Dakgoot laten renoveren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Soorten dakgoten » Dakgoot renovatie

Dakgoot renovatie

Een dakgoot is een belangrijker onderdeel van het dak dan je misschien denkt. Een kapotte dakgoot kan namelijk veel schade aanrichten, en daarom is het belangrijk dat een dakgoot renovatie niet te lang uitgesteld wordt. Er zijn verschillende manieren waaraan je kunt zien dat een dakgoot gerenoveerd moet worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan lekkages, verroesting of scheuren, en er zijn verschillende manieren waarop de dakdekker dit kan aanpaken.

Lees verder en ontdek wat deze manieren zijn. Leer ook meer over de kosten van een dakgoot renovatie en ontdek wat beter is: zelf doen of uitbesteden!

Dakgoot renovatie belangrijke informatie

 • Het is tijd voor een dakgoot renovatie als je tekenen van schade of veroudering opmerkt, zoals lekkages, verroesting, verstoppingen, verzakking, scheuren, schimmel en rot, of slechte afvoer.
 • Het kan lastig zijn om te kiezen tussen renoveren of vervangen van dakgoten, maar overweeg de ernst van de schade, kosten en levensduur van de dakgoten om de juiste beslissing te nemen.
 • Het renoveren van dakgoten met EPDM heeft voordelen zoals duurzaamheid en waterdichtheid.
 • Een dakdekker volgt essentiële stappen: veiligheid, oude dakbedekking verwijderen, grondig reinigen, EPDM-materiaal op maat snijden en voorbereiden, speciale lijm aanbrengen, zorgvuldig plaatsen, netjes afwerken, lekkagetest uitvoeren, schoonmaken, en ten slotte het werk inspecteren.
 • Dakgootbekisting renovatie omvat het verwijderen van de oude bekisting, inspecteren en vervangen van beschadigd hout, installeren van nieuwe bekisting, waterdicht maken om lekken te voorkomen, en netjes afwerken.
 • De gemiddelde kosten voor het renoveren van verschillende soorten dakgoten variëren, bijvoorbeeld kunststof dakgoten met beugels kosten gemiddeld tussen € 50,- en € 100,- per strekkende meter, terwijl zinken dakgoten met beugels variëren van € 75,- tot € 150,- per strekkende meter, en dakgoten met zinken binnengoten kosten tussen € 100,- en € 200,- per strekkende meter.
 • Een dakgootrenovatie kan zelf gedaan worden, maar vereit kennis en vaardigheden. Het uitbesteden kost geld, maar garandeert professionaliteit en bespaart tijd.

Wanneer is het tijd voor een dakgoot renovatie?

Het is tijd voor een dakgoot renovatie als je tekenen van schade of veroudering opmerkt. Hier zijn verschillende redenen:

 • Lekkages: Als je waterdruppels of vochtplekken ziet bij regenval, duidt dit op lekkende dakgoten.
 • Verroesting: Roestvorming kan optreden bij metalen goten, wat kan leiden tot zwakke plekken en gaten.
 • Verstoppingen: Bladeren, takken en vuil kunnen de afvoer belemmeren, wat overstromingen kan veroorzaken.
 • Verzakking: Dakgoten kunnen doorhangen of losraken, waardoor water niet goed wordt afgevoerd.
 • Scheuren of breuken: Fysieke schade aan de goten kan optreden door vallende takken of stormen.
 • Schimmel en rot: Stilstaand water in goten kan leiden tot schimmel- en houtrotproblemen.
 • Slechte afvoer: Als water niet correct wordt afgevoerd, kan dit schade aan de fundering van je huis veroorzaken.

Dakgoot renoveren of vervangen?

Het kan lastig zijn om te kiezen tussen renoveren of vervangen van dakgoten. Hier is een eenvoudige gids:
Renoveren: Als je slechts kleine problemen hebt, zoals kleine lekken of kleine schade, kun je overwegen om te renoveren. Repareer de specifieke problemen en verbeter de dakgoot.

Vervangen: Als de dakgoten ernstig beschadigd, verouderd of vaak kapot zijn, is vervangen de beste optie. Dit zorgt voor nieuwe, duurzame goten.
Overweeg de kosten, de mate van schade en de levensduur van de dakgoten om te beslissen of renoveren of vervangen de juiste keuze is.

steiger dakgoot

Dakgoot renovatie met EPDM

Dakgoten renoveren met EPDM biedt tal van voordelen, zoals duurzaamheid, waterdichtheid en milieuvriendelijkheid. De stappen die een dakdekker volgt bij deze renovatie zijn cruciaal voor een succesvol resultaat.

Allereerst staat veiligheid voorop, met de juiste beschermende kleding en valbeveiliging. Vervolgens wordt de oude dakbedekking verwijderd, gevolgd door een grondige reiniging van het oppervlak om een goede hechting te garanderen.

Het op maat gesneden EPDM-materiaal wordt voorbereid en er wordt speciale lijm aangebracht voor een stevige verbinding. Het materiaal wordt zorgvuldig geplaatst en netjes afgewerkt, met overhangende delen bijgesneden voor een strak resultaat.

Een lekkagetest wordt uitgevoerd om waterdichtheid te verifiëren, gevolgd door een grondige schoonmaak van eventuele lijmresten. Tot slot inspecteert de dakdekker het werk om ervoor te zorgen dat de dakgoot goed functioneert en er prachtig uitziet. Kortom, dakgootrenovatie met EPDM is een kosteneffectieve manier om je huis langdurig te beschermen tegen waterproblemen.

Voordelen

Dakgootrenovatie met EPDM heeft verschillende voordelen. Ten eerste is EPDM een sterk en duurzaam materiaal dat lang meegaat, wat betekent dat je minder vaak reparaties hoeft uit te voeren. Het is ook waterdicht, waardoor lekkages worden voorkomen en schade aan je huis wordt voorkomen. EPDM is flexibel en kan zich aanpassen aan verschillende dakgoten, wat de installatie vergemakkelijkt. Het vereist weinig onderhoud en is milieuvriendelijk omdat het recyclebaar is. Kortom, dakgootrenovatie met EPDM is kosteneffectief en zorgt voor een langdurige bescherming van je huis tegen waterproblemen.

Welke stappen zet de dakdekker?

Een dakdekker volgt verschillende stappen bij het renoveren van een dakgoot met EPDM. Hier zijn de stappen:

 • Veiligheid: De dakdekker begint altijd met het zorgen voor veiligheid. Dit betekent het dragen van de juiste beschermende kleding en het opzetten van veiligheidsuitrusting, zoals valbeveiliging.
 • Verwijdering van de oude dakbedekking: De oude dakbedekking, zoals dakgoten van ander materiaal, wordt verwijderd om plaats te maken voor het nieuwe EPDM-materiaal.
 • Reiniging van het oppervlak: De dakgoot wordt grondig gereinigd om ervoor te zorgen dat er geen vuil, bladeren of andere verontreinigingen achterblijven die de hechting van het EPDM kunnen verstoren.
 • Voorbereiding van het EPDM-materiaal: Het EPDM-materiaal wordt op maat gesneden volgens de specificaties van de dakgoot.
 • Aanbrengen van lijm: Een speciale lijm wordt aangebracht op het oppervlak van de dakgoot en op het EPDM-materiaal om een sterke hechting te creëren.
 • Plaatsing van EPDM: Het op maat gesneden EPDM-materiaal wordt voorzichtig geplaatst op de dakgoot en stevig aangedrukt om ervoor te zorgen dat het goed vastzit.
 • Afwerking: De dakdekker zorgt voor een nette afwerking door eventuele overhangende delen van het EPDM-materiaal bij te snijden en ervoor te zorgen dat alles er strak uitziet.
 • Testen op lekkages: De dakdekker voert een lekkagetest uit om er zeker van te zijn dat er geen water door het EPDM-materiaal sijpelt.
 • Schoonmaken: Eventuele lijmresten of vuil worden verwijderd en het gebied wordt schoongemaakt.
 • Inspectie en afronding: Tot slot inspecteert de dakdekker het werk om er zeker van te zijn dat alles goed is gedaan en dat de dakgoot er goed uitziet en goed functioneert.

Bekisting dakgoot renoveren

Het renoveren van een dakgootbekisting omvat verschillende stappen. Eerst wordt de oude bekisting verwijderd. Daarna wordt het hout geïnspecteerd en beschadigd hout wordt vervangen. Vervolgens wordt de nieuwe bekisting op maat gemaakt en stevig bevestigd aan het dak en de muur. Als dat klaar is, wordt de bekisting waterdicht gemaakt met speciale materialen om lekken te voorkomen. Tot slot wordt de bekisting netjes afgewerkt en geschilderd indien nodig. Het is belangrijk om een professional in te schakelen om ervoor te zorgen dat de dakgootbekisting goed wordt gerenoveerd en zijn functie behoudt.

Dakgoot langs dakpannendak

Kosten dakgoot renovatie

Het renoveren van dakgoten kan variëren in kosten, afhankelijk van het type dakgoot dat je hebt.

Voor kunststof dakgoten met beugels, kan de prijs per strekkende meter liggen tussen € 50,- en € 100,-. Als je zinken dakgoten met beugels wilt renoveren, kun je verwachten dat het ergens tussen € 75,- en € 150,- per strekkende meter kost. Voor dakgoten met een zinken binnengoot, kunnen de kosten variëren van € 100,- tot € 200,- per strekkende meter.

Het is belangrijk om te onthouden dat de uiteindelijke prijs ook kan worden beïnvloed door factoren zoals de omvang van het project, eventuele reparaties die nodig zijn, en de tarieven van de vakmensen die het werk uitvoeren. Het is raadzaam om een offerte te verkrijgen van professionals voor een nauwkeurige schatting voor jouw specifieke situatie.

Kostenoverizcht 2024

Soort dakgoot renoveren Gemiddelde prijs*
Kunststof dakgoot met beugels € 50,- tot € 100,- per strekkende meter
Zinken dakgoot met beugels € 75,- tot € 150,- per strekkende meter
Dakgoot met zinken binnengoot € 100,- tot € 200,-

*Gemiddelde kosten, inclusief btw.

Dakgoot renovatie nodig?

Vergelijk prijzen en ga voor de beste deal.

Zelf doen of uitbesteden?

Het renoveren van een dakgoot kan je zelf doen, maar je kan het ook aan professionals overlaten. Ontdek doormiddel van de onderstaande tabel wat de beste keuze is voor jou.

Aspecten Zelf doen Uitbesteden
Kosten Lagere materiaalkosten Hogere arbeidskosten en kwaliteitsgarantie
Tijd en inspanning Vereist veel tijd en inspanning Bespaart tijd en moeite
resultaat en kwaliteit Afhankelijk van je eigen vaardigheden en nauwkeurigheid Hoogwaardige resultaten en vakmanschap
Ervaring en vaardigheden Vereist ervaring en vaardigheden Professionele expertise
Complexiteit Kan complex zijn, vooral bij renovaties Wordt beheerd door deskundige professionals
Veiligheid Risico op fouten en onjuiste installatie Veilig, minder risico op fouten

Dakgoot laten renoveren? Doe een gratis offerteaanvraag en schakel een dakdekker in!

Een dakgoot laten renoveren doe je op het moment dat je schade ontdekt. Wanneer dit het geval is, is het verstandig zo snel mogelijk een dakdekker in te schakelen. Vaak kost het dan zo’n € 50,- tot 200,- per strekkende meter om de dakgoot te renoveren, maar er is een manier waarop je kunt besparen op deze kosten. En dat is door gratis offertes aan te vragen.

Hoe doe je dit?

Doe een gratis offerteaanvraag. Je komt dan snel en makkelijk met dakdekkers in contact bij jou in de regio. Je ontvangt vervolgens meerdere offertes en kiest zelf de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!

 

Veelgestelde vragen over dakgoot renovaties

Wil je meer weten over dakgoot renovaties? Lees hieronder de antwoorden op verschillende veelgestelde vragen, en wie weet vind je het antwoord op jouw vraag!


Ja, na een renovatie is het belangrijk om dakgoten te onderhouden. Reinig de dakgoten regelmatig om bladeren en vuil te verwijderen. Controleer ze op scheuren, lekken of losse beugels. Repareer eventuele schade snel om problemen te voorkomen. Onderhoud helpt om waterafvoer te behouden en voorkomt schade aan je huis.
Het niet renoveren van beschadigde dakgoten kan ernstige problemen veroorzaken. Water kan zich ophopen en lekken in je huis veroorzaken, wat leidt tot schimmel, houtrot en structurele schade. Ook kunnen verstopte goten overstromingen veroorzaken. Dit kan leiden tot erosie rondom je huis en beschadiging van de fundering. Het is belangrijk om beschadigde dakgoten snel te repareren om deze problemen te voorkomen.
Ja, veel aannemers en bedrijven bieden garanties voor dakgootrenovatieprojecten. Deze garanties kunnen variëren in duur en dekking, dus het is belangrijk om ze te bespreken voordat je het project start. Het kan bijvoorbeeld gaan om garanties tegen lekkages of materiaalfouten. Zorg ervoor dat je de garantievoorwaarden begrijpt en schriftelijk krijgt, zodat je gemoedsrust hebt over de kwaliteit van het werk en eventuele toekomstige problemen.