Hulp nodig met je aanvraag?

085 500 1311

Ma - Vr 8:30 tot 17:00 uur

Vind een top 10 dakdekker in Klazienaveen-Noord

Kom gemakkelijk en snel in contact met een dakdekker uit Klazienaveen-Noord. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend
Dakdekker Klazienaveen-Noord

Hoe werkt het?

De beste dakdekkers in Klazienaveen-Noord

Omschrijf je project

Vergelijk & bespaar

Overzicht van de top 10 dakdekkers in Klazienaveen-Noord

De dakdekkers in Klazienaveen-Noord worden gemiddeld beoordeeld met een 8.3 (uit 10) op basis van 108 reviews uit diverse bronnen.

In Klazienaveen-Noord (provincie Drenthe) zijn 18 dakdekkers gevestigd. Onderstaand een overzicht van alle dakdekkers in Klazienaveen-Noord. Iedere dakdekker in deze bedrijvengids is handmatig geselecteerd door ons serviceteam.

Toon het bedrijvenoverzicht.

Dakdekker Klazienaveen-Noord gezocht?

Op zoek naar een goed, maar scherp geprijsd dakdekkersbedrijf? Vind snel een voordelige en vakkundige dakdekker bij jou in de buurt. Start nu je gratis offerteaanvraag.

Een dakdekkersbedrijf verricht uiteenlopende werkzaamheden. Denk aan het vernieuwen van dakbedekking, dakonderhoud, dakrenovatie, dakreparatie het verhelpen van daklekkage.

Dakdekkers in Klazienaveen-Noord vergelijken

Tip! Prijzen van 4 dakdekkers vergelijken

Vergelijk dakdekkers en bespaar op de kosten!

Hoe het werkt:

Vul het formulier in.

Geef op het formulier je opdracht en wensen aan.

Ontvang gratis offertes.

Ontvang gratis offertes van dakdekkersbedrijven uit de regio Klazienaveen-Noord.

Vergelijk en bespaar!

Kies het dakdekkersbedrijf met het beste aanbod en bespaar!


Dakdekker kiezen? 5 tips

Ben je op zoek naar een dakdekker in Klazienaveen-Noord? Hieronder geven we je een paar handige en praktische tips.

  • Tip 1: het uurtarief. Elke dakdekker hanteert een eigen uurtarief. Door te vergelijken weet je zeker dat je kiest voor de dakdekker met het beste aanbod. Kijk ook welke kosten zijn inbegrepen en wat er nog bijkomt!
  • Tip 2: de locatie. Een dakdekker uit Klazienaveen-Noord is altijd goedkoper, omdat je in je eigen regio minder voorrijkosten betaalt. Hierdoor ben je een stuk goedkoper uit.
  • Tip 3: keurmerken. Keurmerken geven aan dat dakdekkers voldoen aan strenge eisen. Kies een dakdekker met het KOMO-keurmerk en je weet zeker dat hij veilig werkt.
  • Tip 4: recensies. Vraag de dakdekker of je omgeving om recensies, zodat je een duidelijk beeld krijgt van zijn kwaliteiten.
  • Tip 5: specialisme. Kijk naar het specialisme van de dakdekker. Zijn dat platte daken of juist pannendaken? Heeft hij ervaring met rietdekken? Kies een dakdekker met het juiste specialisme.

dakdekker Klazienaveen-Noord

Wat kost een dakdekker in Klazienaveen-Noord?

Het uurtarief van een dakdekker in Klazienaveen-Noord is gemiddeld €35,- tot €45,-. Dit verschilt per dakdekkersbedrijf dus het blijft altijd aan te raden om zelf meerdere dakdekkersbedrijven te vergelijken, de kosten per dakdekker kunnen van elkaar verschillen.

De exacte kosten verschillen natuurlijk per klus. Zo betaal je voor een dakreparatie op een plat dak gemiddeld €275,- per m² en kost een dakrenovatie ongeveer €75,- tot €100,- per m². De kosten zijn onder meer afhankelijk van het type dakbedekking.

Ook het type dak heeft een invloed op de kosten!

Zo kost een dakreparatie op een hellend dak gemiddeld €150,- tot €350,- per m² en een dakrenovatie gemiddeld €75,- tot €130,- per m². De werkzaamheden op een schuin dak zijn vaak iets duurder omdat een schuin dak minder toegankelijk is. Ook zijn de materiaalkosten voor schuine daken vaak wat hoger.

De kosten voor dakonderhoud inclusief een dakinspectie zijn gemiddeld €18,- per m². Voor dit bedrag laat je het dak reinigen, laat je kleine dakreparaties uitvoeren en krijg je dus een complete dakinspectie.

Kosten dakdekker 2024

Type klus van dakdekkersbedrijf Gemiddelde prijzen per m², incl. btw in 2024* Omschrijving
Dakonderhoud (inclusief inspectie) €18,- Het reinigen van het dak en het afvoeren van het vuil, een dakinspectie, schoonmaken en controleren van dakgoten en kleine reparaties uitvoeren.
Dakreparatie plat dak €275,- Plat dak
Dakreparatie hellend dak €150,- tot €350,- Hellend dak
Dakrenovatie plat dak €75,- tot €100,- Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het platte dak.
Dakrenovatie hellend dak €75,- tot €130,- Verwijderen van oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het hellend dak.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per dakdekkersbedrijf verschillen.

Onderstaande tabel geeft je meer inzicht in de prijzen voor dakbedekking.

Wat kost dakbedekking?

Plat dak Prijzen per m² Gemiddelde levensduur Belangrijkste eigenschappen
Bitumen €70,- tot €90,- 20 tot 25 jaar Is goed geschikt tegen uv-straling en is voordelig in aanschaf
Epdm €95,- tot €120,- 35 tot 40 jaar Is van nature elastisch en daarom geschikt voor temperatuurswisselingen. Heeft een lange levensduur
Pvc €75,- tot €95,- 20 tot 25 jaar Verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs
Groendak €60,- tot €65,- 55 tot 60 jaar Goed voor het milieu en heeft van nature isolerende eigenschappen
Hellend dak      
Betondakpannen €40,- tot €65,- 30 tot 35 jaar Goedkoop in aanschaf en verkrijgbaar in verschillende kleuren
Kleidakpannen €55,- tot €95,- 80 tot 100 jaar Natuurlijke uitstraling, lange levensduur
Leien €55,- tot €95,- 35 tot 40 jaar Natuurlijke en authentieke uitstraling
Riet €85,- tot €100,- 35 tot 40 jaar Natuurlijke uitstraling en goede isolerende eigenschappen
Aluminium, koper of zink €55,- tot €125,- 45 tot 100 jaar Robuuste uitstraling, lange levensduur

Wat doet een dakdekker allemaal?

Benieuwd wat een dakdekker zoal doet? Hieronder leggen we uit wat de verschillende dakwerken inhouden.

Dakinspectie
Dit is het controleren van het dakoppervlak, inclusief volledig rapport met foto’s over de staat van het dak.

Dakonderhoud
Bestaat uit het reinigen, inspecteren en eventueel herstellen van het dak. Verlengt de levensduur en zorgt dat het er weer als nieuw uit ziet!

Dakreparatie
Het repareren van een daklekkage, bij een hellend dak bestaat dit vaak uit het vervangen van kapotte dakpannen en bij een plat dak brengt de vakman vaak een reparatiestrook aan. Zo is het dak weer waterdicht.

Dakrenovatie
Hierbij gaat het met name om het vervangen van de dakbedekking. Dit moet als de dakbedekking zijn uiterste levensduur behaalt of wanneer het zo ernstig beschadigd is dat dakreparaties duurder zouden zijn. Andere werkzaamheden die vallen onder een dakrenovatie zijn het plaatsen van dakisolatie, nieuwe dakramen of een dakkapel en het vernieuwen van de dakconstructie.

dakdekkers Klazienaveen-Noord

Veelgestelde vragen

Onderstaand vind je het antwoord op de meest gestelde vragen. Zo ben je goed voorbereid op de dakwerken die je laat uitvoeren.


Een dakrenovatie kost gemiddeld €75,- tot €100,- per m² op een plat dak en ongeveer €75,- tot €130,- per m² op een schuin dak. Vanwaar dat verschil in prijs? De dakrenovatie kosten hangen nauw samen met het daktype dat je hebt, het soort dakbedekking en natuurlijk de exacte werkzaamheden die je uitvoert.

Op een schuin dak zijn de kosten voor een dakrenovatie vaak hoger omdat de dakbedekking vaak duurder in aanschaf is en omdat de het dak minder makkelijk toegankelijk is. Er is bijvoorbeeld vaak een steiger nodig, terwijl dakdekkers gewoon op een plat dak kunnen lopen.
De kosten voor een dakreparatie liggen rond de €150,- tot €350,- per m² op een pannendak en gemiddeld rond de €275,- per m² op een plat dak. Lijken de kosten hoog? Onthoud dan dat een beschadiging in het dak vaak veel kleiner is dan een vierkante meter. Bovendien betaal je ook kosten voor het opsporen van het lek waardoor de prijs verder oploopt.

Een dakreparatie bestaat bij een schuin dak meestal uit het vervangen van dakpannen of nokvorsten die kapot zijn of loszitten. Bij een plat dak zit er vaak een scheur in de dakbedekking die gedicht moet worden. Daarvoor gebruikt de vakman een reparatiestrook.
Een dakinspectie kost €150,- tot €300,-. Dit is een complete inspectie van de dakbedekking. De dakdekker brengt tijdens de inspectie alle zwakke plekken, beschadigingen en bijzonderheden in kaart. Hij maakt hiervan een uitgebreid rapport met foto’s van de dakbedekking zelf en de dakwerken die nodig zijn om de kwaliteit van het dak te behouden of te verbeteren. Het voordeel hiervan is dat je precies weet wat je aan je dak hebt en hoe lang het duurt voordat bepaalde dakwerken nodig zijn!
Je betaalt voor dakonderhoud gemiddeld €18,- per m². Dakonderhoud bestaat uit een handvol werkzaamheden. Als eerste zal de dakdekker het dakoppervlak volledig reinigen. Niet alleen de dakbedekking zelf, maar ook de dakgoten, regenafvoer en boeidelen worden netjes schoongemaakt. Hierna volgt een uitgebreide inspectie waarbij de vakman zwakke plekken direct kan versterken.

Om het dak langer schoon te houden kun je het oppervlak laten coaten of impregneren. Zo blijft vuil langer weg!
De gemiddelde kosten voor dakbedekking variëren enorm en zijn afhankelijk van het type dak. Bij platte daken betaal je gemiddeld €60,- tot €120,- per m² en op een schuin dak betaal je voor nieuwe dakbedekking ongeveer €40,- tot €105,- per m². De prijs hangt af van het materiaal en de arbeidskosten van de dakdekker, want de bovengenoemde prijzen zijn inclusief montage.

Kijk bij het kiezen van de juiste dakbedekking niet alleen naar de prijs maar ook naar de eigenschappen van het materiaal en de levensduur. Misschien is een duurder materiaal op de lange termijn juist een stuk goedkoper!
Met het vergelijken van offertes vind je de beste dakdekker, maar dan moet je wel weten waar je op moet letten. Daarom een paar tips: kijk eerst naar de prijs, hoe deze is opgebouwd en wat erbij inbegrepen zit. Een betrouwbare offerte is open en transparant dus moet je alle kosten kunnen terugvinden. Neem altijd de garantievoorwaarden door voor de beste deal en controleer ook alle data die genoemd worden en de duur van de werkzaamheden. Zo kies je de dakdekker die het beste bij jou past!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!