Dakgoot schoonmaken kosten 2024

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Dakreiniging » Dakgoot schoonmaken

Dakgoten laten schoonmaken: dit moet je weten

  • Het schoonmaken van de dakgoten kost ongeveer €10,- tot €15,- per meter. Hangen ze heel hoog waardoor extra materiaal nodig is, houd dan rekening met hogere kosten.
  • Omdat elke dakdekker een ander uurtarief hanteert, kan de prijs voor het schoonmaken van dakgoten verschillen. Het is dus verstandig om goed onderzoek te doen naar de goedkoopte dakdekker.
  • Naast het uurtarief spelen ook de lengte en hoogte een grote rol op de prijs die je betaalt!
  • Wil je besparen? Regel dan een kwantumkorting of investeer in middelen waarmee het reinigen van de dakgoot in de toekomst een stuk goedkoper wordt, zoals een bladvanger!

Je leest op deze pagina meer over de kosten voor het schoonmaken van de dakgoten en hoe deze prijzen worden bepaald! Je vindt ook handige prijsvoorbeelden én praktische bespaartips!

Wat kost een dakgoot schoonmaken?

De kosten voor het schoonmaken van de dakgoten, variëren van €100,- tot €720,-. Dat is nogal een verschil! De minimale kosten zijn voor een dakgoot van ongeveer 10 meter lang. Ze hangen op lage hoogte en daarom is een ladder voor de dakdekker voldoende. Zou deze dakgoot nou iets te hoog hangen waardoor een steiger nodig is, dan stijgt de prijs naar gemiddeld €150,- tot €200,-.

Bij de maximale kosten houden we rekening van een dakgoot van 30 meter, zoals bij een vrijstaande woning bijvoorbeeld. De kosten voor het schoonmaken van de dakgoot zijn dan €300,- tot €450,- als de dakgoot op lage hoogte hangt. Is er een steiger nodig of zelfs een hoogwerker, dan lopen de kosten op tot maximaal €720,-.


Dakgoot schoonmaken prijs 2024

€100,- tot €720,-

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Minimale kosten
€100,- tot €150,-

Dakgoot tot 10 meter
Eenvoudige reiniging
Geen extra materiaal nodig

Maximale kosten
€450,- tot €720,-

Dakgoten tot 30 meter breed
Hoge dakgoten
Extra materiaal nodig zoals steiger of hoogwerker

Start gratis offerteaanvraag!

Dakgoot schoonmaken prijs per meter

Soort dakgoot Gemiddelde prijs*
10 meter breed € 100,- tot € 150,-
30 meter breed €300,- tot €450,-
10 meter breed + steiger €150,- tot €200,-
10 meter breed + hoogwerker €150,- tot €250,-
30 meter breed + steiger €450,- tot €585,-
30 meter breed + hoogwerker €450,- tot €720,-

Handige prijsvoorbeelden

Voorbeeld 1: bij deze klant moest een dakgoot van 15 meter schoongemaakt worden. Het was een reguliere schoonmaak zonder grote verstoppingen of problemen. De dakgoot hing vrij laag, dus de vakman had genoeg aan een eenvoudige ladder. De kosten kwamen neer op €7.50,- per meter, wat een totaalprijs maakte van €112,59.
Voorbeeld 2: deze vrijstaande woning had de dakgoten op de tweede verdieping nodig. Voor de reiniging had de dakdekker daarom een steiger nodig. De dakgoot was in totaal 20 meter breed en er hoefden geen verdere reparatiewerkzaamheden uitgevoerd worden. De kosten waren in totaal €350,-.

Factoren die de prijs van een dakgoot schoonmaken beïnvloeden

Wat kost het laten schoonmaken van jouw dakgoten? Dit is niet een vraag die je 1, 2, 3 kunt beantwoorden. Er zijn namelijk verschillende factoren die de prijs van dakgoten schoonmaken beïnvloeden.

1. De lengte van de dakgoten

Allereerst speelt de lengte van de dakgoten een belangrijke rol. Hoe langer de dakgoot, des te hoger de kosten. Maar tegelijkertijd geldt ook dat de prijs per meter lager ligt bij een langere lengte. Zo betaal je bij een lengte van 10 meter misschien €10,- per meter maar ligt de prijs per meter op maar €7,50 bij een totale lengte van 30 meter. Het is dus altijd voordeliger om alle dakgoten in één keer schoon te laten maken. Werk eventueel samen met je buren om een kwantumkorting te regelen!

2. De hoogte van de dakgoot

Hoe hoger de dakgoten, des te lastiger de reinigingswerken zijn. Hangen ze redelijk laag, op 2 tot 3 meter hoogte, dan is een ladder voldoende. Maar op het moment dat de dakgoten hoger hangen is al snel een steiger of zelfs een hoogwerker nodig. Hierdoor stijgen de kosten flink!

3. Het uurtarief van de dakdekker

Elke dakdekker bepaalt zijn of haar eigen uurtarief. Daarom kunnen de kosten per bedrijf aardig verschillen. We raden daarom altijd aan om meerdere prijzen van dakdekkers met elkaar te vergelijken, zodat je zeker weet dat je een eerlijke prijs betaalt.

4. Eventuele extra opties

Naast het schoonmaken zijn er nog andere werkzaamheden die de dakdekker kan uitvoeren. Zo kun je ervoor kiezen om een bladvanger te laten plaatsen, zodat schoonmaken in de toekomst niet meer zo lastig is. En als er door een verstopping schade is, moet de dakdekker deze herstellen. Ook deze extra werkzaamheden en extra opties hebben invloed op de totaalprijs.

Dakgoot schoonmaken

Besparen op de kosten van een dakgoot schoonmaken!

Dakgoten schoonmaken tegen de laagste prijs? Met onderstaande tips weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

  • Tip 1: regel een kwantumkorting! door zoveel mogelijk dakgoten in één keer te laten schoonmaken ligt de prijs per meter een stuk lager. Je kunt ook samenwerken met je buren door samen één dakdekker in te schakelen voor beide huizen.
  • Tip 2: onderhoud je dakgoten goed! Hierdoor voorkom je verstoppingen en is de kans op beschadigingen een stuk kleiner. Dit maakt een reiniging een routineklusje, waardoor de dakdekker sneller klaar is. Zo ben je een stuk goedkoper uit!
  • Tip 3: zijn er werkzaamheden die je zelf alvast kunt uitvoeren? Misschien kun je zelf al het grote vuil uit de goot al verwijderen, zoals bladeren en takken, zodat de dakdekker alleen nog het slib hoeft te verwijderen. Zo bespaar je weer op de totaalprijs.
  • Tip 4: investeer in een bladvanger! Dit voorkomt verstoppingen en zorgt ervoor dat je dakgoten netjes blijven. Hierdoor wordt reinigen in de toekomst een stuk gemakkelijker én goedkoper.
  • Tip 5: vergelijk! Elke dakdekker bepaalt zijn of haar eigen tarief. Hierdoor verschillen de prijzen per bedrijf. Het is daarom altijd verstandig om meerdere bedrijven te vergelijken en zelf het beste aanbod te kiezen.

Dakgoot laten schoonmaken? Gratis offertes!

Zie je het niet zitten de ladder op te klimmen om zelf de goten te reinigen? Laat de dakgoot dan schoonmaken door een expert: je bespaart tijd, energie én frustraties. Met onze gratis offerteservice vind je bovendien snel de goedkoopste dakdekker in de buurt. Vergelijk en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!