Pvc dakbedekking laten repareren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend


Pvc dak repareren

Heb je last van scheuren in je pvc dakbedekking? De vakman kan je hier eenvoudig vanaf helpen. Zo weet je zeker dat je dak professioneel en correct wordt gerepareerd. Op zoek naar een vakman in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de offerteaanvraag ontvang je meerdere offertes opgestuurd van vakmannen uit de buurt. Deze kun je rustig vergelijken. Daarna kies je de vakman die het beste past bij jouw wensen of budget.

Op deze pagina lees je meer over pvc dakbedekking, de werkwijze en kosten van een dakreparatie.Verloop van een pvc dakreparatie

Een dakdekker volgt een aantal stappen tijdens de dakreparatie om tot een goed resultaat te komen:

  1. Inspectie: de vakman bekijkt wat er moet gebeuren aan de hand van een controle van de beschadiging. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de bestaande scheuren. De dakspecialist controleert ook de conditie van de rest van het dak, om in te schatten of een reparatie volstaat. In het ergste geval moet alle dakbedekking vervangen worden.
  2. Reiniging: Is een lokale reparatie voldoende? Dan begint de specialist met het reinigen en drogen van de ondergrond waar de pvc op wordt bevestigd.
  3. Voorbereiding: vervolgens bereidt de vakman alle materialen voor. De op maat gemaakte folie wordt op het beschadigde deel gelegd en voorbereid voor bevestiging.
  4. Uitvoering en afwerking: Afhankelijk van de beschadiging zal de nieuwe pvc geplakt of verhit worden. Na het afwerken is alle schade gerepareerd en is het dak weer in goede conditie.

Pvc dakreparatie

Werkwijze pvc dak repareren

Wanneer je dak aan reparatie toe is, is het raadzaam om alle onderdelen van het dak te laten bekijken. Mocht er nog iets aan vervanging toe zijn, kan dit meteen afgehandeld worden. Zo ben je ervan verzekerd dat je de eerstvolgende jaren geen problemen meer zult ondervinden met je dak. Naast de dakbedekking is het belangrijk om aandacht te besteden aan het daklood, de daktrim en de afwatering.

Vervangen daklood

Vooral bij platte daken zit er vaak daklood tussen de muur en het platte dak. Dit zorgt ervoor dat er geen lekkages in deze overgang ontstaat. Toch is daklood ook onderhevig aan slijtage. De dakdekker zal dit meenemen in de analyse en indien nodig vervangen.

Daktrim

Om de randen van het dak te beschermen en het pvc goed op z’n plek te houden, worden er daktrimmen bevestigd. Indien de daktrim niet goed zit, bestaat het risico op lekkage of loslatende dakbedekking.

Afwatering

Goed onderhoud is belangrijk om de levensduur van je plat dak zo lang mogelijk te maken. Hiervoor moet ook de afwatering in orde zijn. Als er langdurig water op het dak blijft staan, tast dit het pvc aan.

Dit onderhoud bestaat uit het verwijderen van bladeren en ander vuil van het dak. Ook het controleren van de regenpijp of bladvanger is van belang om het water goed af te laten lopen. Vergelijk gratis offertes!

Vergeet tijdens het controleren niet de dakranden en andere overgangen mee te nemen. Deze plekken zijn gevoelig voor beschadigingen. Ze krijgen vaak het meest te verduren.

Tot slot kijk je het best naar de overlappingen van de pvc dakbedekking. Zeker wanneer je hier bobbels ziet zitten kun je het best een dakdekker inschakelen.

Hoeveel kost een pvc dakreparatie?

De prijs van een kunststof dak, waaronder pvc dakbedekking valt, is afhankelijk van een aantal zaken. Ten eerste bepaald de oppervlakte van het dak in grote mate de prijs. Daarnaast zijn ook de kleur van het pvc, de bereikbaarheid en de vorm van het dak belangrijke prijsfactoren.

Wil je oude dakbedekking laten verwijderen of zijn extra werkzaamheden die de dakdekker moet meenemen, zoals het repareren van daklood, regenpijp of daktrim? Dan kun je rekenen op een hogere kostprijs. Gemiddeld berekend de dakspecialist €50,- tot €70,- per m². Dit is inclusief arbeid, materiaalkosten en BTW.


Besparen op een pvc dakreparatie?

Vraag gratis offertes aan en vind een dakdekker in de buurt!
Gratis offertes vergelijken!


Pvc repareren of vervangen?

Heb je last van een lekkage door een beschadiging in de dakbedekking? Kom dan zo snel mogelijk in actie en laat een reparatie uitvoeren. Pvc is relatief eenvoudig te repareren. Dit kan door middel van een reparatiekit of het soepel maken van de kunststof met hete lucht. Zo kan een scheur gemakkelijk gedicht worden.

Gaat het echter om een grotere of zelfs meerdere beschadigingen? In dat geval is het te overwegen om de pvc dakbedekking in z’n geheel te laten vervangen. De kans is groot dat de maximale levensduur (bijna) is bereikt. Het is dan wachten op de volgende lekkage. Door het dak te vervangen kun je weer 20-30 jaar zonder problemen vooruit.

Zelf repareren of reparatie uitbesteden?

Een kleine reparatie is relatief eenvoudig uit te voeren. Daarnaast lijkt het zelf repareren van een beschadiging op de korte termijn goedkoper. Het is echter van groot belang dat de dakbedekking nauwkeurig en op de juiste manier wordt vastgemaakt. Hiervoor is met name geduld en ervaring nodig. Wordt het pvc niet goed bevestigd, zal dit de levensduur negatief beïnvloeden en is de kans op lekkages groot.

Een dakdekker kan de situatie goed inschatten en is erin gespecialiseerd de oorzaak te achterhalen. Voor dakdekkers behoort dit tot de vaste werkzaamheden. Ze beschikken bovendien over het juiste materiaal om snel en vakkundig te werken. Op zoek naar een dakdekker in de buurt? Vergelijk gratis offertes!

Pvc dakbedekking repareren

Wat is pvc?

Pvc dakbedekking is een kunststofsoort, die bestaat uit poly vinyl chloride. Dit materiaal wordt voornamelijk toegepast op platte of licht hellende daken. Er zijn een aantal grote voordelen aan pvc verbonden. Het is namelijk UV-bestendig, waterdicht en onderhoudsvrij. Bovendien is het een milieuvriendelijke keuze, recyclebaar en wortelbestendig. Dat laatste zorgt ervoor dat het ook wel als ondergrond voor een groendak gebruikt kan worden.

De gemiddelde levensduur van pvc als dakbedekking voor een plat dak is 20 tot 30 jaar. Hierbij geldt, dat hoe dikker de dakbedekking wordt aangelegd, hoe langer deze meegaat. Pvc is beschikbaar in vele kleuren en goed betaalbaar.

Pvc is goed bestand tegen chemicaliën. Het kan echter minder goed tegen organische oplosmiddelen, zoals bitumen of polystyreen.

Qua onderhoud is pvc vrij veeleisend. Een regelmatige schoonmaak is nodig om het dak in goede conditie te houden. Ook het aanbrengen van de dakbedekking is vrij intensief.

besparen pvc dak repareren

Besparen op een dakreparatie? Vergelijk gratis offertes!

Door een ervaren dakdekker in te schakelen ben je verzekerd van een professionele reparatie van je pvc dakbedekking. Op zoek naar een dakspecialist in de buurt voor het repareren of leggen van een pvc dak?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na het invullen van de offerteaanvraag ontvang je meerdere gratis offertes van vakmannen uit jouw buurt. Deze zijn vrijblijvend en kun je rustig doornemen. Vervolgens kies je de dakdekker die het best bij je past.

Gratis offertes vergelijken