Wat kost een groendak?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Groendak: kosten en informatie

De kosten van een groendak beginnen rond de €60,- tot €65,- per m². Houd er wel rekening mee dat je daarnaast ook nog een wortelbestendige ondergrond moet hebben, zoals PVC of EPDM. Heb je dit niet dan komen de kosten voor deze ondergrond er nog bij. Benieuwd naar de prijs voor een groendak bij jou op het huis?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt tot 5 offertes van dakdekkers in je regio. Vergelijk de prijzen, en bespaar tot wel 40% op de kosten van je nieuwe groendak!

Op deze pagina gaan we dieper in op een groendak en wat dit ongeveer kost. We leggen uit met welke factoren je rekening moet houden om de prijs zo laag mogelijk te houden. Tot slot geven we je ook handige bespaartips, zodat je altijd een eerlijke prijs betaalt!kosten groendak

Wat kost een groendak?

Wat kost een groendak per m²? De kosten van een groendak beginnen rond de €60,- tot €65,- per m². Dit is de prijs van een zogeheten sedumdak: een onderhoudsarm dakoppervlak met planten zoals mossen, grassen en vetplanten. Kies je voor een intensief dak, met bloemen, struiken of zelfs bomen? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €100,- tot €120,- voor je groendak.

Let op: voor het plaatsen van een groendak heb je een ondergrond nodig die wortelbestendig is. Een bitumen dakbedekking is niet wortelbestendig en moet dus vervangen worden door een alternatief. EPDM is een geschikte keuze: dit kost gemiddeld €95,- tot €125,- per m². Voor een ondergrond van PVC betaal je gemiddeld €75,- tot €95,- per m². Deze kosten komen dus nog bovenop de kosten van je sedumdak.

Wat kost een groendak per m2 in 2022?

Soort dak Gemiddelde prijs per m²
EPDM (onderdak) €95,- tot €125,-
PVC (onderdak) €75,- tot €95,-
Extensief groendak €60,- tot €65,-
Intensief groendak €100,- tot €120,-
Optie Gemiddelde kosten*
Sedum voeding €10,- per kg
Meststof €15,- per kg

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die verschillen per dakdekkersbedrijf. Exacte kosten weten? Vergelijk gratis offertes!

Op deze pagina meer informatie over de prijzen van dakdekkers.

Besparen op de kosten van een groendak?

Vind een vakman bij jou in de buurt en bespaar tot wel 40%!

Welke factoren bepalen de kosten van een groendak

De prijs van een groendak verschilt uiteraard per situatie. Dat heeft te maken met verschillende factoren die meespelen: de kwaliteit van het dak, het totale oppervlak en eventuele extra opties die je kiest natuurlijk.

Hieronder leggen we uit welke factoren een invloed hebben. Door hier rekening mee te houden houd je zelf grip op de kosten! Ben je nog op zoek naar een dakdekker die jou mosdak tegen lage kosten kan plaatsen? Vergelijk dan gratis offertes!

Kwaliteit van het dak

De kwaliteit van het dak speelt een grote rol: een gemiddeld groendak dat is natgeregend, kan tot wel 80 kilo per m² wegen. Gemiddeld genomen moet je dakconstructie sterk genoeg zijn om in ieder geval 40 kilo per m² kunnen dragen.Ook de kwaliteit van het dakoppervlak speelt een rol. Wanneer er beschadigingen zijn, moet je deze eerst laten herstellen. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat er beschadigingen en lekkages ontstaan. Is het oppervlak bovendien niet wortelbestendig dan moet je de hele dakbedekking vervangen. Door deze werkzaamheden lopen de kosten verder op.

Aantal vierkante meters

Hoe groter het dakoppervlak, des te hoger de kosten. Klinkt logisch toch? Maar tegelijkertijd daalt de prijs per vierkante meter naarmate het aantal vierkante meters stijgt. Bij grotere klussen ben je dus minder geld kwijt per vierkante meter. Dit is een goede manier om een kwantumkorting te regelen. Door te vragen of je buren ook interesse hebben in een groendak bijvoorbeeld!

Extra opties

Afhankelijk van het type groendak dat je kiest, heb je uiteraard ook onderhoud nodig. Kies je voor een intensief groendak, dan heb je bijvoorbeeld meststof nodig om je groendak te bemesten. Dit zorgt ervoor dat het goed blijft groeien en bloeien. Dit kost je gemiddeld €15,- per kilo.Bij een sedumdak is soms sedum voeding nodig. Ook dit zorgt voor gezonde planten. Kies je voor een sedumdak dan heb je doorgaans minder onderhoud nodig. De sedum voeding kost ongeveer €10,- per kilo en is daarmee een stuk goedkoper.

kosten groendak

Groendak prijs afrekenen per m2 of per uur?

De meeste dakdekkers brengen een prijs per vierkante meter in rekening. Maar het kan ook zijn dat jouw vakman een prijs per uur in rekening brengt.

Wat is het verschil?

Voor de meeste standaard werkzaamheden die snel uit te voeren zijn, betaal je over het algemeen een vaste prijs per vierkante meter. Bij klussen die in verhouding meer tijd kosten brengen de meeste dakdekkers een uurtarief in rekening.De keuze ligt dus vaak niet bij jou. Wil je liever geen uurtarief betalen? Dan kun je ook vragen of het mogelijk is een totaalprijs af te spreken. Zo weten beide partijen precies waar zij aan toe zijn.

Sedum of daktuin: wat is beter?

Wat is het verschil tussen een sedumdak en een daktuin?

Een sedumdak wordt ook wel een extensief groendak genoemd. Dit bestaat uit vetplanten, sedumplaten, mossen en grassen. Het is onderhoudsarm en je hoeft het enkel in langdurige droge periodes wat extra water te geven. Dit is praktisch en stijlvol. Bovendien is het goedkoop om te plaatsen.

Bij een daktuin is meer variatie mogelijk. Je kiest bij een intensief dak voor bloemen, planten, struiken of zelfs bomen! Dit heeft natuurlijk meer onderhoud nodig: bemesten, wateren en eventueel zelfs snoeien als dat nodig is! Een intensief dak is duurder in aanschaf.

Er is niet één beste optie: wel een beste optie voor jou. Wil je het liefst zo weinig mogelijk onderhoud en toch profiteren van alle voordelen van een groendak? Kies dan voor een sedumdak. Wil jij het liefst een dak met prachtige uitstraling en je tuin een stukje uitbreiden op het dak? Kies dan voor een intensief dak.

Sedumdak laten plaatsen voor de laagste kosten?

Vergelijk gratis offertes en vind de dakdekker met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Kun je subsidie krijgen voor het plaatsen van een groendak?

Ja: het is mogelijk een subsidie aan te vragen voor je groendak! Maar let op, dit is niet in elke gemeente het geval. Of jij in aanmerking komt voor een subsidie kun je navragen bij je gemeenteloket, of checken via verbeterjehuis.nl.

De voorwaarden en de hoogte van de subsidie verschillen per gemeente. Afhankelijk van je woonplaats kan je subsidie oplopen tot wel €40,- per vierkante meter. Dat betekent dat je een groot deel van de kosten voor je groendak weer terugkrijgt!

groendak laten plaatsen offertes

Bespaartips: zo bespaar je op de kosten van een groendak

Een groendak plaatsen tegen een lage prijs? Dat is zeker mogelijk! Help zelf mee met het leggen van een groendak of regel een goede subsidie!

Hieronder geven we je een paar praktische tips om te besparen op de kosten. Zo betaal je nooit te veel! Hulp nodig met het vinden van een vakman voor jouw nieuwe groendak? Vraag dan snel gratis offertes aan!

1. Kwantumkorting

Bij een grote klus daalt de prijs per vierkante meter. Daarom besteden veel mensen meerdere dakwerken in één keer uit aan een vakman. Jij kunt dit ook slim gebruiken om te besparen op de totaalprijs. Vraag je buren bijvoorbeeld of zij ook interesse hebben. Schakel samen een dakdekker in en split de kosten: zo zijn jullie allebei goedkoper uit.

2. Help mee

Door zelf mee te helpen bespaar je de dakdekker waardevolle tijd, en houd je de arbeidskosten dus lager. Dingen die je kan doen om te helpen zijn het verwijderen van oude dakbedekking, het schoonmaken van je dakoppervlak of zorgen dat de vakman direct aan de slag kan door de weg vrij te maken. Vraag je dakdekker of er werkzaamheden zijn die je nog meer kan uitvoeren: zo weet je zeker dat je hem niet in de weg loopt.

3. Vraag subsidie aan

In sommige gemeentes in Nederland kom je in aanmerking voor een mooie subsidie. De subsidie verschilt per woonplaats, maar kan aardig oplopen. Zo krijg je een deel van de kosten weer terug van je gemeente. Overweeg je een groendak te plaatsen, kijk dan zeker eens of jouw gemeente ook een groendak subsidie aanbiedt!

4. Vergelijk offertes

Elke dakdekker bepaalt een eigen tarief. Dit zorgt ervoor dat de prijzen per dakdekkersbedrijf enorm verschillen. Wil je verzekerd zijn van het beste aanbod, dan raden we aan om de prijzen van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Dit doe je eenvoudig met onze gratis offerteservice!

groendak kosten

Groendak laten plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Wil jij binnenkort een groendak laten aanleggen en besparen op de kosten? Ook dan kun je gewoon een ervaren dakdekker inschakelen! Hij bespaart je veel tijd en frustraties en zorgt er bovendien voor dat er geen beschadigingen ontstaan aan je dakoppervlak: zo voorkom je zelfs hoge reparatiekosten. Op zoek naar een vakman om jouw nieuwe sedumdak te plaatsen?

Start gratis offerteaanvraag!

Geef op het offerteformulier al je wensen door en je ontvangt zo snel mogelijk tot 5 offertes op maat. Vergelijk op basis van prijs en aanbod en kies zo voor het bedrijf dat het beste bij je past. Zo ben je altijd verzekerd van een eerlijke prijs. De offerteaanvraag is verder gratis en zonder verplichtingen dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken