Dakkapel reinigen

Dakkapel reinigen: doe het zelf!

Een dakkapel is een constructie die op het schuine dak wordt geplaatst om meer ruimte, licht en lucht op de zolder of bovenverdieping te creëren. Wanneer een dakkapel niet regelmatig gereinigd wordt kan dit schade veroorzaken. Lees verder en kom erachter hoe je stap voor stap zelf een dakkapel kunt reinigen.

Wil je jouw dakkapel laten reinigen en ben je op zoek naar een dakdekker?

Start gratis offerteaanvraag!

Waarom een dakkapel reinigen?

Net zoals bij alle andere onderdelen van het dak is het belangrijk dat de dakkapel goed onderhouden wordt. Het reingen, of laten reinigen, van de dakkapel is hiervan ook een onderdeel. Overtollige vervuiling, begroeiing en mossen kunnen er voor zorgen dat de dakkapel beschadigd raakt. Het kan ook zorgen voor schimmels en lekkages. Daarom is het belangrijk dat je eens in de zoveel tijd de dakkapel reinigt. Maar hoe doe je dat?

Dakkapel reinigen: stappenplan

Het reinigen van een dakkapel is niet moeilijk en is iets wat je makkelijk zelf kunt doen. Wel is het belangrijk dat je dit op de juiste manier aanpakt. Wil jij graag een dakkapel reinigen? Volg dan de onderstaande stappen.

Stap 1: Veiligheid voor alles

Voor dat je begint, is het belangrijk om na te denken over de veiligheid. Een dakkapel is natuurlijk iets wat hoog van de grond zit, en daarom moet je eerst op zoek naar een ladder of een steiger. Pas wanneer je veilig te werk kunt gaan kun je beginnen.

Stap 2: Goed voorbereid kost even tijd

Verwijder de losliggende bladeren, takken en het andere vuil met een stoffer en blik. Doe dit niet alleen op de dakkapel, maar neem ook meteen de rest van het dak mee.

Stap 3: Let op!

Spoel het dak af met een tuinslang, of gebruik hiervoor een gieter.
Let op: Gebruik hiervoor geen hogedrukspuit. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het dak beschadigd raakt.

Stap 4: Schoonmaken maar!

Voor het schoonmaken van de dakkapel gebruik je een zachte spons, een lap en gewone allesreiniger of afwasmiddel. Deze schoonmaakmiddelen los je op in een emmer met warm tot heet water. Wanneer je te maken hebt met hardnekkig vuil kun je er voor kiezen een schuursponsje te gebruiken, maar let hierbij wel goed op. Deze sponsjes kunnen de dakkapel namelijk beschadigen.

Stap 5: En nu… Controleren!

Wanneer je klaar bent met het reinigen van de dakkapel is het tijd voor een controle van de afvoer en regenpijp. Dit kun je makkelijk doen, omdat je toch al boven bent.

Dakkapel laten reinigen: kosten

Je kunt er ook voor kiezen om de dakkapel te laten reinigen door een dakdekker. Dit heeft een aantal voordelen, vooral wanneer je hoogtevrees hebt. Een dakdekker inschakelen is dan ook een stuk veiliger, omdat hij of zij weet welke maatregelen er gepleegd moeten worden. Maar een dakdekker kost natuurlijk wel wat. Maar wat kost een dakkapel laten reinigen? De gemiddelde prijs ligt tussen de € 80,- en de € 150,- per dakkapel, maar deze prijs verschilt per klus. De prijs wordt namelijk beïnvloed door de grootte van de dakkapel, de hoeveelheid vuil en ook de dakdekker zelf speelt hierin een rol.

Wil je prijzen vergelijken? Doe de gratis offerteaanvraag!

Wil je jouw dakkapel laten reinigen? Doe dan de gratis offerteaanvraag door het onderstaande formulier in te vullen!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt meerdere offertes en kiest zelf de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!