Dakbedekking: wat zijn de kosten?

Door gratis offertes te vergelijken bespaar je zo tot wel 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Kosten dakbedekking: dit zijn de dakbedekking prijzen

Wil jij je dakbedekking vervangen en ben je benieuwd naar de kosten? De prijzen van dakbedekking verschillen enorm en zijn afhankelijk van je keuze voor het materiaal. Daarnaast spelen ook de arbeidskosten van de dakdekker een rol, net zoals het type dak dat je hebt. Benieuwd naar de exacte kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Dan weet je zeker dat je zo snel mogelijk meerdere offertes ontvangt. Vergelijk de prijzen en kies de beste prijs en bespaar tot wel 40%!

Op deze pagina lees je over de gemiddelde kosten van dakbedekking en de factoren die de prijs beïnvloeden. Je leest over het tarief van verschillende dakdekkers én krijgt handige tips om te besparen op de kosten.Wat kost dakbedekking?

De kosten van dakbedekking zijn afhankelijk van twee grote factoren: de arbeidskosten en de materiaalkosten. Houd er rekening mee dat ongeveer 65% van het totaalbedrag wordt bepaald door de materiaalkosten. Daarnaast betaal je nog gemiddeld 35% aan arbeidskosten.

wat kost dakbedekking

Wat zijn de kosten van dakbedekking per m2 in 2022?

Wat kost dakbedekking? De kosten van dakbedekking beginnen rond de €45,- per m² en lopen op tot wel €120,- per m². Het type dakbedekking hangt onder meer af van je daktype.

Heb je een plat dak?

Dan zijn onder meer bitumen, EPDM en pvc goede opties. Voor bitumen dakbedekking ligt de prijs rond de €45,- per m² en de kosten voor EPDM liggen rond de €50,- per m². Het prijsverschil is relatief klein, maar het verschil in levensduur is groot. Bij de laatste keuze ben je namelijk gegarandeerd van een levensduur tot wel 40 jaar, terwijl bitumen tot slechts 25 jaar meegaat. Liever pvc dakbedekking? De prijs ligt rond de €50-, per m².

Voor een schuin dak zijn er andere mogelijkheden. Betondakpannen zijn goedkoop en daardoor erg populair: voor €50,- per m² ben je gegarandeerd van een levensduur van 30 tot 35 jaar. Kleidakpannen gaan tot wel twee keer zo lang mee, en kosten ‘slechts’ €60,- per m². Kijk daarom niet alleen naar de prijzen maar ook naar de levensduur voor de beste prijs-kwaliteitgarantie.

Voor exacte prijsopgaven van dakdekkers uit de regio is het aan te raden om gratis offertes aan te vragen. Door offertes te vergelijken bespaar je ook nog eens op de kosten van dakbedekking.

Plat dak Prijzen per m² 2022 Levensduur van dakbedekking*
Bitumen €70,- tot €90,- 20 tot 25 jaar
PVC €75,- tot €95,- 20 tot 25 jaar
EPDM €95,- tot €120,- 35 tot 40 jaar
Groendak ** €60,- tot €65,- 55 tot 60 jaar
Hellend dak
Betondakpannen €40,- tot €65,- 30 tot 35 jaar
Leien €55,- tot €95,- 35 tot 40 jaar
Riet €85,- tot €100,- 35 tot 40 jaar
Aluminium €70,- tot €90,- 45 tot 50 jaar
Kleidakpannen €55,- tot €95,- 60 tot 80 jaar
Koper €95,- tot €125,- 75 tot 80 jaar
Zink €75,- tot €105,- 95 tot 100 jaar

* Dit is de gemiddelde productlevensduur, in de praktijk blijkt echter dat de soorten dakbedekking vaak langer meegaan. Het is wel aan te raden om na deze tijd de dakbedekking goed in de gaten te houden.
** Een groendak wordt geplaatst op een onderlaag van PVC of EPDM. Wanneer uw dakbedekking toe is aan vervanging dan komen de kosten voor een groendak bovenop de kosten voor de onderlaag van PVC of EPDM.

Meer informatie over:
Dakbedekking voor schuine daken
Dakbedekking voor platte daken

Besparen op kosten dakdekker?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op kosten van impregneren

Bitumen, epdm of pvc: wat moet ik kiezen?

Bitumen vs epdm en pvc: wat is de beste optie? Als jij je gaat oriënteren op verschillende soorten dakbedekking, dan is het belangrijk om te onthouden dat er niet een materiaal is dat het beste is, maar dat er wel een beste optie voor jouw situatie is. Je kiest de beste dakbedekking aan de hand van je budget en je persoonlijke voorkeuren.

Bitumen is op de korte termijn de goedkoopste optie, maar door de langere levensduur en de scherpe prijs is epdm dakbedekking op de lange termijn juist goedkoper. EPDM is relatief duur en heeft een kortere levensduur, maar als jij je dak graag een bepaalde kleur geeft, dan is pvc een heel aantrekkelijke optie.

Kosten groendak: een geval apart

Voor een meer milieubewuste optie is een groendak een optie. Dit houdt in dat je het dakoppervlak bekleed met planten, struiken of zelfs bomen! Een groendak heeft als voordeel dat het uitstekend isoleert. Daarbij neemt het water op, wat de belasting op de riolering vermindert en zo bijdraagt aan een betere, gelijkmatige afvoer.

De kosten van een groendak beginnen vanaf €55,- per m², maar let op: voor het plaatsen van een groendak moet je dak wortelbestendig zijn. Geschikte materialen zijn pvc of epdm. Houd er rekening mee dat je de kosten voor deze dakbedekking nog mee moet rekenen.

Kosten dakdekker

Ongeveer 35% van het totaalbedrag wordt bepaald door de kosten van de dakdekker. Dit is dus een grote invloed op de gemiddelde kosten. Elke dakdekker hanteert andere tarieven. Onder meer de locatie en het soort werk dat je uit laat voeren heeft een invloed op de kosten van de dakdekker. Hieronder lees je wat de gemiddelde prijs per m² is van een dakdekker.

wat is impregneren

Dakdekker prijs m² bij verschillende werkzaamheden

De gemiddelde dakdekker prijzen hangen af van de werkzaamheden én de locatie. Voor nieuwbouw, zoals het plaatsen van nieuwe dakbedekking, liggen de kosten rond de €26,- tot €39,- in de provincie. In de randstad liggen de kosten hoger: rond de €32,- tot €46,- per m².

Voor simpel kluswerk aan je dakbedekking kun je rekening houden met lagere prijzen, tussen de €24,- tot €34,- in de provincie tot gemiddeld €29,- tot €41,- per m² in de randstad. Houd er rekening mee dat deze prijzen kunnen verschillen!

Type werkzaamheden Randstad Overige provinciën
Kluswerk €29,- tot €41,- €24,- tot €34,-
Nieuwbouw €32,- tot €46,- €26,- tot €39,-
Onderhoud & inspectie €37,- tot €50,- €30,- tot €42,-

Lees hier meer over het vervangen van dakbedekking.

Goedkope dakbedekking: zo bespaar je op je dakbedekking

Goedkope dakbedekking om te besparen op de kosten? Je kunt natuurlijk kiezen voor de goedkoopste materialen, maar er zijn nog meer manieren om de kosten zo laag mogelijk te houden. Hieronder geven we je praktische bespaartips, zodat je zeker weet dat je de laagste prijs betaalt!

Besparen op kosten dakdekker?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op kosten van impregneren

Goedkope dakdekker

Wist je dat elke dakdekker zijn of haar eigen tarief bepaalt? Omdat maar liefst 35% van de totaalprijs wordt bepaald door het tarief van de dakdekker, valt hier een grote besparing op te behalen. Je kiest een goedkope dakdekker door te kiezen voor een bedrijf in je eigen regio: zo bespaar je namelijk op de voorrijkosten.

Heb je de keuze tussen een zelfstandig dakdekker of een groot dakdekkersbedrijf?

Dan is een zelfstandig dakdekker altijd de goedkoopste optie. Deze hoeft namelijk geen groot bedrijfspand te faciliteren en werkt alleen.

Daarnaast is het nog steeds aan te raden om rekening te houden met eventuele keurmerken. Als dakdekkers over meerdere keurmerken beschikken, dan kun je ervan uitgaan dat de tarieven iets hoger liggen. Wil je zeker weten dat je de goedkoopste dakdekker kiest, vraag dan gratis offertes aan!

Overleg met de buren

Het is altijd slim om samen met de buren een dakdekker in te huren. Hoe groter de klus, des te lager de prijs per m². Door samen één vakman in te schakelen besparen jullie allebei op de kostprijs. Zijn de buren niet geïnteresseerd? Dan kun je nog steeds een kwantumkorting regelen door meerdere dakwerken in één keer uit te besteden bij dezelfde dakdekker.

Kom ik in aanmerking voor een subsidie voor dakrenovatie?

Op dit moment zijn er voor particulieren geen landelijke subsidies voor dakrenovaties. Kies je voor dakisolatie in combinatie met nieuwe dakbedekking, dan kom je mogelijk wel in aanmerking voor een isolatiesubsidie: de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis. Voorwaarde hiervoor is dat je wel investeert in minimaal 1 andere energiebesparende maatregel.

Voor ondernemers zijn er onder meer de MIA en de VAMIL. Hiermee kun jij met het verduurzamen van je bedrijfspand of woning belastingvoordeel krijgen. Meer hierover lees je op rvo.nl.

wat is impregneren

Besparen op kosten dakbedekking? Gratis offertes vergelijken!

De kosten van dakbedekking verschillen per situatie en hangen vooral af van de keuzes die jij neemt. Wil jij een vakman inhuren en ben je benieuwd naar de exacte prijsindicatie?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je meerdere offertes, van vaklui in je eigen regio. Vergelijk de prijzen én kijk naar de garantievoorwaarden. Zo kies je gegarandeerd voor het beste optie. Je bent verzekerd tegen schade en andere problemen en bespaart bovendien tot wel 40%. DE aanvraag is gratis en vrijblijvend, dus begin direct met vergelijken.

Gratis offertes vergelijken