regenpijp vervangen

Regenpijp vervangen

Is het tijd om de regenpijp te vervangen? Wacht hier dan niet te lang mee. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans op beschadigingen en lekkages: en ja, hier heb je in huis ook last van! Schakel snel een dakdekker in om jouw regenpijpen te vervangen.

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt daarna zo snel mogelijk de verschillende prijzen van dakdekkers in je regio: vergelijk en bespaar! Op deze pagina lees je waarom en wanneer je de regenpijp moet vervangen. Je vindt hier handige prijsinformatie én leest over de mogelijkheden.

Waarom moet je de regenpijp vervangen?

Hiervoor zijn verschillende belangrijke redenen. Wanneer je regenpijp beschadigd is, dan wordt de beschadiging alleen maar erger. Hierdoor krijg je lekkages en raakt de gevelmuur ook beschadigd. Daarnaast ziet een oude en beschadigde regenpijp er al snel slordig uit: hierdoor daalt de waarde van je woning zelfs!

Een andere reden is dat er bij nieuwe regenpijpen al vele luxe extra’s zijn die er eerder nog niet waren. Zoals een stankafsluiter en een bladscheider, waardoor regenpijper gemakkelijker in onderhoud zijn.

Wanneer is de regenpijp aan vervanging toe?

Gemiddeld genomen heeft een pvc regenpijp een levensduur van 12 jaar: hierna is het slim om de regenpijpen te vervangen. Daarnaast is het slim om te kiezen voor vervanging als je regelmatig last hebt van lekkages of verstoppingen!

Wat kost het vervangen van de regenpijp?

De kosten voor het vervangen van de regenpijp hangen samen met de keuze voor het materiaal. Pvc is de goedkoopste optie: dit kost gemiddeld €25,- tot €35,- per strekkende meter. Andere materialen geven het aanzicht van je huis een andere uitstraling.

Aluminium is bijvoorbeeld heel modern: dit kost gemiddeld €30,- tot €50,- per meter. Zink en koper zijn beide materialen die al jarenlang gebruikt worden en een hele lange levensduur hebben. Voor zink liggen de kosten rond de €35,- tot €55,-. Koper kost ongeveer €40,- tot €50,- per strekkende meter.

Regenpijp vervangen: kosten 2022

Materiaal Gemiddelde kosten per meter*
Pvc €25,- tot €35,-
Aluminium €30,- tot €50,-
Zink €35,- tot €55,-
Koper €40,- tot €50,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Voor exacte kosten, vraag gratis offertes aan!

Regenpijp vervangen: wat zijn de mogelijkheden?

Bij het vervangen van de regenpijp heb je de keuze uit verschillende materialen:

  • Pvc: goedkoop in aanschaf en eenvoudig in onderhoud. Wel is de levensduur minder lang dan bij de alternatieven.
  • Aluminium: kras- en slagbestendig, waardoor het lang meegaat. Bovendien is het ook naadloos te verkrijgen, wat de kans op lekkages verkleint!
  • Zink: een standaardkeuze voor de hemelwaterafvoer, een lange levensduur en een klassieke uitstraling.
  • Koper: zorgen voor een hele stijlvolle uitstraling en heeft bovendien een lange levensduur. Heeft nauwelijks onderhoud nodig!

Besparen op de kosten? Vergelijk gratis offertes!

Ben je toe aan nieuwe regenpijpen? Als je een dakdekker inschakelt weet je zeker dat ze netjes en vakkundig zijn aangesloten!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vergelijk de prijzen van verschillende experts en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!