Dak ontmossen

Dak ontmossen

Een dak ontmossen is precies wat je denkt dat het is. Op het dak groeit mos en dit kan voor problemen zorgen. Daarom kun je er voor kiezen dit mos te verwijderen. Je kunt er voor kiezen dit zelf te doen, maar je kunt ook een dakdekker inschakelen. Lees hier meer over dak ontmossen.

Dak ontmossen: waarom is het belangrijk?

Het dak ontmossen heeft een aantal voordelen. Deze voordelen hebben vooral te maken met behouden van de kwaliteit van het dak. Vandaar dat dak reiniging, en dak ontmossen een onderdeel is van dakonderhoud. Hieronder staan een aantal voordelen van dak ontmossen op een rij.

  • Voorkomt schade aan het dak. Wanneer er mos op het dak zit kan de kwaliteit van de dakbedekking verminderen doordat het mos vocht opneemt. Dit vocht kan bevriezen en zorgen voor scheurtjes en barsten in de dakbedekking.
  • Verlengt de levensduur. Dit voorbeeld gaat hand in hand met het vorige voordeel van dak ontmossen.
  • Het zorgt voor een mooiere uitstraling. Wanneer er geen mos meer op het dak zit zorgt dit voor een mooiere uitstraling. Deze uitstraling

Zelf dak ontmossen of uitbesteden?

Je kunt er voor kiezen zelf het dak te ontmossen, maar hou er wel rekening mee dat er een aantal dingen zijn waar je op moet letten. Zo is bijvoorbeeld niet elk middel waarmee je een dak kan ontmossen geschikt voor elk type dakbedekking. Je moet je daarom goed informeren over het gebruik van anti-mos producten. Ook de bereikbaarheid van het dak is een belangrijk onderdeel. Wanneer je hoogtevrees hebt, is het misschien handiger om een vakman in te schakelen. Ook het type dak zal hierin een rol spelen. Een plat dak van bijvoorbeeld een bungalow is bijvoorbeeld makkelijker te ontmossen dan een hellend dak van een woonhuis.

Het inschakelen van een dakdekker brengt ook een aantal voordelen met zich mee. Zo weet deze vakman precies hoe hij of zij deze klus aan moet pakken zodat het zo snel mogelijk gedaan is. Ook heeft een dakdekker alle materialen die zei nodig hebben en hoef je dit zelf niet meer in te slaan. Dit scheelt geld en tijd.

Hoe dak ontmossen

Wil je weten welke stappen een dakdekker zet? Neem dan een kijkje bij het stappenplan.

Stap 1. De dakdekker inspecteert het dak en bekijkt hoeveel mos er op het dak zit, wat de status van het dak is en op welke manier de dakdekker het ontmossen aan moet pakken.

Stap 2. Het dak wordt voorbereid en de dakdekker zorgt ervoor dat het makkelijk is het dak te bereiken. Dit kan gedaan worden door voorwerpen zoals bloempotten en terras meubels te verplaatsen.

Stap 3. Het daadwerkelijk verwijderen van het mos. Dit kan gedaan worden met reinigingsmiddel en zonder. Wanneer het zonder reinigingsmiddel gebeurt, wordt het mos eigenlijk altijd met een hogedrukspuit verwijderd. Het is hierbij belangrijk dat het dak niet beschadigd raakt. Met reinigingsmiddel wordt na het schoonspuiten van het dak ook het middel aangebracht om de laatste restantjes te kunnen verwijderen.

Dak ontmossen: de prijs

Hoeveel je betaald voor het ontmossen van het dak is afhankelijk van de staat van de dakbedekking, ligging van de woning, grootte en bereikbaarheid van het dak en de middelen die de dakdekker moet gebruiken. Gemiddeld kost een dak laten ontmossen € 10,- tot € 15,-. Dit is inclusief arbeidskosten.
In de tabel hieronder vind je de prijs van dak ontmossen, en van andere reinigingsmethodes.

Werkzaamheden Gemiddelde prijs per m²
Ontmossen € 10,- tot € 15,-
Coaten € 20,- tot € 30,-
Impregneren € 5,- tot € 10,-

Dak laten ontmossen? Doe de gratis offerteaanvraag!

Wil je jouw dak laten ontmossen, of heb je een ander klusje waar je een dakdekker voor nodig hebt? Vul dat het onderstaande offerteformulier in en vliegendst vlug in contact met een vakman bij jou in de regio!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt meerdere offertes en kiest zelf de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!