Home » Daklicht » Dakkapel plaatsen
Dakkapel plaatsen

Dakkapel plaatsen: alles wat je moet weten

Een dakkapel is een verhoging op je woning die er voor zorgt dat je meer ruimte krijgt op zolder of de bovenverdieping. Maar hoe wordt zo’n dakkapel geplaatst? Dat, en meer, lees je hier!

Ben je op zoek naar een dakdekker?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt vervolgens offertes van specialisten uit je regio.

Prefab of dakkapel op maat plaatsen?

Bij dakkapellen heb je de keuze uit twee manieren van plaatsen. Je kunt kiezen voor een prefab of een dakkapel op maat. Het verschil tussen een prefab dakkapel en een dakkapel is dat een prefab dakkapel in de fabriek wordt gemaakt en kant-en-klaar geleverd wordt, terwijl een dakkapel op maat ter plekke wordt gebouwd naar wens van de klant. Welke van de twee de betere optie is hangt af van de situatie. Een prefab dakkapel kan sneller geplaatst worden en is vaak goedkoper, maar biedt minder ontwerpmogelijkheden. Een dakkapel op maat kan volledig worden aangepast aan de wensen van de klant, maar is duurder en kan langer duren om te plaatsen.

Plaatsen van een dakkapel

Een dakkapel plaatsen is een specifieke klus die je het beste aan een dakdekker over kunt laten. Wil je weten hoe je zelf een dakkapel moet plaatsen of ben je benieuwd hoe een dakdekker dit aanpakt, neem dan een kijkje bij het onderstaande stappenplan.

Stappenplan plaatsen van een dakkapel

  • Stap 1. Allereerst zal de dakdekker de juiste afmetingen van het dakkapel op het dak uittekenen en de constructie ervan plannen.
  • Stap 2. Vervolgens zal het dakdekker het dak openen en een opening maken voor de dakkapel.
  • Stap 3. De dakdekker zal dan een houten frame bouwen voor de dakkapel en dit vastzetten aan de bestaande dakconstructie.
  • Stap 4. Daarna zal de dakdekker de buitenkant van het frame bekleden met dakbedekking en eventuele isolatie aanbrengen.
  • Stap 5. Vervolgens zal de dakdekker de ramen en eventuele andere accessoires installeren, zoals rolluiken of een ventilatiesysteem.
  • Stap 6. Tot slot zal de dakdekker de binnenkant van de dakkapel afwerken door isolatie aan te brengen en eventueel wanden en plafonds te plaatsen.

Zelf plaatsen of uitbesteden?

Het is niet aan te raden om zelf een dakkapel te plaatsen, tenzij je ervaren bent in het plaatsen van dakkapellen en beschikt over de juiste kennis, gereedschappen en veiligheidsuitrusting. Het plaatsen van een dakkapel is een complex proces dat vakmanschap en ervaring vereist. Er zijn veel factoren waar rekening mee gehouden moet worden, zoals de afmetingen van de dakkapel, de constructie van het dak, de locatie van de dakkapel op het dak en de plaatselijke bouwvoorschriften.

Kosten dakkapel laten plaatsen

Zoals eerder werd genoemd zijn er verschillende soorten dakkapellen. Deze verschillende soorten zorgen ervoor dat er ook verschillende prijzen zijn. De prijs wordt over het algemeen opgemaakt uit de materiaalkosten, de grootte en de arbeidskosten. De arbeidskosten verschillen per dakdekker en zijn vaak lager wanneer je een minder ervaren dakdekker of een zzp’er inschakelt. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van het plaatsen van de verschillende materialen dakkapellen.

Materiaal dakkapel Kosten
Hout € 3000,- tot € 3250,-
Kunststof € 3750,- tot € 4000,-
Polyester € 4250,- tot € 4500,-

Wil je prijzen vergelijken? Doe de gratis offerteaanvraag!

Heb jij interesse in een dakkapel? Doe dan de gratis offerteaanvraag via het onderstaande formulier en kom in contact met dakdekkers bij jou in de regio!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt meerdere offertes en kiest zelf de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!