Dak coaten

Dak coaten: wat houdt het in?

Dak coaten, wat is het en waarom is het belangrijk? Dak coaten is een proces waarbij een beschermende laag wordt aangebracht op het oppervlak van een dak, dit wordt gedaan om de levensduur van het dak te verlengen en schade tegen te gaan. Wil je meer weten over dak coaten? lees dan verder!

Ben je op zoek naar een dakdekker?

Start gratis offerteaanvraag!

Wat is dak coaten?

Dak coaten is het aanbrengen van een vloeibare laag op het dak om het te beschermen tegen weersinvloeden en veroudering. Niet alle daken met dakpannen kunnen gecoat worden. Betonnen en gebakken dakpannen zijn hiervoor wel geschikt, maar bij geglazuurde dakpannen is coaten niet mogelijk. Wanneer je niet zeker weet of jouw dak wel of niet geschikt is voor coaten? Dan kun je het beste advies vragen aan een vakman.

Voordat een dak gecoat kan worden moeten de dakpannen eerst goed schoon gemaakt worden. Het reinigen van het dak wordt vaak door een hogedrukspuit gedaan, maar het kan ook met stoom of reinigingsmiddel schoongemaakt worden. Wanneer al het vuil van het dak verwijderd is kan de dakdekker beginnen met coaten. Deze vloeistof kan met een kwast, roller of verfspuit aangebracht worden.

Voordelen van dakcoating

Er zitten een aantal voordelen aan het coaten van een dak. Wat deze voordelen zijn lees je hier.

  • Uitstraling. Door middel van een dakcoating krijgen daken een vernieuwde uitstraling en springt de kleur er beter uit.
  • Gaat vuil tegen. De coating is bestand tegen vuil en gaat mossen en algen tegen. Dit zorgt natuurlijk voor een betere uitstraling, maar is ook voordelig voor de kwaliteit van het dak.
  • Geen waterschade. Een dak coaten is ook voordelig, omdat het bestand is tegen water. Hierdoor voorkom je waterschade.
  • Levensduur. Al deze voordelen zorgen ervoor dat de levensduur van een dak langer wordt. Door het voorkomen van mossen en algen, het tegenhouden van vocht en het verbeteren van de kwaliteit van het dak gaat het dak automatisch langer mee.

Verschillende soorten dakcoating

Er zijn verschillende soorten dakcoating die allemaal hun eigen voor en nadelen hebben. Het kiezen van de juiste coating hangt af van verschillende factoren, waaronder de gewenste prestaties en het type dakbedekking dat wordt gebruikt. Voor elke soort dakbedekking is er een ander soort dakcoating beschikbaar. Wanneer je te maken hebt met een beschadigd dak zijn er speciale coatings te verkrijgen die diep in de ondergrond dringen. Ook kun je kiezen voor een coating met een kleur of eentje die zonwerend werkt.

Prijzen dakcoating

Hoeveel je moet betalen voor een dakcoating verschilt per situatie. Wanneer je en dak met een groot oppervlak hebt, ben je bijvoorbeeld meer kwijt dan wanneer jouw dak een klein oppervlak heeft. Hetzelfde geldt wanneer je een dakdekker inschakelt met veel ervaring, of een dakdekker met minder ervaring. Ook wanneer je jouw dak eerst wil laten reinigen heeft dit invloed op de prijs. In de tabel hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten van dak coaten.

Werkzaamheden Prijs per m²
Dak reinigen € 5,- tot € 15,-
Dak impregneren € 4,- tot € 7,-
Dak coaten € 10,- tot € 20,-
Dak vervangen € 43,- tot € 80,-

Wil je prijzen vergelijken? Doe de gratis offerteaanvraag!

Wil jij jouw dak laten coaten? Doe dan de gratis offerteaanvraag via het onderstaande formulier en kom in contact met dakdekkers bij jou in de regio!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt meerdere offertes en kiest zelf de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!