Dakwerken uitbesteden?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend


Dakwerken

Heb jij schade aan je dak, of wil je preventief een dakspecialist naar je dak laten kijken? Het is verstandig om tijdig een dakdekker in te schakelen, om je dak zo lang mogelijk in goede staat te houden en beschadigingen te voorkomen. Op zoek naar persoonlijk advies van een vakman?

Start gratis offerteaanvraag!

Met de gratis offerteaanvraag ontvang je meerdere offertes. Zo vergelijk je makkelijk dakspecialisten uit je buurt. Zo weet je zeker dat je de beste kiest en bespaar je tot wel 40% op de kosten.

Op deze pagina lees je meer over de voordelen van een dakdekker, de kosten van een dakdekker en verschillende dakwerken.Waarom dakdekker inschakelen voor dakwerken?

Door een dakdekker in te schaken voor jouw dakwerken, ben je verzekerd van professioneel en vakkundig werk. De vakman weet problemen op te sporen en kan naast onderhoud en reparaties ook preventieve inspecties uitvoeren.

Dakdekkers hebben de juiste kennis en ervaring. Zo weten ze welk materiaal het meest geschikt is voor jouw dak. Dakspecialisten beschikken daarnaast over de juiste uitrusting en kunnen zo veilig te werk gaan. Creëer dus geen gevaarlijke situaties door zelf het dak op te gaan, maar schakel een dakdekker in.

Voordelen van het inschakelen van een dakdekker:

  • Garantie op de dakwerken
  • Advies van een specialist
  • Het beste resultaat in korte tijd

dakonderhoud

Wat kosten dakwerken?

De prijs van dakwerken is opgebouwd uit verschillende elementen. Het grootste gedeelte van de kosten bestaat uit arbeidskosten. Deze zijn in eerste instantie afhankelijk van de ervaring van de vakman. Hoe meer ervaring, des te beter de kwaliteit en hoger het uurloon.

Daarnaast speelt de regio ook een rol. In de randstad is de vraag naar specialisten hoger, waardoor een hoger uurloon wordt gehanteerd.

Naast de arbeidskosten, bepaalt het soort werk ook hoe hoog de kosten uitvallen. Het leggen van een rietdak vergt namelijk meer specialisme en tijd dan een EPDM dakbedekking. De moeilijkheidsgraad, ofwel benodigd specialisme, is ook een goede indicatie voor de kosten.

Ten slotte moet de vakman bepaalde veiligheidsmaatregelen nemen die hij meeneemt in de kostprijs. Je kunt hierbij denken aan het opbouwen van steigers, een hoogwerker of valbeveiliging.

Prijs van dakwerken 2023

Dakwerken Gemiddelde kosten*
Dakonderhoud €12,- tot €20,- per m2
Dakreparatie €30,- per uur
Dakinspectie €150,- tot €300,-
Dakreiniging €5,- tot €30,- per m2
Dakrenovatie €50,- tot €100,- per m2
Dakisolatie €10,- tot €200,- per m2

*Let op: het gaat hier om gemiddelde prijzen, exclusief btw en montage. Voor een precieze prijsindicatie vraag je gratis offertes aan!


Op zoek naar een vakkundige dakdekker?

Vergelijk offertes en bespaar op de kosten voor dakwerken!


Welke soorten dakwerken zijn er?

Elke situatie vraagt om een eigen aanpak. Tijdens een inspectie kan de vakman goed inschatten welke werken er nodig zullen zijn. Het kan hierbij gaan om simpel onderhoud, een reparatie, het reinigen van de dakbekleding of zelfs een renovatie.

1. Dakinspectie

Je dak beschermt je woning tegen alle mogelijke weersomstandigheden. Denk hierbij aan grote temperatuurverschillen en neerslag, zoals regen, sneeuw en hagel. Vocht vormt daarbij altijd een gevaar. Water vindt bijna altijd een weg naar binnen. Het vervelende daarbij is, dat je dat pas opmerkt wanneer het te laat is; je hebt lekkage.

Het is daarom verstandig om eens per jaar een dakinspectie uit te laten voeren. De vakman kijkt hierbij naar verschillende onderdelen van het dak, zoals de bedekking, schoorsteen, dakgoot, dakramen, dakkapellen, zonnepanelen en de constructie. Gebreken worden direct opgespoord en worden zo verholpen voordat ze problemen veroorzaken! De kosten voor een dakinspectie liggen rond de €150,- tot €300,-.

2. Dakonderhoud

Om ervoor te zorgen dat jouw dak in goede staat blijft, is het verstandig om tijdig dakonderhoud uit te voeren. Zeker wanneer er sprake is van slijtage of kleine beschadigingen. Denk hierbij aan scheuren en barsten. Doe je hier niets mee, dan kan jouw dak je woning niet langer optimaal beschermen en is de kans op vochtproblemen groot. Voor dakonderhoud door een dakspecialist betaal je gemiddeld €12,- tot €20,- per m2.

Ook wanneer er nog geen duidelijke beschadigingen zijn vastgesteld, is het verstandig om het dak door een specialist te laten controleren. Met preventief onderhoud kun je hogere kosten voor reparaties voorkomen. Daarnaast ben je slijtage voor, ziet het dak er weer uit als nieuw en zal je dak een stuk langer meegaan.

dakonderhoud

3. Dakreiniging

Dakreiniging brengt verschillende voordelen met zich mee. Het schoonmaken van de dakbedekking zorgt bijvoorbeeld voor een frisse uitstraling van je woning. Daarnaast kan begroeiing als mos of algen zich minder goed hechten.

Misschien wel het belangrijkste voordeel is de verminderde kans op vervelende lekkages en schade. Het schoonspuiten van het dakoppervlak voorkomt namelijk dat mos door de dakpannen of bekleding heen dringt. Dit maakt de dakpannen poreus en zorgt voor schade. Af en toe het dak laten reinigen is dus een verstandige keuze! De gemiddelde prijs per m2 ligt tussen €5,- en €30,-.

4. Dakreparatie

Dakreparaties wil je natuurlijk zo veel mogelijk vermijden. Dit doe je door goed onderhoud, inspectie en reiniging. Merk je dat er zich vochtplekken vormen of het binnenshuis klam aanvoelt? Dan zit er vaak niks anders op dan zo snel mogelijk te handelen en het dak te repareren.

Wanneer is reparatie nodig?

Naast bovengenoemde problemen, kan het ook voorkomen dat je ziet dat de dakbedekking beschadigd is, de dakgoten lekken of het loodwerk kapot is. Door de problemen direct aan te pakken, voorkom je grotere schade en hoge kosten. Een vakman kost gemiddeld €30,- per m2. Vergelijk gratis offertes!

5. Dakrenovatie

Indien het dak verouderd is, of de kosten van een dakreparatie erg hoog zijn, is een dakrenovatie een goede oplossing. Het kan hierbij gaan om zowel de bedekking, constructie of dakgoten. Bij een renovatie worden zo veel mogelijk bestaande materialen hergebruikt.

Het is een stuk goedkoper dan de kosten van een nieuw dak en verhoogt de levensduur van je dak aanzienlijk. Ook al zijn de kosten van een dakrenovatie sterk afhankelijk van de grootte van de dakwerken, gemiddeld ligt de prijs tussen €50,- en €100,- per m2.

Nieuwe dakbedekking

Bij het uitvoeren van een dakrenovatie heb je de keuze uit verschillende soorten dakbedekking. Bij een hellend dak kun je denken aan dakpannen, riet, aluminium of zink. Op platte daken is het leggen van pvc dakbedekking, EPDM of bitumen het meest geschikt.

Plat dak Prijzen per m² 2023
Bitumen €70,- tot €90,-
pvc €75,- tot €95,-
EPDM €95,- tot €120,-
Groendak €60,- tot €65,-
Hellend dak
Betondakpannen €40,- tot €65,-
Leien €55,- tot €95,-
Riet €85,- tot €100,-
Aluminium €70,- tot €90,-
Kleidakpannen €55,- tot €95,-
Koper €95,- tot €125,-
Zink €75,- tot €105,-

Op zoek naar een dakdekkersbedrijf?

Vergelijk offertes en vind een dakdekker in de buurt!


6. Dak isoleren

Het toevoegen van dakisolatie is een echte upgrade voor je woning. De temperatuur kan beter worden gereguleerd en de energierekening daalt aanzienlijk. Het dak kan zowel van binnen- als buitenaf worden geïsoleerd. Beide methoden hebben hun voor en nadelen. Van binnen isoleren is goedkoper, maar zorgt ervoor dat je ruimte verliest.

Je kunt ervoor kiezen het dak met wol, platen of losse isolatie te isoleren. Heb je een schuin dak? Dan is isolatiewol het meest geschikt. Isolatieplaten kunnen in principe voor elk dak, hellend of schuin, worden gebruikt. Dakisolatie kost gemiddeld €10,- tot €200,- per vierkante meter. Dit is exclusief de kosten voor afwerking en een eventuele extra benodigdheden, zoals een dampscherm.

Overige dakwerken

Naast bovenstaande dakwerken, is het natuurlijk ook mogelijk om een dakdekker in te schakelen voor:

Inschakelen dakdekkersbedrijf

Voor zowel platte als hellende daken kun je een dakdekkersbedrijf inzetten. Bij platte daken kun je denken aan het schoonmaken van het dakoppervlak of het installeren van een overzet dak. Ook het vervangen van dakbedekking en het opspeuren van beschadigingen is geen probleem voor de vakman.

Heeft jouw woning een hellend dak en wil je een dakraam of dakkapel installeren, of nieuwe isolatie aanbrengen? De dakspecialist heeft ervaring met elke klus en zorgt voor het beste resultaat.

Op de gidspagina vind je alle artikelen over dakwerken.


Recent aangevraagde dakdekker offertes


Dakdekker voor dakrenovatie in Amsterdam
Offerte van dakdekkersbedrijf in Rotterdam
Dakdekker voor renovatie in Breda
Dakdekker voor spoed in Utrecht stad
Nieuwe dakbedekking in Zoetermeer
Prijsaanvraag voor dakonderhoud in Eindhoven
Uitgebreide dakrenovatie in Tilburg
Dakinspectie in Almere
Prijzen van diverse dakwerken in Breda
Advies van dakdekker in Nijmegen
Dakdekkersbedrijf voor nieuwbouw Enschede
Uitgebreide dakdekker offerte in Haarlem
Daklekkage oplossen in Arnhem
Dakdekker met hoogwerker in Amersfoort
Dakinspectie rapport in Apeldoorn
Dakdekker team nodig voor project in Leiden

dakonderhoud

Besparen op dakwerken? Gratis dakwerken offertes vergelijken!

Door dakwerken tijdig uit te voeren voorkom je schade aan je dak en woning. Schakel een vakman in om een inspectie uit te voeren, of voor een reparatie bij vochtproblemen. Op zoek naar een dakdekker?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je gratis aanvraag ontvang je meerdere offertes van verschillende vakmannen uit de buurt. Zo kun je de prijzen vergelijken en kies je de dakspecialist die het beste bij je past. Je bespaart hiermee tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken