd dan rekening met een prijs van ongeveer € 110,- tot € 120,- per meter. Als je voor Trespa gaat, is dat de duurste optie, met prijzen tussen € 120,- en € 130,- per meter.

Het is belangrijk om de opties zorgvuldig te overwegen en te kiezen wat het beste past bij je behoeften en budget. WIl je een duidelijker overzicht van de materialen en de bijbehorende prijzen? Neem dan een kijkje in de onderstaande tabel.

Prijsoverzicht

Omschrijving Prijzen* 
Pvc € 75,- tot € 85,-
Kunststof € 80,- tot € 90,-
Zinken € 110,- tot € 120,-
Trespa € 120,- tot € 130,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die kunnen variëren.

Nieuwe dakgootbekleding nodig?

Vergelijk prijzen en ga voor de beste deal.

Werkwijze dakgoot bekleden

Er zijn twee manieren om dakgoot te bekleden:

Over de oude bekleding: als je huidige bekleding in goede staat is, kun je ervoor kiezen er een nieuwe overheen te plaatsen. Dit kan ook alleen als de oude bekleding niet nat, vies of beschadigd is.

Verwijderen van de oude bekleding: als je huidige bekleding beschadigd is moet je deze dus laten verwijderen, Het is ook mogelijk om nieuwe dakgootbekleding te laten plaatsen wanneer je de oude niet meer mooi vindt. Dan wordt de oude bekleding verwijderd en wordt er vervolgens een nieuwe bekleding aangebracht op de dakgoot.

Wil je jouw dakgoot laten bekleden? Doe de gratis offerteaanvraag!

Wil je ook je dakgoot laten bekleden? Het bekleden van een dakgoot zorgt ervoor dat je dakgoot beschermd is tegen weersinvloeden, lekkage, verbetert het uiterlijk van je huis en verminderd risico op verstoppingen en waterschade, waardoor je de levensduur van de dakgoot verlengt. Ben je op zoek naar een dakdekker?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Via Dakdekkersgids.nl kom je in contact met de beste dakdekkers in je regio. Via de gratis en vrijblijvende offerte ontvang je maximaal 5 offertes. Deze offertes zijn op maat, gebaseerd op jouw wensen. Je kiest zelf voor de dakdekker die het beste aansluit bij je wensen.

Gratis offertes vergelijken