Zinkwerken uitbesteden?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Zinkwerken

Zinkwerken

Zinkwerken zijn een belangrijk onderdeel van het dakoppervlak: zij geven het dak een prachtige uitstraling en zorgen er bovendien voor dat regenwater netjes wordt afgevoerd: zo voorkom je lekkages aan je dak!

Op deze pagina vind je de belangrijkste informatie over zinkwerken. We leggen uit wat de zinkwerken precies zijn en wat de grootste voordelen zijn. Uiteraard vind je hier ook een handige prijsindicatie!

Zinkwerken: de belangrijkste informatie op een rij

 • Zinkwerken zijn nodig voor de afwerking van het dak, zoals de dakgoten, regenpijp of een hangoot.
 • Ook een compleet zinken dak valt onder zinkwerken.
 • Zink gaat tot wel 100 jaar mee en geeft je huis een klassieke uitstraling.
 • Het is milieuvriendelijk en recyclebaar. Bij beschadigingen is een reparatie door middel van solderen heel gemakkelijk uit te voeren.
 • Een zinken dakgoot kost gemiddeld €30,- tot €55,- per meter, voor een zinken regenpijp betaal je gemiddeld €36,- tot €60,- per uur en een zinken dak kost ongeveer €75,- tot €105 per uur. Bespaar op de kosten door gratis offertes te vergelijken.


Wat zijn zinkwerken voor het dak?

Wanneer we het hebben over zinkwerk voor het dak, dan gaat dat over de elementen die nodig zijn voor de afwerking: de dakgoten, een hanggoot of een regenpijp. Daarnaast is het zelfs mogelijk om te kiezen voor een dak volledig bestaand uit zink, wat je huis een hele robuuste uitstraling geeft!

Je hebt voor deze elementen de keuze uit verschillende materialen. Zo is kunststof voor de dakgoten en regenpijp ook een optie en zijn er veel mensen die kiezen voor koper. Het voordeel van zink is dat dit een lange levensduur heeft van gemiddeld 25 tot wel 100 jaar, afhankelijk van de afwerking.

zinkwerken

Grootste voordelen van zinkwerken

Zinkwerken op het dak zijn onmisbaar. Wil je lekkages voorkomen en er tegelijkertijd voor zorgen dat je dak er netjes en verzorgd uit ziet, kies dan voor zink. Het gaat lang mee: een zinken dak tot wel 100 jaar! Daarnaast is het door middel van solderen gemakkelijk te repareren.

De grootste voordelen van zinkwerken op een rij:

 • Het heeft een gemiddelde levensduur van 25 tot wel 100 jaar.
 • Zink geeft je huis een robuuste en klassieke uitstraling.
 • Het is gemakkelijk te repareren door middel van solderen.
 • Zink is qua materiaal milieuvriendelijk en volledig recyclebaar.
 • Het materiaal is heel licht van gewicht en daardoor geschikt voor praktisch elk dak.
 • Het is zeer onderhoudsvriendelijk.

Wat kosten zinkwerken?

De kosten van de zinkwerken hangen samen met de afwerking die je hiervoor gebruikt. Een zinken dakgoot kost bijvoorbeeld gemiddeld €30,- tot €55,- per strekkende meter en voor een zinken regenpijp liggen de prijzen tussen de €36,- tot €60,- per meter. Dit is nog exclusief de montagekosten!

Wil je liever een volledig zinken dak? Ook dat is een optie! De kosten liggen rond de €75,- tot €105,- per m², exclusief montagekosten. Houd er rekening mee dat dit gemiddelde prijzen zijn, die dus verschillen per dakdekker!

Zinkwerken Gemiddelde prijs*
Zinken dakgoot €30,- tot €55,- per meter
Zinken regenpijp €36,- tot €60,- per uur
Zinken dak €75,- tot €105,- per uur

*Let op: dit zijn richtprijzen, die verschillen per dakdekkersbedrijf. Voor exacte prijzen: vraag gratis offertes aan!

Besparen op zinkwerken? Gratis offertes vergelijken!

Op zoek naar een dakdekker die jouw zinkwerken kan installeren? Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod! Je besparing loopt op tot wel 40%! De offerteaanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Begin vandaag nog met vergelijken!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!