Pvc dakbedekking leggen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Pvc dakbedekking leggen

Steeds meer mensen laten pvc dakbedekking leggen: het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs, het is wortelbestendig en een perfecte ondergrond voor een groendak en het is ook nog eens milieuvriendelijk en volledig recyclebaar. Wil jij ook een pvc-dak aanleggen?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt tot 5 offertes van dakdekkers in jouw buurt: vergelijk en bespaar tot wel 40%! Meer weten over het leggen van pvc-dakbedekking? We vertellen je hier over de mogelijkheden de prijzen en de werkwijze van een vakman!Wat is pvc?

Pvc (Poly Vinyl Chloride) is een kunststof dakbedekking dat met name wordt toegepast op platte daken en eventueel bij een lichte helling. PVC is vooral populair vanwege de vele mogelijkheden. Het is namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs: zo kun je ook kiezen voor een leuk kleurtje op het dak van je schuur!

Het materiaal is van nature erg licht en toch sterk tegelijk. Hierdoor zorgt het voor nauwelijks belasting en is het ook geschikt voor kleine schuurtjes zonder fundering. Pvc dakbedekking heeft bovendien een levensduur van gemiddeld 15 tot 40 jaar (met goed onderhoud).

De belangrijkste voordelen van pvc

 • Pvc is sterk en toch erg licht, geschikt voor lichte schuurtjes.
 • Het heeft een moderne uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 • Het is wortelbestendig en daarmee een geschikte ondergrond voor een groendak.
 • Pvc is brandveilig en wordt gelijmd of geföhnd in plaats van gebrand.
 • Het is volledig recyclebaar en daarmee een ecologische keuze.

pvc dakbedekking leggen

Wat kost pvc dakbedekking leggen?

De prijs voor pvc ligt gemiddeld rond de €75,- tot €95,- per m². Voor deze prijs heb je een levensduur van gemiddeld 20 tot 25 jaar. Voor het leggen van pvc dakbedekking zijn er verschillende mogelijkheden. Laat je de oude laag dakbedekking verwijderen en daarna een nieuwe laag pvc aanbrengen, dan beginnen de kosten vanaf €100,- per m². Kies je ervoor om de pvc over de bestaande laag dakbedekking heen te leggen, dan kost dit vanaf €50,- per m². Houd er rekening mee dat prijzen per dakdekker kunnen verschillen!

Pvc dakbedekking plaatsen: kosten 2022

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Pvc €75,- tot €95,- per m²
Oude laag verwijderen + nieuwe laag pvc aanbrengen Vanaf €100,- per m²
Pvc plaatsen over oude dakbedekking Vanaf €50,- per m²

*Let op: dit zijn richtprijzen. Voor een exacte prijsindicatie, vraag gratis offertes aan!

Pvc dakbedekking leggen en besparen op de kosten?

Vergelijk gratis offertes en vind snel een dakdekker bij jou in de buurt!

Pvc dakbedekking leggen: waar?

Pvc dakbedekking is eigenlijk alleen geschikt voor dakbedekking voor een plat dak. Heb je een dak met een zeer lichte helling dan is pvc ook nog een mogelijkheid. Pvc is verkrijgbaar in verschillende vormen. Zo wordt het vaak in rollen geplaatst maar is het ook een optie om pvc-dakplaten aan te brengen.

Door de hogere prijs en de relatief kortere levensduur, wordt pvc vooral gebruikt als ondergrond voor groendaken of bij het bedekken van tuinhuisjes of schuren. Het voordeel is dat je zelf bepaalt welke kleur het materiaal heeft, waardoor je beïnvloedt hoe je schuur of tuinhuis eruit komt te zien!

Pvc dak plaatsen: werkwijze

Het leggen van pvc dakbedekking is niet eenvoudig en besteed je daarom het beste uit aan een ervaren dakdekker. De vakman rolt het materiaal uit (in het geval van rollen) en snijdt dit op maat. De verschillende stroken hebben voldoende overlapping zodat er geen daklekkages ontstaan. Door middel van lijm dat de dakdekker mechanisch verhit, bevestigt de dakdekker het materiaal aan het dakoppervlak.

De opbouw van het dak is na de plaatsing als volgt:

 • 1. Drager en dakbeschot: dit is de basis van de dakconstructie. Vaak bestaat dit uit houten of betonnen balken met OSB-platen.
 • 2. Dampscherm en isolatie: het dampscherm voorkomt dat er vocht door het dak trekt en de isolatie houdt de warmte binnen.
 • 3. Pvc-folie: tot slot brengt de vakman bovenop de isolatie aan. De naden last hij aan elkaar en in de hoeken passen de dakdekkers zogeheten kimfixatie toe. Dit zijn strips die voorkomen dat de pvc-folie in de hoeken omhoogkomt.

Pvc leggen: waarop letten?

Wil je pvc gaan leggen of laat je dit leggen door een vakman? Er zijn een paar aandachtspunten om rekening mee te houden, zodat je verzekerd bent van het beste resultaat.

Waar moet je op letten bij het leggen van pvc:

 • Het plaatsen van pvc gebeurt door middel van lijmen en föhnen, niet via branden.
 • Een pvc dakbedekking kun je niet leggen op een bitumen ondergrond. Wil je de bitumen laag niet verwijderen, dan is er dus een scheidingslaag nodig.
 • Houd rekening met de dikte van het membraan: dit moet minimaal 1,2 millimeter zijn.

Pvc dakbedekking laten leggen tegen de scherpste prijzen!

Vraag offertes aan, vergelijk, en bespaar tot wel 40%!

Kan ik zelf pvc dakbedekking leggen?

Het leggen van pvc dakbedekking kun je uitbesteden of zelf proberen. Wil je zelf aan de slag dan is het belangrijk om te onthouden dat werken op hoogte altijd risico’s met zich meebrengt. Zorg daarom voor de juiste materialen en bescherming, om het valgevaar zo klein mogelijk te houden.

Pvc dakbedekking moet je heel nauwkeurig leggen: je breng het in rollen aan die je daarna zelf op maat snijdt. Er moet voldoende overlap zijn tussen de stroken, zodat er geen risico op lekkages is. Na het lijmen moet je de dakbedekking minimaal 45 minuten verzwaren en aandrukken.

Het aanbrengen van pvc dakbedekking is dus erg secuur. Voor het beste resultaat raden we altijd aan om een vakman in te schakelen. Deze is hierin ervaren en zorgt ervoor dat het materiaal snel en netjes is aangebracht. Bovendien geeft hij een persoonlijk advies en werkt hij volgens strenge voorschriften waardoor er geen valgevaar is!

Voordelen inschakelen dakdekker

Het inschakelen van een ervaren dakdekker voor het lijmen en repareren van pvc dakbedekking heeft grote voordelen:

 • De dakdekker is sneller klaar en je dak is dus eerder vernieuwd.
 • Geen valgevaar door het gebruik van veilige middelen.
 • Een dakdekker geeft altijd een persoonlijk advies met betrekking tot de juiste plaatsingsmethode.
 • Je weet zeker dat je dakbedekking zo lang mogelijk mee gaat door een correcte plaatsing.
 • Dakdekkers bieden vaak garantie op de geleverde dakwerken.

Pvc dakbedekking laten plaatsen? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij binnenkort pvc-dakbedekking laten leggen? Schakel hiervoor een ervaren dakdekker in, zodat je dakbedekking snel en vakkundig geplaatst is. Nog op zoek naar een vakman?

start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk de prijzen van verschillende dakdekkers in jouw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de kosten! De aanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend: je zit nergens aan vast!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!