49 dakdekkers in Tilburg

Een overzicht van alle dakdekkers in Tilburg

Gratis offertes aanvragen Vergelijk offertes en bespaar!

Op zoek naar een dakdekker in Tilburg? Onderstaand een overzicht van 49 dakdekkers uit Tilburg. Ieder dakdekkersbedrijf uit deze gids is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Dakdekker inschakelen?

Op zoek naar een erkend dakdekkersbedrijf, maar wil je liever niet teveel betalen? Vraag gratis offertes aan en vind snel een goedkoop en vakkundige dakdekker uit Tilburg. Je ontvangt spoedig diverse reacties.

Je schakelt een dakdekker in voor diverse werkzaamheden als het vervangen van dakbedekking, dakrenovatie, dakonderhoud of dakreparatie. Last van daklekkage? Een dakdekkersbedrijf verhelpt de daklekkage zonder onnodig hak en breekwerk!

Over Tilburg

Tilburg is een plaats in de provincie Noord-Brabant met 213801 inwoners verdeeld over 105993 mannen en 107808 vrouwen. Per 2122 huishoudens is er 1 dakdekkersbedrijf beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Overzicht van alle 49 dakdekkers in Tilburg

Vergelijk meerdere dakdekkers en bespaar.


kosten dakdekkersbedrijf

Wat kost een dakdekker per uur?

Wanneer je een dakdekkersbedrijf uit Tilburg inhuurt om de dakbedekking te vervangen of repareren, is natuurlijk de vraag: wat kost een dakdekker per uur? De prijzen voor het uurtarief hangen vooral af van de soort werkzaamheden die de dakdekker moet uitvoeren, zoals dakreparatie, dakonderhoud of dakrenovatie. Het hangt ook af van wat voor dakconstructie het is. Bovendien heeft het type dakbedekking ook invloed op de kosten. Het aanleggen van nieuwe bedekking gaat vaak hand in hand met het verwijderen en afvoeren van het oude materiaal en/of isolatie.

Voor meer informatie over de kosten van een dakdekkersbedrijf, kijk je in onderstaand overzicht. Daar staat het gemiddelde uurtarief van een dakdekker. Vraag gratis offertes aan, vergelijk deze onderling en vind de juiste dakdekker uit Tilburg!

Prijstabel: dakdekker prijs per uur

WerkzaamhedenUurtarief
Onderhoud€30,- tot €40,- per uur
Kluswerk€25,- tot €35,- per uur
Nieuw dak leggen€30,- tot €45,- per uur

*Let op: dit is een gemiddeld uurtarief van een dakdekkersbedrijf. Voor exacte prijzen, vraag je gratis offertes aan via het offerteformulier.

Wat zijn de prijzen per m²?

Een dakdekkersbedrijf bepaalt vaak zelf of de kosten per uur of per m² betaald worden. Bij een nieuw dak is het gangbaarder om de prijzen per m² te rekenen. De hoogte van de kosten wordt vooral beïnvloed door de dakconstructie en het materiaal voor de dakbedekking. Het is ook verstandig om te letten op de levensduur van het materiaal. Bij een plat dak is EPDM de duurste optie en een groendak de goedkoopste. Heb je een hellend dak en weinig budget? Dan zijn betondakpannen de beste optie. Een koperen of zinken variant is het meest prijzig, echter heeft dit wel de langste levensduur. In onderstaande tabel vind je de gemiddelde prijs per m² van een dakdekkersbedrijf uit Tilburg.

Prijstabel: dakdekker prijzen per m²

Plat dakLevensduur
Bitumen€ 70 – € 9020 tot 25 jaar
PVC€ 75 – € 9520 tot 25 jaar
EPDM€ 95 – € 12035 tot 40 jaar
Groendak€ 60 – € 6555 tot 60 jaar
Hellend dak  
Betondakpannen€ 40 – € 6530 tot 35 jaar
Leien€ 55 – € 9535 tot 40 jaar
Riet€ 85 – € 10035 tot 40 jaar
Aluminium€ 70 – € 9045 tot 50 jaar
Kleidakpannen€ 55 – € 9545 tot 50 jaar
Koper€ 95 – € 12575 tot 80 jaar
Zink€ 75 – € 10595 tot 100 jaar

*Let op: dit is een gemiddeld uurtarief van een dakdekkersbedrijf. Voor exacte prijzen, vraag je gratis offertes aan via het offerteformulier.

Dakdekker uit Tilburg inschakelen?

Vraag offertes aan vergelijk deze onderling: vind de juiste dakdekker!

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Als het op de kosten van het inhuren van een dakdekkersbedrijf aankomt, zijn er vier factoren die veel invloed hebben. De soort werkzaamheden die de dakdekker gaat doen en wat voor ervaring de dakdekker heeft, zijn de eerste 2 factoren. De regio en de omvang van de klus zijn de andere 2 factoren.

1. De werkzaamheden

De eerste factor die de prijs van een dakdekkersbedrijf beïnvloedt, zijn de werkzaamheden. Bepaalde werkzaamheden nemen veel tijd in beslag omdat het een precies klusje is. Het plaatsen van bitumen is bijvoorbeeld een relatief eenvoudige klus, in tegenstelling tot het leggen van een rieten dak of keramische dakpannen. Ook wanneer het dak een lastige hoek heeft, of als er veel ramen aanwezig zijn, zal dit de prijs hoger maken.

2. De ervaring van de dakdekker

Een andere factor die de prijs beïnvloedt, is de ervaring van de dakdekker. Een dakdekkersbedrijf dat veel ervaring heeft en al jaren in het vak zit, is duurder dan een dakdekkersbedrijf dat pas net begonnen is. Logisch wel, want een ervaren dakdekker heeft enorm veel kennis en expertise.

3. De regio

Daarnaast speelt de regio waar je de klus wilt laten uitvoeren mee in de hoogte van de prijs. Een dakdekkersbedrijf in de Randstad is vaak duurder dan eentje van de provincie. Waar dit door komt? Het verschil in concurrentie. In de Randstad concurreren dakdekkersbedrijven onderling heel erg, waardoor de kosten per uur een stuk hoger zijn.

4. De omvang van de klus

De laatste factor is de grootte van de klus. Het eindbedrag is bij een grote klus vaak hoger, maar de kosten per uur/m2 zijn lager. Bovendien vraagt een dakdekkersbedrijf in verhouding minder voor een 2-onder-1-kap woning dan voor een los rijtjeshuis. Dit komt omdat dit een groter project is en dus de kosten per uur minder zijn.

dakdekker Tilburg

Welke klussen verricht een dakdekkersbedrijf?

Een dak is essentieel, maar is tegelijkertijd ook een kwetsbaar onderdeel. Als er iets mis is met de dakbedekking of er is sprake van een daklekkage, is het zaak een dakreparatie te laten doen door een professioneel dakdekkersbedrijf. Er zijn verschillende werkzaamheden die vallen onder de klussen van een dakdekker. Denk bijvoorbeeld aan dakrenovatie of dakonderhoud.

Dakrenovatie Tilburg

Een van de klussen die een dakdekkersbedrijf uitvoert, is een dakrenovatie. Wanneer is een dakrenovatie nodig? Wanneer de levensduur bereikt is of de schade te groot is om het slechts met een reparatie op te lossen. Bij dakrenovatie wordt eerst de oude laag verwijderd door een dakdekkersbedrijf. Om vervolgens een compleet of gedeeltelijk nieuwe laag bedekking aan te brengen. De kosten voor dakrenovatie lopen nogal uiteen, dit komt omdat ieder dak anders is en je uit allerlei materiaalsoorten kiest. Bij een hellend dak kies je voor dakpannen, leien, metaal of riet. Materialen voor een plat dak zijn dakleer, PVC, EPDM of groendak.

Nieuw dak

Bij een nieuw dak moet je niet alleen denken aan nieuwe dakbedekking, maar aan de volledige nieuwe dakconstructie. Wanneer heb je dan een nieuwe nodig? Als er sprake is van gerot hout of aangetaste balken door houtwormen of termieten. Een dak heeft namelijk genoeg body nodig om het eigen gewicht, plus het gewicht dat erop komt door weersomstandigheden, te dragen. Wat de precieze kosten zijn om dit door een dakdekkersbedrijf te laten doen, hangt af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld of je de oude dakbedekking laat weghalen of het nieuwe materiaal over de oude heen legt. Bovendien is de vraag of je een nieuw dakbeschot of isolatie wilt aanbrengen. Wanneer dit het geval is, zal de prijs automatisch hoger zijn.

dakdekkersbedrijf dakreparatie

Dakreparatie Tilburg

Heb je dakschade? Dan is het raadzaam om een dakreparatie uit te laten voeren door een dakdekkersbedrijf uit Tilburg. Dakreparatie is het repareren van kleine gebreken aan je dak. In welke gevallen is een dakreparatie noodzakelijk? Wanneer je een van de volgende problemen signaleert: lekkend water, lekkende goten, afgebladderd houtwerk of kapot loodwerk. Bij een hellend dak zijn dit scheef liggende, beschadigde of missende dakpannen of versleten voegen bij de nok. Een plat dak krijgt scheurtjes in de dakbedekking en er ontstaat vaak een grote hoeveelheid water dat niet meer wegloopt. Schakel daarom met spoed een dakdekkersbedrijf in om door middel van dakreparatie het probleem op te lossen.

Daklekkage verhelpen

Het verhelpen van een daklekkage is niet heel ingewikkeld. Probleem is vaak dat het te laat gebeurt, waardoor je veel wateroverlast krijgt. Daklekkage veroorzaakt vaak namelijk veel schade aan je huis en inboedel. Bovendien ontstaan er mogelijk vochtplekken en schimmels op de muren, wat slecht is voor je gezondheid. Heb je daklekkage? Schakel dan met spoed een dakdekkersbedrijf in. Daklekkage heeft vaak een aantal oorzaken, zoals een verstopte afvoer, verschuiving van de dakbedekking of problemen bij de schoorsteen of dakgoot. In alle gevallen is het zaak om het lek met spoed op te sporen en een dakreparatie te laten doen door een dakdekkersbedrijf. Hoe langer je wacht met het laten repareren door een dakdekkersbedrijf, hoe erger de schade van de daklekkage zal zijn van.

Onderhoud / Dakreiniging

Het dak van je huis in Tilburg wordt blootgesteld aan allerlei temperatuurswisselingen en weersomstandigheden. Het is daarom niet gek dat het af en toe beschadigt raakt. In zulke gevallen ontstaat er soms daklekkage, waardoor je een specialist moet inschakelen voor dakreparatie. Echter behoed je het dak voor grote schade met het juiste dakonderhoud. Dakonderhoud je bijvoorbeeld doen door een dakdekkersbedrijf uit Tilburg. Wat valt er precies onder dakonderhoud? Onder dakonderhoud valt een dakinspectie en het reinigen van het dak met afvoering van het vuil. Echter horen een grondige schoonmaak, de controle van de dakgoten en eventueel kleine reparaties aan de dakpannen ook bij dakonderhoud. De gemiddelde kosten voor dakonderhoud liggen tussen de €15,- en €18,- per m².

Professioneel dakdekkersbedrijf inhuren?

Vraag verschillende prijsopgaven aan om een dakdekker uit Tilburg te vinden!

Welke soorten dakbedekking zijn er?

Als je huis toe is aan een dakreparatie of dakrenovatie ten gevolgen van slecht dakonderhoud of een daklekkage, laat je eenvoudig de dakbedekking vervangen door een professionele dakdekker. Er zijn verschillende soorten waar je uit kiest. Ten eerste zit er verschil in de materialen voor een plat dak of een hellend dak. Je kiest bijvoorbeeld uit bitumen, PVC, EPDM of groendak. Bij een hellend dak is de keuze tussen dakpannen, leien, metaal of riet.

Plat dak

Wanneer je een plat dak hebt, zijn er verschillende mogelijkheden voor dakbedekking. Deze materiaalsoorten moeten wel voldoen aan bepaalde voorwaarden die bescherming bieden tegen allerlei weersomstandigheden. Over het algemeen is de bedekking voor een plat dak goedkoper dan voor een hellend dak. Je kiest uit bitumen, PVC, EPDM en groendak.

Bitumen

Bitumen wordt ook wel dakleer genoemd en is een perfect materiaal voor een plat dak. Het is een ontzettend sterk materiaal, is het bestand tegen chemische stoffen en heeft het een grote kleefkracht. Bovendien is bitumen waterdicht. Er zijn 2 soorten te onderscheiden: APP en SBS. In APP is een elastische kunststof verwerkt, waardoor het materiaal buigzamer is. Daarbij vergt APP weinig onderhoud en is het UV-bestendig. SBS heeft kunstmatig gefabriceerd rubber in het materiaal zitten. Dit zorgt voor buigzaamheid en een grote kleefkracht. Bitumen gaan zo’n 20 tot 25 jaar mee.

PVC

PVC is gemaakt van kunststof en wordt op dezelfde manier aangebracht als bitumen, namelijk met lijm en zeer hete lucht. Het materiaal wordt uitgerold op het dak en op maat gesneden, waarna oneffenheden verwijderd worden. Het is milieuvriendelijk, volledig recyclebaar en nagenoeg onderhoudsvrij. Ook is het wortelbestendig, waardoor je PVC als ondergrond gebruikt voor een groendak. De levensduur van PVC is gemiddeld 20 tot 35 jaar.

Video: dakbedekking

EPDM

EPDM is een hightech synthetisch rubber en heeft als voordeel dat het ontzettend lang mee gaat en het materiaal volledig op maat gemaakt wordt. Hierdoor is de kans op een lekkage aanzienlijk kleiner. Bovendien is EPDM geheel onderhoudsvrij, recyclebaar en is het mogelijk om erop te lopen. Daarbij heeft EPDM een hoge elasticiteit en is de aanschafprijs redelijk goedkoop. EPDM is het wortelbestendig, wat ervoor zorgt dat het een goede ondergrond is voor een groendak. Dit type dakbedekking gaat 30 tot 40 jaar mee.

Groendak

Een groendak is natuurlijke en duurzame dakbedekking die bovenop je bestaande dak geplaatst wordt. Vaak is het een laag van vetplantjes, mossen en andere begroeiing. Er zijn 2 soorten groendaken, namelijk intensief en extensief. Een intensief groendak heet ook wel een daktuin, waarbij de begroeiing uit grassen, struiken en bomen bestaat. Dit zorgt voor een grote belasting op het dak. Extensief groendak is een vegetatiedak en de meest gebruikte vorm. Er wordt begroeiing zoals mossen en vetplanten geplaatst. Deze vorm vergt weinig onderhoud. Groendaken hebben veel voordelen. Zo biedt een groendak uitstekende isolatie en is de groene laag goed bestand tegen UV-straling. Een groendak is bovendien erg duurzaam en heeft een levensduur van 55 tot 60 jaar.

Hellend dak

In Nederland is het hellend dak het meest terug te zien op de huizen. Dit komt omdat een hellend dak een lange levensduur heeft en er een scala aan stijlmogelijkheden is. Er zijn verschillende materiaalsoorten geschikt voor een hellend dak, dit zijn: dakpannen, leien, metaal en rieten. Lees verder om meer te weten te komen over deze soorten.

Dakpannen

De meest gebruikte dakbedekking is dakpannen. Deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, formaten en vormen. Klei en beton zijn de 2 materialen die vaak gebruikt worden. Klei wordt op hoge temperatuur gebakken, wat met iedere gewenste kleur kan. Deze dakpannen gaan 50 tot 100 jaar mee. Betonnen dakpannen zijn gemaakt van uitgehard cement en zijn eenvoudig te plaatsen. Beton is goedkoper dan klei, maar heeft wel een kortere levensduur, namelijk zo’n 30 jaar. Er zitten een aantal voordelen aan. Zo zijn ze bestand tegen alle weersomstandigheden, is het een milieuvriendelijk materiaal en is het kleurvast.

dakrenovatie dakpannen

Leien

Leien dakbedekking is een gesteente dat door de aarde zelf gemaakt is. Het geeft je huis niet alleen een unieke, maar ook een natuurlijke uitstraling. Natuursteen is erg prijzig, maar gaat wel lang mee. Je kunt er ook voor kiezen om voor kunststof of bitumen te gaan met het uiterlijk van leien. De levensduur van leien is gemiddeld 40 jaar. Leien zijn onderhoudsvriendelijk en laten geen water door.

Dak van metaal

Een dak van metaal wordt steeds populairder. Vroeger werd het toegepast omdat het praktisch was, maar tegenwoordig voegt het iets toe aan de stijl van je woning in Tilburg en creëert het een strakke en moderne look. Er zijn 3 metaalsoorten die gebruikt worden, namelijk aluminium, zink en koper. Aluminium heeft hiervan de kortste levensduur, maar is wel het meest flexibel. Zink lijkt op aluminium, alleen is zink minder buigzaam. Echter heeft dit type wel een levensduur van 100 jaar. Koper is het materiaal dat je dak echt uniek maakt en heeft een levensduur van 80 jaar.

Rieten dak

Een rieten dak was vroeger een van de goedkoopste manieren om je dak waterdicht te maken. Nu is riet een luxe product, omdat het je huis een unieke uitstraling geeft. Wanneer je een rieten dak wilt laten aanleggen, is het belangrijk dat er een hellingshoek van 45 graden is. Anders loopt het regenwater niet goed weg. Riet vergt wel meer onderhoud dan andere soorten dakbedekking. Bovendien moet een rieten dak na 45 jaar wel echt vernieuwd worden.

Dakdekkersbedrijf uit Tilburg inschakelen voor een dakrenovatie?

Vraag offertes aan om inzicht te krijgen in de kosten!

Tips om te besparen op de kosten van een dakdekker

Vaak spreek je het uurloon of de prijs per m² van te voren af met het dakdekkersbedrijf. Dit is echter behoorlijk nadelig voor jou, omdat je niet kunt inschatten wat de totale kosten uiteindelijk zullen zijn. Er zijn een aantal tips die je kunt gebruiken om te besparen op de kosten van een dakdekker uit Tilburg:

  • Ervaring: Als het een simpele klus is, heb je echt geen jaren ervaring nodig. Bespaar door een beginner te kiezen.
  • Groot project: Zorg dat er een aantal werkzaamheden tegelijkertijd met je buren gebeuren. Een groot project is vaak stukken voordeliger, omdat de dakdekker veel efficiënter te werk gaat.
  • Dakdekker uit de regio: Wanneer je kiest voor een dakdekkersbedrijf uit je eigen regio, zal je dit vooral voorrijkosten besparen.
  • Simpel: Maak de klus niet te ingewikkeld, zodat de dakdekker minder geld in rekening brengt

Dakdekker nodig?

Schakel een ervaren dakdekkersbedrijf in via het formulier.

Vind de juiste dakdekker!

Vergelijk diverse offertes om dakdekkers uit Tilburg te vinden.

Vergelijk tarieven

Kies uit vakkundige dakdekkers uit de bedrijvengids!


dakdekkersbedrijf Tilburg

Offertes en advies op maat aanvragen

Wil je jouw dakbedekking vervangen voor een nieuw dak? Of is het dak toe aan een dakrenovatie? Wacht dan niet langer en schakel een professioneel dakdekkersbedrijf uit Tilburg in die je helpt bij deze klus. Een dakdekker heeft de juiste kennis, ervaring en materialen om jou binnen korte tijd een nieuw dak te geven. De prijs van het laten leggen verschilt nogal en hangt af van het type dak en het materiaal. Wil je zicht op de kosten? Vraag dan nu gratis offertes aan. Vergelijk deze onderling en vind een dakdekkersbedrijf uit jouw buurt.

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!