Welke dakbedekking voor dakkapel?


Schakel direct een dakdekker in!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Welke dakbedekking voor dakkapel?

Dakbedekking voor dakkapel

Het dak van een dakkapel wordt net als je dak voorzien van dakbedekking. We zien meestal dat er gekozen wordt voor bitumen, pvc, EPDM of riet. Ook koper, zink of leien zijn een goede optie. Dakpannen worden alleen gebruikt bij schuine dakkapellen, omdat er een minimale hellingsgraad nodig is.

Hieronder lees je meer over de mogelijkheden voor jouw dakkapel.

Bitumen

Bitumen is makkelijk aan te brengen en is budgetvriendelijk. De gemiddelde levensduur is ongeveer 25 jaar. Bitumen wordt aangebracht met een brander. De onderkant van het materiaal wordt verhit en hierdoor smelt een dun laagje, dit zorgt ervoor dat het vastgeplakt wordt aan het onderdak van de dakkapel.

Pvc

Pvc heeft een lange levensduur en is zeer waterdicht, omdat het naadloos aangebracht wordt. De kans op lekkages is hierdoor een stuk kleiner. Dit materiaal is wel iets duurder dan bitumen, maar door de lange levensduur ben je uiteindelijk minder duur uit.

EPDM

EPDM wordt steeds populairder als dakbedekking voor dakkapellen. EPDM is geschikt voor alle soorten dakkapellen, ook voor complexere vormen. Voordeel van dit materiaal is dat het elastisch is en goed bestand is tegen temperatuurverschillen.

Zink

Zink zien we voornamelijk bij zinken dakkapellen, de gehele dakkapel wordt dan gemaakt van dit materiaal. Voordelen van dit materiaal is dat het er mooi uit ziet en lang meegaat. Nadeel zijn de hogere kosten.

Riet

Ook riet wordt alleen gebruikt bij rieten daken. Riet is alleen geschikt wanneer er een lichte helling is, omdat het water goed moet weglopen. Wanneer er geen goede helling is, blijft het water liggen en dit kan het riet beschadigen.

dakbedekking voor dakkapel

Zijn er nog meer mogelijkheden?

Betondakpannen of keramische dakpannen (ook wel kleidakpannen) worden alleen gebruikt bij een dakkapel op een schuin dak. Belangrijk is dat het dak van de dakkapel ook een lichte helling heeft, zodat het water goed kan weglopen. Hetzelfde geldt voor leien. Leien bieden een prachtige en unieke uitstraling.

Kies je voor een dakkapel van metaal zoals koper of aluminium? Dan is het mooi om het dak in hetzelfde materiaal te plaatsen voor een mooie uitstraling.

Wanneer dakbedekking van dakkapel vervangen?

Het vervangen van de dakbedekking van een dakkapel is noodzakelijk wanneer er tekenen van slijtage of beschadiging optreden. Deze kunnen variëren van losse of ontbrekende dakpannen tot scheuren in het dakleer of lekkages bij hevige regenval. Ouderdom speelt ook een rol, omdat materialen na verloop van tijd hun effectiviteit kunnen verliezen. Het negeren van deze problemen kan leiden tot ernstige waterschade aan de binnenkant van de dakkapel en zelfs aan de rest van de woning. Regelmatige inspecties en tijdige vervanging van de dakbedekking zijn essentieel om de structurele integriteit van de dakkapel te behouden.

Dakdekker nodig?

Wil je de dakbedekking van je dakkapel laten vervangen? Of zoek je een dakdekker om dakbedekking op je nieuwe dakkapel te plaatsen? Vraag dan gratis offertes aan om te vergelijken. Wist je dat je door offertes te vergelijken kunt besparen op de kosten? Klik op onderstaande button om gebruik te maken van de offerteservice.

Gratis dakdekker offertes vergelijken!