nokvorsten vervangen

Nokvorsten vervangen

Laat beschadigde nokvorsten snel vervangen! De nokvorst bevindt zich bovenop je dak: deze houden je dak volledig waterdicht. Bovendien verstevigen zij het dak en voorkomen ze dat dakpannen gaan schuiven. Belangrijk dus om een kapotte nokvorst snel te vervangen.

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je tot 5 offertes: vergelijk en kies het beste aanbod! Op deze pagina lees je meer over het vervangen van je nokvorsten: wanneer is dit nodig en wat kost het? Ook lees je meer over het repareren en vastzetten van de nokvorsten.

Waarom de nokvorsten vervangen?

De nokvorsten hebben drie belangrijke functies:

  • 1. Het verstevigt het dak en houdt het bij elkaar.
  • 2. Het voorkomt het verschuiven van de dakpannen.
  • 3. Het werkt het dak netjes af en maakt het volledig waterdicht.

Met zoveel belangrijke functies is het dus belangrijk dat je een kapotte nokvorst zo snel mogelijk vervangt. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat er lekkages ontstaan. Bovendien is het mogelijk dat kapotte nokvorsten tijdens een storm van het dak afwaaien en zorgen voor beschadigingen of zelfs verwondingen!

Hoe weet ik dat ik mijn nokvorsten moet vervangen?

Je weet dat het tijd is om je nokvorsten te vervangen als deze poreus zijn geworden of als ze niet meer goed vastzitten op het dak. Als je twijfelt laat je dit het beste even analyseren door een professioneel dakdekker, zo hoef je zelf niet het hoge dak op te klimmen!

Nokvorsten vervangen: kosten 2022

De kosten voor het vervangen van de nokvorsten beginnen vanaf €75,- per meter. Nokvorsten zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten, dus de prijs hangt sterk af van het type nokvorst dat je kiest.

Soms is vervangen niet nodig en is het voldoende om de nokvorsten te repareren. Bijvoorbeeld door ze opnieuw vast te zetten. Een reparatie laat je uitvoeren vanaf €40,- per meter en is dus een stuk goedkoper!

Werkzaamheden Gemiddelde prijs inclusief arbeidskosten*
Nokvorsten vervangen Vanaf €75,- per meter
Nokvorsten repareren Vanaf €40,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte kosten weten? Vergelijk gratis offertes!

Vervangen of een reparatie?

Soms zijn de nokvorsten zelf nog in prima staat, maar zitten ze niet meer goed vast aan het dak. Dat komt doordat het cement waarmee de nokvorsten zijn vastgezet poreus is geworden.

Bij een reparatie of het opnieuw vastzetten van de nokvorsten, verwijdert de vakman deze eerst. Daarna maakt hij de bovenste rij dakpannen goed schoon voor een goede hechting. Met behulp van nieuw cement of een dakpasta brengt de vakman de rij nokvorsten weer opnieuw aan!

Besparen op de kosten? Gratis offertes vergelijken!

Twijfel jij of je de nokvorsten moet vervangen of opnieuw moet laten vastzetten? Vraag dan advies aan een ervaren dakdekker: hij geeft je een persoonlijk advies!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende experts in jouw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten! De offerteaanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!