Hulp nodig met je aanvraag?

085 500 1311

Ma - Vr 8:30 tot 17:00 uur

83 dakdekkers in Zeeland

Een overzicht van alle dakdekkers in Zeeland

Gratis offertes vergelijken
Vergelijk offertes en bespaar!

Op zoek naar een dakdekker in de provincie Zeeland? Via Dakdekkersgids.nl vind je alle dakdekkers uit de provincie Zeeland in 1 overzicht. Schakel een vakkundig dakdekkersbedrijf in voor jouw klus. Maak gebruik van het zoekveld op deze pagina om een dakdekker bij jou in de buurt te vinden. Benieuwd naar de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag!

Dakdekkersbedrijf gezocht?

Iedere dakdekker in deze bedrijvengids is handmatig geselecteerd door Dakdekkersgids.nl en heeft een eigen bedrijfspagina met daarop adres- en contactgegevens.

Informatie over de provincie Zeeland

De provincie Zeeland bestaat uit 13 gemeenten en de hoofdstad is Middelburg. In totaal heeft de provincie Zeeland 381182 inwoners, bestaande uit 187160 mannen en 194022 vrouwen. De totale oppervlakte is 2.933,89 km².

In welke plaats in Zeeland zoek je een dakdekker?

Overzicht van alle 83 dakdekkers in Zeeland

Tip! Prijzen van 4 dakdekkers vergelijken

Vergelijk dakdekkers en bespaar op de kosten!

Vergelijk dakdekkers en bespaar op de kosten!

dakdekker Zeeland


Dakdekker Zeeland: een samenvatting

 • Het uurtarief van een dakdekker is gemiddeld €35,- tot €45,-.
 • De kosten voor dakwerken zijn vooral afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren, het type dak en het materiaal.
 • Voor dakwerken geldt het btw-tarief van 21%. Het verlaagde btw-tarief van 9% geldt alleen voor de arbeidskosten voor het plaatsen van dakisolatie voor woningen ouder dan twee jaar.
 • Factoren die de prijs beïnvloeden zijn het uurtarief van de dakdekker uit Zeeland, de dakwerken, type dak en het type dakbedekking.
 • Dakbedekking voor een plat dak: bitumen, EPDM, pvc en groendak.
 • Dakbedekking voor een schuin dak: dakpannen, metaal, leien en riet.
 • Laat dakisolatie aanbrengen om te besparen op de energiekosten en de waarde van je woning te verhogen.
 • Vergeet niet om regelmatig dakonderhoud uit te laten voeren, om de conditie van je dak zo hoog mogelijk te houden. Ook een dakinspectie kan helpen bij het verlengen van de levensduur van je dak.
 • Vraag gratis offertes aan en lees de offertes en voorwaarden goed door om een goede keuze te maken. Bekijk ook of je garantie krijgt op de dakwerken en het gebruikte materiaal.


Wat kost een dakdekker?

De kosten voor een dakdekker of dakdekkersbedrijf zijn afhankelijk van een aantal factoren, namelijk: het uurtarief, de dakwerken, het type dak en het type dakbedekking. Wil je schade laten repareren? Dan is ook de grootte en de ernst van het probleem van invloed op de totale kosten van de dakdekker uit Zeeland.

Houd er rekening mee dat er bij spoedklussen een hoger tarief geldt. Voor werkzaamheden buiten kantooruren of in het weekend wordt er vaak een toeslag gerekend, bijvoorbeeld wanneer je een lekkage met spoed wilt laten oplossen.

Bekijk onderstaande tabellen voor meer prijsinformatie.

Uurtarief dakdekker

Het gemiddelde uurtarief van een dakdekker ligt tussen de €35,- tot €45,- per uur. De hoogte van het tarief is afhankelijk van de dakwerken die je laat uitvoeren, de ervaring van de dakdekker en de locatie.

Kosten dakdekker per uur

€35,- tot €45,- per uur

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Laag tarief
€35,- tot €40,- per uur

Kluswerk, zoals een dakreparatie.

Hoog tarief
€40,- tot €45,- per uur

Nieuwbouw en dakonderhoud

Start gratis offerteaanvraag!

Het uurtarief wordt beïnvloed door de dakwerken. Zo kost een dakreparatie gemiddeld €35,- per uur. Voor dakonderhoud geldt een uurtarief van ongeveer €45,-. En voor het plaatsen van een nieuw dak, rekent de dakdekker vaak een uurtarief van €40,-.

kosten dakdekker Zeeland

Prijzen dakwerken

Wat kosten dakwerken? Je vindt alle richtprijzen in onderstaande tabel.

De prijzen van dakwerken zijn opgebouwd uit meerdere onderdelen. Denk hierbij aan de arbeidskosten, de kosten voor het materiaal, voorrijkosten en eventuele afvoerkosten. Wanneer er nieuwe dakbedekking wordt gelegd, moet je de oude dakbedekking laten afvoeren. Hiervoor moet je vaak betalen. Hoe hoog de afvoerkosten zijn, is onder andere afhankelijk van de gemeente waar je woont.

Je kunt besparen op de kosten door een dakdekkersbedrijf uit je regio in te schakelen. Met een dakdekker uit Zeeland, betaal je namelijk minder voorrijkosten.

Dakwerken Prijzen 2024*
Dakrenovatie €50,- tot €120,- per m²
Dakonderhoud €12,- tot €20,- per m²
Coating aanbrengen €15,- per m²
Vervangen losse dakpannen €30,- per m²
Dakreiniging €5,- tot €30,- per m²
Dakgoten + regenpijpen schoonmaken €5,- per strekkende meter
Dak ontmossen €10,- tot €15,- per m²
Dakinspectie €150,- tot €300,-
Dakreparatie €30,- per m²

*Let op: dit zijn richtprijzen.

Voor de meeste dakwerken betaal je het hoge btw-tarief van 21%. Alleen wanneer je dakisolatie laat aanbrengen, betaal je het lage tarief van 9%. Een voorwaarde is dat je woning ouder is dan twee jaar en dat je de isolatie laat plaatsen door een vakman. Voor het isolatiemateriaal betaal je weer het tarief van 21%.

Kosten dakbedekking

Nieuwe dakbedekking nodig? De gemiddelde prijzen per type dakbedekking vind je in onderstaande tabel.

De kosten voor dakbedekking zijn afhankelijk van het type dak dat je hebt. Voor een plat dak heb je de keuze uit bitumen, pvc, EPDM of een groendak. Voor hellende daken kun je kiezen uit dakpannen, metalen dakbedekking of riet.

Wil je dakpannen laten leggen?

Dan raden wij aan om te kiezen voor keramische dakpannen, ook wel kleidakpannen genoemd. Deze dakpannen zijn duurder, maar hebben een langere levensduur en blijven langer mooi, vooral als je kiest voor geglazuurde pannen. Betondakpannen worden sneller poreus en hebben meer last van vuil, waardoor er vaker een dakreiniging nodig is.

En voor een plat dak?

Wij zien dat er vaak gekozen wordt voor bitumen op platte daken. Dit materiaal is redelijk goedkoop en is makkelijk te leggen.

Voor bitumen betaal je ongeveer €70,- tot €90-,- per vierkante meter. Wil je dakpannen, de meest populaire keuze voor hellende daken, laten leggen? Dan kost dit ongeveer €40,- tot €95,- per m². Bij een groendak moet je rekening houden met een basisprijs van €60,- tot €65,- per vierkante meter, maar heb je ook nog een goede onderlaag (EPDM of pvc) nodig. Die kosten komen er dus nog overheen.

Type dakbedekking Prijzen per m²* Levensduur
Plat dak
Bitumen €70,- tot €90,- 20 tot 25 jaar
Pvc €75,- tot €95,- 20 tot 25 jaar
EPDM €95,- tot €120,- 35 tot 40 jaar
Groendak €60,- tot €65,- 55 tot 60 jaar
Schuin dak /td>
Betondakpannen €40,- tot €65,- 30 tot 35 jaar
Leien €55,- tot €95,- 35 tot 40 jaar
Riet €85,- tot €100,- 35 tot 40 jaar
Aluminium €70,- tot €90,- 45 tot 50 jaar
Kleidakpannen €55,- tot €95,- 45 tot 50 jaar
Koper €95,- tot €125,- 75 tot 80 jaar
Zink €75,- tot €105,- 95 tot 100 jaar

Factoren die de prijs beïnvloeden

We hebben het al even gehad over een aantal factoren die de prijs bepalen van de dakdekker uit Zeeland, maar hieronder hebben we alles nog even op een rijtje gezet.

Dit zijn een aantal belangrijke invloedsfactoren:

 • Materiaal: de kosten voor het benodigde materiaal is van grote invloed op de prijzen. Zo kost het repareren van bitumen of EPDM een stuk minder dan een aantal nieuwe dakpannen, omdat er dan vaak een kleine reparatiestrook gebruikt kan worden.
 • Type dak: een plat dak is vaak gemakkelijker bereikbaar dan een hellend dak. Daarom zijn werkzaamheden aan een plat dak vaak goedkoper. Voor een schuin dak is er soms een steiger nodig of ander veiligheidsmateriaal en daardoor wordt het duurder.
 • Uurtarief: de dakdekker rekent een uurtarief en die wordt bepaald door de ervaring, locatie, tijdstip en de werkzaamheden. Laat je werkzaamheden buiten kantooruren uitvoeren? Dan wordt er meestal een toeslag gerekend.
 • Dakwerken: ook de dakwerken bepalen de totale kosten. Dakonderhoud is een relatief eenvoudige klus en dus goedkoper dan een dakrenovatie, waarbij er vaak meer werk en materiaal nodig is.
 • Voorrijkosten: een dakdekkersbedrijf rekent vaak voorrijkosten. Je kunt hierop besparen, door een dakdekkersbedrijf in je eigen regio te kiezen.
 • Afvoerkosten: wanneer er materiaal moet worden afgevoerd, moet je meestal hiervoor betalen bij de stortplaats. De dakdekker uit Zeeland kan dit voor je regelen, maar je kunt het afvoeren ook zelf doen.

Wij raden aan om te kiezen voor een vaste prijs (eventueel per vierkante meter) en niet een uurtarief. Bij een vaste prijs weet je precies wat het gaat kosten en kom je dus niet voor onverwachte verrassingen te staan wanneer een klus veel langer duurt dan verwacht.

werkzaamheden dakdekkersbedrijven Zeeland

Wat doen dakdekkersbedrijven in Zeeland?

Dakdekkersbedrijven in Zeeland voeren verschillende soorten dakwerken uit. Sommige dakdekkersbedrijven specialiseren zich in bepaalde dakwerken, bijvoorbeeld in platte daken, het opsporen van daklekkages of het leggen en onderhouden van rieten daken.

Dit zijn de meest voorkomende dakwerken:

 • Dakonderhoud: onderhoud is belangrijk voor de levensduur van het dak. Tijdens het dakonderhoud wordt het gehele dak geïnspecteerd, schoongemaakt en er worden kleine reparaties uitgevoerd. Met onderhoud voorkom je lekkages en andere problemen.
 • Dakreiniging: een dakreiniging is af en toe nodig. In een bosrijke omgeving moet je het vaker laten uitvoeren, want dan komt er meer vuil op het dak. Tijdens het reinigen van een dak haalt de dakdekker alle bladeren en takjes van het dak en uit de dakgoten en maakt hij het dak schoon van algen en mos. Vuil op het dak tast de dakbedekking aan, dus laat regelmatig een dakreiniging uitvoeren.
 • Dakreparatie: een reparatie van het dak is nodig bij een beschadiging. Denk hierbij aan losse of gevallen dakpannen na een storm, scheurvorming of kapotte dakbedekking. Laat een reparatie zo snel mogelijk uitvoeren, want dan voorkom je grotere schade.
 • Dakinspectie: je kunt een dakdekkersbedrijf uit Zeeland ook inschakelen voor een inspectie van je dak. Tijdens de dakinspectie bekijkt de vakman het gehele dak. Je ontvangt daarna een rapport en eventuele aanbevelingen.
 • Nieuw dak plaatsen: bij veroudering of grote schade is het nodig om je dak of de dakbedekking te laten vervangen. Schakel altijd een professional in voor het plaatsen van een nieuw dak.
 • Dakisolatie plaatsen: dakisolatie kan onder de dakbedekking geplaatst worden, maar ook aan de binnenzijde van het dak.
 • Dakraam of dakkapel plaatsen: meer licht of meer ruimte in je woning? Laat dan een dakraam of dakkapel plaatsen.

Waarom dakisolatie plaatsen? Warmte gaat altijd omhoog en daardoor verlies je veel warmte, wanneer je dak niet goed geïsoleerd is. Door dakisolatie te plaatsen voorkom je warmteverlies. Je bespaart zo niet alleen op je energiekosten, maar verhoogt ook de waarde van je woning.

Zo vind je de beste dakdekker

Ben je op zoek naar een dakdekker in Zeeland, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dat begrijpen wij! We hebben daarom een aantal tips voor je.

1. Vraag gratis offertes aan

Wanneer je dakwerken wilt laten uitvoeren, is het verstandig om een aantal offertes aan te vragen. Je kunt dit doen bij elk dakdekkersbedrijf in Zeeland apart, of je maakt gebruik van onze service. Je hoeft dan alleen het formulier in te vullen en dan krijg je alle informatie die je nodig hebt om een keuze te maken.

Door gratis offertes aan te vragen, krijg je meer inzicht in de prijzen en hoe lang de dakwerken ongeveer gaat duren.

2. Lees de offerte goed door

Heb je een keuze gemaakt? Of weet je het nog niet helemaal zeker? Lees in ieder geval de gratis en vrijblijvende offertes goed door.

Je wilt bijvoorbeeld weten hoe de prijs is opgebouwd. Wordt er een prijs per uur gerekend? Of juist per vierkante meter of een vast tarief? Is de offerte inclusief of exclusief btw?

Lees ook de voorwaarden goed door. Hoe lang gaan de dakwerken duren? Wanneer begint de dakdekker uit Zeeland? En krijg je garantie op het materiaal en de dakwerken?

Is iets niet helemaal duidelijk? Neem dan altijd contact op met het dakdekkersbedrijf voor verduidelijking.

3. Spoed of niet?

Voor de meeste dakwerken geldt geen spoed, behalve natuurlijk wanneer je last hebt van een daklekkage. Het is belangrijk om dan zo snel mogelijk een dakdekker in te schakelen voor een lekdetectie en het repareren van het lek. Ook kan het voorkomen dat je dak beschadigd is geraakt tijdens een storm. Bij schade raden wij ook aan om direct een dakdekkersbedrijf te vinden.

Voor een spoedklus rekent de dakdekker vaak een toeslag. Bekijk daarom altijd of je het misschien even kunt uitstellen. Bedek bijvoorbeeld je dak met een zeil om te voorkomen dat er nog meer regen naar binnen komt.

Vraag altijd welke kosten er gerekend worden bij een spoedklus.

4. Specialist nodig?

Voor sommige daken heb je een specialist nodig. Denk hierbij aan rieten dakbedekking of metalen dakbedekking. Riet heeft een speciale behandeling nodig en niet elke dakdekker heeft hier ervaring mee.

5. Keurmerken en certificaten

Keurmerken of certificaten geven je meer inzicht in de kwaliteiten van een dakdekkersbedrijf en waarin ze zich eventueel specialiseren.

Een paar voorbeelden van keurmerken zijn het KOMO-keurmerk voor garantie van de kwaliteit, het Dakmerk-keurmerk voor daken van kunststof of bitumen en het NDA-keurmerk. Deze keurmerken geven aan dat het dakdekkersbedrijf voldoet aan bepaalde regels.


Dakdekker gezocht?

Bekijk alle dakdekkers in Zeeland in deze handige bedrijvengids.

Vul je opdracht in!

Vul het formulier in en beschrijf je opdracht zo gedetailleerd mogelijk.

Kies de beste dakdekker!

Vergelijk de aanbiedingen en kies de dakdekker die bij jou past.


Tips van dakdekkers uit Zeeland

Ben je van plan om een dakdekker uit Zeeland in te schakelen? Dan hebben we nog een paar tips voor je van dakdekkers uit ons netwerk.

De beste tips van dakdekkers:

 • Laat regelmatig dakonderhoud uitvoeren. Met onderhoud en inspecties houd je je dak gezond en weet je snel of er zwakke plekke zijn. Eventuele beschadigingen zoals scheurvorming, losse dakpannen of lekkages kom je snel tegen en kun je laten repareren.
 • Goedkoop is vaak duurkoop. Hele goedkope dakbedekking klinkt misschien aantrekkelijk, maar vaak heeft het een korte levensduur en kan het sneller beschadigen. Dit betekent dat je de dakbedekking snel moet repareren of vervangen.
 • Vergeet de dakgoten niet. In de dakgoten komen vaak veel bladeren en ander vuil terecht. Wanneer het vuil ophoopt, loopt het water niet meer goed weg en dit kan leiden tot waterschade.
 • Schakel niet een dakdekker zwart in. Wanneer iemand zwart werkt, heb je geen verzekering, het is illegaal en in sommige gevallen ben je zelfs aansprakelijk bij ongelukken.
 • Communicatie. Let op de manier hoe de dakdekker met je communiceert. Krijg je gemakkelijk contact? Is de offerte duidelijk? Kun je vragen stellen?
 • Laat dakwerken altijd uitvoeren door een vakman en ga niet zomaar zelf het dak op. Dakdekkers gebruiken veiligheidsregels en materialen zoals steigers en valbescherming. Ga je wel het dak op? Werk dan nooit alleen, gebruik een veiligheidsharnas en draag beschermende kleding.

dakdekker inschakelen

Besparen op dakdekker Zeeland? Gratis offertes!

Er zijn een paar manieren om te besparen op een dakdekker uit Zeeland. Laat bijvoorbeeld meerdere dakwerken tegelijkertijd uitvoeren of werk samen met je buren. Bij meerdere dakwerken krijg je vaak een korting. Soms is het ook mogelijk om een subsidie te ontvangen, bijvoorbeeld wanneer je dakisolatie laat plaatsen. En de beste tips is om offertes te vergelijken.

Offertes vergelijken helpt je om inzicht te krijgen in de prijzen, maar ook om een goede keuze te maken. Je kunt aanzienlijk besparen door meerdere gratis offertes aan te vragen. Je doet dit eenvoudig via onze offerteservice. Klik op onderstaande knop, vul het offerteformulier in en wij doen de rest voor je!

Gratis offertes vergelijken