Hulp nodig met je aanvraag?

085 500 1311

Ma - Vr 8:30 tot 17:00 uur

Vind een top 10 dakdekker in Den Haag

Kom gemakkelijk en snel in contact met een dakdekker uit Den Haag. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend
Dakdekker Den Haag

Hoe werkt het?

De beste dakdekkers in Den Haag

Omschrijf je project

Vergelijk & bespaar

Overzicht van de top 10 dakdekkers in Den Haag

De dakdekkers in Den Haag worden gemiddeld beoordeeld met een 8.6 (uit 10) op basis van 733 reviews uit diverse bronnen.

In Den Haag (provincie Zuid-Holland) zijn 136 dakdekkers gevestigd. Onderstaand een overzicht van alle dakdekkers in Den Haag. Iedere dakdekker in deze bedrijvengids is handmatig geselecteerd door ons serviceteam.

Toon het bedrijvenoverzicht.

Dakdekker Den Haag gezocht?

Op zoek naar een goed, maar scherp geprijsd dakdekkersbedrijf? Vind snel een voordelige en vakkundige dakdekker bij jou in de buurt. Start nu je gratis offerteaanvraag.

Een dakdekkersbedrijf verricht uiteenlopende werkzaamheden. Denk aan het vernieuwen van dakbedekking, dakonderhoud, dakrenovatie, dakreparatie het verhelpen van daklekkage.

Dakdekkers in Den Haag vergelijken

Tip! Prijzen van 4 dakdekkers vergelijken

Vergelijk dakdekkers en bespaar op de kosten!

Reviews over dakdekkers in Den Haag

De dakdekkers in Den Haag worden gemiddeld beoordeeld met een 8.6 (uit 10) op basis van 733 reviews uit diverse bronnen.

10

super goed bezig!

super goed bezig!!

a
aykut
01-01-1970

Beoordeling van Agri Dak via dakdekkersgids.nl

dakdekker in Den Haag


Dakdekker Den Haag: de belangrijkste informatie op rij

Overweeg je een dakdekker in Den Haag in te schakelen? Dan zit je hier goed. Op deze pagina lees je alles over de verschillende dakwerken, en de prijzen daarvan. Ook krijg je tips omtrent dakbedekking en waarop je het beste kan letten bij het vergelijken van dakdekkers.

 • Een dakdekker kost gemiddeld €35,- tot €45,- per uur. In de praktijk is het vaak handiger om te werken met een vierkante meter prijs, of totaalprijs.
 • De kosten van een dakreparatie variëren van €150,- tot €350,- per m², inclusief btw. Uiteraard gaat het hier vaak om een kleine oppervlakte die gerepareerd moet worden.
 • (Preventief) dakonderhoud kost gemiddeld €18,- per vierkante meter. Dit is inclusief dakinspectie, het reinigen van het dak en kleine reparaties.
 • Een dakrenovatie kost, afhankelijk van het type dak en de staat van het dak, gemiddeld €75,- tot €130,- per m². Dit bestaat in de praktijk vaak vooral uit het verwijderen van de oude dakbedekking en het aanbrengen van een nieuwe laag dakbedekking, zoals bitumen of dakpannen.
 • Het is slim om altijd eerst een dakinspectie te laten doen. Dan weet je precies wat de staat van het dak is en welke werkzaamheden je nu en in de toekomst moet uitvoeren.
 • De beste dakbedekkingen voor een plat dak zijn: bitumen (voordelig), EPDM (lange levensduur) en groendak (milieuvriendelijk en goed isolerend).
 • Bij een hellend dak zijn dakpannen (betondakpannen en kleidakpannen), natuurleien, zink en riet populair.
 • Kijk of je door de klus (vooral van toepassing bij een grotere dakrenovatie) te combineren met dakisolatie, milieuvriendelijke dakbedekking (zoals een groendak) of eventueel zonnepanelen ook recht hebt op subsidies of een verlaagd btw-tarief. Dat bespaart in de kosten.
 • Waar let je op bij de keuze van een betrouwbare dakdekker? Een aantal tips: let op de aard van de prijzen (prijs per meter, prijs per m², uurtarief of totaalprijs), keurmerken en garanties, en de locatie en specialisme van de dakdekker.

Wat kost een dakdekker in Den Haag per uur?

Veel dakdekkers hanteren een vast uurtarief voor het dakdekken. Het uurtarief wordt bepaald door onder andere de ervaring van de dakdekker in Den Haag, evenals het type dakwerken dat je laat uitvoeren. Voor het onderhoud aan je dakoppervlak betaal je ongeveer €45,- per uur.

Bij een dakreparatie kun je denken aan het verhelpen van een daklekkage of het herstellen van een gebroken dakpan. Hierbij ligt het uurtarief gemiddeld rond de €35,- per uur. Voor het leggen van een compleet nieuw dak betaal je ongeveer €40,- per uur. Benieuwd naar de exacte kosten? Doe een gratis offerteaanvraag, en je ontvangt vrijblijvend diverse offertes.

Dakdekker prijs per uur

Werkzaamheden Gemiddeld uurtarief 2024
Dakreparatie €35,- per uur
Nieuw dak leggen €40,- per uur
Dakonderhoud €45,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven van dakdekkers.

Wat kost een dakdekker per m²?

De kosten van een dakdekker zijn:

 • Dakonderhoud, het onderhouden van daken. Een onderhoudsbeurt bestaat onder andere uit een dakinspectie en -reiniging en de prijzen liggen gemiddeld rond de €18,- per m².
 • Dakreparatie, het repareren van kleine beschadigingen. Denk aan een kapotte dakpan, een scheur in het dakleer of het herstellen van een beschadigd dakraam. De prijzen voor een reparatie liggen gemiddeld tussen de €150,- tot €350,- per m².
 • Dakrenovatie. Als het dak in slechte staat is, is een dakrenovatie noodzakelijk. Het gaat vaak om het vernieuwen van de dakbekleding, maar kan ook gaan om het verstevigen van de dakconstructie. Kosten van een dakrenovatie variëren van €75,- tot €130,- per m².
 • Dakreiniging, geeft het oppervlak weer een vernieuwde uitstraling. Bestaat uit het verwijderen van mossen en eventueel het aanbrengen van een dakcoating. Het ontmossen van daken kost gemiddeld €10,- tot €15,- per m². Het is verstandig daarna een coating aan te brengen (bescherming tegen aanslag en mos). Dit kost gemiddeld €20,- tot €30,- per m².
 • Dakinspectie. Als je dakonderhoud laat uitvoeren dan zit hier een kosteloze dakinspectie bij inbegrepen. De dakdekker controleert het dakoppervlak op zwakke plekken en herstelt kleine beschadigingen. Wil je alleen een dakinspectie uitvoeren, zonder dakonderhoud of een reparatie? Dan is de totaalprijs van een dakinspectie gemiddeld €150,- tot €300,- afhankelijk van het type dak.
 • Nieuw dak. Zowel het plaatsen van een nieuw dak bij nieuwbouw, als het vervangen van een oud dak. Een nieuw plat dak kost gemiddeld €75,- tot €100,- per m2. En een nieuw hellend dak gemiddeld €75,- tot €130,- per m2.

Je leest op deze pagina meer over de dakdekker prijzen.


Dakdekker prijs per m² in 2024

Type klus van dakdekkersbedrijf Gemiddelde prijzen per m², incl. materiaal, arbeid en btw* Omschrijving
Dakonderhoud (inclusief inspectie) €18,- Het reinigen van het dak en het afvoeren van het vuil, een dakinspectie, schoonmaken en controleren van dakgoten en kleine reparaties uitvoeren.
Dakreparatie plat dak €275,- Plat dak
Dakreparatie hellend dak €150,- tot €350,- Hellend dak
Dakrenovatie plat dak €75,- tot €100,- Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het platte dak.
Dakrenovatie hellend dak €75,- tot €130,- Verwijderen van oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het hellend dak.
Dakreiniging €5,- tot €30,- Prijs afhankelijk van alleen ontmossen en reinigen, of ook inclusief coaten en impregneren
Dakcoating aanbrengen €10,- tot €30,- Enkel dakcoating aanbrengen.
Dakinspectie bij afnemen van reparatie of onderhoud Gratis, of bij onafhankelijke dakinspectie €150,- tot €300,- totaalprijs Gratis of kosten worden afgetrokken van de totaalprijs.

*Let op: dit zijn richtprijzen van dakdekkers.


Prijsvoorbeeld 1: dakpannen vervangen

Deze klant moest na 35 jaar zijn betondakpannen vervangen. De dakdekkers hebben de oude dakpannen verwijderd en afgevoerd en nieuwe betondakpannen geplaatst. Het dakoppervlak was in totaal 40 m² en de kosten kwamen daarmee neer op €2.250,-. Dit is inclusief arbeid- en materiaalkosten.


Prijsvoorbeeld 2: dakrenovatie plat dak

Bij dit platte dak werd de oude laag bitumen vervangen door EPDM. De laat bitumen werd verwijderd en de vakman heeft daarna de laag EPDM. Het dakoppervlak was in totaal 35 m² groot en de totaalprijs voor deze klus was €3.500,-.


Besparen op dakdekkerskosten? Vergelijk gratis offertes!

Je kiest zelf een dakdekkersbedrijf uit Den Haag en bespaart tot wel 40% op de prijs.

Gratis - Vrijblijvend

Welke factoren beïnvloeden de prijs van het dakdekkersbedrijf?

Ieder dakdekkersbedrijf hanteert zijn eigen tarief voor het dakdekken. Hierdoor kunnen de kosten per dakdekkersbedrijf flink verschillen. Maar hoe bepaalt een dakdekker de prijs? Hierbij houdt hij rekening met een viertal factoren.

 1. De werkzaamheden. Hoe complexer de klus, des te hoger de kosten. Zo is de prijs voor het leggen van een nieuw bitumen-dak een stuk lager dan het plaatsen van rieten daken. Hoe meer werkzaamheden je laat uitvoeren door de dakdekker, des te lager de prijzen per vierkante meter. De meeste bedrijven geven namelijk een mooie kwantumkorting op het moment dat je extra diensten bij hen afneemt! Het is dus slim om alle dakwerken in één keer uit te besteden om zo te besparen!
 2. Type dakbedekking. Welk dakbedekking de specialist gebruikt heeft een grote invloed op de totaalprijs. Zo kosten betondakpannen gemiddeld €40,- tot €65,- per m2, terwijl de vanafprijs van een zinken dak €75,- per m2 is.
 3. De ervaring van de dakdekker. Een dakdekker met meer ervaring is in staat een hoger uurtarief te vragen. Dat komt omdat veel klanten willen betalen voor de extra ervaring. Toch heeft ervaring niet per se invloed op de kwaliteit. Soms kun je dus besparen door te kiezen voor een startende dakdekker, zoals bij kleinere werkzaamheden. Denk aan een dakreiniging.
 4. De regio. Woon je in de randstad, dan liggen de prijzen voor dakwerken gemiddeld lager dan op het platteland. Dit heeft vooral te maken met de concurrentie. Dakdekkers moeten een scherpe prijs hanteren, omdat hun klanten anders naar de concurrent gaan! In de provincie zijn er minder dakdekkers, waardoor ze hogere prijzen kunnen hanteren. Zo kost kluswerk in de randstad gemiddeld €25,- tot €35,- en betaal je voor hetzelfde werk in de provincie gemiddeld €30,- tot €42,-. En voor onderhoud betaal je in de stad tussen de €31,- tot €43,- en dit kost in de provincie €38,- tot €51,-.
 5. De omvang van de klus. Hoe groter de klus, des te hoger de totaalprijs. Toch betaal je in dat geval vaak een lager bedrag per uur of vierkante meter. Het is dus verstandig om een grote klus, zoals het leggen van nieuwe dakpannen, te delen met bijvoorbeeld je buren.
 6. Spoed of niet? Bij daklekkages gaat het vaak om spoedklussen. Als dit weekends of ‘s avonds is rekent de specialist vaak een spoedtarief. Hoe het spoedtarief berekend wordt, verschilt. Bij sommige dakdekkersbedrijven betaal je een toeslag per uur terwijl andere dakdekkers een extra spoedtoeslag rekenen. De hoogte hiervan kan wel oplopen tot €100,- of meer!

Hoe is de prijs van een dakdekker opgebouwd?dakdekkers Den Haag

Welke dakbedekking kiezen?

Als je dakbedekking wilt laten vervangen, dan heb je volop keuze uit verschillende materialen. Je hoeft dus niet te kiezen voor het materiaal dat nu ook al op je dak ligt. Zo kun je het huis een compleet nieuwe uitstraling geven.

De dakbedekking voor een plat dak bestaat uit onder andere:

 • Bitumen: dit is op korte termijn de meest voordelige optie en heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar. De prijzen liggen gemiddeld tussen de €70,- tot €90,- per m².
 • EPDM: heeft een hoge elasticiteit en is erg goed bestand tegen weersinvloeden. Ook is EPDM een geschikte keuze als ondergrond voor een groendak. De prijzen liggen ongeveer tussen de €95,- tot €120,- per m².
 • Pvc: is steeds populairder omdat je kunt kiezen uit verschillende kleuren. Zo bepaal je zelf hoe het dak eruit komt te zien. De prijs varieert van €75,- tot €95,- per m².
 • Een groendak: hierbij plaats je beplanting op je dakoppervlak. Van een extensief groendak met mossen en vetplantjes tot een intensief groendak met struiken, planten en zelfs bomen! De kosten voor een groendak liggen gemiddeld rond de €60,- tot €65,- per m².

Voor de dakbedekking van een hellend dak heb je de keuze uit:

 • Betondakpannen: een voordelige en kwalitatieve keuze. De dakpannen gaan tot 35 jaar mee en kosten ongeveer €40,- tot €65,- per m².
 • Leien: leien daken hebben een luxueuze uitstraling en een hele lange levensduur van gemiddeld 35 tot 40 jaar. De prijzen liggen rond de €55,- tot €95,- per m².
 • Riet: rieten daken worden steeds vaker toegepast voor hun luxueuze uitstraling en isolerende werking. Het gaat gemiddeld 35 tot 40 jaar mee. De prijs van een rieten dak ligt rond de €85,- tot €100,- per m².
 • Aluminium: liever een dak van metaal? Aluminium geeft jouw dak een uniek uiterlijk! De prijzen liggen rond de €70,- tot €90,- per m² en het heeft een levensduur van ongeveer 45 tot 50 jaar.
 • Kleidakpannen: dit zijn natuurlijke dakpannen, gemaakt van klei. De prijs is hoger dan de prijs van betondakpannen, maar daar staat tegenover dat de levensduur ook stukken langer is: namelijk tot wel 50 jaar! De prijzen liggen tussen de €55,- en €95,- per m².
 • Koper: koper is een ander metaal geschikt als dakbekleding en gaat ongeveer 75 tot 80 jaar lang mee. Het heeft geen onderhoud nodig en is goed te combineren met natuurlijke materialen, zoals houten gevelbekleding. Koper kost ongeveer €95,- tot €125,- per m².
 • Zink: zink is een onderhoudsvriendelijke keuze met een hele lange levensduur van ongeveer 95 tot 100 jaar. Daar staat een relatief dure aankoopprijs tegenover: ongeveer €75,- tot €105,- per m².

Op deze pagina lees je meer over de soorten dakbedekkingen, en de prijzen.


Nieuwe dakpannen leggen

Benieuwd hoe nieuwe dakpannen leggen zijn werk gaat? Bekijk de versnelde video!


Wat kost dakbedekking?

Bij de keuze voor dakbedekking moet je niet alleen naar de prijs kijken, maar ook zeker naar de levensduur! Zo lijkt bitumen bijvoorbeeld de goedkoopste keuze voor een plat dak, dit kost ongeveer €70,- tot €90,-. Maar het gaat slechts 20 jaar mee, terwijl EPDM wel tot 40 jaar lang meegaat! EPDM kost €95,- tot €120,- per vierkante meter, maar door de langere levensduur is dit op de lange termijn zeker de goedkoopste optie.

De prijzen voor dakbedekking van een hellend dak lopen uiteen van €40,- tot €125,- per vierkante meter. Natuurproducten, zoals kleidakpannen en leien, zijn kostbaarder. Leien kosten gemiddeld €55,- tot €95,- per vierkante meter en voor kleidakpannen betaal je ongeveer €55,- tot €95,- per vierkante meter. Maar door de levensduur (tot 50 jaar) ben je op de lange termijn toch goedkoper uit dan voor betondakpannen.

Besparen op de prijzen? Vergelijk gratis offertes!

Dakbedekking prijs in 2024

Plat dak Prijzen per m²* Levensduur van dakbedekking
Bitumen €70,- tot €90,- 20 tot 25 jaar
PVC €75,- tot €95,- 20 tot 25 jaar
EPDM €95,- tot €120,- 35 tot 40 jaar
Groendak €60,- tot €65,- 55 tot 60 jaar
Hellend dak
Betondakpannen €40,- tot €65,- 30 tot 35 jaar
Leien €55,- tot €95,- 35 tot 40 jaar
Riet €85,- tot €100,- 35 tot 40 jaar
Aluminium €70,- tot €90,- 45 tot 50 jaar
Kleidakpannen €55,- tot €95,- 45 tot 50 jaar
Koper €95,- tot €125,- 75 tot 80 jaar
Zink €75,- tot €105,- 95 tot 100 jaar

*Let op: dit zijn richtprijzen van dakdekkersbedrijven uit Den Haag en regio.

Bespaar op de kosten van je klus

Vergelijk prijzen en ga voor de beste deal.

De kosten van nieuwe dakbedekking zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • Type dak: schuin of plat
 • Grootte van het dakoppervlak
 • Type dakbedekking
 • Verwijderingskosten oude bedekking
 • Arbeidskosten dakdekker Den Haag
 • Extra kosten zoals isolatie, dakranden e.d.

Tips van dakdekkers Den Haag

Hieronder geven we je een paar tips van ervaren dakdekkers in Den Haag. Dit zorgt ervoor dat je anders naar je dakwerken kijkt en goed voorbereid bent op de klus! Misschien denken dakdekkers nog ergens aan waar jij nog niet direct aan had gedacht.

 1. Een dakinspectie uitvoeren kan ook zonder onderhoud of reparatie. Met een dakinspectie krijg je namelijk een onafhankelijk rapport over de staat van je dak. Dit is enorm waardevol: zo kun je bepalen welke werkzaamheden je nu, in de nabije toekomst of juist nog veel later moet uitvoeren. Ook weet je precies hoelang de dakdekker verwacht dat de dakbedekking nog mee gaat, wat handig kan zijn als je het huis wilt verkopen bijvoorbeeld.
 2. Laat je oude dakbedekking niet direct verwijderen, maar plaats de nieuwe laag dakbedekking over de oude. Dit kan alleen als je oude laag nog in prima staat verkeerd en geen grote scheuren of gaten heeft. Ook wordt het vooral gedaan bij platte daken met EPDM, bitumen of pvc. Dit bespaart niet alleen geld maar vooral ook heel veel tijd!
 3. Dakwerken uitvoeren? Kies ook voor energiebesparende werken, zoals dakisolatie of zonnepanelen. Zo verdien je de kosten van je dakwerken na verloop van tijd weer terug in de besparing op de energiekosten. Bovendien krijg je een mooie kwantumkorting omdat je alle werken in één keer uitvoert en heb je maar één keer last van de werkzaamheden! Hier lees je meer over een dakrenovatie met zonnepanelen.
 4. Vraag jezelf af wat je in de toekomst nog wilt, en houd daar direct rekening mee. Een extra dakraam op zolder bijvoorbeeld of een lichtstraat op het platte dak in de keuken. Misschien zijn er alvast werkzaamheden die de dakdekker kan doen ter voorbereiding hiervan.

dakdekkersbedrijf Den Haag inschakelen

Dakdekker Den Haag kiezen, waar op letten?

Het kiezen van een dakdekker in Den Haag is niet eenvoudig. Wie online al gezocht heeft, is ongetwijfeld opgevallen dat de verschillende dakdekkersbedrijven lastig te onderscheiden zijn. Bovendien: waar moet je nu op letten bij het kiezen van een dakdekker?

Het is aan te raden om in ieder geval rekening te houden met de onderstaande 5 aspecten: de prijs, eventuele keurmerken, de garantievoorwaarden, de locatie van de dakdekkersbedrijven en eventuele specialisaties van het bedrijf. Als jij je hierin verdiept weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

1. Dakdekker prijs per m², per meter of per uur?

Dakdekkersbedrijven hanteren een eigen tarief: sommige dakdekkers vragen een vaste prijs per uur en andere vragen een prijs per vierkante meter. Bij kleine klussen, zoals het uitvoeren van een dakreiniging is het verstandig om te kiezen voor een vaste prijs per uur. Dat komt omdat de klus relatief snel is uitgevoerd.

Bij grotere klussen, zoals een dakrenovatie of het verhelpen van een daklekkage is het verstandiger om te kiezen voor een bedrijf dat een prijs per vierkante meter hanteert. Zo weet je vooraf direct wat je gaat betalen. Sommige dakdekkersbedrijven staan ook open voor een vaste totaalprijs. Op die manier staan je helemaal geen verrassingen meer te wachten. Tip: betaal niet teveel. Vergelijk gratis offertes van vakkundige dakdekkers uit je eigen regio.

2. Keurmerken van het dakdekkersbedrijf in Den Haag

Keurmerken maken je leven makkelijker. Zij geven namelijk inzicht in de kwaliteiten en garanties van een dakdekkersbedrijf in Den Haag. Er zijn in de dakdekkersbranche een aantal keurmerken die je kunnen helpen bij het maken van een keuze.

 • Het KOMO-keurmerk geeft garantie over de kwaliteit van jouw dak. Dakdekkers die beschikken over dit keurmerk voldoen aan strenge kwaliteitseisen.
 • Keurmerk Dakmerk stelt eisen met betrekking tot kunststof en bitumen daken. Wil je een bitumen, pvc of EPDM-dakbedekking laten leggen? Kies dan voor een dakdekkersbedrijf dat beschikt over dit keurmerk.
 • Dakdekkers met het NDA-keurmerk werken nauw samen. Zo delen zij kennis en blijven zij zichzelf ontwikkelen. Deze dakdekkersbedrijven streven naar de best mogelijke kwaliteit en service.

3. Garantie van erkende dakdekker

Alle dakdekkersbedrijven hanteren hun eigen garantievoorwaarden. Lees voordat je een dakdekkersbedrijf selecteert de garantievoorwaarden even door. Wat gebeurt er als er binnen korte tijd weer een daklekkage ontstaat, ondanks de uitgevoerde dakreparatie? En krijg jij je geld terug als het dakdekkersbedrijf plotseling failliet raakt het dakwerk volledig is afgerond?

Werk je samen met een dakdekkersbedrijf met het Dakmerk-keurmerk, dan krijg je 10 jaar garantie op de gehele klus! Mocht het bedrijf na een aantal jaar niet meer werkzaam zijn, dan wordt de klus uitgevoerd door een ander dakdekkersbedrijf dat is aangesloten bij het Dakmerk-keurmerk.

4. Locatie van dakdekker

Wist je dat ook de locatie van de dakdekker een invloed heeft op de prijs? De meeste dakdekkersbedrijven vragen namelijk voorrijdkosten. Dit zijn kosten die je betaalt, nog voordat er iets gedaan is. Hoe groter de afstand tussen het bedrijf en je woning, des te hoger de voorrijdkosten.

Maar je kunt hoge voorrijdkosten wél voorkomen!

Door te kiezen voor een dakdekkersbedrijf uit je eigen regio, weet je zeker dat de voorrijdkosten zo laag mogelijk blijven. Sommige dakdekkersbedrijven rekenen bovendien helemaal geen voorrijdkosten als je in dezelfde stad woonachtig bent!

5. Gespecialiseerd in bepaalde dakwerken?

Sommige dakwerken kunnen niet door elk dakdekkersbedrijf worden uitgevoerd. Het leggen van riet is hier een goed voorbeeld van. Dit is een specialisatie waar niet ieder dakdekkersbedrijf over beschikt. Het is dus erg belangrijk om te zoeken naar dakdekkersbedrijven die gespecialiseerd zijn in het dakwerk dat jij wilt uitvoeren!

Wil jij inderdaad je rieten dak laten vervangen of is je dakconstructie aan vernieuwing toe? Geef dit dan aan bij het offerteformulier. In dat geval ontvang je enkel en alleen prijsopgaven van dakdekkersbedrijven gespecialiseerd in deze dakwerken!

Dakdekker Den Haag: op zoek naar een gespecialiseerd dakdekkersbedrijf? Geef dit dan aan op de offertepagina en ontvang prijsopgaven van dakdekkers die passen bij jouw dakwerken.

Tips om te besparen op de kosten van dakdekkersbedrijven

Wist je dat er meerdere manieren zijn om de kosten zo laag mogelijk te houden? Zo krijg je op sommige dakwerken een korting op het btw-tarief. Dit houdt in dat je slechts 9% btw betaalt, in plaats van de gebruikelijke 21%.

Hieronder staan nog een aantal andere manieren waarmee jij bespaart op je dakwerk.

 1. Hoe meer ervaring het dakdekkersbedrijf heeft, des te hoger het uurtarief. Toch heb je niet bij alle dakwerken dakdekkers nodig met heel veel ervaring. Kies daarom voor startende dakdekkers om de kosten laag te houden. Bijvoorbeeld bij het met spoed herstellen van een daklekkage.
 2. Veel dakdekkersbedrijven bieden een korting aan als je samen met je buren op hetzelfde moment je dak renoveert. Ga dus na of je buren ook geïnteresseerd zijn in nieuwe dakbedekking en regel zo een kwantumkorting!
 3. In sommige gemeentes is er een subsidie beschikbaar voor dakwerk. De hoogte van deze subsidies verschilt per gemeente. Ook heb je mogelijk als je een dakrenovatie, of nieuwe dakbedekking combineert met isolatiewerken recht op een subsidie. Op deze pagina lees meer over dakrenovatie subsidiemogelijkheden.
 4. En tot slot: vergelijk offertes! Door de prijzen van meerdere dakdekkersbedrijven met elkaar te vergelijken, weet je zeker dat je niets te veel betaalt. Sterker nog: je bespaart al snel tot wel 40% op de totaalprijs!

Dakdekker nodig?

Heb je een ervaren dakdekker nodig voor je plat of hellend dak?

Vind de juiste dakdekker!

Via de gratis offerteservice vind je een dakdekker voor de beste prijs.

Vergelijk tarieven

Vergelijk de ontvangen offertes en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!


dakdekkersbedrijven Den Haag

Dakdekker Den Haag nodig? Vergelijk gratis offertes!

Overweeg je binnenkort je dakpannen te vervangen? Of ben je geïnteresseerd in een rieten dak en wil je meer weten over de prijzen en mogelijkheden? Een dakdekker in Den Haag helpt je graag verder.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Maak gratis gebruik van onze gratis offerteservice en ontvang zo snel mogelijk tot wel 6 offertes van dakdekkers bij jou in de buurt! Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor het dakdekkersbedrijf met het beste aanbod. Bespaar tot wel 40% op de kosten! Gratis offertes ontvangen?

Gratis dakdekker offertes vergelijken!


Veelgestelde vragen

Dakdekker inschakelen? Wij geven nog antwoord op een aantal veelgestelde vragen.


Je wilt natuurlijk wel een goede dakdekker inschakelen! Een goed dakdekkersbedrijf heeft vaak keurmerken, certificaten om bepaalde dakwerken te verrichten of is lid van een branche-organisatie. Lees ook altijd reviews door en vraag eventueel om een recensie.
Wil je nieuwe dakbedekking laten plaatsen? Hoelang het dakdekken duurt, is voornamelijk afhankelijk van de grootte van het dak en het type dakbedekking. Het plaatsen van bitumen kost bijvoorbeeld een stuk minder tijd dan het leggen van dakpannen. Voor een klein dak met bitumen is soms een dag al genoeg, maar voor een groot dak met dakpannen moet je rekening houden met ongeveer een week.
Een dakdekker houdt altijd rekening met de brandveiligheid, zeker als hij op een plat dak een nieuwe laag dakbedekking aanbrengt met een brander. Hij is verplicht om twee brandblussers bij zich te hebben en verschillende brand- en blusdekens. Daarnaast hebben de dakdekkers een EHBO-kit met zich mee met brandwondengel, zorgen ze voor een emmer koud water en zijn ze altijd goed bereikbaar.
Laat je dakwerken uitvoeren en wil je hiervoor een subsidie aanvragen, dan moet je vaak voldoen aan bepaalde isolatiewaarden. Deze bespreek je vooraf met de dakdekker, zodat hij ervan op de hoogte is en zorgt dat de dakisolatie goed genoeg is. Hij moet voor de subsidieaanvraag vaak een document opstellen met bewijsmateriaal dat je voldoet aan deze eisen!
Je hebt een paar mooie dakdekker offertes binnengekregen en nu heb je geen idee waar je eigenlijk op moet letten. Geen probleem! Wij raden aan om altijd de totaalprijs te bekijken, waaruit bestaat deze, welke tarieven worden er gerekend en is dit inclusief of exclusief btw en voorrijkosten. Lees ook de voorwaarden en garanties door. Let daarnaast ook op de tijdspanne, hoelang verwacht de dakdekker bezig te zijn en wanneer kan het bedrijf starten?
Dakonderhoud bestaat uit het controleren van de gehele dakbedekking. De dakdekker let er bijvoorbeeld op of er scheurtjes zijn ontstaan of dat er andere beschadigingen zijn. Ook worden er soms kleine reparaties uitgevoerd en maakt de dakdekker het dak en de dakgoten schoon, zodat de kans op verstoppingen kleiner wordt.

Wanneer een reparatie niet meer voldoende is, is een dakrenovatie nodig. Er zijn verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld het plaatsen van nieuwe dakbedekking, het plaatsen van dakisolatie of het plaatsen van een geheel nieuw dak. Soms is het mogelijk om te kiezen voor een overzetdak. Schakel een dakdekker in voor het renoveren van je dak!
Voor een plat dak is EPDM de beste dakbedekking, voor een hellend dak zijn kleidakpannen de beste dakpannen. Beide opties vereisen weinig onderhoud en hebben een lange levensduur. Dit betekent niet dat dit ook de beste opties zijn voor jou dak. Dat hangt onder andere af van je persoonlijke voorkeur, budget en type dak. Laat je altijd adviseren als je twijfelt.
Op zoek naar de goedkoopste dakbedekking? Kies dan voor bitumen voor een plak dak, dit kost ongeveer €70,- tot €90,- per vierkante meter. Bij een hellend dak blijven dakpannen de meest populaire keuze. Betondakpannen zijn een stuk goedkoper dan keramische dakpannen.
Het is mogelijk om een nieuwe laag dakbedekking over de oude laag aan te leggen. Wel dient de dakdekker goed de huidige dakbedekking en dakopbouw te inspecteren om problemen met condens te voorkomen. Een nieuwe laag over de oude wordt met name gedaan met platte daken met EPDM, pvc of bitumen. Overzetdaken bij hellende daken kunnen alleen geplaatst worden bij een hellingsgraad tussen 10 en 40 tot 50 graden. Een overzetdak bij dakpannen is geen optie.
Wanneer je last hebt van een daklekkage is het belangrijk dat je zo snel mogelijk een dakdekker inschakelt. Je wilt natuurlijk niet dat er nog meer schade ontstaat. De dakdekker gaat direct de lekkage repareren, soms is het hierbij nodig om een gedeelte van de dakbedekking te vervangen. Is de locatie van het lek niet direct zichtbaar? Dan is er soms een lekdetectie nodig.
Onder de opstalverzekering is de waterschade die ontstaat door een daklekkage vaak verzekerd. Wel is het belangrijk dat je probeert om gevolgschade te voorkomen, bijvoorbeeld door spullen weg te halen of door het lek af te dekken (mits je erbij kunt natuurlijk). De reparatiekosten vallen helaas niet altijd onder de verzekering. Neem daarom altijd contact op met je verzekeringsmaatschappij of lees je polis door.