loodslabben

Loodslabben vervangen

Loodslabben moet je op tijd vervangen: doe je dit niet, dan riskeer je daklekkages en andere problemen. Loodslabben zitten vooral rondom dakkapellen, schoorstenen en onder de nokvorsten. Voorkom te hoge reparatiekosten, door snel een dakdekker in te schakelen!

Start gratis offerteaanvraag!

Vergelijk de prijzen van verschillende dakdekkers en kies het beste aanbod! Op deze pagina lees je wanneer je loodslabben aan vervanging toe zijn en waarom het belangrijk is dit zo snel mogelijk te doen.

Wanneer loodslabben vervangen?

Laat je loodslab vervangen op het moment dat het bestaande lood versleten is. Dit is het geval als de huidige loodslabben te dun zijn geworden. Het gevolg hiervan is dat de slabben hun werk niet meer goed doen, waardoor regenwater makkelijker naar binnenloopt. Dit zorgt voor schimmel en houtrot en kan voor hoge herstelkosten zorgen!

Een andere reden om de loodslabben te vervangen is als de huidige slabben slecht zijn aangebracht. Dit blijkt één van de belangrijkste oorzaken van daklekkages. Ga dus niet zomaar zelf aan de slag met het vervangen van de loodslabben, maar schakel een vakman in!

Wat kost loodslabben vervangen?

De kosten voor het vervangen van de loodslabben beginnen vanaf €100,- tot €120,- per strekkende meter. In dit geval snijdt de dakdekker de bestaande loodslabben af en plaatst hij daarna nieuwe. Deze methode is met name geschikt voor het vervangen van loodslabben bij de schoorsteen!

Gaat het om de loodslabben op een plat dak, dan is het verstandiger om deze tot op het binnenblad te vervangen: dit kost gemiddeld €200,- tot €220,- per meter.

Loodslabben vervangen kosten 2022

Werkzaamheden Gemiddelde prijs*
Loodslabben vervangen tot op het binnenblad €200,- tot €220,- per meter
Loodslabben afsnijden en vervangen €100,- tot €120,- per uur

*Let op: dit zijn richtprijzen die verschillen per dakdekkersbedrijf. Voor exacte prijzen, vergelijk gratis offertes!

Hoe worden de loodslabben vervangen?

Hoe gaat een dakdekker eigenlijk te werk bij het vervangen van de loodslabben? Hieronder staat het stappenplan van het vervangen tot op het binnenblad: dit wordt vooral bij platte daken gedaan.

  • 1. De dakdekker haakt twee of drie lagen steen uit de muur.
  • 2. Hij verwijdert de oude loodslabben.
  • 3. Hij brengt het nieuwe lood aan op het binnenblad.
  • 4. Hij werkt de muur af met nieuw metsel- en voegwerk.

Bij schoorstenen wordt dit vaker gedaan door de loodslabben af te snijden, dat is goedkoper en sneller. De vakman snijdt het oude lood weg en slijpt de lintvoeg eruit. Daarna brengt hij nieuw lood aan met een speciale loodklem.

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Zijn je loodslabben aan vervanging toe, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een dakdekker in te schakelen: zo voorkom je lekkages, schimmel en houtrot in je dak! Tijd om je daklood te vervangen maar wil je niet te veel betalen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je vindt snel een betrouwbare dakdekker bij jou in de buurt en kies zelf de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!