Lichtkoepel

Lichtkoepel: Plaatsen & kosten

Een lichtkoepel zorgt voor veel licht in jouw woning en brengt daardoor nog meer voordelen met zich mee. Lees hier alles over deze voordelen, het plaatsen en de kosten van een lichtkoepel.

Ben je op zoek naar een dakdekker?

Start gratis offerteaanvraag!

De voordelen van een lichtkoepel

Een lichtkoepel is een koepel op het dak wat buitenlicht naar binnen laat. Zo’n lichtkoepel heeft een aantal voordelen.

  • De lichtkoepel zorgt voor natuurlijk licht en vermindert de behoefte aan kunstmatige verlichting. Hierdoor kun je besparen op je energierekening, vooral in de wintermaanden.
  • Wanneer je een lichtkoepel hebt die open kan zorgt de lichtkoepel ook voor ventilatie. De luchtkwaliteit in huis kan hierdoor verbeteren.
  • Wanneer je graag de gordijnen dicht hebt vanwege privacy is de lichtkoepel de perfecte manier om toch licht binnen te krijgen, zonder dat iemand naar binnen kan kijken.

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan een dakkoepel. Het is bijvoorbeeld gevoelig voor temperatuur en ze kunnen kwetsbaar zijn. Ook zijn ze niet geschikt voor elke type dak. Lichtkoepels komen bijvoorbeeld alleen voor op platte daken. Er zijn speciale lichtkoepels die ook geplaatst kunnen worden op hellende daken, deze koepels worden dan meestal dakramen genoemd.

Lichtkoepel plaatsen

Het plaatsen van een lichtkoepel kan in 6 stappen uitgelegd worden. Deze stappen worden hieronder beschreven.

  • Stap 1. Voorbereiden. Voordat de lichtkoepel geplaatst kan worden moet de specifieke plaats gekozen en afgetekend worden. Ook deze plaats moet schoongemaakt worden. Vervolgens wordt er op deze plaats een opening gemaakt.
  • Stap 2. Monteren. De lichtkoepel wordt in de opening geplaatst. Dit moet waterpas gebeuren. De bevestigingsbeugels worden gebruikt om de koepel aan het dak vast te maken. Dit wordt gedaan met schroeven en verbindingsplaten.
  • Stap 3. Kitten. Wanneer de lichtkoepel op de juiste plaats gemonteerd is wordt deze vastgekit rondom de randen. Dit is om te voorkomen dat het water naar binnen kan komen. Hiervoor bestaat een speciale kit voor daklichten.
  • Stap 4. lichtdiffuser. De lichtdiffuserhelpt om het licht te verspreiden en te verzachten. Deze wordt bovenop de lichtkoepel geplaatst.
  • Stap 5. Waterdichtheid. Waterdichtheid is ontzettend belangrijk. Daarom wordt dit goed gecontroleerd tijdens het plaatsen. Bijvoorbeeld door de lichtkoepel te besproeien met water. Zijn er lekken? Dan moeten deze zo snel mogelijk opgelost worden.
  • Stap 6. Afsluiten. Het interieur van de lichtkoepel wordt afgedicht met interieurbekldeing. Hierdoor worden licht, warmte en koude beter gereguleerd en ziet de lichtkoepel er mooier uit.

Lichtkoepel kosten

Er zijn een aantal kosten verbonden aan het plaatsen van een lichtkoepel. Zo is de aanschaf van een lichtkoepel rond de € 300,- tot € 1500,-. Deze kosten zijn zonder het plaatsen. Wanneer je een lichtkoepel wil aanschaffen en laten plaatsen ben je al snel rond de € 650,- tot € 3000,- kwijt. Hoeveel je precies moet betalen is afhankelijk van de afmetingen, het merk, het materiaal, de uitvoering en de wanddikte. Hoeveel je precies zal moeten betalen weet je dus pas op het moment zelf. Hieronder vind je een tabel met een overzicht van de prijzen van een nieuwe lichtkoepel en het plaatsen van een lichtkoepel.

Werkzaamheden Prijs
Lichtkoepel aanschaffen € 300,- tot € 1500,-
Lichtkoepel laten plaatsen € 350,- tot € 1500,-
Lichtkoepel aanschaffen + plaatsen € 650,- tot € 3000,-

Wil je prijzen vergelijken? Doe de gratis offerteaanvraag!

Heb jij interesse in een lichtkoepel? Doe dan de gratis offerteaanvraag via het onderstaande formulier en kom in contact met dakdekkers bij jou in de regio!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt meerdere offertes en kiest zelf de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!