Hulp nodig met je aanvraag?

085 500 1311

Ma - Vr 8:30 tot 17:00 uur

Vind een top 10 dakdekker in Exmorra

Kom gemakkelijk en snel in contact met een dakdekker uit Exmorra. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend
Dakdekker Exmorra

Hoe werkt het?

De beste dakdekkers in Exmorra

Omschrijf je project

Vergelijk & bespaar

Overzicht van de top 10 dakdekkers in Exmorra

De dakdekkers in Exmorra worden gemiddeld beoordeeld met een 9 (uit 10) op basis van 16 reviews uit diverse bronnen.

In Exmorra (provincie Friesland) zijn 14 dakdekkers beschikbaar. Iedere dakdekker in deze bedrijvengids is handmatig geselecteerd door Dakdekkersgids.nl.

Toon het bedrijvenoverzicht.

Dakdekker Exmorra gezocht?

Op zoek naar een goed dakdekkersbedrijf dat bij voorkeur niet teveel kost? Start nu je gratis offerteaanvraag en je ontvangt op korte termijn diverse reacties van dakdekkers uit je regio!

Je schakelt een dakdekkersbedrijf in voor diverse werkzaamheden als dakrenovatie, dakonderhoud, dakreparatie het verhelpen van daklekkage.

Dakdekkers in Exmorra vergelijken

Vergelijk dakdekkers en bespaar op de kosten!

Hoe het werkt:

Vul het formulier in.

Geef op het formulier je opdracht en wensen aan.

Ontvang gratis offertes.

Ontvang gratis offertes van dakdekkersbedrijven uit de regio Exmorra.

Vergelijk en bespaar!

Kies het dakdekkersbedrijf met het beste aanbod en bespaar!


Dakdekker kiezen? 5 tips

Op zoek naar een dakdekker in Exmorra? Met onderstaande tips gaat dat lukken!

  • Tip 1: kijk naar de locatie. Kies het liefst voor een dakdekker in je eigen regio, want zo bespaar je op de voorrijkosten. Je vindt 14 dakdekkers in Exmorra.
  • Tip 2: ervaring en specialisme. Je wilt natuurlijk een ervaren dakdekker die tegelijkertijd niet de hoofdprijs vraagt. Kijk ook naar eventuele specialisaties, wanneer je bijvoorbeeld een rieten dak hebt. Niet elk dakdekkersbedrijf heeft ervaring met deze dakbedekking.
  • Tip 3: vraag naar recensies. Je mag de dakdekker hier zelf naar vragen, maar online en in je eigen omgeving kun je ook veel informatie vinden.
  • Tip 4: let op keurmerken. Een keurmerk geeft aan dat een dakdekker voldoet aan strenge eisen. Het KOMO-keurmerk is onder andere belangrijk, dan weet je zeker dat de vakman veilig werkt.
  • Tip 5: kijk naar de garanties. De garantievoorwaarden verschillen per dakdekkersbedrijf. Neem deze altijd door zodat je zeker bent van het beste aanbod.

dakdekker Exmorra

Wat kost een dakdekker in Exmorra?

De prijs van een dakdekker is gemiddeld €35,- tot €45,- per uur. De uurprijs hangt onder meer af van de klus die je laat uitvoeren en verschilt bovendien per dakdekker in Exmorra.

In onderstaande tabel vind je ook de prijzen voor specifieke klussen. Standaard dakonderhoud kost je gemiddeld €18,- per m², daarbij zit een dakinspectie en dakreiniging inbegrepen. De kosten voor een dakreparatie liggen toch een stuk hoger: rond de €275,- per m² voor een plat dak en gemiddeld €150,- tot €350,- per m² voor op een schuin dak. Dat klinkt hoog? Niet als je bedenkt dat een daklekkage vaak maar om een klein oppervlak gaat dat nog niet eens een vierkante meter groot is.

Een dakrenovatie bestaat uit het vervangen van de dakbedekking. De prijs hiervan is afhankelijk van het materiaal dat je kiest. Op een plat dak kost de renovatie gemiddeld €75,- tot €100,- per m² en voor een schuin dak is dat ongeveer €75,- tot €130,- per m².

Kosten dakdekker 2024

Type klus van dakdekkersbedrijf Gemiddelde prijzen per m², incl. btw in 2024* Omschrijving
Dakonderhoud (inclusief inspectie) €18,- Het reinigen van het dak en het afvoeren van het vuil, een dakinspectie, schoonmaken en controleren van dakgoten en kleine reparaties uitvoeren.
Dakreparatie plat dak €275,- Plat dak
Dakreparatie hellend dak €150,- tot €350,- Hellend dak
Dakrenovatie plat dak €75,- tot €100,- Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het platte dak.
Dakrenovatie hellend dak €75,- tot €130,- Verwijderen van oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het hellend dak.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per dakdekkersbedrijf verschillen.

Meer weten over de kosten van dakbedekking? Bekijk dan onderstaande tabel.

Wat kost dakbedekking?

Plat dak Prijzen per m² Gemiddelde levensduur Belangrijkste eigenschappen
Bitumen €70,- tot €90,- 20 tot 25 jaar Is goed geschikt tegen uv-straling en is voordelig in aanschaf
Epdm €95,- tot €120,- 35 tot 40 jaar Is van nature elastisch en daarom geschikt voor temperatuurswisselingen. Heeft een lange levensduur
Pvc €75,- tot €95,- 20 tot 25 jaar Verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs
Groendak €60,- tot €65,- 55 tot 60 jaar Goed voor het milieu en heeft van nature isolerende eigenschappen
Hellend dak      
Betondakpannen €40,- tot €65,- 30 tot 35 jaar Goedkoop in aanschaf en verkrijgbaar in verschillende kleuren
Kleidakpannen €55,- tot €95,- 80 tot 100 jaar Natuurlijke uitstraling, lange levensduur
Leien €55,- tot €95,- 35 tot 40 jaar Natuurlijke en authentieke uitstraling
Riet €85,- tot €100,- 35 tot 40 jaar Natuurlijke uitstraling en goede isolerende eigenschappen
Aluminium, koper of zink €55,- tot €125,- 45 tot 100 jaar Robuuste uitstraling, lange levensduur

Wat doet een dakdekker allemaal?

  • Dakinspectie: de dakdekker controleert het dakoppervlak en brengt alle zwakke plekken en eventuele beschadigingen in kaart. Je weet hierna precies welke dakwerken nodig zijn.
  • Dakonderhoud: dit bestaat uit een dakinspectie en een dakreiniging. Eventueel kun je het dak ook laten coaten, zodat het lang mooi blijft. Dakonderhoud beschermt het dakoppervlak en zorgt voor een langere levensduur.
  • Dakreparatie: beschadigingen worden zo snel mogelijk gerepareerd, om schade aan de dakconstructie door een daklekkage te voorkomen. Bij een plat dak bestaat de reparatie uit het aanbrengen van een reparatiestrook, bij een schuin dak vaak door het vervangen van kapotte dakpannen.
  • Dakrenovatie: hierbij gaat het om het vervangen van de dakbedekking als deze oud of te ernstig beschadigd is. Bij een dakrenovatie kun je ook denken aan het vernieuwen of vervangen van de dakconstructie, het plaatsen van extra dakramen of een dakkapel en het aanbrengen van dakisolatie. Je kan ook meerdere van deze werkzaamheden combineren!

dakdekkers Exmorra

Veelgestelde vragen

Hieronder lees je de antwoorden op een paar veel gestelde vragen, zodat je zeker weet dat je helemaal goed bent voorbereid op de dakwerken die je moet uitvoeren.


Een dakrenovatie kost op een plat dak gemiddeld €75,- tot €100,- per m² en op een hellend dak kost een dakreparatie ongeveer €75,- tot €130,-. Voor een hellend dak liggen de kosten hoger, omdat het dak doorgaans minder makkelijk toegankelijk is en de materialen een stuk duurder.

De prijs verschilt per situatie. De kosten van een dakrenovatie zijn namelijk afhankelijk van onder andere: de bereikbaarheid van het dak, het soort dakbedekking dat je op het dak hebt liggen, en het uurtarief van de dakdekker zelf. Wil je zeker weten wat de dakrenovatie gaat kosten vraag dan gratis offertes aan.
De kosten van een dakreparatie liggen bij een plat dak rond de €275,- per m² en op een schuin dak betaal je daar gemiddeld €150,- tot €350,- per m² voor. Dat klinkt als hele hoge prijzen, maar dat valt best mee als je je bedenkt dat het bij een daklekkage vaak maar om een heel klein oppervlak gaat.

De kosten van een dakreparatie verschillen ook enorm per situatie. Het daktype dat je hebt speelt een grote rol, een schuin dak is vaak duurder omdat het minder bereikbaar is, en het ligt ook aan de dakbedekking die de dakdekker moet aanbrengen.
De kosten van een dakinspectie liggen rond de €150,- tot €300,-. De dakdekker voert dan een complete inspectie uit, waarbij hij let op alle zwakke plekken en beschadiging. Na een dakinspectie krijgt u een inspectierapport met duidelijk inzicht in de kwaliteit van het dakoppervlak. Hierin vind je foto’s van de zwakke plekken en een aanbeveling van de dakwerken die je nu het beste kan uitvoeren. Ook lees je welke dakwerken je nog even kan uitstellen.

Een dakinspectie wordt vaak uitgevoerd in combinatie met dakonderhoud. In dit geval zijn de kosten vaak inbegrepen in de totaalprijs of bij de afnamen van een dakreparatie.
Dakonderhoud kost gemiddeld €18,- per m². Voor deze prijs laat je een dakinspectie uitvoeren, maakt de dakdekker de hele dakbedekking goed schoon en herstelt hij eventuele zwakke plekken direct. Ook reinigt hij de dakgoten en waterafvoer en zorgt hij ervoor dat de boeidelen ook netjes schoon zijn. Goed dakonderhoud is belangrijk om daklekkages te voorkomen. Bovendien zorgt het ervoor dat je dak er netjes en verzorgd uitziet én het verlengt de levensduur!

Dakonderhoud is een keer per jaar nodig. Woon je in een beboste omgeving dan kan het slim zijn om twee keer per jaar het dak te onderhouden.
Dakbedekking op een plat dak kost gemiddeld €60,- tot €120,- per m². Dit is inclusief montage. Op een hellend dak variëren de prijzen van €40,- tot €105,-. De prijs verschilt per type dakbedekking. Zo kost bitumen voor platte daken gemiddeld €70,- tot €90,- per m² en betaal je voor EPDM gemiddeld €95,- tot €120,- per m² Bitumen is in eerste instantie misschien goedkoper, maar door de langere levensduur is EPDM op de lange termijn juist goedkoper.

Betondakpannen laat je plaatsen vanaf €40,- tot €60,- per m² en de prijs voor kleidakpannen varieert van €55,- tot €95,- per m². Wil je een iets luxere uitstraling dan zijn leien ook een goede keuze, deze kosten gemiddeld €55,- tot €95,- per m².

Meer informatie over de prijzen vind je op de pagina kosten dakbedekking.
Bij het gebruik van onze gratis offerteservice krijg je de offertes van maximaal 5 dakdekkers in Exmorra. Door te vergelijken kies je de dakdekker met het beste aanbod. Let hierbij in ieder geval op de prijs en hoe deze is opgebouwd: zitten er nog kosten bij of gaat het om een totaalprijs? Kijk ook naar de materialen die gebruikt worden omdat dit een grote invloed heeft op de prijs.

Daarnaast is het goed om de garantievoorwaarden door te nemen, wie is verantwoordelijk en wie vergoedt de kosten als er onverhoopt toch schade ontstaat? De garanties verschillen per dakdekker en zijn wel heel belangrijk om rekening mee te houden.

Gratis dakdekker offertes vergelijken!