Op zoek naar een goedkope dakdekker?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Goedkope dakdekker

Goedkope dakdekker: hoe vind je een professionele en betaalbare dakdekker?

Wil je dakwerken laten uitvoeren? Een dakspecialist hoeft helemaal niet duur te zijn! Met een goedkope dakdekker krijg je net zo goed een vakkundig resultaat. Laat bijvoorbeeld een dakkapel plaatsen of schakel een specialist in voor het isoleren van je dakoppervlak.

Op deze pagina ontdek je wat precies de tarieven en werkzaamheden zijn van voordelige dakdekkers, en waarop je moet letten tijdens je zoektocht naar een professionele en betaalbare dakdekker.


Goedkope dakdekker: de belangrijkste informatie op rij

 • De kosten van een voordelige dakdekker zijn gemiddeld €25,- tot €45,- per uur, afhankelijk van de type werkzaamheden.
 • Om de kostprijs zo laag mogelijk te houden is het slim om zelf voorbereidend werk te doen, zoals het schoonmaken van het dak. Kwantumkorting, subsidies en de klus direct combineren met isolatiewerken zal uiteindelijk ook geld besparen.
 • Je komt in aanmerking voor een subsidie als je investeert in dakisolatie. In sommige gemeentes krijg je ook een subsidie voor het plaatsen van een groendak.
 • Uiteraard draait het niet alleen om voordeligheid. Het is ook belangrijk dat het een professionele en betrouwbare dakdekker is. Let daarom ook op of de dakdekker garantie geeft (en waarop precies + hoelang), bekijk reviews en kijk of de specialist beschikt over keurmerken of aangesloten is bij landelijke netwerken.


Uurtarieven voor goedkope dakdekkers in 2024

Een goedkoop dakdekkersbedrijf hanteert in de meeste gevallen een uurtarief om de arbeidskosten te berekenen. Maar daarnaast moet je ook rekening houden met andere kosten.

De totaalprijs van een dakdekkersklus is afhankelijk van de volgende factoren:

 • De hoeveelheid ervaring van de vakman, hoe meer ervaring, hoe hoger het uurtarief.
 • Heb je met spoed een dakspecialist nodig voor bijvoorbeeld een reparatie? Voor spoedklussen, zeker buiten kantooruren, betaal je vaak een meerprijs.
 • De kostprijs is ook afhankelijk van de klus die je laat doen. Het aanbrengen van een coating is bijvoorbeeld een minder ingewikkelde klus dan het maken van een dakconstructie. Hoe ingewikkelder, hoe hoger de kosten.
 • Dakdekkers rekenen vaak voorrijkosten, schakel dus een specialist uit de buurt in.

goedkope dakdekker

Wat zijn de gemiddelde kosten van dakdekkers?

Zoals hiervoor beschreven is het uurtarief van goedkope dakdekkers afhankelijk van de klus die je ze laat doen. Over het algemeen worden de tarieven van dakdekkers in de volgende drie categorieën ingedeeld:

 • Onderhoud, zoals het reinigen van het dakoppervlak, de dakgoten of een regenpijp. Reken op een gemiddeld  uurtarief van €35,- tot €45,- per uur.
 • Voor kluswerk, zoals het vervangen van enkele dakpannen of de reparatie van bitumen bedekking, ligt de gemiddelde arbeidsprijs op €25,- tot €35,- per uur.
 • Wil je een geheel nieuw dak laten leggen op je bestaande woning of op je nieuwbouwwoning? Voor deze klus betaal je gemiddeld voor de arbeidskosten €30,- tot €45,- per uur.

Kosten dakdekker per uur

€35,- tot €45,- per uur

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Laag tarief
€35,- tot €40,- per uur

Kluswerk, zoals een dakreparatie.

Hoog tarief
€40,- tot €45,- per uur

Nieuwbouw en dakonderhoud

Start gratis offerteaanvraag!

Goedkoop dakdekkersbedrijf inschakelen: bespaartips

Je wilt de kostprijs van dakwerken natuurlijk zo laag mogelijk houden. Doe je voordeel met de volgende bespaartips!

 • Voer kleine klussen zelf uit. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van een plat dak of het klaarzetten en aangeven van materialen.
 • Profiteer van kwantumkorting. Wanneer je samen met je buren en dakspecialist inschakelt, kan hij efficiënter werken, waardoor je kosten bespaart.
 • Laat direct je dak isoleren. Dan betaal je over de isolatiewerkzaamheden namelijk slechts 9% btw én je bespaart jaarlijks op je energierekening. Lees hier meer over het verlaagde btw-tarief.
 • Vraag subsidies aan. Zo krijg je een gedeelte van de gemaakte kosten weer terug.
 • Vergelijk gratis offertes. Dan zie je snel welke dakexpert de beste prijs hanteert.

Subsidie voor dakwerken

Wanneer je een dakwerker inschakelt voor het aanbrengen van dakisolatie, kom je mogelijk in aanmerking voor een landelijke subsidie voor dakisolatie. De ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing). Bij deze subsidie krijg je een mooi subsidiebedrag van €15,- per geïsoleerde vierkante meter.

Het aanbrengen van isolatie onder het dakoppervlak is een zeer effectieve isolatiemethode. Omdat warmte stijgt, ontsnapt er bij een niet-geïsoleerd dak veel warmte. Je bespaart hiermee tot wel honderden euro’s per jaar.

Wil je meer weten over deze subsidie? Vraag een dakspecialist uit de buurt of kijk op rijksoverheid.nl.

Op zoek naar een goedkope dakdekker?

Vergelijk offertes en kies de vakman met de laagste prijs!

Welke werkzaamheden voeren dakdekkers uit?

Wil je een nieuwe dak laten plaatsen? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een groendak? Of heb je snel een specialist nodig voor een reparatie van je dak? Wat voor dak- gerelateerde klus je ook hebt: er is altijd een goedkope dakdekker in de buurt die je graag van dienst is.

Of het nu om nieuwbouw of bestaande bouw gaat, om een reparatie of een dakrenovatie, dakexperts hebben veel kennis en ervaring om ja naar wens te helpen. Ze beschikken over de juiste materialen en gereedschappen en werken altijd veilig. Zo hoef je zelf speciaal gereedschap aan te schaffen of de ladder op te klimmen!

De belangrijkste werkzaamheden van dakdekkers zijn:

 • Dakonderhoud
 • Dak reinigen en dakpannen reinigen
 • Dakreparatie
 • Dakrenovatie
 • Dakbedekking leggen en vervangen

goedkoop dakdekkersbedrijf

Goedkoop, maar wel kwaliteit? Tips!

Via de offerteservice vind je snel en gemakkelijk een goedkope dakspecialist bij jou uit de buurt. Door offertes te vergelijken, zorg je ervoor dat je een dakdekker vindt die precies bij je wensen past. Maar waar moet je eigenlijk op letten, zodat je zeker weet dat je een goede vakman inschakelt? Hier een aantal tips:

 • Kijk of je dakdekker garantie geeft. De meeste dakbedrijven geven een aantal jaar garantie op de materialen en het vakmanschap.
 • Kijk in deze gids of er reviews geschreven zijn over een dakdekker bij jou uit de buurt.
 • Goede dakdekkers zijn meestal aangesloten bij Stichting Dakmeester, een landelijk netwerk van gekwalificeerde dakwerkers.

Besparen op de kosten van dakdekkers?

Wil je een dakdekker inschakelen, maar zit je niet te wachten op de kosten die dat met zich meebrengt? Met de volgende bespaartips weet je zeker dat je de prijs voor je dakwerken zo laag mogelijk houdt.

 • Profiteer van kwantumkorting door samen met je buren een goedkope dakdekker in te schakelen. De vakman kan dan efficiënter werken, waardoor je korting krijgt.
 • Doe kleine klussen zelf. Denk hierbij kleine voorbereidende werken, zoals dakbedekking verwijderen, of het schoonmaken achteraf. Voor wat je zelf doet, hoef je geen vakman meer te betalen.
 • Vergelijk gratis én vrijblijvend offertes en kies de vakman met de beste prijs. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

goedkope dakdekker

Op zoek naar een goedkope dakdekker? Gratis offertes vergelijken!

Wil je een dakexpert inschakelen voor een dakreiniging? Wil je je dakbedekking laten vervangen? Of zijn je dakgoten aan een schoonmaakbeurt toe? Een goedkope dakdekker uit de buurt is je graag van dienst.

Met een erkende dakdekker ben je verzekerd van kwaliteitswerk. Bovendien hoef je zelf geen ladder op te klimmen en op gevaarlijke hoogte te werken. Kies je dakdekker bewust en vergelijk eerst verschillende offertes.

Start gratis offerteaanvraag.

Door prijzen te vergelijken, zie je snel welke dakspecialist het goedkoopst is. De offerteservice is geheel gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Zo krijg je altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Gratis offertes vergelijken