lekkage plat dak

Lekkage plat dak

Wees er snel bij met een lekkage in een plat dak. Dit kan veel schade aan de houten dakconstructie opleveren! Als de lekkage blijft lekken dan raken de houten balken aangetast door houtrot en kunnen ze na verloop van tijd gaan verzakken. Met spoed een dakdekker inschakelen?

Start gratis offerteaanvraag!

Je krijgt hierna zo snel mogelijk de offertes toegestuurd: vergelijk en bespaar tot 40%! Heb jij een lekkage in een plat dak? Lees dan verder. We vertellen je hoe de dakdekker het lek opspoort en repareert. Ook vind je hier een handige prijsindicatie!

Lekkage in plat dak opsporen

Het opsporen van een lekkage in een plat dak kan lastig zijn: zelfs de kleinste haarscheurtjes zorgen voor waterschade in huis. De vakman doet eerst een inspectie en kijkt of hij de schade zelf vindt. Lukt dit niet, dan gebruikt hij een speciale lekdetectie techniek.

Om het lek in het platte dak op te sporen, blaast de vakman rookgas onder de dakbedekking. Het rookgas zoekt de weg met de minste weerstand naar buiten, en zal dus via de scheur in de dakbedekking naar buiten komen. Zo weet de dakdekker precies waar hij het dakoppervlak moet herstellen!

Lekkage plat dak repareren

Het repareren van een lekkage in een plat dak bestaat meestal uit het plaatsen van een reparatiestrook. De vakman snijdt de dakbedekking open op de plek van de beschadiging. Hij maakt de ondergrond helemaal goed schoon en droog, om te zorgen dat de reparatiestrook goed hecht. Met behulp van lijm plakt hij nu eerst de oude dakbedekking weer terug en daarna plakt hij hier de reparatiestrook overheen. Met een verzwaarde roller drukt hij de strook goed aan, zodat het goed hecht.

De reparatiestrook heeft altijd ronde hoeken, zodat deze niet zomaar loslaten. Op deze manier is het dak snel hersteld en hoef je niet de volledige dakbedekking te vernieuwen!

Heb jij nou regelmatig daklekkages in je platte dak, dan is dat een teken dat je misschien toe bent aan een volledige dakrenovatie! Vraag een dakdekker om advies.

Wat kost een reparatie aan een daklekkage?

Gemiddeld genomen liggen de kosten voor een reparatie op een plat dak rond de €225,- tot €285,-. Dat klinkt als een hele hoge prijs: dat klopt! Maar onthoudt dat het bij een daklekkage in een plat dak vaak gaat om een zeer klein oppervlak. Hierdoor vallen de kosten een stuk lager uit.

De kosten voor de dakreparatie op een plat dak zijn afhankelijk van de ernst van de schade en de dakbedekking.

Lekkage plat dak repareren: kosten 2022

Werkzaamheden Gemiddelde prijs*
Reparatie plat dak €225,- tot €285,-

*Let op: dit is een richtprijs. Voor een exacte prijs, vergelijk gratis offertes!

Besparen op de reparatiekosten? Gratis offertes!

Op zoek naar een dakdekker om de lekkage op jouw plat dak te herstellen? Start nu je gratis offerteaanvraag! Je krijgt tot 5 offertes van experts in je regio. Kies zelf het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!