Rieten dak schoonmaken

Rieten dak schoonmaken

Een rieten dak schoonmaken heeft verschillende voordelen. Zo wordt de levensuur verlengd, zorgt het voor een mooier beeld en wordt de kans op lekkages en andere schade verkleint. Lees hier alles over de verschillende mogelijkheden van een rieten dak schoonmaken.

Ben je op zoek naar een dakdekker?

Start gratis offerteaanvraag!

Rieten dak schoonmaken: de voordelen

Mos en algen voorkomen is een moeilijkere klus dan je misschien denkt. Rieten daken die altijd in de schaduw staan hebben sneller last van mos. Hetzelfde geldt voor daken met een lagere hellingshoek. Een rieten dak schoonmaken heeft veel voordelen.

  • Het dak komt er mooier uit te zien wanneer je deze schoonhoudt. Algen en mos kunnen het aanzicht aanmerkelijk aantasten. Dit voordeel noem je daarom ook wel een esthetisch voordeel.
  • Mossen en algen kunnen voor veel problemen zorgen. Zo kunnen ze het dak beschadigen. Mos zorgt er bijvoorbeeld voor dat een rieten dak minder snel opdroogt. Door het dak te ontmossen en het riet te reinigen kun je de levensduur van het dak wel met tien jaar verlengen!
  • Ook verklein je de kans op lekkages en andere beschadigingen wanneer je het dak reinigt.

De verschillende methodes van rieten dak schoonmaken

Er zijn verschillende manieren waarop je deze schoonmaakbeurt kunt uitvoeren. Hieronder staan een aantal mogelijkheden op een rij.

  • Preventief beschermen. Je kunt dit doen door het dak te laten sprayen met biologisch afbreekbaar middel. Dit houdt de vorming van algen en mossen tegen en zo kun je langer genieten van een mooi rieten dak.
  • Mos uitkammen. Wanneer er veel mos op het dak zit kun je dit verwijderen door het dak uit te kammen. De dakdekker gaat dan bovenop het dak en gaat met een mes of heggenschaar langs alle delen van het rieten dak. Hiermee wordt de dikste laag vuil verwijderd.
  • Met kwarts injecteren. Kwats is een anti-mosmiddel en wordt gebruikt door dit middel op het riet te spuiten. Kwats breekt de mossen, algen en schimmels af waardoor ze langzaam dood gaan. Dit kun je dus ook preventief laten doen wanneer het dak geplaatst wordt.

De kosten van rieten dak schoonmaken

Hoeveel je moet betalen voor het laten schoonmaken van een rieten dak is afhankelijk van meerdere factoren. Zo speelt de hoeveelheid vervuiling mee, maar ook de totaal oppervlakte van het dak en de bereikbaarheid zijn hierin belangrijk. Ook moet je stil staan bij het uurtarief van een dakdekker. Wanneer je een dakdekker met veel ervaring inschakelt, zul je duurder uit zijn dan wanneer je een beginnende dakdekker het werk laat verrichten. Gemiddeld ben je voor het ontmossen van een rieten dak door een vakman tussen de € 700,- en de € 1400,- kwijt.

Wil je prijzen vergelijken? Doe de gratis offerteaanvraag!

Heb jij een rieten dak die nodig schoongemaakt moeten worden? Doe dan de gratis offerteaanvraag via het onderstaande formulier en kom in contact met dakdekkers bij jou in de regio!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt meerdere offertes en kiest zelf de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!