EPDM laten repareren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend


EPDM repareren

Laat zo snel mogelijk het EPDM repareren op op je dak bij een beschadiging of lekkage. Wil je snel een vakkundige oplossing? Zoek dan een vakman bij jou in de buurt. De dakdekker zorgt voor een professionele reparatie.

Start gratis offerteaanvraag!

Na het invullen van de aanvraag ontvang je verschillende offertes. Deze zijn gratis en vrijblijvend. Vervolgens kies je de vakman die jou het meest aanspreekt of het beste past bij jouw wensen of budget.

Op deze pagina lees je alles over het repareren van EPDM, de kosten en eventuele oorzaken van beschadigingen.Wanneer EPDM repareren?

Het is belangrijk uw dak goed in de gaten te houden en schade op tijd te herstellen. Toch zijn de signalen niet altijd duidelijk. Zichtbare beschadigingen zijn makkelijker te herkennen. Denk hierbij aan scheuren in de EPDM of bubbeltjes in de dakbedekking.

Wanneer je vochtplekken aan de binnenkant van het dak opmerkt, is het tijd om in actie te komen. Andere tekenen die aangeven dat een dakreparatie hoognodig is, zijn klamme lucht en mogelijk een muffe geur.

In het kort. Wanneer moet EPDM gerepareerd worden?

  • Bij ontstaan van scheuren in het dakleer
  • Wanneer zichtbare vochtplekken aan de binnenkant ontstaan
  • Als de lucht in huis klam en muf wordt

Is er echter sprake van meerdere scheuren en is de maximale levensduur bijna bereikt? Overweeg dan de dakbedekking te vervangen. Je kunt dan opnieuw kiezen voor EPDM, maar bitumen en pvc dakbedekking is ook een mogelijkheid.

Wat kost EPDM repareren?

De prijs van een EPDM reparatie of plaatsing is afhankelijk van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan het totaal te repareren of renoveren oppervlak. Ook het soort EPDM en het type dak speelt een rol in het bepalen van de kosten.

Daarnaast komt het voor dat er meerdere werkzaamheden nodig zijn, zoals een dakrenovatie of reparatie van het dakbeschot. Dit moet altijd eerst uitgevoerd worden, voordat er nieuwe dakbedekking kan worden gelegd. Bovendien is dit ook een goed moment om over dakisolatie na te denken.

Zijn er uitgebreidere werkzaamheden nodig? Dan zal dit ook hogere kosten met zich meebrengen. In het beste geval is de dakconstructie nog in goede staat en kan de nieuwe EPDM direct over de bestaande gelegd worden. De prijs voor het leggen van EPDM dakbedekking ligt gemiddeld tussen €60,- en €80,- per m².

De prijzen zijn dus sterk afhankelijk van de situatie en nodige werkzaamheden. Ben je benieuwd naar de kosten van jouw project? Vraag dan gratis offertes aan en ontvang een precieze prijsindicatie.

Let op: wanneer het regenwater naar binnen komt, is het zaak snel te handelen. Wacht je te lang? Dan ontstaat er snel meer vochtschade en zullen de herstelkosten steeds verder oplopen. Vocht dat binnendringt tast bovendien de dakconstructie aan. Voorkom houtrot en vraag gratis offertes aan!

Op zoek naar een dakspecialist in de buurt?

Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten!

EPDM reparatie: werkwijze

Schade aan EPDM dakbedekking is relatief makkelijk te repareren. De vakman heeft hiervoor de nodige materialen, zoals zelfklevende EPDM, primer en gereedschap.

Welke stappen doorloopt de vakman?

  1. Herstelwerkzaamheden: het beschadigde dakoppervlak zal eerst schoongemaakt moeten worden. Dit betekent dat bladeren of andere objecten die ervoor zorgen dat het water niet kan weglopen worden weggehaald. Zo kun je verder met een droog oppervlak.
  2. Materiaal op maat: is het een kleine reparatie? Dan kan er een stuk EPDM folie over de beschadiging worden geplakt. De vakman snijdt de folie op maat en zorgt voor een bevestiging die bijdraagt aan een lange levensduur.
  3. Primer: er wordt een primer over de EPDM aangebracht. Dit zorgt voor een stevige bevestiging en extra bescherming.
  4. Afwerking: om er zeker van te zijn dat de dakbedekking waterdicht is, worden de randen dicht gekit. Wanneer deze goed is gedroogd, is de reparatie voltooid!

EPDM dakbedekking aan vervanging toe?

Vind een vakkundige dakspecialist tegen een betaalbare prijs!

Oorzaken kapot EPDM

Er zijn verschillende oorzaken voor dakschade aan EPDM, zoals een scheur of een gat in de dakbedekking. Een groot deel van de beschadigingen zijn toe te schrijven aan weersinvloeden. Je kunt hierbij denken aan stormschade en beschadigingen door poreuze dakbedekking. Ook gebrekkig onderhoud kan een oorzaak zijn van beschadigingen.

EPDM is een zogenaamd 1-laags systeem, want het bestaat maar uit één laag op het onderdak. Een beschadiging is daarom al snel de oorzaak van een lekkage of vochtschade.

Bij een beschadiging is het belangrijk om zo snel mogelijk het EPDM te laten repareren.

besparen EPDM repareren

EPDM laten repareren? Vergelijk gratis offertes!

Problemen met je EPDM dak? Voorkom grotere schade en hogere kosten door nu in actie te komen. Vervangen of repareren van EPDM dakbedekking behoort tot de dagelijkse taken van een dakspecialist. Op zoek naar een vakman bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je gratis aanvraag krijg je meerdere offertes toegestuurd van vakmannen uit de buurt. Deze offertes zijn gratis en vrijblijvend. Dit betekent dat je nergens aan vast zit en op je gemak kunt vergelijken. Vervolgens kies je de vakman die het beste bij jou past!

Gratis offertes vergelijken