Interesse in dakgoot betimmering?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Soorten dakgoten » Dakgoot betimmering

Dakgoot betimmering: info & kosten

Een dakgoot is een ontzettend belangrijk onderdeel van het dak, ondanks dat dit misschien heel gek klinkt. Dit komt doordat de dakgoten er voor zorgen dat het water goed wegloopt en dit voorkomt schade en lekkages. De dakgoot beschermt dus het dak, maar je kunt ook de dakgoot beschermen. Dit doe je door dakgoot betimmering aan te brengen. Daarnaast verlengt de betimmering de levensduur van de dakgoot en zorgt het voor een verbeterde uitstraling. Vaak kost het € 5,- tot € 9,- per lat voor een houten betimmering.

Wil je meer weten over de kosten van dakgoot betimmering, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Dan ben je hier op het juiste adres. Lees verder en leer alles over dakgoot betimmering!

Belangrijke informatie over dakgoot betimmering

 • Dakgootbetimmering is belangrijk omdat het je huis beschermt tegen waterschade en problemen zoals lekkages, door waterophoping te voorkomen. Het is ook belangrijk omdat het de levensduur van de dakgoot verlengt, het onderhoud verminderd en het je huis er netter uit laat zien.
 • Een vakman voor dakgootbetimmering inspecteert je dakgoten, geeft een offerte, kiest materialen, installeert de betimmering en voert een laatste inspectie uit om ervoor te zorgen dat alles goed is gedaan.
 • Dakgootbetimmering komt in verschillende materialen, waaronder kunststof en metaal. Kunststof is populair vanwege zijn kostenefficiëntie en weerbestendigheid, terwijl metaal, zoals aluminium of staal, duurzaamheid biedt met weinig onderhoud.
 • Daarnaast kun je kiezen uit klassieke, strakke of aangepaste ontwerpen om de betimmering aan te passen aan de stijl van je huis.
 • De gemiddelde kosten voor dakgootbetimmering variëren afhankelijk van het type werk. Voor standaard houten betimmering betaal je tussen de € 5,- en € 9,- per lat, terwijl het vervangen van de betimmering tussen de € 800,- en € 1000,- kan kosten. Tip om te besparen op de kosten: vergelijk gratis offertes
 • Het vervangen van een dakgoot-ombouw is afhankelijk van factoren zoals de leeftijd, staat van de dakgoot, weersomstandigheden en uiterlijk van de ombouw, en het kan nodig zijn als de ombouw versleten, beschadigd of in slechte staat is.

Dakgoot betimmering: waarom is het belangrijk?

Dakgoot betimmering is belangrijk omdat het je huis beschermt tegen schade en problemen. Het voorkomt dat water in je dakgoot blijft staan en helpt verstoppingen door bladeren en vuil te voorkomen. Hierdoor blijft de dakgoot langer goed en voorkom je lekkages en waterschade aan je huis.

Voordelen dakgoot betimmering

 • Bescherming tegen waterschade: Het voorkomt lekkages en waterschade aan je huis.
 • Verlengt de levensduur: Het verlengt de levensduur van de dakgoot door bescherming tegen weersinvloeden.
 • Minder onderhoud: Minder bladeren en vuil in de dakgoot betekent minder onderhoud.
 • Verbeterde uitstraling: Het zorgt voor een nettere uitstraling van je huis.

metalen dakgoot betimmering

Dakgoot betimmering laten maken: stappen van de vakman

Als je een vakman wilt inschakelen voor dakgoot betimmering, volgen hier de stappen die ze meestal nemen:

 • Inspectie: De vakman begint met een grondige inspectie van je dakgoten om eventuele problemen vast te stellen.
 • Offerte: Ze zullen je een offerte geven met de geschatte kosten voor het werk.
 • Materialen kiezen: Samen kiezen jullie de materialen en kleuren voor de betimmering.
 • Installatie: De vakman zal de oude betimmering verwijderen (indien nodig) en de nieuwe installeren volgens de specificaties.
 • Afwerking: Ze zorgen voor een nette afwerking en zorgen ervoor dat alles goed aansluit.
 • Inspectie: Tot slot, voeren ze een laatste inspectie uit om ervoor te zorgen dat alles goed is gedaan.

Zo zorgen ze voor een goede dakgoot betimmering.

Materialen, stijlen en opties dakgoot betimmering

Dakgoot betimmering is iets dat je aan de buitenkant van je dakgoot kunt plaatsen om het er mooi uit te laten zien en te beschermen. Je kunt kiezen uit verschillende materialen om dit te doen, en een van die keuzes is kunststof, maar je kunt ook kiezen voor metaal. Daarnaast zijn er ook opties op het gebied van ontwerp. Denk hierbij aan klassiek, strak of zelfs aangepaste ontwerpen. Lees verder en leer meer over de verschillende opties.

Dakgoot betimmering kunststof

Kunststof is populair omdat het niet veel kost en het kan goed tegen allerlei soorten weer. Als het regent of als er vocht is, zal kunststof niet gaan rotten of kapotgaan zoals sommige andere materialen dat wel kunnen doen. Dit betekent dat je dakgoot er goed uit blijft zien en blijft werken zoals het hoort.

Metaal als betimmeringsmateriaal

Metaal wordt soms gebruikt als betimmeringsmateriaal voor dakgoten. Metaal, zoals aluminium of staal, heeft sterke eigenschappen die het geschikt maken voor deze taak. Het is duurzaam en kan goed tegen allerlei weersomstandigheden, zoals regen en sneeuw. Metaal is ook licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk te installeren is.

Een ander voordeel van metaal is dat het weinig onderhoud vereist. Het roest niet en gaat lang mee zonder dat je het vaak hoeft te repareren of te vervangen. Bovendien is metaal verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zodat je de betimmering kunt aanpassen aan de uitstraling van je huis. Kortom, metaal is een goede keuze voor dakgoot betimmering vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid

Klassiek, strak of aangepaste ontwerpen

Bij dakgootbetimmering kun je kiezen uit verschillende ontwerpstijlen. De klassieke stijl heeft vaak traditionele en tijdloze ontwerpen die passen bij oudere huizen. Deze ontwerpen zijn elegant en sierlijk.

Een strakke stijl daarentegen heeft moderne en eenvoudige ontwerpen die goed passen bij hedendaagse woningen. Ze zijn meestal recht en simpel van vorm.

Sommige mensen kiezen ook voor aangepaste ontwerpen, waarbij ze hun eigen creatieve ideeën gebruiken om unieke betimmering te creëren die bij hun huis past. Het kiezen van de juiste ontwerpstijl hangt af van je persoonlijke smaak en de stijl van je huis. Of het nu klassiek, strak of aangepast is, de dakgootbetimmering kan helpen om je huis er mooi en verzorgd uit te laten zien.


Besparen op de prijs van dakgoot betimmering?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!


kunststof dakgoot betimmering

Dakgoot betimmering: kosten

In de tabel zie je de gemiddelde kosten voor verschillende soorten werk aan dakgootbetimmering.

Eerst hebben we “Standaard hout betimmering”. Dit is het plaatsen van houten latten om je dakgoot er mooi uit te laten zien en te beschermen. De kosten voor deze betimmering variëren van ongeveer € 5,- tot € 9,- per lat. Hoeveel je betaalt, hangt af van de grootte van je huis en hoeveel latten je nodig hebt.

Dan hebben we “Betimmering vervangen”. Dit betekent dat je oude betimmering wordt verwijderd en nieuwe wordt geplaatst. Dit kan kosten tussen € 800,- en € 1000,- met zich meebrengen, afhankelijk van de omvang van het werk en het materiaal dat wordt gebruikt.

Het is belangrijk om deze kosten te overwegen als je dakgootbetimmering wilt laten doen, zodat je een idee hebt van het budget dat je nodig hebt.

Kostenoverzicht dakgoot betimmering 2024

Type werk Gemiddelde kosten*
Standaard hout betimmering € 5,- tot € 9,- per lat
Betimmering vervangen € 800,- tot € 1000,-

* Let op: dit zijn gemiddeldes.

Wanneer ombouw dakgoot vervangen?

Het vervangen van een dakgoot-ombouw hangt af van verschillende factoren. Een belangrijke factor is de leeftijd van de ombouw. Als de ombouw al heel oud is, kan deze versleten of beschadigd zijn, wat problemen kan veroorzaken. Ook als er vaak lekkages of problemen zijn met de ombouw, is het verstandig om te overwegen om deze te vervangen.

Daarnaast moet je kijken naar de staat van de dakgoot zelf. Als de dakgoot roestig is of veel scheuren heeft, kan dit de ombouw aantasten en is vervanging nodig. Het weer speelt ook een rol. Als er vaak hevige regenval is, kan de ombouw sneller verslechteren, dus inspecteer deze regelmatig.

Tot slot, als je merkt dat de ombouw er slecht uitziet of als er delen ontbreken, is het waarschijnlijk tijd om deze te vervangen. Het is belangrijk om dit goed in de gaten te houden om mogelijke schade aan je huis te voorkomen.

Dakgoot laten betimmeren? Doe de gratis offerteaanvraag!

Wanneer je een dakoot betimmering wil om jouw dakgoten te beschermen, heb je de keuze uit verschillende materialen en ontwerpen. Over het algemeen kost het € 5,- tot € 9,- per lat of € 800,- tot € 1000,- om het volledig te vervangen. Wel is er een manier om te besparen op deze kosten. Door de onderstaande offerteaanvraag in te vullen kom je namelijk makkelijk en snel in contact met dakdekkers bij jou in de regio.

Je ontvangt meerdere offertes en kiest zelf de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!

 

Veelgestelde vragen:

Wil je meer weten over dakgoot betimmering? Neem een kijkje bij de veelgestelde vragen en wie weet wordt jouw vraag beantwoord!


Veelvoorkomende problemen met dakgootbetimmering zijn houtrot door vocht, losse of gebroken delen, lekkages, verstopte goten door bladeren en vuil, en insectenplagen. Slecht onderhoud kan ook schade veroorzaken. Regelmatige inspectie en reparatie zijn belangrijk om deze problemen te voorkomen en de levensduur van de dakgootbetimmering te verlengen.
Ja, dakgootbetimmering kan de werking van uw dakgoten verbeteren. Het beschermt de goten tegen schade door weersinvloeden en voorkomt verstoppingen door bladeren en vuil. Dit zorgt voor een efficiëntere afvoer van regenwater, wat lekkages en waterschade aan uw huis kan voorkomen. Regelmatig onderhoud en reparatie van dakgootbetimmering zijn belangrijk om de functionaliteit ervan te behouden.
De frequentie van het vervangen of bijwerken van dakgootbetimmering hangt af van factoren zoals het materiaal, de weersomstandigheden en het onderhoud. Over het algemeen moet houten betimmering om de 10-15 jaar worden geïnspecteerd en mogelijk vervangen als het rot of beschadigd is. PVC- of aluminiumbetimmering kan langer meegaan, maar regelmatige inspectie en reparatie blijven belangrijk om schade te voorkomen.