73 dakdekkers in ‘s-Gravenhage

Een overzicht van alle dakdekkers in ‘s-Gravenhage

Gratis offertes aanvragen Vergelijk offertes en bespaar!

In 's-Gravenhage zijn 73 dakdekkers beschikbaar. Iedere dakdekker in deze bedrijvengids is getoetst bij de Kamer van Koophandel. Onderstaand een overzicht van alle bedrijven in 's-Gravenhage.

Dakdekker gezocht?

Op zoek naar een goed dakdekkersbedrijf dat bij voorkeur niet teveel kost? Vind snel een goedkope, vakkundige dakdekker bij jou in de buurt. Vraag gratis offertes aan en je ontvangt op korte termijn diverse reacties!

Je schakelt een dakdekkersbedrijf in voor diverse werkzaamheden als dakrenovatie, dakonderhoud, dakreparatie het verhelpen van daklekkage.

Over 's-Gravenhage

's-Gravenhage telt 526439 inwoners en ligt in de provincie Zuid-Holland. In totaal zijn er 260171 huishoudens in 's-Gravenhage. Per 3564 huishoudens is er 1 dakdekkersbedrijf beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Overzicht van alle 73 dakdekkers in ‘s-Gravenhage

Vergelijk meerdere dakdekkers en bespaar.


kosten dakdekkersbedrijf

Wat kost een dakdekker per uur?

Je bent van plan om de dakbedekking aan te laten pakken door een dakdekkersbedrijf uit ‘s-Gravenhage. Het dak heeft zijn beste tijd gehad en is toe aan vernieuwing. Maar wat kost een dakdekker per uur? Het uurtarief van een dakdekkersbedrijf hangt vaak van een aantal factoren af. Zo zijn de kosten afhankelijk van de werkzaamheden die de dakdekker uitvoert. Denk hierbij aan dakonderhoud, dakreparatie of een complete dakrenovatie. Ook het type dakbedekking en de dakconstructie beïnvloeden de prijs. Een plat dak van bitumen renoveren is bijvoorbeeld eenvoudiger dan een hellend dak met riet bedekken. Kijk in onderstaande tabel voor het gemiddelde uurtarief van een dakdekker.

Benieuwd naar de exacte prijzen voor het inschakelen van een dakdekker? Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier.


Prijstabel: dakdekker prijs per uur

WerkzaamhedenUurtarief
Onderhoud€30,- tot €40,- per uur
Kluswerk€25,- tot €35,- per uur
Nieuw dak leggen€30,- tot €45,- per uur

*Let op: dit is een gemiddeld uurtarief van een dakdekkersbedrijf. Voor exacte prijzen, vraag je gratis offertes aan via het offerteformulier.

Wat zijn de prijzen per m²?

Wat de prijs per m² zijn is lastig te zeggen. Dit komt omdat een dakdekkersbedrijf uit ‘s-Gravenhage vaak zelf bepaalt of hij de kosten per uur of per m² rekent. Het totaalbedrag wordt beïnvloed door de het type dakbedekking en de dakconstructie. Kies je nieuwe dakbedekking? Let dan ook op de levensduur. Een groendak is bijvoorbeeld in verhouding relatief goedkoop én heeft een levensduur van 55 tot 60 jaar. Dit zou dus een goede keus zijn voor een plat dak. Als je een hellend dak hebt, zijn koper en zink de materialen die het meest duurzaam zijn. Dit is direct te zien aan de kosten. Je vindt in het overzicht hieronder de gemiddelde prijs per m² van de verschillende materialen.


Prijstabel: dakdekker prijzen per m²

Plat dakLevensduur
Bitumen€ 70 – € 9020 tot 25 jaar
PVC€ 75 – € 9520 tot 25 jaar
EPDM€ 95 – € 12035 tot 40 jaar
Groendak€ 60 – € 6555 tot 60 jaar
Hellend dak  
Betondakpannen€ 40 – € 6530 tot 35 jaar
Leien€ 55 – € 9535 tot 40 jaar
Riet€ 85 – € 10035 tot 40 jaar
Aluminium€ 70 – € 9045 tot 50 jaar
Kleidakpannen€ 55 – € 9545 tot 50 jaar
Koper€ 95 – € 12575 tot 80 jaar
Zink€ 75 – € 10595 tot 100 jaar

*Let op: dit is een gemiddeld uurtarief van een dakdekkersbedrijf. Voor exacte prijzen, vraag je gratis offertes aan via het offerteformulier.

Dakdekker uit ‘s-Gravenhage inschakelen?

Vraag offertes aan vergelijk deze onderling: vind de juiste dakdekker!

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de prijs van een dakdekkersbedrijf. Dit zijn de werkzaamheden die de dakdekker moet doen, hoeveel ervaring de vakman heeft, in welke regio het is en wat de grootte van de klus is.

1. De werkzaamheden

De werkzaamheden zijn de eerste factor die invloed hebben op de prijs. Er zijn namelijk klusjes die in verhouding veel tijd in beslag nemen, zoals het aanleggen van nieuwe dakbedekking. Dit moet heel precies gebeuren. Het aanleggen van bitumen op een plat dak is bijvoorbeeld een stuk gemakkelijker dan het leggen van dakpannen op een hellend dak. Bovendien zullen de kosten hoger zijn als het dak een ingewikkelde hoek heeft.

2. De ervaring van de dakdekker

Ervaring speelt ook een belangrijke rol in de hoogte van de kosten. Huur je een dakdekker in die pas net is gestart, dan zal zijn uurloon of tarief redelijk laag liggen. Heb je te maken met een zeer ervaren dakdekkersbedrijf? Dan heeft hij waarschijnlijk jaren aan kennis en ervaring opgedaan en zijn de kosten een stuk duurder.

3. De regio

Bovendien is de regio waar de klus uitgevoerd ook afhankelijk van de hoogte van de prijs. Vaak zijn dakdekkers uit de Randstad duurder dan iemand die uit de provincie of uit een dorp komt. Dit ligt aan de concurrentie die onderling gevoerd wordt bij dakdekkersbedrijven uit grote steden. Zij stellen hun prijzen vaak af op elkaar.

4. De omvang van de klus

Tot slot is de grootte van de klus een factor die de prijs beïnvloed. Laat je alleen een dakrenovatie doen? Dan ben je waarschijnlijk duurder uit dan wanneer je dit samen met je buren doet of ervoor kiest om andere dingen mee te nemen tijdens de renovatie. Dit komt omdat het een groter project is en hierdoor de prijs per uur minder is.

dakdekker 's-Gravenhage

Welke klussen verricht een dakdekkersbedrijf?

Een dak is nodig voor de bescherming van je woning. Dit zorgt er echter ook voor dat het een onderdeel is dat op den duur kwetsbaar wordt of er iets kapot gaat. Heb je last van een lekkage of is de dakbedekking kapot? Laat dan een dakreparatie of dakonderhoud door een professioneel dakdekkersbedrijf uitvoeren. Onder de klussen die een dakdekker doet vallen dakrenovatie, dakreparatie, daklekkage verhelpen en dakreiniging.

Dakrenovatie ‘s-Gravenhage

Als het dak de levensduur bereikt heeft of de schade is te groot om het slechts met een dakreparatie op te lossen, is een dakrenovatie noodzakelijk. Een dakrenovatie is een intensieve klus waarbij het complete dak gerenoveerd wordt. Hierbij wordt eerst de oude laag verwijderd, om vervolgens nieuwe dakbedekking aan t leggen. Er zijn verschillende materiaalsoorten waar je uit kiest bij nieuwe dakbedekking. Bij een plat dak zijn dit bitumen, pvc, EPDM of groendak en bij een hellend dak kies je uit riet, leien, metaal of dakpannen.

Nieuw dak

Als het hout gerot is of er is sprake van aangetaste balken door houtwormen of termieten is het nodig om een nieuw dak te laten plaatsen. Er is dan sprake van een grote dakrenovatie. Veel mensen denken alleen aan dakbedekking, maar het kan ook betekenen dat er een complete dakconstructie geplaatst wordt. Er is namelijk genoeg body nodig om zowel het eigen gewicht als het gewicht dat door weersomstandigheden gecreëerd wordt, te dragen.

Laat je deze klus doen door een erkend dakdekkersbedrijf? Dan hangen de kosten van bepaalde dingen af. Laat je de oude bedekking verwijderen of leg je het nieuwe over het oude heen? Daarbij kom je voor de keuze te staan of je ook gelijk isolatie laat aanbrengen of een nieuw dakbeschot wilt. Al deze factoren spelen mee in de hoogte van de kosten.

dakdekkersbedrijf dakreparatie

Dakreparatie ‘s-Gravenhage

Het is raadzaam om een dakreparatie te laten doen wanneer er veel dakschade is, bijvoorbeeld door daklekkage. Schakel hiervoor een dakdekkersbedrijf in die alles komt repareren. Een dakreparatie is nodig wanneer er lekkende dakgoten zijn, er sprake is van afgebladderd houtwerk of loodwerk dat kapot is. Je herkent het bij een hellend dak aan scheefliggende of beschadigde dakpannen. Bij een plat dak zie je scheurtjes in de dakbedekking en ontstaat er water dat niet wegloopt. Vaak zijn het kleine gebreken die middels een dakreparatie door een dakdekker eenvoudig verholpen worden.

Daklekkage verhelpen

Een daklekkage kan onnodig veel schade aan het huis toebrengen. Dit terwijl het repareren of verhelpen ervan niet erg moeilijk is. Veel mensen constateren echter te laat dat er sprake is van een daklekkage. Je kunt hierdoor veel wateroverlast krijgen, wat nare gevolgen heeft voor je woning en inboedel. Zo kunnen er vochtplekken en schimmels op de binnen- en buitenmuren ontstaat. Schakel dus met spoed een dakdekkersbedrijf in als je ziet dat er sprake is van daklekkage.

Er zijn een aantal oorzaken te herkennen, zoals verschuiving van de dakbedekking, problemen bij de dakgoot of een verstopte afvoer. Merk je een van deze oorzaken op? Dan is het handig om met spoed het lek op te sporen en een dakdekkersbedrijf in te schakelen die een dakreparatie of dakonderhoud doet.

Onderhoud / Dakreiniging

Een beschadigd dak is helemaal niet gek als je bedenkt dat het allerlei weersomstandigheden moet doorstaan. Het kan zijn dat er dan lekkage ontstaat en je hier een dakdekker voor moet inschakelen om het te laten repareren. Liever voorkomen dan genezen? Laat dan eens in de zoveel tijd een dakdekkersbedrijf uit ‘s-Gravenhage langskomen die het dakonderhoud voor je doet. Bij dakonderhoud doet de dakdekker een inspectie en vindt er dakreiniging plaats. Bovendien hoort het controleren van dakgoten en een kleine dakreparatie ook bij dakonderhoud. De kosten voor dakonderhoud zijn gemiddeld €15,- tot € 18,- per m².

Professioneel dakdekkersbedrijf inhuren?

Vraag verschillende prijsopgaven aan om een dakdekker uit ‘s-Gravenhage te vinden!

Welke soorten dakbedekking zijn er?

Je laat eenvoudig de dakbedekking vervangen door een dakdekkersbedrijf uit ‘s-Gravenhage als je woning toe is aan dakrenovatie door slecht dakonderhoud of een daklekkage. Als het gaat over dakbedekking zijn er verschillende soorten en materialen te onderscheiden. Allereerst zit er verschil in het materiaal voor een plat of hellend dak.

Plat dak

Bij een plat dak heb je keuze uit vier soorten bedekking. Deze moeten wel voldoen aan bepaalde voorwaarden en moeten onder andere bescherming bieden aan allerlei temperatuurwisselingen en weersomstandigheden, zoals regen, wind en uv-straling. De soorten zijn bitumen, pvc, EPDM en groendak.

Bitumen

Een uitstekend materiaal die gebruikt wordt bij een dakrenovatie is bitumen, wat ook wel dakleer wordt genoemd. Het heeft een grote kleefkracht, waardoor je ’t gemakkelijk bevestigd. Bovendien is het erg sterk en is het bestand tegen chemische stoffen. Bitumen is er in 2 soorten, namelijk APP en SBS. APP is uv-bestendig, vergt weinig onderhoud en is buigzamer omdat er een elastisch stofje in is verwerkt. SBS heeft een grote kleefkracht en is buigzaam. Dit komt omdat er kunstmatig gefabriceerd rubber is verwerkt in het materiaal. De levensduur van bitumen is 20 tot 25 jaar.

PVC

Een grondstof dat op bitumen lijkt, is PVC. Dit is een kunststof dat met lijm en zeer hete lucht aanbrengt op het dak. PVC wordt in rollen geleverd en rol je uit op het dak, om het vervolgens op maat te snijden en vast te lijmen. Voordeel van PVC is dat het wortelbestendig is, waardoor je het goed gebruikt als ondergrond voor een groendak. Bovendien is het een milieuvriendelijk en volledig recyclebaar materiaal. PVC gaat zo’n 20 tot 35 jaar mee.

Video: dakbedekking

EPDM

Een andere materiaalsoort is EPDM, een hightech synthetisch rubber. EPDM heeft een aantal voordelen. Zo is het ontzettend duurzaam en gaat het 30 tot 40 jaar mee. Ook is het onderhoudsvrij, wordt het volledig op maat gemaakt en is het een goedkoop materiaal. Het is een volledig recyclebaar, wat het milieuvriendelijk maakt. Tot slot is EPDM een perfecte ondergrond voor een groendak, omdat het wortelbestendig is.

Groendak

Hou je van duurzaam en natuurlijk materiaal? Doe dan een dakrenovatie met een groendak. Dit type bestaat uit een laag begroeiing, dat voor een uitstekende isolatie zorgt. Bovendien is dit type dakbedekking bestand tegen uv-straling en heeft het een levensduur van 55 tot 60 jaar. Er zijn 2 soorten te onderscheiden, namelijk een intensief en extensief groendak. Een intensief groendak is eigenlijk een daktuin, dat bestaat uit grassen, struiken, bomen en andere begroeiing waar je gewoon op kunt lopen. Een extensief groendak bestaat voornamelijk uit mossen en vetplanten en is meer voor de sier. Je kunt er dus niet op lopen. Deze vorm vergt weinig onderhoud.

Hellend dak

Een hellend dak is het meest voorkomende dak op de huizen in Nederland. Dit heeft een aantal redenen, namelijk de lange levensduur ervan en het feit dat je ontzettend veel kanten op kanten qua stijl. Voor een hellend dak is er dus ook een scala aan materiaalsoorten.

Dakpannen

Over het algemeen worden dakpannen het meest gebruikt op een hellend dak. Dakpannen zijn er in verschillende soorten, kleuren en formaten. Er zitten een aantal voordelen aan dakpannen. Het is een milieuvriendelijk materiaal, vaak zijn dakpannen kleurvast én ze zijn bestand tegen allerlei weersomstandigheden. De 2 materialen die voor dakpannen gebruikt worden zijn klei of beton. Betonnen dakpannen hebben een relatief korte levensduur van 30 jaar. Echter is beton wel goedkoper dan klei. Keramische dakpannen worden op hoge temperatuur gebakken en gaan 50 tot 100 jaar mee.

dakrenovatie dakpannen

Leien

Leien zijn stenen die door de aarde zelf zijn gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je woning een natuurlijke en authentieke stijl krijgt. Het voordeel aan natuursteen is dat het een lange levensduur heeft, van zo’n 40 jaar. Echter is leisteen wel erg prijzig. Naast echt natuursteen is het ook mogelijk om bijvoorbeeld pvc te kiezen dat het uiterlijk heeft van leien.

Dak van metaal

Vroeger werd een metalen dak toegepast uit praktisch oogpunt, tegenwoordig is het een eyecatcher voor je huis. Het is een populaire materiaalsoort, omdat het zorgt voor een modern uiterlijk. Er worden 3 soorten onderscheiden: aluminium, koper en zink. Koper geeft je dak echt een unieke aanblik en heeft een levensduur van 80 jaar. Aluminium is het meest flexibel, maar heeft de kortste levensduur. Zink is echt een duurzaam materiaal en gaat ruim 100 jaar mee.

Rieten dak

In vroegere jaren was een rieten dak een goedkope manier om het dak waterdicht te maken. Tegenwoordig is rieten een luxe product, omdat het een landelijke en unieke uitstraling geeft. Belangrijk bij de aanleg van een rieten dak, is dat het een hellingshoek van 45 graden heeft, anders loopt het regenwater niet af. Een rieten dak gaat zo’n 45 jaar mee en is dan ook wel echt toe aan vervanging. Bovendien is het belangrijk om riet goed te onderhouden.

Dakdekkersbedrijf uit ‘s-Gravenhage inschakelen voor een dakrenovatie?

Vraag offertes aan om inzicht te krijgen in de kosten!

Tips om te besparen op de kosten van een dakdekker

Als je een dakdekkersbedrijf inhuurt, spreek je vaak een uurloon af. Dit is eigenlijk helemaal niet handig, omdat je niet weet wat de uiteindelijke kosten zullen zijn. We geven een aantal tips zodat je kunt besparen op de kosten van een dakkersbedrijf uit ‘s-Gravenhage:

  • Ervaring: is het een eenvoudige klus zoals dakonderhoud of een goed op te lossen daklekkage? Huur dan een beginner in, deze zijn vaak goedkoper dan ervaren dakdekkers.
  • Groot project: start een project met de buren zodat er verschillende werkzaamheden tegelijkertijd gebeuren. Een groot project is in verhouding vaak voordeliger, omdat de dakdekker dan efficiënt te werk gaat.
  • Dakdekker uit de regio: ga voor een dakdekkersbedrijf uit je eigen buurt of regio, zo bespaar je op de voorrijkosten.
  • Simpel: een dakdekkersbedrijf brengt minder geld in rekening als het om een simpele klus gaat, maak het dus niet te moeilijk.

Dakdekker nodig?

Schakel een ervaren dakdekkersbedrijf in via het formulier.

Vind de juiste dakdekker!

Vergelijk diverse offertes om dakdekkers uit ‘s-Gravenhage te vinden.

Vergelijk tarieven

Kies uit vakkundige dakdekkers uit de bedrijvengids!


dakdekkersbedrijf 's-Gravenhage

Offertes en advies op maat aanvragen

Is jouw dak aan een volledige dakrenovatie toe? Heb je last van een daklekkage en is er dringend een dakreparatie nodig? Wacht niet langer en schakel met spoed een dakdekkersbedrijf uit ‘s-Gravenhage in die nieuwe dakbedekking aanlegt. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via via het offertefomrulier. Zorg dat je deze onderling vergelijkt op prijs en aanbod. Op die manier vind je een dakdekker bij jou in de buurt en bespaar je op de kosten!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vergelijk vrijblijvend dakdekkers uit deze gids en bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen