Keurmerken voor dakdekkers: zijn die belangrijk?


Schakel direct een dakdekker in!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Keurmerken voor dakdekkers: zijn die belangrijk?

Keurmerken voor dakdekkers

Op zoek naar een goede dakdekker? Voordat je in zee gaat met de eerste de beste, laten we het nog even hebben over keurmerken. Keurmerken zijn namelijk belangrijk bij het kiezen van de beste dakdekker.

In ons nieuwste blogbericht duiken we dieper in waarom deze blogberichten eigenlijk belangrijk zijn, welke keurmerken er zijn en waar je op moet letten bij het vinden van een gecertificeerde dakdekker.

Lees snel verder en ontdek hoe je de juiste pro voor jouw dak kunt vinden!

Waarom zijn er keurmerken?

Keurmerken zijn er om consumenten gerust te stellen en hen te verzekeren van kwaliteit, betrouwbaarheid en vakmanschap. Ze dienen als een leidraad voor consumenten bij het kiezen van dienstverleners en stimuleren bedrijven om te voldoen aan strikte eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Welke keurmerken zijn er?

Er zijn verschillende soorten keurmerken, hieronder lees je er meer over. Daarnaast geven we je ook informatie over een aantal brancheorganisatie. Een lidmaatschap bij één van de brancheorganisaties geeft je namelijk ook een aantal garanties, net als bij een keurmerk.

KOMO-certificaat

Eén van de bekendste en belangrijke keurmerken voor dakwerken is het KOMO-certificaat. Om dit certificaat te bemachtigen worden er hoge eisen gesteld rondom de kwaliteit van de dakwerken en de veiligheid van de dakdekkers.

KOMO let niet alleen op de werkzaamheden die uitgevoerd worden, maar ook op de producten die gebruikt worden. Denk aan isolatiemateriaal en dakbedekking.

DAKMERK-certificaat

Een ander bekend certificaat of keurmerk is die van DAKMERK. Deze richt zich specifiek op kunststof daken (platte daken). Voordeel van DAKMERK is dat je ook garantie krijgt op de waterdichtheid van je dak. Heb je een dak met het DAKMERK-keurmerk en heb je binnen 10 jaar na plaatsing last van een lekkage? Dan wordt de garantie overgenomen door DAKMERK.

VEBIDAK

VEBIDAK is niet een keurmerk, maar wel een brancheorganisatie waarbij dakdekkers zich aan kunnen sluiten. Ze bieden advies en ondersteuning aan dakdekkersbedrijven en waarborgen kwaliteit. VEBIDAK is een brancheorganisatie voor dakdekkers die werken met bitumen en kunststof daken.

Dumebo DWS

Ook Dumebo DWS is een brancheorganisatie. Deze organisatie richt zich specifiek op metalen daken. Dumbebo DWS heeft strenge kwaliteitsrichtlijnen.

VCA

Een VCA-certificering of diploma is er voor aannemers die ook dakwerken uitvoeren. Er zijn verschillende diploma’s te behalen. VCA richt zich op kwaliteit en veiligheid.

keurmerken van dakdekkers

Zonnekeur

Dit was een belangrijk keurmerk binnen de zonnepanelenbranche, maar is onlangs beëindigd. Er zijn wel wat opvolgers, maar nog niet een gelijkwaardig landelijk keurmerk.

NDA: Nederlands Dakdekkers Associatie

De Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA) is niet een keurmerk, maar een organisatie waaraan dakdekkers zich kunnen aansluiten. De dakdekkers werken samen en streven naar een hoog kwaliteitsniveau.

Nederlandse Dakdekkers Bond

De Nederlandse Dakdekkers Bond (DNDB) bewaakt de kwaliteit en betrouwbaarheid van dakdekker die zijn aangesloten bij deze organisatie. Ook schoorsteenvegers kunnen zich hierbij aansluiten. Deze landelijke organisatie werkt onafhankelijk en kun je ook inschakelen bij problemen, schade of conflicten.

Betrouwbare dakdekker gezocht?

Ben je op zoek naar een betrouwbare dakdekker? Hier lees je nog meer handige tips en info over het zoeken en vinden van een goede dakdekker. Of vul meteen het offerteformulier in. Je ontvangt dan gratis een aantal offertes van dakdekkersbedrijven bij jou uit de regio. Geheel vrijblijvend natuurlijk, dus je zit nergens aan vast. Vergelijk de offertes en bespaar op de kosten.

Gratis dakdekker offertes vergelijken!