Pvc dak laten repareren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Dakreparatie » PVC dak repareren

Pvc dak repareren: hoe gaat dat en wat kost het?

Een pvc dak repareren wordt meestal gedaan met een reparatiepasta. De scheur wordt zo helemaal dichtgeplakt en sterker gemaakt met een speciale verstevigingsmat. Wees er snel bij met een pvc dak reparatie, omdat je hiermee grotere schade in huis voorkomt!

Op deze pagina lees je hoe een pvc dak gerepareerd wordt en waar een vakman allemaal aan denkt. Daarnaast vind je hier ook een handige prijsindicatie, zodat je weet wat je ongeveer kan verwachten!


Pvc dak repareren: de belangrijkste informatie op rij

 • Een pvc dak kan tot wel 30 jaar mee. Toch kan het voorkomen dat kleine beschadigingen zorgen voor een (beginnende) lekkage. Een pvc dak is gelukkig relatief eenvoudig te repareren.
 • De dakdekker begint met een dakinspectie, en een lokale reiniging. Vervolgens legt de dakdekker de op maat gemaakte pvc folie op het beschadigde deel en wordt dit nieuwe deel geplakt of verhit.
 • De specialist kijkt meteen naar de staat van de andere onderdelen van het dak, zoals het daklood, de daktrim en de afwatering.
 • De kosten van een pvc dak repareren zijn gemiddeld €50,- tot €70,- per m².


Werkwijze pvc dak repareren

Benieuwd hoe het repareren van een pvc dak er aan toe gaat? Hieronder zetten we het stappenplan voor jou op een rij. Zo weet je hoe een dakwerker te werk gaat en wat je kan verwachten. Als eerste kijkt de vakman natuurlijk wat er moet gebeuren. Hierbij kijkt hij niet alleen naar bestaande scheuren, maar ook naar de conditie van de rest van het dak. Zo checkt hij of een pvc dak reparatie alleen voldoende is om de kwaliteit van het dak weer te verbeteren.

Wat heb je nodig?

 • Reparatiekit met reparatiepasta
 • Roller of kwasten om pasta aan te brengen
 • Verstevigingsmat
 • Stanleymes
 • Werkhandschoenen en stevige schoenen met veel grip
 • Materiaal zoals een ladder of steiger

Stap 1: schoonmaken

Wanneer de schade opgespoord is en duidelijk is wat de vakman moet doen, begint hij met het schoonmaken van de ondergrond. Hiervoor gebruikt hij een harde bezem of een doek. De ondergrond moet schoon zijn zodat vervuiling niet zorgt voor verdere beschadigingen. Bovendien zorgt een schoon oppervlak voor een betere hechting.

Stap 2: scheur insnijden

De scheur snijdt hij kruislings in, om zo bij het onderdak te kunnen. Ook dit maakt hij goed schoon en verwijdert hij eventuele beschadigingen zoals houtrot en andere vochtproblemen. Dat is belangrijk, omdat de schade anders nog steeds doorzet en groter wordt.

Stap 3: reparatiepasta en verstevigingsmat aanbrengen

Pvc wordt meestal hersteld met een reparatiepasta. De vakman smeert de pasta met een spatel op de hoeken van de oude dakbedekking. Dit vouwt hij daarna terug op de ondergrond en brengt nog meer reparatiepasta aan op de naden.

Bovenop de schade plaatst de vakman daarna de verstevigingsmat. Hiermee wordt het dak weer stevig en helemaal waterdicht. Om de verstevigingsmat aan te brengen wordt nog een extra laag reparatiepasta aangebracht.

Stap 4: dak laten drogen

Nu is het tijd om het dak goed de tijd te geven om te laten drogen totdat het dak weer helemaal waterdicht is. Geef het dak in ieder geval 24 uur om te drogen. Daarna kun je, als dat nodig is, schade in huis herstellen.

Pvc dakreparatie

Pvc dak repareren? Denk ook hieraan!

Wanneer je dak aan reparatie toe is, is het raadzaam om alle onderdelen van het dak te laten bekijken. Mocht er nog iets aan vervanging toe zijn, kan dit meteen afgehandeld worden. Zo ben je ervan verzekerd dat je de eerstvolgende jaren geen problemen meer zult ondervinden met je dak. Naast het dakoppervlak is het belangrijk om aandacht te besteden aan het daklood, de daktrim en de afwatering.

Daklood vervangen

Vooral bij platte daken zit er vaak daklood tussen de muur en het platte dak. Dit zorgt ervoor dat er geen lekkages in deze overgang ontstaat. Toch is daklood ook onderhevig aan slijtage. De dakdekker zal dit meenemen in de analyse en indien nodig vervangen.

Daktrim plaatsen

Om de randen van het dak te beschermen en het pvc goed op z’n plek te houden, worden er daktrimmen bevestigd. Indien de daktrim niet goed zit, bestaat het risico op lekkage of loslatende dakbedekking.

Afwatering checken

Goed onderhoud is belangrijk om de levensduur van je plat dak zo lang mogelijk te maken. Hiervoor moet ook de afwatering in orde zijn. Als er langdurig water op het dak blijft staan, tast dit het pvc aan.

Dit onderhoud bestaat uit het verwijderen van bladeren en ander vuil van het dak. Ook het controleren van de regenpijp of bladvanger is van belang om het water goed af te laten lopen.

Vergeet tijdens het controleren niet de dakranden en andere overgangen mee te nemen. Deze plekken zijn gevoelig voor beschadigingen. Ze krijgen vaak het meest te verduren.

Tot slot kijk je het best naar de overlappingen van . Zeker wanneer je hier bobbels ziet zitten kun je het best een dakdekker inschakelen.

Hoeveel kost een pvc dakreparatie?

De prijs van een pvc dak reparatie, is gemiddeld €50,- tot €70,- per m². De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste bepaalt de oppervlakte van het dak in grote mate de prijs. Daarnaast zijn ook de kleur van het pvc, de bereikbaarheid en de vorm van het dak belangrijke prijsfactoren.

Kosten pvc dak reparatie 2024

Werkzaamheden Gemiddelde kosten*
Pvc dak repareren met reparatiepasta €50,- tot €70,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten die verschillen per bedrijf

Besparen op de kosten van een pvc dakreparatie?

Vergelijk gratis offertes en kies het beste aanbod!

Pvc dak repareren of vervangen?

Heb je last van een lekkage door een beschadiging in de dakbedekking? Kom dan zo snel mogelijk in actie en laat een reparatie uitvoeren. Pvc is relatief eenvoudig te repareren. Dit kan door middel van een reparatiekit of het soepel maken van de kunststof met hete lucht. Zo kan een scheur gemakkelijk gedicht worden.

Gaat het echter om een grotere of zelfs meerdere beschadigingen? In dat geval is het te overwegen om het pvc dak in z’n geheel te laten vervangen. De kans is groot dat de maximale levensduur (bijna) is bereikt. Het is dan wachten op de volgende lekkage. Door het dak te vervangen kun je weer 20-30 jaar zonder problemen vooruit.

Zelf pvc repareren of uitbesteden?

Vakman inschakelen:

 • Je pvc dak is snel en vakkundig gerepareerd
 • Een vakman geeft je een persoonlijk advies
 • Bij spoed word je direct geholpen met een pvc dak reparatie
 • Je krijgt garantie op het geleverde werk
 • Een vakman gebruikt veilige materialen
 • Je hoeft zelf geen materialen aan te schaffen

Zelf pvc dak repareren:

 • Je moet geld uitgeven aan materialen en gereedschappen die je niet hebt
 • De kans op ongelukken is groter zonder veiligheidsmaterialen
 • Je krijgt niet het advies van een vakman
 • Zelf heb je minder ervaring en zijn beschadigingen minder snel op te sporen

besparen pvc dak repareren

Besparen op een pvc dak reparatie? Vergelijk gratis offertes!

Door een ervaren dakdekker in te schakelen ben je verzekerd van een professionele reparatie van je pvc dak. Op zoek naar een dakspecialist in de buurt voor het repareren of leggen van een pvc dak?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na het invullen van de offerteaanvraag ontvang je meerdere gratis offertes van vakmannen uit jouw buurt. Deze zijn vrijblijvend en kun je rustig doornemen. Vervolgens kies je de dakdekker die het best bij je past.

Gratis offertes vergelijken