Dakgoot betimmering: info & kosten 2024

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Soorten dakgoten » Dakgoot betimmering

Alle info over dakgoot betimmering

Met een dakgoot betimmering zijn je dakgoten mooi weggewerkt, bovendien beschermt het de dakgoten tegen invloeden van buitenaf. Hierdoor wordt de levensduur verlengt.

Wil je meer weten over de kosten van dakgoot betimmering, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Dan ben je hier op het juiste adres. Lees verder en leer alles over dakgoot betimmering!

Dakgoot betimmeren: alle info in het kort

  • Dakgootbetimmering bestaat uit een constructie rondom de dakgoten, dat vastgemaakt wordt aan het dakoverstek.
  • Betimmering wordt gemaakt van hout en kunststof en in sommige gevallen van metaal.
  • Het compleet vervangen van de betimmering kost ongeveer €800,- tot €1.000,-.

Laat je dakgoten betimmeren door een dakdekker!

Wat is een dakgoot betimmering?

Een dakgoot betimmering is een bak om de dakgoten heen. Het is een mooie manier om de dakgoot op een nette manier weg te werken, zodat ze minder zichtbaar zijn. De constructie wordt geïnstalleerd aan de onderkant van de dakoverstek, rondom de dakgoot.

Betimmering rond de dakgoten wordt gemaakt van hout of kunststof. Ook metaal is een optie, maar dit materiaal zien we minder vaak gebruikt worden.

Wat zijn de voordelen?

Het grootste voordeel van dakgoot betimmering is dat het er mooier uit ziet. Daarnaast biedt het bescherming voor de dakgoten en ondersteuning aan de regengoten. De constructie rondom de dakgoten beschermd de goten tegen de weersinvloeden zoals regen wind en zonlicht.

metalen dakgoot betimmering

Wat kost dakgoot betimmering?

De kosten voor het betimmeren van de dakgoten is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de afmetingen van de goten, gebruikte materiaal (hout of kunststof) en de afwerking.

Het plaatsen van houten latten kost ongeveer €5,- tot €9,- per lat. Het compleet vervangen van de betimmering kost ongeveer €800,- tot €1.000,-.

In de tabel zie je de gemiddelde kosten voor verschillende soorten werk aan dakgootbetimmering. Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten.

Kosten dakgoot betimmering 2024

Type werk Gemiddelde kosten*
Standaard hout betimmering €5,- tot €9,- per lat
Betimmering vervangen €800,- tot €1.000,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten.


Besparen op de prijs van dakgoot betimmering?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!


Dakgootbetimmering: materialen en stijlen

Dakgoot betimmering is iets dat je aan de buitenkant van je dakgoot kunt plaatsen om het er mooi uit te laten zien en te beschermen. Je kunt kiezen uit verschillende materialen om dit te doen, en een van die keuzes is kunststof, maar je kunt ook kiezen voor metaal. Daarnaast zijn er ook opties op het gebied van ontwerp. Denk hierbij aan klassiek, strak of zelfs aangepaste ontwerpen. Lees verder en leer meer over de verschillende opties.

Kunststof

Kunststof is populair omdat het niet veel kost en het kan goed tegen allerlei soorten weer. Als het regent of als er vocht is, zal kunststof niet gaan rotten of kapotgaan zoals sommige andere materialen dat wel kunnen doen. Dit betekent dat je dakgoot er goed uit blijft zien en blijft werken zoals het hoort.

Hout

Hout is geschikt als dakgootbetimmering vanwege de natuurlijke duurzaamheid, mooie uitstraling en veelzijdigheid. Het biedt mogelijkheden voor een traditionele uitstraling, maar kan ook gemakkelijk aangepast worden naar meer modernere ontwerpen.

Houd er wel rekening mee dat u het hout om de 5 à 7 jaar moet schilderen, zodat er geen houtrot ontstaat.

Metaal

Metaal wordt soms gebruikt als betimmeringsmateriaal voor dakgoten. Metaal, zoals aluminium of staal, heeft sterke eigenschappen die het geschikt maken voor deze taak. Het is duurzaam en kan goed tegen allerlei weersomstandigheden, zoals regen en sneeuw. Metaal is ook licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk te installeren is.

Een ander voordeel van metaal is dat het weinig onderhoud vereist. Het roest niet en gaat lang mee zonder dat je het vaak hoeft te repareren of te vervangen. Bovendien is metaal verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zodat je de betimmering kunt aanpassen aan de uitstraling van je huis. Kortom, metaal is een goede keuze voor dakgoot betimmering vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid

Klassiek, strak of aangepaste ontwerpen

Bij dakgootbetimmering kun je kiezen uit verschillende ontwerpstijlen. De klassieke stijl heeft vaak traditionele en tijdloze ontwerpen die passen bij oudere huizen. Deze ontwerpen zijn elegant en sierlijk.

Een strakke stijl daarentegen heeft moderne en eenvoudige ontwerpen die goed passen bij hedendaagse woningen. Ze zijn meestal recht en simpel van vorm.

Dakgoot betimmering laten maken: stappen van de vakman

Als je een vakman wilt inschakelen voor dakgoot betimmering, volgen hier de stappen die ze meestal nemen:

  • Inspectie: de vakman begint met een grondige inspectie van je dakgoten om eventuele problemen vast te stellen.
  • Offerte: ze zullen je een offerte geven met de geschatte kosten voor het werk.
  • Materialen kiezen: Samen kiezen jullie de materialen en kleuren voor de betimmering.
  • Installatie: de vakman zal de oude betimmering verwijderen (indien nodig) en de nieuwe installeren volgens de specificaties.
  • Afwerking: ze zorgen voor een nette afwerking en zorgen ervoor dat alles goed aansluit.
  • Inspectie: tot slot, voeren ze een laatste inspectie uit om ervoor te zorgen dat alles goed is gedaan.

Wanneer ombouw dakgoot vervangen?

Het vervangen van een dakgoot-ombouw hangt af van verschillende factoren. Een belangrijke factor is de leeftijd van de ombouw. Als de ombouw al heel oud is, kan deze versleten of beschadigd zijn, wat problemen kan veroorzaken. Ook als er vaak lekkages of problemen zijn met de ombouw, is het verstandig om te overwegen om deze te vervangen.

Daarnaast moet je kijken naar de staat van de dakgoot zelf. Als de dakgoot roestig is of veel scheuren heeft, kan dit de ombouw aantasten en is vervanging nodig. Het weer speelt ook een rol. Als er vaak hevige regenval is, kan de ombouw sneller verslechteren, dus inspecteer deze regelmatig.

Tot slot, als je merkt dat de ombouw er slecht uitziet of als er delen ontbreken, is het waarschijnlijk tijd om deze te vervangen. Het is belangrijk om dit goed in de gaten te houden om mogelijke schade aan je huis te voorkomen.

kunststof dakgoot betimmering

Dakgoot laten betimmeren? Doe de gratis offerteaanvraag!

Op zoek naar een geschikt dakdekkersbedrijf voor het plaatsen of vervangen van dakgoot betimmering? Doe dan een gratis offerteaanvraag! Je ontvangt meerdere offertes en kiest zelf de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten.

Gratis dakdekker offertes vergelijken!


Veelgestelde vragen:

Wil je meer weten over dakgoot betimmering? Neem een kijkje bij de veelgestelde vragen en wie weet wordt jouw vraag beantwoord!

Veelvoorkomende problemen met dakgootbetimmering zijn houtrot door vocht, losse of gebroken delen, lekkages, verstopte goten door bladeren en vuil, en insectenplagen. Slecht onderhoud kan ook schade veroorzaken. Regelmatige inspectie en reparatie zijn belangrijk om deze problemen te voorkomen en de levensduur van de dakgootbetimmering te verlengen.
Ja, dakgootbetimmering kan de werking van uw dakgoten verbeteren. Het beschermt de goten tegen schade door weersinvloeden en voorkomt verstoppingen door bladeren en vuil. Dit zorgt voor een efficiëntere afvoer van regenwater, wat lekkages en waterschade aan uw huis kan voorkomen. Regelmatig onderhoud en reparatie van dakgootbetimmering zijn belangrijk om de functionaliteit ervan te behouden.
De frequentie van het vervangen of bijwerken van dakgootbetimmering hangt af van factoren zoals het materiaal, de weersomstandigheden en het onderhoud. Over het algemeen moet houten betimmering om de 10-15 jaar worden geïnspecteerd en mogelijk vervangen als het rot of beschadigd is. PVC- of aluminiumbetimmering kan langer meegaan, maar regelmatige inspectie en reparatie blijven belangrijk om schade te voorkomen.