plat dak onderhouden

Plat dak onderhouden

Onderhoud voor je platte dak is ontzettend belangrijk, omdat dit invloed heeft op de kwaliteit en de levensduur van je dak! Goed onderhoud kan ervoor zorgen dat je dak tot wel jaren langer meegaat: dat wil jij toch ook?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt daarna tot 5 offertes van experts: vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod! Op deze pagina gaan we in op het onderhoud van platte daken: waarom is dit zo belangrijk? En waaruit bestaat het onderhoud eigenlijk? Ook vind je hier handige prijsinformatie!

Waarom is onderhoud bij een plat dak belangrijk?

Een plat dak is gevoeliger voor beschadigingen dan een hellend dak. Dat komt omdat regenwater en vuil langer op een plat dak blijft liggen. Dit tast het materiaal van de dakbedekking aan en kan voor lekkages zorgen! Met onderhoud ben je dergelijke beschadigingen voor: je houdt het dakoppervlak netjes schoon en vrij van takken en bladeren. Bovendien inspecteert de vakman het oppervlak, waardoor beschadigingen en zwakke plekken direct opvallen. Deze laat je direct aanpakken zodat je een lekkage voorkomt!

Voordelen van goed onderhoud

De grootste voordelen van onderhoud op een rij:

  • Je dakbedekking gaat langer mee.
  • Het behoudt de goede kwaliteit van je dak.
  • Je voorkomt daklekkages en grote beschadigingen.
  • Hierdoor bespaar jij jezelf hoge reparatiekosten!

Waaruit bestaat dakonderhoud op een plat dak?

Dakonderhoud laat je het beste uitvoeren door en ervaren dakdekker, zodat je zeker weet dat alle zwakke plekken opgespoord worden. De vakman voert deze werkzaamheden uit tijdens een onderhoudsbeurt op je platte dak:

  • 1. Inspectie: een dakdekker voert eerst een inspectie uit. Hierbij kijkt hij naar de gevoelige plekken, bij de daktrimmen en bij de overlappende stroken dakbedekking. Eventuele zwakke plekken die hij moet versterken vallen direct op!
  • 2. Eventuele reparaties: wanneer er kleine beschadigingen zijn dan herstelt de vakman deze direct. Zo voorkom je het risico dat de beschadigingen snel groter worden!
  • 3. Reiniging: daarna maken de vakmannen het dakoppervlak goed schoon. Zij verwijderen mosgroei en algen en halen alle bladeren weg. Ook de dakgoot en de regenpijp maakt de dakdekker helemaal schoon, zodat regenwater netjes wegloopt.

Het is aan te raden om een plat dak eens per jaar te onderhouden. Woon je nu in een beboste omgeving met veel dieren en bladeren, dan raden we aan om je dak twee keer per jaar schoon te maken en te onderhouden!

Plat dak onderhouden: kosten 2022

Werkzaamheden Gemiddelde prijs*
Dakinspectie €150,- tot €250,- per m²
Schoonmaken dakoppervlak €15,- tot €20,- per m²
Dakgoot schoonmaken Vanaf €5,- per meter

*Let op: dit zijn richtprijzen. Voor een exacte prijsindicatie, vraag gratis offertes aan!

Besparen op de kosten? Vraag gratis offertes aan!

Wil jij het dakonderhoud laten uitvoeren door een vakman Schakel dan snel een dakdekker in!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je krijgt zo snel mogelijk offertes toegestuurd. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod! Je besparing loopt op tot 40%!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!