Home » Dakreiniging » Dakgoot schoonmaken

Dakgoot schoonmaken

Dakgoot schoonmaken: wat kost dat?

Dakgoten schoonmaken is een belangrijk onderdeel van dakonderhoud. Een schone dakgoot brengt veel voordelen met zich mee. Zo voorkomt het ongedierte, lekkages en vochtproblemen. Maar wat kost een dakgoot schoonmaken precies? Dat alles en meer lees je hier!

Ben je op zoek naar een dakdekker?

Start gratis offerteaanvraag!

Waarom dakgoten schoonmaken?

Er is een goede reden waarom dakgoten schoonmaken zo ontzettend belangrijk is. En dat heeft te maken met het behouden van de kwaliteit van het dak. Daarom valt deze handeling ook onder dakonderhoud, en moet het regelmatig gebeuren. Maar waarom moet je nou precies de dakgoten schoonmaken?

  • Voorkomt ongedierte. Dit is misschien niet de meest voor de hand liggende reden om de dakgoten schoon te houden, maar wel zeer belangrijk. Wanneer je de dakgoten goed schoonhoudt, voorkom je namelijk dat ongedierte hier gaat nestelen.
  • Gaat lekkages tegen. Een goedwerkende dakgoot leidt het hemelwater zonder problemen van het dak naar het riool. Wanneer deze verstopt zit blijft het water zich ophopen en kunnen er lekkages ontstaan.
  • Vochtbestrijding. Naast lekkages kunnen er ook andere vochtproblemen ontstaan wanneer water niet goed weggeleid wordt. Wanneer het water langs de muur naar beneden loopt kunnen er bijvoorbeeld vochtplekken ontstaan. Daarom is het schoonmaken van de dakgoot ook een manier van vochtbestrijding.

Verstopte dakgoot voorkomen: zo doe je dat

Er zijn twee manieren waarop je een verstopte dakgoot kan voorkomen. De eerste manier is door de dakgoot goed te onderhouden en regelmatig schoon te maken. De tweede manier heeft te maken met het afschermen van de dakgoot door middel van bijvoorbeeld een boldraadrooster of bladbolrooster. Deze roosters vangen de blaadjes en andere rotzooi op en voorkomen dat ze vast komen te zitten in de dakgoot.

Wat beïnvloedt de prijs van dakgoot schoonmaken?

Wat kost het laten schoonmaken van jouw dakgoten? Dit is niet een vraag die je 1, 2, 3 kunt beantwoorden. Er zijn namelijk verschillende factoren die de prijs van dakgoten schoonmaken beïnvloeden. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de lengte van de dakgoten. Wanneer je een dakgoot van 10 meter hebt, ben je goedkoper uit dan wanneer je te maken hebt met een dakgoot van bijvoorbeeld 30 meter. Oftewel, hoe meer er schoon te maken valt, hoe duurder de klus.

Een ander voorbeeld is de hoogte van de dakgoot. Dit is misschien een iets minder voor de hand liggende reden, maar het heeft te maken met de veiligheid en extra materialen die gebruikt moeten worden. Wanneer een dakgoot te hoog ligt om schoon te maken met een ladder kunnen materialen zoals steigers en hoogwerkers ingezet worden. Deze materialen zorgen ervoor dat de prijs hoger uitvalt.

Als laatste speelt het uurtarief van de vakman ook mee in de prijs van dakgoten schoonmaken. Dit wordt ook wel de arbeidskosten genoemd. Deze kosten verschillen vaak per dakdekker. Wanneer een dakdekker veel ervaring heeft, zal het uurtarief dan ook hoger uitvallen dan wanneer deze net begonnen is. Hetzelfde geldt voor grote bedrijven en zzp’ers.

Dakgoten laten schoonmaken: de kosten

Hierboven staan een aantal factoren beschreven die de prijs van dakgoot schoonmaken beïnvloeden. Door deze factoren is het lastig een precieze prijs te noemen. Wel kun je een kijkje nemen in het onderstaande kosten overzicht. Hierin staan een aantal gemiddelde kosten beschreven. Zo kun je toch nog een idee krijgen van wat je betaald voor dakgoten schoonmaken. Tip: het kan kostentechnisch handig zijn om het te combineren met een dakreiniging.

Kosten overzicht

Soort dakgoot Gemiddelde prijs*
10 meter breed € 100,- tot € 150,-
30 meter breed € 300,- tot € 450,-
10 meter breed + steiger € 150,- tot € 200,-
10 meter breed + hoogwerker € 150,- tot € 250,-
30 meter breed + steiger € 225,- tot € 300,-
30 meter breed + hoogwerker € 225,- tot € 325,-

Wil je prijzen vergelijken? Doe de gratis offerteaanvraag!

Heb jij dakgoten die nodig schoongemaakt moeten worden? Doe dan de gratis offerteaanvraag via het onderstaande formulier en kom in contact met dakdekkers bij jou in de regio!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt meerdere offertes en kiest zelf de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!