EPDM dak laten repareren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend


EPDM repareren

Heb je last van lekkage, schimmelvorming op het plafond of een muffe geur in huis? Een scheurtje in je EPDM dakbedekking kan hiervan de oorzaak zijn. Het herstellen of vervangen van EPDM behoort gelukkig tot de standaard werkzaamheden van een dakspecialist. Wil je snel een vakkundige oplossing? Zoek dan een vakman bij jou in de buurt.

Start gratis offerteaanvraag!

Na het invullen van de aanvraag ontvang je verschillende offertes. Deze zijn gratis en vrijblijvend. Vervolgens kies je de vakman die jou het meest aanspreekt of het beste past bij jouw wensen of budget.

Op deze pagina lees je meer over EPDM dakbedekking, de kosten van reparatie en oorzaken van beschadigingen.Hoe EPDM repareren?

Schade aan EPDM dakbedekking is relatief makkelijk te repareren. De vakman heeft hiervoor de nodige materialen, zoals zelfklevende EPDM, primer en gereedschap.

Welke stappen doorloopt de vakman?

  1. Herstelwerkzaamheden: het beschadigde dakoppervlak zal eerst schoongemaakt moeten worden. Dit betekent dat bladeren of andere objecten die ervoor zorgen dat het water niet kan weglopen worden weggehaald. Zo kun je verder met een droog oppervlak.
  2. Materiaal op maat: is het een kleine reparatie? Dan kan er een stuk EPDM folie over de beschadiging worden geplakt. De vakman snijdt de folie op maat en zorgt voor een bevestiging die bijdraagt aan een lange levensduur.
  3. Primer: er wordt een primer over de EPDM aangebracht. Dit zorgt voor een stevige bevestiging en extra bescherming.
  4. Afwerking: om er zeker van te zijn dat de dakbedekking waterdicht is, worden de randen dicht gekit. Wanneer deze goed is gedroogd, is de reparatie voltooid!

EPDM dakbedekking aan vervanging toe?

Vind een vakkundige dakspecialist tegen een betaalbare prijs!

Wanneer EPDM repareren?

Het is belangrijk uw dak goed in de gaten te houden en schade op tijd te herstellen. Toch zijn de signalen niet altijd duidelijk. Zichtbare beschadigingen zijn makkelijker te herkennen. Denk hierbij aan scheuren in de EPDM of bubbeltjes in de dakbedekking.

Wanneer je vochtplekken aan de binnenkant van het dak opmerkt, is het tijd om in actie te komen. Andere tekenen die aangeven dat een dakreparatie hoognodig is, zijn klamme lucht en mogelijk een muffe geur.

In het kort. Wanneer moet EPDM gerepareerd worden?

  • Bij ontstaan van scheuren in het dakleer
  • Wanneer zichtbare vochtplekken aan de binnenkant ontstaan
  • Als de lucht in huis klam en muf wordt

Is er echter sprake van meerdere scheuren en is de maximale levensduur bijna bereikt? Overweeg dan de dakbedekking te vervangen. Je kunt dan opnieuw kiezen voor EPDM, maar bitumen en pvc dakbedekking is ook een mogelijkheid. Lees hier meer over bitumen repareren en werkwijze bij pvc dak repareren.

Wat kost reparatie EPDM dak?

De prijs van een EPDM reparatie of plaatsing is afhankelijk van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan het totaal te repareren of renoveren oppervlak. Ook het soort EPDM en het type dak speelt een rol in het bepalen van de kosten.

Daarnaast komt het voor dat er meerdere werkzaamheden nodig zijn, zoals een dakrenovatie of reparatie van het dakbeschot. Dit moet altijd eerst uitgevoerd worden, voordat er nieuwe dakbedekking kan worden gelegd. Bovendien is dit ook een goed moment om over dakisolatie na te denken.

Zijn er uitgebreidere werkzaamheden nodig? Dan zal dit ook hogere kosten met zich meebrengen. In het beste geval is de dakconstructie nog in goede staat en kan de nieuwe EPDM direct over de bestaande gelegd worden. De prijs voor het leggen van EPDM dakbedekking ligt gemiddeld tussen €60,- en €80,- per m². Lees meer over de kosten van dakbedekking.

De prijzen zijn dus sterk afhankelijk van de situatie en nodige werkzaamheden. Ben je benieuwd naar de kosten van jouw project? Vraag dan gratis offertes aan en ontvang een precieze prijsindicatie.

Let op: wanneer het regenwater naar binnen komt, is het zaak snel te handelen. Wacht je te lang? Dan ontstaat er snel meer vochtschade en zullen de herstelkosten steeds verder oplopen. Vocht dat binnendringt tast bovendien de dakconstructie aan. Voorkom houtrot en vraag gratis offertes aan!

Op zoek naar een dakspecialist in de buurt?

Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten!

Oorzaken epdm dak lekkage

Er zijn verschillende oorzaken voor dakschade, zoals een scheur of een gat in de dakbedekking. Een groot deel van de beschadigingen zijn toe te schrijven aan weersinvloeden. Je kunt hierbij denken aan opwarming, dooi, sneeuw en vorst. Deze omstandigheden zorgen ervoor dat het dakleer uitzet, krimpt of zelfs overbelast raakt.

Daarnaast is het van groot belang dat de montage van de dakbedekking professioneel en correct gebeurt. Wanneer de dakbedekking niet op de juiste manier wordt bevestigd, zal de levensduur veel korter en de kans op lekkages een stuk groter zijn.

Belang dakinspectie

Houd je het dak niet goed in de gaten? Dan kom je er pas achter dat er schade is, wanneer het te laat is. Er is dan vaak al sprake van lekkage. Goed en regelmatig onderhoud, inclusief inspectie, is dus belangrijk. Vind hiervoor een vakman in de buurt door middel van de gratis offerteaanvraag!

besparen EPDM repareren

Besparen op EPDM dakbedekking? Vergelijk gratis offertes!

Problemen met je EPDM dak? Voorkom grotere schade en hogere kosten door nu in actie te komen. Vervangen of repareren van EPDM dakbedekking behoort tot de dagelijkse taken van een dakspecialist. Op zoek naar een vakman bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je gratis aanvraag krijg je meerdere offertes toegestuurd van vakmannen uit de buurt. Deze offertes zijn gratis en vrijblijvend. Dit betekent dat je nergens aan vast zit en op je gemak kunt vergelijken. Vervolgens kies je de vakman die het beste bij jou past!

Gratis offertes vergelijken