Besparen op dakpannen vervangen?

Door gratis offertes te vergelijken bespaar je zo tot wel 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Dit zijn de kosten van dakpannen vervangen

De kosten voor het vervangen van je dakpannen hangen af van een paar belangrijke factoren: het tarief van de dakdekker, de kosten voor de dakpannen zelf en natuurlijk de afmetingen van je dak. Benieuwd wat het jou gaat kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk tot 5 verschillende prijsoffertes in je mailbox. Vergelijk en kies de dakdekker met het beste aanbod!

Op deze pagina vind je wat het kost om je dakpannen te vervangen. Je krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen en welke factoren deze beïnvloeden. Tot slot vind je hier handige bespaartips, zodat jij je dakpannen kan vervangen tegen de laagste prijs!wat is impregneren

Kosten dakpannen vervangen: wat kost een nieuw pannendak?

Wat kost het vervangen van dakpannen? Dat hangt af van het materiaal dat je kiest. Bij een gemiddelde tussenwoning met een dakoppervlak van 50 tot 70 m² beginnen de prijzen rond de €3.100,- tot €3.500,-. Tegen deze prijs laat je de bestaande dakpannen verwijderen en laat je nieuwe betondakpannen plaatsen.

Wil je een meer natuurlijke uitstraling, dan zijn keramische dakpannen een betere optie. De kosten liggen dan wel iets hoger: voor datzelfde pannendak betaal je gemiddeld €4.000,- tot €4.400,-.

Kies je ervoor om het pannendak na het plaatsen ook nog eens te coaten voor een extra lange bescherming, dan lopen de kosten nog iets verder op. Houd gemiddeld rekening met €5.200,- tot €5.500,-.

Wil je graag weten hoeveel jouw nieuwe pannendak exact gaat kosten? Vraag dan gratis offertes aan en krijg inzicht in de exacte prijzen.

Kosten pannendak vervangen 2022

Werkzaamheden Soort dakpan Prijs
Dakpannen verwijderen en vervangen Beton €3.100,- tot €3.500,-
Dakpannen verwijderen en vervangen Keramisch €4.000,- tot €4.400,-
Dakpannen verwijderen, vervangen en coaten Keramisch €5.200,- tot €5.500,-

* Let op: dit zijn gemiddeld uurtarieven van dakdekkersbedrijven. Voor exacte prijzen, vraag je gratis offertes aan via het offerteformulier.

Prijsvoorbeelden dakpannen vervangen 2022

Alleen dakpannen vervangen: wanneer je de dakpannen aan vervanging toe zijn, heb je de keuze uit twee soorten: betonnen en keramische dakpannen. Een gemiddeld dakoppervlak is zo’n 60m2. Wanneer je kiest voor de voordeligste optie, betonnen dakpannen, betaal je gemiddeld zo’n €3300,-.

Kies je liever iets duurdere dakpannen met een langere levensduur? Ga dan voor keramische dakpannen. De totaalprijs voor 60m2 komt hierbij neer op €4200,-.
Dakpannen vervangen en beschermen: wil je naast het vervangen van de dakpannen, de nieuwe dakpannen ook beschermen tegen weersinvloeden, mos en andere begroeiing? Dit kan door het impregneren van de dakpannen met een coating. Je betaalt voor het impregneren zo’n €1000,-. Bij betonnen dakpannen kost het hele project dus gemiddeld €4300,-, met keramische dakpannen €5200,-.

Dakpannen vervangen en besparen op de kosten?

Vergelijk gratis offertes en kies de dakdekker met het beste aanbod!

Wat kosten de verschillende soorten dakpannen?

Er zijn verschillende soorten dakpannen verkrijgbaar, en deze keuze heeft een grote invloed op de materiaalkosten. Bijna de helft van het totaalbedrag wordt namelijk bepaald door de keuze van je dakpan!

Betondakpannen zijn het meest voordelig. De kosten hiervoor liggen rond de €50,- per m² en ze hebben een gemiddelde levensduur van 30 jaar. Keramische dakpannen hebben een langere levensduur: van 50 tot wel 100 jaar, als je het dak goed onderhoud. De kosten liggen wel iets hoger: gemiddeld rond de €60,- per m². Heb je een klein budget en moet je de dakpannen nu vervangen tegen lage kosten, dan zijn betondakpannen de beste keuze.

Wil je een meer natuurlijke uitstraling realiseren en ben je geïnteresseerd in een goede prijs-kwaliteitverhouding, kies dan voor een keramisch pannendak.

Soorten dakpannen Gemiddelde dakpannen kosten per m2, incl. btw Levensduur dakpannen
Betonnen dakpannen €50,- per m² 30 jaar
Keramische dakpannen €60,- per m² 50 jaar

Dakpannen vervangen: kosten van extra opties

Bij het vervangen van je pannendak heb je ook de keuze voor extra opties. Zo kun je het dak laten coaten voor een extra bescherming en is het mogelijk om het dak tegelijkertijd te isoleren. De kosten lopen hierdoor uiteraard iets op. Hieronder gaan we dieper in op de kosten van extra opties. Wil je een precieze prijsindicatie voor het vervangen van je dakpannen? Twijfel dan niet en vraag gratis offertes aan!

wat is impregneren

Wel of niet dakpannen coaten?

Eén van de opties die dakdekkers aanbieden, is het coaten van de pannen. Dit is het aanbrengen van een beschermlaag, die ervoor zorgt dat vuil niet aan het oppervlak hecht. Hierdoor ben je de komende tien jaar verzekerd van een dak dat er netjes en schoon uitziet. Bovendien voorkom je dat de pannen poreus worden en regenwater gaan absorberen. Het coaten zelf kost ongeveer €10,- tot €20,- per m².

Dakpannen vervangen en isoleren

Wanneer je de dakpannen toch al gaat vervangen, is isoleren een kleine extra moeite die je veel oplevert. Isolatie zorgt namelijk voor minder warmteverlies en een lagere energierekening. Daarnaast zal het ook nog eens de woningwaarde van je huis verhogen: een hele waardevolle investering dus!

De kosten voor het isoleren liggen rond de €45,- tot €60,- per m². De prijs hangt hierbij af van de gekozen techniek en het gebruikte materiaal.

Betonnen dakpannen of keramische dakpannen?

Keramische dakpannen hebben een prachtige uitstraling en een hele lange levensduur. Maar door de hogere kosten zijn ze niet voor iedereen geschikt. Heb je echt een klein budget, dan kun je een soortgelijke uitstraling creëren met behulp van betondakpannen.

Wat is precies het verschil?

Een keramische dakpan wordt gemaakt van gebakken rivierklei: het is een natuurproduct en daardoor staat het bekend om zijn natuurlijke look. Betondakpannen worden gemaakt van vezelcement en worden in grote oplages geproduceerd. Dit zorgt voor lagere kosten! Een ander voordeel van betondakpannen is dat ze door een groot formaat eenvoudig en snel te plaatsen zijn: zo zijn de dakwerken zo snel mogelijk weer afgerond.

Welk type dakpan voor jou de beste keuze is, hangt dus voor een groot deel af van je budget en persoonlijke voorkeuren. Kom je er zelf niet uit? Twijfel dan niet om advies te vragen aan een ervaren dakdekker.

Dakpannen vervangen? Bespaar op de kosten van een dakdekker!

Vind snel en gemakkelijk een betrouwbare dakdekker in jouw regio en bespaar tot 40%!

Kosten van onderhoud van je dakpannen

Dakpannen hebben relatief weinig onderhoud nodig vergeleken met andere soorten dakbedekking, zoals riet. Een beetje onderhoud is wel nodig om een optimale levensduur te garanderen. Bij het kiezen van de juiste dakpan is het ook slim om met de kosten voor het onderhoud alvast rekening te houden.

Keramische dakpannen hebben bijvoorbeeld een geglazuurde laag waardoor ze nauwelijks onderhoud nodig hebben en goed beschermd worden. Betondakpannen hebben deze niet: de onderhoudskosten zullen in de toekomst dus hoger oplopen dan wanneer je kiest voor kleidakpannen. Je kunt ervoor kiezen om de dakpannen te coaten of te impregneren, dit kost gemiddeld €10,- tot €20,- per m² en zorgt ervoor dat je de komende tien jaar in ieder geval goed zit.

Wanneer dakpannen vervangen?

Dakpannen hebben een relatief lange levensduur: keramische pannen gaan zelfs tot wel 50 jaar mee! Je hoeft dus niet zomaar je dakpannen te vervangen: maar wanneer is dit wel nodig?

Als je zelf niet weet hoe oud je dakpannen zijn, kun je dit merken aan de staat van de dakpan. Op het moment dat deze poreus wordt neemt hij regenwater op en beginnen er steeds meer mossen en algen te groeien. Je zult merken dat er steeds meer dakpannen kapotgaan en ’s winters kapotvriezen. Soms voldoet het om de beschadigde dakpannen te vervangen, maar als de pannen echt verouderd zijn zal een dakdekker je aanraden om je hele dak te vervangen.

Weet je niet zeker of het tijd is om je dakpannen te vervangen tegen lage kosten?

Vraag dan advies aan een vakman: hij voert een dakinspectie uit en geeft dan een persoonlijk advies.

wat is impregneren

Heb ik een vergunning nodig om mijn dakpannen te vervangen?

Werkzaamheden die het uitzicht in de straat aanpassen, moeten bij de gemeente gemeld worden en zijn vaak vergunningplichtig. Kies jij ervoor om je zwarte dakpannen te vervangen door rode pannen dan is de kans groot dat je inderdaad een vergunning nodig hebt. Houd er rekening mee dat hier kosten aan verbonden zitten: de hoogte van de vergunningskosten hangt af van de gemeente waar je woont.

Zolang het vervangen van de dakpannen geen grote uiterlijke veranderingen veroorzaakt dan hoef je geen vergunning aan te vragen. Als je twijfelt, dan doe je op omgevingsloket.nl gemakkelijk een vergunningscheck!

Toch een andere dakbedekking?

Wil je toch liever een andere soort dakbedekking bij het vervangen? Geen probleem: ook dat is een optie. Dakdekkers hebben ervaring met onder meer riet en leien, en geven je een persoonlijk advies als je twijfelt.

Wat zijn de mogelijkheden?

Een leien dak is een hele luxe optie: dit heeft een natuurlijke uitstraling en ziet er prachtig uit. Natuurleien zijn verkrijgbaar vanaf €110,- tot €120,- per m² en zijn daarmee een stuk duurder dan keramische dakpannen.

Riet heeft ook een hele natuurlijke uitstraling. Dit kost je gemiddeld €90,- tot €110,- per m². Hoewel dit goed isoleert, en je dus niet apart nog dakisolatie hoeft te plaatsen, is het wel goed om te weten dat rieten daken meer onderhoud vereisen. De onderhoudskosten de komende jaren zullen dus wel oplopen.

Bespaartips: zo kun je de kosten van dakpannen vervangen drukken

Dakpannen vervangen en besparen op de kosten: dat is zeker mogelijk! Hieronder geven we je een paar praktische tips, waarmee jij de totaalprijs zo laag mogelijk houdt. Wil je besparen op de kosten? Vraag dan ook gratis offertes aan en kies de goedkoopste dakdekker bij jou in de buurt!

Besparen op het vervangen van dakpannen?

Vergelijk meerdere offertes en kies de goedkoopste dakdekker in jouw regio.

1. Kwantumkorting

Hoe groter de klus, des te lager de prijs per m². Woon je in een rijtjeshuis of 2-onder-1-kap, dan kun je de buren vragen of zij ook interesse hebben in het vervangen van de dakpannen. Door de kosten te splitten bespaar je flink op de arbeidskosten!

2. Combineer werkzaamheden

Geen buren met wie je de kosten kunt delen? Door zelf meerdere dakwerken met elkaar te combineren kun je ook een kwantumkorting regelen. Wacht dus niet tot volgend jaar om dakisolatie te plaatsen, maar laat je dakpannen vervangen en direct isoleren! Of plaats nu eindelijk die dakkapel waar je al jaren over droomt in plaats van over 5 jaar!

3. Lokale dakdekker

Praktisch elk dakdekkersbedrijf brengt voorrijkosten in rekening. Voorrijkosten zijn kosten die je maakt nog voordat de dakdekker aan de slag is gegaan. Ze liggen meestal tussen de €0,25 tot €0,50 per kilometer. Hoe verder de dakdekker dus moet rijden, des te hoger de voorrijkosten. Door te kiezen voor een lokale dakdekker, bespaar je hierop!

4. Tweedehands dakpannen

Keramische pannen hebben een enorm lange levensduur, die kan oplopen tot wel 100 jaar! Toch zijn er mensen die ervoor kiezen om hun pannendak al eerder te vervangen. Zij bieden de dakpannen dan tweedehands aan. Door je pannen tweedehands aan te schaffen bespaar je enorm op de materiaalkosten!

5. Help zelf mee

Vraag de dakdekker van tevoren of er klussen zijn die je zelf alvast kunt uitvoeren. Zo kan de dakdekker direct aan de slag en bespaar je straks op de arbeidskosten. Denk aan het verwijderen van dakpannen, het afvoeren van het puin straks of het opbouwen van een steiger.

6. Vergelijk gratis offertes

Alle dakdekkers hanteren hun eigen tarieven. Hierdoor verschillen de kosten per bedrijf. Door de prijzen van meerdere dakdekkers te vergelijken kies je gemakkelijk voor de vakman met het beste aanbod.

wat is impregneren

Dakpannen laten vervangen? Gratis offertes vergelijken!

Ook jij kunt je dakpannen laten vervangen tegen de laagste kosten. De hulp van een dakdekker is aan te raden, zodat je zeker weet dat er geen dakpannen van het dak afwaaien bij de eerstvolgende storm. Ben je op zoek naar een dakdekker in jouw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven ontvangt. Vergelijk de kosten van de verschillende vaklui en kies zo de dakdekker met de scherpste prijs. Je voordeel? Een besparing die oploopt tot wel 40% én de garantie dat je kiest voor een vakman die bij je past. De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend: waar wacht je nog op?

Gratis offertes vergelijken