leien dak leggen

Leien dak leggen

Is je dakbedekking aan vervanging toe? Laat een leien dak leggen: dit heeft een hele natuurlijke uitstraling en geeft je huis bovendien een luxueuze sfeer. Natuurleien gaan bovendien tot wel 100 jaar mee en vereisen nauwelijks nog onderhoud! Op zoek naar een dakdekker?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt tot 5 offertes: vergelijk en bespaar tot wel 40%! Op deze pagina gaan we dieper in op het leggen van dakleien. Je leest over de belangrijkste voordelen van leien, vindt hier praktische prijsinformatie én leest meer over de mogelijkheden en werkwijze!

Voordelen van een leien dak

Dakleien zijn een goede keuze als je op zoek bent naar nieuwe dakbedekking. Door de compacte vorm kun je een leien dak leggen op praktisch elk dak: het is geschikt voor zelfs de meest complexe dakvormen! Bovendien hebben ze een prachtige uitstraling en een lange levensduur!

De grootste voordelen op een rij:

  • Dakleien hebben een natuurlijke en luxe uitstraling.
  • De levensduur is gemiddeld 75 tot 100 jaar.
  • Het materiaal is onderhoudsvriendelijk.
  • Het is geschikt voor complexe dakvormen.
  • Je hebt de keuze uit verschillende plaatsingsmogelijkheden.

Wat kost een leien dak leggen?

De kosten voor natuurleien liggen rond de €100,- tot €145,- per m². Daarmee is het een duurdere keuze in vergelijking met bijvoorbeeld dakpannen. Maar het voordeel is dat je verzekerd bent van een levensduur tussen de 75 en 100 jaar: je hoeft dus niet nog eens je dakbedekking te vervangen!

Heb je een iets kleiner budget maar ben je wel gecharmeerd van de uitstraling van dakleien? Kies dan voor kunstleien. Deze gaan iets minder lang mee, rond de 35 tot 40 jaar, maar je betaalt slechts €55,- tot €95,- per m²!

Leien dak plaatsen: kosten 2022

Soort leien Gemiddelde prijs per m²*
Kunstleien €55,- tot €95,- per m²
Natuurleien €100,- tot €145,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Exacte prijs weten? Vraag dan gratis offertes aan!

Werkwijze bij dakleien leggen

Het leggen van dakleien wordt op verschillende manieren gedaan. De meest gebruikte methode is de dubbele dekking. Hierbij legt de dakdekker twee lagen leien op elkaar. Deze methode is het perfect waterdicht maar kost natuurlijk ook meer. Een alternatief is een enkelvoudige ruitdekking. Hierbij plaatsten de dakdekkers de leien in de vorm van een ruit waarbij ze elkaar deels overlappen. Hiervoor zijn er minder leistenen nodig en daardoor bent u een stuk goedkoper uit!

Het bevestigen van de leien gebeurt met spijkers of haken. Het gebruik van haken is een stuk sneller en goedkoper dan spijkers, en daarom is dit de meest gebruikte methode.

Besparen op een leien dak leggen? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij ook zo’n luxe natuurlijke uitstraling op je dak? Laat dan een leien dak leggen door een ervaren dakdekker. Hij geeft je een persoonlijk advies met betrekking tot soort dakleien, het legverband en de bevestigingsmethode. Zo ben je verzekerd van een zo’n lang mogelijke levensduur. Nog op zoek naar een vakman?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je krijgt snel tot 5 offertes toegestuurd. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!